Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Задай въпрос на следващия / или - опознай другарчето.. /

Featured Replies

Зависи от Агресора. Ако е непознат и неблизък с една наум. Ако не съм в настроение, също толкова агресивно, че може и по-зле. Към близките си съм по-толерантна.

Можеш ли да направиш баница с кори-точени на ръка или дърпани?

• Отговори 8,2k
  • Прегледи 347,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Боза обичам! Много! Просена, добре разредена, ферментирала, резлива, леко газирана и тънко сладняща наливна бозица, в летния пек ми идва дюшеш. Лошото е, че сегашната боза е тъпкана с консерванти, та

• Yvan Sergeev
    Yvan Sergeev

намирам  ръбове на предмети с пръстите на краката   а вие какво намирате 

• darkterminal
    darkterminal

Глей сега... На думи сичко е много красиво... Но същият този Левски не е правил сичко възможно за да попадне в ръцете на властта. Напротив! Работил е в условията на строга конспирация. Пазел се е. Изб

Публикувани изображения

преди 10 часа, Ma_ri написа:

Опитвам се, да я подминавам. Естествено, не винаги успявам и после съжалявам, че съм се поддала, на провокацията.

Въпроса за агресията и според мен е актуален, затова ще си позволя да го продължа.

Преди реагирах емоционално, сега реагирам интелектуалено :P За вербалната агресия говоря

преди 10 часа, Maleficient написа:

Зависи от Агресора. Ако е непознат и неблизък с една наум. Ако не съм в настроение, също толкова агресивно, че може и по-зле. Към близките си съм по-толерантна.

Точени кори.

А за физическата агресия, какво смятате? (гледам, че по-горе някой се интересувал от ":калибъра" на битите хора) :D Коя е по-гадна?

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

преди 1 минута, Maleficient написа:

Не. Преди време - бих могъл да я изям цялата, но сега и това няма да стане.

преди 1 минута, aMoPe написа:

А за физическата, какво смятате? (гледам, че по-горе някой се интересувал от ":калибъра" на битите хора) :D Коя е по-гадна?

Болката е почти същата - и физическата, и душевната. Втората по-трудно праминава.

току-що, aMoPe написа:

Преди реагирах емоционално, сега реагирам интелектуалено :P За вербалната агресия говоря

А за физическата, какво смятате? (гледам, че по-горе някой се интересувал от ":калибъра" на битите хора) :D Коя е по-гадна?

Според мен няма по-гадна. "Гадността" зависи изцяло от въздействието на агресията върху потърпевшия, не от вида ѝ. Винаги може да нараниш някого лошо и без да го докосваш.

преди 2 минути, Maleficient написа:

Ако имаш предвид да направя корите - не...

Трябва ли свидетелите на семейна агресия да се месят или всичко си е тяхна работа? Къде е границата?

преди 6 минути, flare написа:

Трябва ли свидетелите на семейна агресия да се месят или всичко си е тяхна работа? Къде е границата?

Какво значи "свидетели"? Аз под такива разбирам децата. А те няма как да се намесят. Съответно, ако агресията е срещу тях и другият родител е свидетелят, отговорът се подразбира.
Дори да си приятелско семейство и да присъстваш на скандал, да се намесиш, само моментно можеш да потушиш нещо. За подобно проблеми трябва да се посещава психоТерапевт и после психиатър :)
Как би предпазил/а детето-децата си от вредности като наркотици и злоупотреба с алкохол?

наркотиците и злоупотребата с алкохол  са полезни

1 наркотиците са забранение от правителството 

2 алкохола му слагат акцизи и забраняват  производството вкъщи

3 кога правителство е правило нещо добро за хората ?

преди 3 минути, Maleficient написа:

Какво значи "свидетели"? Аз под такива разбирам децата.

Не. Комшии. Минувачи. Колеги. Някой който е видял/разбрал. Не ми казвай, че ти не си имала такива случаи.

преди 3 минути, Maleficient написа:

Как би предпазил/а детето-децата си от вредности като наркотици и злоупотреба с алкохол?

Информация, информация, информация. Другите методи са персонални за съответния човек.

Редактирано от flare (преглед на промените)

На този въпрос отговарям в минало време. Не сме правили нищо целенасочено, даже с майка им и пием, и пушим. В рамките на разумното.

Но и двете ни деца (които вече не са деца) не пушат, а баткото - по принцип не пие. Даже един път беше изхвърлил няколко пълни кутии с цигари през терасата. Това като малък.

Обичаш ли да се намесваш в чужди разговори и да променяш темата?

Тук ще си призная, че не обичам, но съм го правил... не знам колко пъти.

преди 2 минути, jhoro написа:

Обичаш ли да се намесваш в чужди разговори и да променяш темата?

:shy11: (виновно)Ако темата ме интересува и се чувствам комфортно с участниците в гореспоменатия разговор...  ООООО ДА.

Хубав въпрос - остава :)

преди 10 часа, flare написа:

:shy11: (виновно)Ако темата ме интересува и се чувствам комфортно с участниците в гореспоменатия разговор...  ООООО ДА.

Хубав въпрос - остава :)

Не, прекалено толератна съм. Направо ставам и си тръгвам :D

Обичаш ли да филосовстваш :P

променям темата само когато ми е изгодно

не обичам да философствам аз съм измислил всичко и знам как стоят нещата в света и уча другите кое е правилно 

току-що, Yvan Sergeev написа:

променям темата само когато ми е изгодно

Което е много нахално и нетолерантно.
Както казах и аз съм го правил, но обикновенно когато събеседниците са по-толерантни от мен и не си позволяват да ми "шибнат един зад врата".

Забравил си да зададеш въпрос. Съобразявай си с правилата на съответната тема, МОЛЯ ! Please!!!

въпроса е важни ли са правилата на теми-приказки -съчениея по картинка 

току-що, Yvan Sergeev написа:

въпроса е важни ли са правилата на теми-приказки -съчениея по картинка 

Като изключим автора на всяка тема - останалите сме един вид "гости". Много е невъзпитано, да отидеш на гости и да не се съобразяваш с правилата. Понякога боли - ако си късметлия...

Как се самооценяваш - като предимно нахален или като предимно скромен?

преди 1 минута, jhoro написа:

..

Как се самооценяваш - като предимно нахален или като предимно скромен?

По-скоро скромна. Не обичам нахалните хора. За мен е тънка границата с невъзпитано и несъобразяване. Съответно предпочитам да не се намесвам в теми, ако не ми е прекалено скучно ...
Но не да е толкова неприятно участието ми все пак. Харесвам съобразителните хора и се старая и аз да съм такава, за да ми се отвръща със същото.
Не е задължително да си компетентен по всички теми.

Най-дългото ти безсъние и каква е причината?

• Автор

отдаденост, любов

въпросът остава

преди 10 часа, Maleficient написа:

По-скоро скромна. Не обичам нахалните хора. За мен е тънка границата с невъзпитано и несъобразяване. Съответно предпочитам да не се намесвам в теми, ако не ми е прекалено скучно ...
Но не да е толкова неприятно участието ми все пак. Харесвам съобразителните хора и се старая и аз да съм такава, за да ми се отвръща със същото.
Не е задължително да си компетентен по всички теми.

Хах... ми 24 часово, след раждането на детето ми до момента, в който го ми го донесаха и го видях. Е няма такова безсъние :)

И  в този дух - най-дългият сън през живота ти колко време е продължил? 

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

преди 16 минути, Maleficient написа:

38-39 часа. Причината - единия ден работех, ставането беше в 5 сутринта. Вечерта трябваше да се пътува, като половината време шофирах. На другата сутрин отново ангажименти и отново шофиране - общо близо 600 километра. Но не можех да спя - отивах при семейството си и мисълга само за някакво забавяне беше абсурдна. Последните 30-40 км карах полузаспал.

преди 11 минути, aMoPe написа:

И  в този дух - най-дългият сън през живота ти колко време е продължил? 

Нямам спомени, но не повече от 10 часа.

Ще оставя въпросите на предишния.

преди 21 минути, Maleficient написа:

72 часа -ходих да прибирам труповете на роднини от друга държава и бях нащерек за багажа някой да не го тафне ,  най -дългия сън  30 часа

преди 1 минута, jhoro написа:

Нямам спомени, но не повече от 10 часа.

хехе аз не спя ли 12 часа все едно не съм спал

преди 3 минути, Yvan Sergeev написа:

хехе аз не спя ли 12 часа все едно не съм спал

В момента спя между 3 и 5 ча̀са.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

аз спя 2 пъти един път 1-2-3 часа и след това колкото ми се спи

и като общо време така излиза по малко примерно 8 часа иначе  ако е на веднъж ще отидат към 10-12

///////

имате ли фобия и каква ?

От по-популярните: акрофобия и малко клаустрофобия. А иначе имам и други странни страхове като например от един специален звук на звънец (дето не казва: „дзън“, а казва: „з-з-зт“).

Спазваш ли всеки път минималното време за ефективно триене на ръцете със сапун от 44-45 сек.?

преди 2 минути, Madonna написа:

-> Кого обиди последно и как?

Име ли да цитирам или...  Ще се въздържа - не говоря за други хора в тяхно отсъствие.
Само ще кажа по-общо - много добър приятел. Може би най-близкия ми човек в последно време. Изобщо не се гордея с това.
Как ли - не успях да разчета някой сигнали и намеци, а това го раочарова доста.

Ще оставя същия въпрос и за следващия.

преди 57 минути, Madonna написа:

Не..

-> Кого обиди последно и как?

Вероятно повече от един човек... като слон в стъкларски магазин съм понякога, пряма до там, че изглежда като че ли искам да обидя... всъщност не искам... И всеки път си казвам, че най-добре е или да замълча, или да кажа и направя онова, което се очаква от мен... повечето пъти не успявам... но и не се извинявам за искреността си...

А ти? Извиняваш ли се когато искреността ти е обидила някого?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.