Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Задай въпрос на следващия / или - опознай другарчето.. /

Featured Replies

като дете и като спрях да ползвам надуваемият пояс. Не обичам много да плувам честно казано...

Какво може да те подлуди, а успокои? Мисъл, аромат, храна, питие ...

• Отговори 8,2k
  • Прегледи 347,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Боза обичам! Много! Просена, добре разредена, ферментирала, резлива, леко газирана и тънко сладняща наливна бозица, в летния пек ми идва дюшеш. Лошото е, че сегашната боза е тъпкана с консерванти, та

• Yvan Sergeev
    Yvan Sergeev

намирам  ръбове на предмети с пръстите на краката   а вие какво намирате 

• darkterminal
    darkterminal

Глей сега... На думи сичко е много красиво... Но същият този Левски не е правил сичко възможно за да попадне в ръцете на властта. Напротив! Работил е в условията на строга конспирация. Пазел се е. Изб

Публикувани изображения

Лукавството най-много ме дразни. Обичам шума на прибоя и на вятъра във върхарите на гората.

Малък ли е светът?

Аз го чувствам доста голям. По едно време ми се струваше доста малък, но сега отново взе да се уголемява, за жалост.

Кой е по-добър приятел: тоя, който ти казва истината или тоя, който ти я спестява?

преди 1 час, bornofash написа:

Кой е по-добър приятел: тоя, който ти казва истината или тоя, който ти я спестява?

Всеки си има своя истина. Понякога да не натрапиш собствената истина на някой друг е висша форма на човечност. Все пак най-добрият приятел и враг е всеки човек сам на себе си. 

Как си изживяваш успеха, друже? А ти, драги ми враг?:D

преди 2 часа, 3,14 написа:

Знам какво е! Веднъж имах професионален успех и се чувствах на седмото небе.

Нека и врагът да отговори.

Нов въпрос: За какво се скарахте?

преди 3 часа, 3,14 написа:

Не знам в коя категория съм, но това не е съществено. От много време не съм имал усещане за някакъв успех - така, че...

Но се сещам нещо подобно. Преди години трябваше да направя нещо - заплетено и ми отне доста време. На моменти не бях сигурен, че ще стане, както съм го замислил. Когато все пак бях готов и стана точно както го бях замислил - почувствах се много... неориентиран. 

преди 24 минути, Гретел написа:

Нов въпрос: За какво се скарахте?

С кого по-точно? Карал съм се с толкова хора и за най-различни неща - от много важни до дреболии. Това ми е... скрит талант.

Същия въпрос и за следващото другарче.

Принципно избягвам да се "карам" или скарвам с други хора, защото нямам какво да деля с тях. А с тези, с които имам се опитвам да се разбирам.

Ако въпроса е непряко отнесен и е със смисъл, как успявам/е да си създавам/е враг/ове, бих отбелязала, че при всеки е различно. Опитвам се да съм максимално толерантна към повечето непознати в началото и доста съм изтърпявала макар и незаслужено. И като във вица, първи път, втори път и на третия приключвам взаимоотношения. Трудно прощавам, понякога и за дребно нещо, от хора, които са реално просто познати, но са си въобразили, че са ти приятели и можеш да им изтърпиш всички говна (сори май френч). Та тях много лесно ги отдалечавам и скоро след това забравям. Това ми е любимата част. Със забравянето.

Въпросът ми: Ако имаше един ден, който да искаш да ти се повтаря в продължение на месец и да знаеш, че няма да ти омръзне, кой би бил той?

Редактирано от Maleficient (преглед на промените)

на 29.01.2017 г. в 20:02, Гретел написа:

Нека и врагът да отговори.

на 29.01.2017 г. в 17:17, 3,14 написа:

А ти, драги ми враг?:D

Какво разбирате под "враг" ??

преди 1 час, valkiria1 написа:

Какво разбирате под "враг" ??

Не разбрах към всички ли е зададен въпроса, но понеже никой не отговаря, ще дам моя отговор, така:

N65mcRJ.jpg

Коя грешка в живота си, бихте искали да поправите?

много е лично, а от друга страна всяка една наша грешка ни е научила на нещо

ти какво все още не можеш да научиш в този живот

преди 4 часа, Momolord написа:

Четейки въпроса ти - сетих се за едва мисъл:

„Няма грешки - има само уроци. Урокът се повтаря, докато се научи!“

Чари Картър-Скот

преди 2 часа, haidukpikaso написа:

Вероятно на много неща, но какви точно - ще разбера непосредствено преди (или след урока).

Същия въпрос(и) към следващия.

преди 18 часа, Momolord написа:

Много искам да поправя една груба грешка, която направих преди малко - обидих сина ми, говорехме по телефона. Много ми е криво на душата. Ужасно много искам да върна времето назад и да не изричам това което казах. Кял файда, като съм си научила урока друг път да се сдържам, като сега душата ме боли и няма лек. Но, говореното-изговорено и станалото-станало.

преди 16 часа, haidukpikaso написа:

Не мога все още да се науча да не казвам истината, когато тази истина никому не е нужна. Пък и не се знае дали наистина е истина.

преди 20 часа, Maleficient написа:

Въпросът ми: Ако имаше един ден, който да искаш да ти се повтаря в продължение на месец и да знаеш, че няма да ти омръзне, кой би бил той?

Лято, море, красиво градче, кафе с цигарка, биричка, хубава книга, лятно кино, звезна прохладна вечер, бунгало на брега, шум на прибоя - е това няма да ми омръзне, ако съм го заслужила, де.     :diving:.  

Въпрос: Сърдиш ли се на друг, освен на себе си?

Редактирано от Гретел (преглед на промените)

Естествено, че се сърдя на много хора, освен на себе си. Причините са различни, но като се разсърдиш на някого, някак по-леко се носи бремето на вината и отговорността.

Какво сте готови да направите в името на Любовта? Влюбите се безусловно и ...

ще му опържа едни яйца стига му толкоз

:D

дойдоха ли щъркелите

ще му опържа едни яйца стига му толкоз  :D

Аз ако се в тази позиция: Стига да не са моите яйца - съгласявам се!

дойдоха ли щъркелите

Не са още - поне не са ми се обаждали.

А при вас, при следващото другарче?

Спряха да идват, откакто им забраних да пушат трева.

Как се развеселяваш, когато си в лошо настроение?

Физически натоварвания на открито (но не работа, работата си е работа, твябва да се върши), бягам или правя дълги разходки, за съжаление колело не карам.

Ако попаднеш на невидим "преход към миналото" и се озовеш 1969 година, какво би направил, ще останеш ли там или ще се върнеш?

преди 2 часа, Гретел написа:

Физически натоварвания на открито ... -  бягам или правя дълги разходки, за съжаление колело не карам.

Натоварвания е добре, но бягането - не чак толкова. При него се получава по-голямо и "ударно" натоварване на ставите. По-добре е ходене - бързо и по наклон, изкачване. Колкото до колелото - никога не е късно да се научиш. Може би ти трябва подходящ стимул?

преди 2 часа, Гретел написа:

Ако попаднеш на невидим "преход към миналото" и се озовеш 1969 година, какво би направил, ще останеш ли там или ще се върнеш?

Избра тази година защото тотава още не си била родена ли?
Не, няма да остана. Макар да може да се каже, че някои неща да са по-добри от сегашните, като цяло днешния живот ми харесва.

А следващия - Какво ще направиш, ако се върнеш в 1969 година? А ако попаднеш в 2069 год?

... ще остана. Ще намеря мама и ще я убедя да учи за лекар, защото това й е било мечта. За в бъдещето ... просто ще поразгледам  и ще видя какви ги вършат внуците :)

Ако един ден се събудиш и установиш, че не обичаш жената/мъжа, с когото сте заедно, какво ще  направиш?

преди 7 часа, Maleficient написа:

Ако един ден се събудиш и установиш, че не обичаш жената/мъжа, с когото сте заедно, какво ще направиш?

Не знам!
Вече не съм заедно с човека, с когото живях ... еди колко си време. Това не означава, че не го обичам - макар не по същия начин.
Значи - описаната ситуация в този момент не може и хипотетично да се случи.

Същия въпрос.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

Вечната любов е много рядко нещо. Да се изненадаш, когато разбереш, че вече не обичаш човека, в когото си се вричал, е като да си пуснеш тото фиш и да се изненадаш след това, че не е печеливш.

Какво научи днес?

преди 12 часа, jhoro написа:

Не знам!
Вече не съм заедно с човека, с когото живях ... еди колко си време. Това не означава, че не го обичам - макар не по същия начин.
Значи - описаната ситуация в този момент не може и хипотетично да се случи.

Същия въпрос.

Все още съм заедно със същия човек. Приятели сме...В името на любовта човек може да извърши много глупости, но ако истинската голяма любов ти се случи когато вече имаш деца, тихото гласче на съвестта ти нашепва да не вършиш глупостите.

преди 11 часа, bornofash написа:

Вечната любов е много рядко нещо. Да се изненадаш, когато разбереш, че вече не обичаш човека, в когото си се вричал, е като да си пуснеш тото фиш и да се изненадаш след това, че не е печеливш.

Какво научи днес?

Направих си блог.

Математиката върви ли ти, смяташ ли че е важно нещо?

Редактирано от Гретел (преглед на промените)

Даа.. определено е важна, но я свързвам с негативни спомени и въобще не ми е приятна..

Боледува ли тази зима.? И ако не кога за последно.?

преди 11 часа, Гретел написа:

Все още съм заедно със същия човек. Приятели сме...В името на любовта човек може да извърши много глупости, но ако истинската голяма любов ти се случи когато вече имаш деца, тихото гласче на съвестта ти нашепва да не вършиш глупостите.

И това е вярно, но децата в един момента порастват (ако вече не са), а любовта чака пред вратата.
Тогава гласчето - може да върви на ... където си иска.

преди 11 часа, Гретел написа:

Математиката върви ли ти, смяташ ли че е важно нещо?

Това са два въпроса. Да, когато учех математика - много ми вървеше. Не, не смятам, че е нещо абсолютно задължително.

Айнщайн е казал - „Интелектът е това, което остава, когато забравим всичко, което сме научили в училище.

преди 8 часа, Mr.n0b0dy написа:

Боледува ли тази зима.? И ако не кога за последно.?

Не, не съм боледувал тази зима. Сериозно болен не съм бил от... 20-25, че и повече години. Не мога да си позволя.

Въпрос - някой от последните въпроси, по избор.

преди 23 часа, bornofash написа:

Вечната любов е много рядко нещо.

Рядка е, защото е игра, една непрестанна, вълнуваща, чувствена игра с мозъка, за да не могат скуката и ежедневието да убият свежестта на чувствата. Но за да се поддържа тази игра, са нужни двама играещи и съвсем не е толкова лесно, колкото изглежда.

Да се изненадаш, когато разбереш, че вече не обичаш човека, в когото си се вричал, е като да си пуснеш тото фиш и да се изненадаш след това, че не е печеливш.

Няма нищо изненадващо. Без игра, хората си писват бързо. Задържат ги заедно странични неща като финанси, деца, удобство, навик, приятелство.

Какво научи днес?

Все още нищо интересно, но и денят не е приключил.

Какво така и не се научи да губиш?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.