Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Закупуване на 3Д телевизор

Featured Replies

• Автор

Най-малко параметрите им са едни и същи - 5008 е с пасивна матрица, а 651 - с активна. Така че избирай това, което ти харесва лично на теб като картина. И двата модела си имат плюсове и минуси.

П.П. Имай предвид, че 5008 не поддържа DTS!

В момента си решавам проблема с ши***ия ДТС. Конветирам като луд тука..... Иначе пусках 3Д-та с помоща на Скалата даде ми клипчета много съм доволен.

• Отговори 81
  • Прегледи 9,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

...Конветирам като луд тука...

Ще ти мине, не се шашкай! DTS се поддържа от 6-та серия нагоре, не че е фатална липсата - ползвал съм филтъра само веднъж, защото ползвам (вече) 2 външни плеъра, та ми е абсолютно все едно какво поддържат или не телевизорите ми.

Ако не ти се конвертира звук, пускай един HDMI кабел и компютърът ще поеме всичко, а телевизорът ще е само дисплей.

• Автор

Ще ти мине, не се шашкай! DTS се поддържа от 6-та серия нагоре, не че е фатална липсата - ползвал съм филтъра само веднъж, защото ползвам (вече) 2 външни плеъра, та ми е абсолютно все едно какво поддържат или не телевизорите ми.

Ако не ти се конвертира звук, пускай един HDMI кабел и компютърът ще поеме всичко, а телевизорът ще е само дисплей.

Още малко приятелката да ми върне лаптопа и няма да се занимавам с нищо. Днес или утре. ще купя Hdmi кабел да се надяваме, че някои от 30-40 лв. ще е добър.

...да се надяваме, че някои от 30-40 лв. ще е добър.

Има достатъчно качествени и с цени около 20 лв за маркови, а "немарковите" са още по-евтини - изборът е много богат. Въпрос е да си намериш с нужната дължина, което не винаги е лесно.

Нищо, че вероятно ще протестират куп четящи темата, че и по-ниските версии вършат работа, ти си вземи версия поне 1,4!

• Автор

Има достатъчно качествени и с цени около 20 лв за маркови, а "немарковите" са още по-евтини - изборът е много богат. Въпрос е да си намериш с нужната дължина, което не винаги е лесно.

Нищо, че вероятно ще протестират куп четящи темата, че и по-ниските версии вършат работа, ти си вземи версия поне 1,4!

Би ли ми дал предложение, като опитен с тези кабели? 

Не знам колко метра ще ти е нужен. Понеже ползвам външни плеъри и не ми е нужна голяма дължина, ползвам 1,5 м - пример

• Автор

Не знам колко метра ще ти е нужен. Понеже ползвам външни плеъри и не ми е нужна голяма дължина, ползвам 1,5 м - пример

Ами аз предполагам, че лаптопа ще го оставя до телевизора само ще пусна филма и се опъвам на дивана. Само да те питам, като отида на място дали на опаковката ще пише коя версия е кабела, 1.3, 1.4 и т.н.

Редактирано от С. Кондуров (преглед на промените)

Ето ти тук няколко коментара от форума и примери за такъв кабел от "Sony". Разбира се, можеш да предпочетеш и на други фирми. Би било редно да е написано на тези, които са 1.4.

Sonorous и Philips имат добри предложения за под 20 лева (1.5м), които ще свършат работа.

Не знам дали изобщо са останали 1.3 версия кабели по магазините, така че това да не те притеснява. (единствето НЕО доскоро имаха HDMI 1.3) 

Редактирано от soul.redeemer (преглед на промените)

...Не знам дали изобщо са останали 1.3 версия кабели по магазините, така че това да не те притеснява. (единствето НЕО доскоро имаха HDMI 1.3) 

Ами аз точно затова му подчертах изрично да иска 1,4 (2.0 са за 4К и засега не му е нужен), за да не му пробутат някой от залежалите 1,3, доколкото все още се намират тук-там. За съжаление, не си спомням какво точно точно пишеше на опаковките, а и не ги пазя.

Да се изтропам и аз.Кондурчо-ето този кабел ще ти свърши абсолютно същата работа без да е по-лош от тези предложени ти до момента.Не че 5 лева например са кои знае какво,но просто няма смисъл да плащаш за име на някаква голяма фирма ;) Другото и бля-бля.Виждал съм в пъти по-скъпи кабели дето пише - super high speed;за 3D;Blu-rau 3D и незнам си какво.Сякаш ракетите летят по тия специални кабели.В друг небезизвестен форум съм чел пък според дебелината им незнам си какво имали вътре(да не изпадаме в подробности)Нищо подобно.Мисля 1.4 е напълно достатъчен за трансфер на дании за това,за което ти е необходим.Аз съм с такъв и съм пускал на лаптопа десетки клипове 4К за проба и си вървят абсолютно гладко и без проблеми (тук зависи и много от ПЦ-то що се отнася за възпроизвеждането,но...) и на телевизора.Да---нямам 4К телевизор ,но просто искам да ти кажа че е предостатъчен за трансфера на данните-каквато е същноста на този кабел.Плюс това моя е 5 метров!.Ма това си е мое мнение-ако искаш си купи и от 40 лв за 1.5 метра-има и такива-златни,брилянтни и какви ли не.Сигурно има и дето могат да готвят според описанието им! :) 2.0...ако ще и 5.0 да направят мисля са си маркетингови трикове ;) Като телевизорите 8К (например) дето ги измислиха а навсякъде коментират,че човешкото око не може да възприеме повече от 4К резолюцията!Що ли?!?!

• Автор

Брато убиваш ме някой път с постовете си, ту се смея, ту съм сериозен... Хахахахаха. Ще ида, ще разгледам пък накрая, ще грабна един за ушите и те така.

...ще грабна един за ушите и те така...

Ми може и с уши да има-сигур чуват вместо тебе :D

:offtopic_s:

Само не грабвай от едни черни в найлонови кесии (много евтини)дето приличат на шнурове за печки.Те и да се обесиш с тях не стават :no-no:

Редактирано от skalata_73 (преглед на промените)

Да се изтропам и аз.Кондурчо-ето този кабел ще ти свърши абсолютно същата работа без да е по-лош от тези предложени ти до момента.Не че 5 лева например са кои знае какво,но просто няма смисъл да плащаш за име на някаква голяма фирма ;) Другото и бля-бля.Виждал съм в пъти по-скъпи кабели дето пише - super high speed;за 3D;Blu-rau 3D и незнам си какво.Сякаш ракетите летят по тия специални кабели.В друг небезизвестен форум съм чел пък според дебелината им незнам си какво имали вътре(да не изпадаме в подробности)Нищо подобно.Мисля 1.4 е напълно достатъчен за трансфер на дании за това,за което ти е необходим.Аз съм с такъв и съм пускал на лаптопа десетки клипове 4К за проба и си вървят абсолютно гладко и без проблеми (тук зависи и много от ПЦ-то що се отнася за възпроизвеждането,но...) и на телевизора.Да---нямам 4К телевизор ,но просто искам да ти кажа че е предостатъчен за трансфера на данните-каквато е същноста на този кабел.Плюс това моя е 5 метров!.Ма това си е мое мнение-ако искаш си купи и от 40 лв за 1.5 метра-има и такива-златни,брилянтни и какви ли не.Сигурно има и дето могат да готвят според описанието им! :) 2.0...ако ще и 5.0 да направят мисля са си маркетингови трикове ;) Като телевизорите 8К (например) дето ги измислиха а навсякъде коментират,че човешкото око не може да възприеме повече от 4К резолюцията!Що ли?!?!

В много голяма част от мнението си, си прав, защото това е домашно битова техника и критериите за нея не са така завишени и не трябва непременно да отговарят на нормите за професионалната техника както в едно студио например. В другият случай, наистина е така, защото само се замисли че примерно проводниците се изработват от не от мед а от сребро, което е един от най- добрите проводници на каквито и да било електрически напрежения.В аудиотехниката примерно /HI-FI маняците - разбира се , които наистина са на ниво/ почват от кабелите да си мерят ония работи. Но аз също съм съгласен с тях.Така че, на един малък портативен център за музика, не е необходимо да се набляга толкова основно на кабелаците. Важно е повече, те да са с добро сечение за отдаваната мощност.Хубаво е така, както тук се водят дискусиите. Спокойно и с разбиране от всички страни. Затова ви приветствам!

Брато убиваш ме някой път с постовете си, ту се смея, ту съм сериозен... Хахахахаха. Ще ида, ще разгледам пък накрая, ще грабна един за ушите и те така.

До 20 лева всеки ще ти свърши чудесна работа. Пробвал съм 3 метра от 18 лева и същият, за 148 лева на същата фирма - няма видима разлика. На 3D нищо не пробвам, щото не го ползвам. Но и там е така, както е написал Николай!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

...В другият случай, наистина е така, защото само се замисли че примерно проводниците се изработват от не от мед а от сребро, което е един от най добрите проводници на каквито и да било електрически напрежения...

Приятел за вида и качеството на материалите от които се изработват кабелите съм абсолютно съгласен,но поста ми е малко в разказвателен стил.Именно за това и посочих кабел ,който съм пробвал и съм сигурен на 100 процента в него.За ,,шнуровете,, също писах!

И...имаш едно гълчене от мен ,ма аде ще ти простя щот си френд :hush: ....за сега де :D

• Автор

Вие двамата най ме кефите. Чак такава подкрепа от вас не очаквах. Благодаря ви и на двама ви.Ще видя някой до към 20-25 лв. няма да давам повече щом казвате, че не си струва. 

А щях да ви питам, днес ми издумка на екрана това "Due to maintenance the requested page is not available" като натиснах копчето SmartTV и нямам смарт функции и тва е цял ден....

Вие двамата най ме кефите. Чак такава подкрепа от вас не очаквах. Благодаря ви и на двама ви.Ще видя някой до към 20-25 лв. няма да давам повече щом казвате, че не си струва. 

А щях да ви питам, днес ми издумка на екрана това "Due to maintenance the requested page is not available" като натиснах копчето SmartTV и нямам смарт функции и тва е цял ден....

Ми пише ти ,че страницата не е достъпна! Направи ли си настройките за безжичната мрежа и мрежовите настройки? Май,май,а? Да не мислиш,че бодваш щепсела на телевизора и интернета си идва сам? Те за туй нямаш смарт функции-без да си ми отговорил на въпросите сам си отговарям ;)

• Автор

Ми пише ти ,че страницата не е достъпна! Направи ли си настройките за безжичната мрежа и мрежовите настройки? Май,май,а? Да не мислиш,че бодваш щепсела на телевизора и интернета си идва сам? Те за туй нямаш смарт функции-без да си ми отговорил на въпросите сам си отговарям ;)

Ахахахах не съм толкова тъп, боднах се в мрежата ми вчера си ровичках в тубата и фейсбука, днес нямам смарт функции. Прочетох, че май има някаква профилактика и затова питам Вас дали и вие нямате.

• Автор

Е като имате профилактика как имаш нет бе.Сега дан пишеш от Марс да го ева :clown:

Не ме разбра младеж, това ми го изписва, когато натисна копчето на дистанционното "SmartTV" и ми излиза това съобщение за профилактика. Ама цял ден ли я правят от Филипс тая профилактика де*ба хахахаха.

.Ама цял ден ли я правят от Филипс тая профилактика де*ба хахахаха.

Ми да си беше зел Panasonic-a младеж :tongue2: Хахахаха!

Малко шегичка да се разтовариме.Аз спирам с офтопиците! :)

• Автор

Ще видим кога ще го пуснат, ако не ще им пиша на Филипс и ще ги насоля едно хубаво и да идват да си взимат телевизора ахахаххахахааа.

Профилактиката си продължава и недей да се косиш. Заради теб, току що погледнах и аз! Абе ти приятелка нямаш ли си, че се занимаваш с тия телевизори?

• Автор

Профилактиката си продължава и недей да се косиш. Заради теб, току що погледнах и аз! Абе ти приятелка нямаш ли си, че се занимаваш с тия телевизори?

Стефчо бате имам си, но нали знаеш нова придобивка еуфориа ала бала. Приятелката не я мисли, тя си е добре, а ти при първа възможност ми пиши, че ми трябваш спешно.

Здр. В събота си купих телевизор Samsung (46 inches) F8000 Smart Evolution 3D Full HD LED TV много съм доволен. Свалям 3D филми под iso формат защото са с най добро качество. За да го гледам на новия телевизор позлвам лаптоп Asus G53SW 3D Full HD ... видео плеър TotalMedia Theatre 6 кабел Sandstrom (Gold Series HDMI 21 Gbps) кабела става и за Ultra HDTV 4k. Свързвам лаптопа към телевизора единствено нагласям резолюцията от контролния панел на видео картата и то само първия път когато го свързвах на максималната ... след като заредя филма в DAEMON Tools Lite видео плеъра си се включва и филма си тръгва сам на 3D с перфектно качество. Ето ви и линк на който съм нагласил няколко 3D филма с високо качество и български субтитри (филми под формат iso не могат да се гледат през флашки и външни хард дискове)... http://iskam3d.com/forum/viewtopic.php?f=20&t=61&start=10

3D-то при телевизорите е пълен боклук. Образа няма нищо общо с това в кината. А и силно се съмнявам, че ще го ползваш това 3D повече от 10 пъти. После трябва да купуваш 3D блурей устройство+3D филми, които са по 60 бройката и т.н. Ние си взехме 50 инчов смарт телевизор(скайп, фейбук. youtube...абе смарт, но без тъпото 3D,  за около 1600 лева. Но знаеш, че Sony си е Sony. Може да хваща през Wifi и да си браузваш...

http://www.sony.bg/product/tv-126-50-lcd/kdl-50w656a 

Нещо си в грешка не съм съгласен с теб че (3D-то при телевизорите е пълен боклук) аз съм много доволен от моя телевизор ... Погледни телевизор който струва над 3000 лв с активно 3D филма да е не по малък от 30 GB iso формат пуснат с правилата конфигурация на компютър или лаптоп ... и ще си говорим дали (3D-то при телевизорите е пълен боклук) :)

Редактирано от ivelin79 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.