Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за конфигурация с бюджет 1000 лв

Featured Replies

Крайният бюджет е 1000 лв без хард-диска. Играя на 1280x1024 резолюция Flatron L1918S

А защо бяхте предложил конфигурация от 1130 лв?

Която  от горните предложения да вземете,ще играете предоволно на тази резолюция.

п.п.Гледайте картата да има преходник DVI - D-Sub

Редактирано от onogondur (преглед на промените)

Крайният бюджет е 1000 лв без хард-диска. Играя на 1280x1024 резолюция Flatron L1918S

Едно предложение от мен за 1059лв. със нов качествен монитор!

ASROCK 980DE3/U3S3

AMD FX-6300 /3.5G/X6/BOX AM3+

4GB DDR3 1600 GEIL /BULK

GB R787OC-2GD

CM K350 W/600W PSU

AOC 23 AHIPS 6ms Speakers 2W I2369VM

количка

С тази конфигурация ще играеш всички нови игри на високи детайли на висока резолюция и е препоръчително да смениш стария и малак монитор и да се наслаждаваш на геймплея! Този е с много качeствен AH-IPS панел и матов екран , и разликата като цветове с твоя ще е в пъти по-добра!

Редактирано от playalistic (преглед на промените)

Едно предложение от мен за 1050лв. със нов качествен монитор!

ASROCK 980DE3/U3S3

AMD FX-6300 /3.5G/X6/BOX AM3+

4GB DDR3 1600 GEIL /BULK

GB R787OC-2GD

CM K350 W/600W PSU

AOC 23"IPS 1920x1080 250cd 50M:1 6ms GTG(BW) VGA, DVI, Silver, 3 years

С тази конфигурация ще играеш всички нови игри на високи детайли на висока резолюция и е препоръчително да смениш стария и малак монитор и да се наслаждаваш на геймплея! Този е с много качeствен AH-IPS панел и матов екран , и разликата като цветове с твоя ще е в пъти по-добра!

+1 1 за това предложение. Много хора плюват кутията и захранването, но явно те са свикнали с мисълта, че колкото по-скъпо толкова по-качествено... Много критики удрят по конфигурациите на другите... До преди 2-3 месеца всичко препоръчваше intel i3, i5 за игри не зависимо от бюджета, някой дори спореха, че i3 е по-добър в игрите от FX6300, 2-3 потребителя започнаха да предлагат след това FX процесорите на АМД и сега гъмжи от такива конфигурации. Според мен (поне) е по-добре да се вземе Intel i5 процесор защото бюджета го позволява, а е и малко по-добър в игрите от fx6300. Но щом в парите се побират FX6300, добро видео и пари за хубав монитор, то това е най-доброто предложение тук :)

Всичките конфигурации са добри без 1-вата.

Можеш да се ориентираш и по-харесванията в дясно.

Ако може да ми обясниш твоето предложение със SSD-то с какво е по-добра от твоята приемам поста ти за верен :)

+1 1 за това предложение. Много хора плюват кутията и захранването, но явно те са свикнали с мисълта, че колкото по-скъпо толкова по-качествено... Много критики удрят по конфигурациите на другите... До преди 2-3 месеца всичко препоръчваше intel i3, i5 за игри не зависимо от бюджета, някой дори спореха, че i3 е по-добър в игрите от FX6300, 2-3 потребителя започнаха да предлагат след това FX процесорите на АМД и сега гъмжи от такива конфигурации. Според мен (поне) е по-добре да се вземе Intel i5 процесор защото бюджета го позволява, а е и малко по-добър в игрите от fx6300. Но щом в парите се побират FX6300, добро видео и пари за хубав монитор, то това е най-доброто предложение тук :)

Ако може да ми обясниш твоето предложение със SSD-то с какво е по-добра от твоята приемам поста ти за верен :)

Дори и в никем са ги заредили двата модела на АОС и си позволих ,да редактирам поста като смених монитора с по-скъпия модел ,който идва с доста повече изходи и вградени говорители. Цената нарасна с 9лв!

BB код:I5-4430 3.0G/6MB/BOX/LGA1150ASROCK Z87 PRO3 LGA1150CM K350 W/600W PSU4GB DDR3 1600 A-DATA PROGB R787OC-2GDОбща стойност - 1 008.29 лв. с ДДСЛинк:http://nikem-bg.net/cart/49162p1r49025p1r46784p1r46377p1r46156p1rf.htmlЕто нещо с което игрите ще летят следващите няколко годинки :)

Става въпрос за тази:

За какво си сложил това дъно за 170+ лв. с z87 чипсет??? Процесора е заключен.

А не примерно още една плочка рам и по-евтино дъно.

И кутията със захранване не ми се нрави, за още няколко лева може нещо по-качествено.

А колкото до SSD - бързината си е голямо предимство, а 64гб са достатъчни за операционната система и няколко програми.

Става въпрос за тази:

За какво си сложил това дъно за 170+ лв. с z87 чипсет??? Процесора е заключен.

А не примерно още една плочка рам и по-евтино дъно.

И кутията със захранване не ми се нрави, за още няколко лева може нещо по-качествено.

А колкото до SSD - бързината си е голямо предимство, а 64гб са достатъчни за операционната система и няколко програми.

Предпочел съм това дъно заради големината му. Така частите няма да са близо едни до други и няма да се греят взаимно (така да го нарека), също така сигурно си чувал за No-K оверклок нали? А и чарколяците от които е направено дъното са по-добри. Да не говоря за броя на слотовете, които са от голямо значение. Ако човека реши да си сложи външна аудио карта и една външна лан с повечето други дъна би имал проблем защото или разполагат само с 1 PCI слот или са без такъв. Също така няма да се ограничава при покупката на още рам (ако му се наложи) защото има 4 слота за рам... И всичко това за 30-40 лева отгоре. А колкото до SSD-то, според мен няма разлика дали уина ще зарежда за 3 или за 30 секунди, когато не може да подкара игрите си на макс!

@

Just Human..

Автора да е казал, че ще клоква или  ще закача 10 платки - защото и другите по-евтини разполагат с достатъчно слотове.

Процесора който си посочил е със заключен множител.

От както използвам SSD времето за работа ми се съкрати в пъти, затова бих си изхвърлил харда но ssd не, а пък ако се откаже от него конфигурацията ми става 900лв.

От там нататък автора да си преценя.

Според мен (поне) е по-добре да се вземе Intel i5 процесор защото бюджета го позволява, а е и малко по-добър в игрите от fx6300. 

Колега, ако разликата между i5-4440 и fx-6300 беше минимална, при тази разлика от 120 лв между двата, никой нямаше да си купи i5 :)

Ето сравнение - цък.

Редактирано от Twingo™ (преглед на промените)

Колега, ако разликата между i5-4440 и fx-6300 беше минимална, при тази разлика от 120 лв между двата, никой нямаше да си купи i5 :) Ето сравнение - цък.

Тукa говорим зa рaзликa в игрите ,a сaмия тест изобщо нямa нищо общо със създaлaтa се дискусия. A тaзи рaзликa от 120лв. , кaто я добaвиш зa по-производителнa видео кaртa , то рaзликaтa в кaдрите в повечето игри ще е в ползa нa AМД бaзирaнaтa конфигурaция!

Така, понеже виждам много предложения, а не съм толкова навътре в нещата бих искал да ми предложите само 1 конфигурация, която да е най-добра за игри с бюджет 1000 лв. Знам, че има много варианти като например по силна видео карта за сметка на процесор, но някак си все ще има начин да се намери най-добрия вариант. Единственото ми изискване ако може да се каже е да има 8 рам. 2x4 gb защото сам чувал, че е по-добре.

Сам ще ми е много трудно да си избера.

Off: Няма начин. Има игри, които искат най-вече добър процесор, има и такива, на които не им пука за процесора, но пък искат видеокарта за 1000 лева. Има и игри като Crysis 3, при които на определени нива кляка процесора, а при други видеокартата. Освен всичко това, резолюцията също е важна за избора процесор/видеокарта.

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.