Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

мнение за конфигурация

Featured Replies

Не смятам че не си заслужава. Всичко е до нужди и от АМД са си направили сметката. Все пак наистина надценката у нас не е малка не споря. Допреди няколко дни беше с 25 лв. по-скъп.

Аз например намирам хората даващи по-над 300 лв. за видеокарти за буквално побъркани но това не ме спира да предложа и тройно по-скъпи щом искат най-доброто за парите и нуждите си.

И ако обърнеш внимание съм му посочил че може да вземе и чистия 760K със слабо видео като R7 250 или 7750 за съвсем малко отгоре но пък с по-евтина рам.

Във втория си пост просто му посочих малко по-добра алтернатива на това от ЖАР за по-малко пари. Целта ми не беше да му предлагам нещо съвсем различно. 

Ти беше единия който му предлага 7850К и скъпа рам и в частност и ти имаш пръст в това питащия да си пръсне парите за нещо което не си заслужава!

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Отговори 60
  • Прегледи 4,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Виж сега, веднага подкрепям интел без външно видео, ама ако беше за мен. Все пак "някое рали" не предполага комфорт на подобна игра с интелско вградено. Което от своя страна, ако човека все пак държи да поиграе, ще го накара рано или късно да бодне и видео. И идеята се обезсмисля.

От тук нататък сори, ама А8-цата понеже съм я пробвал лично, ми се струва много кекава, особено откъм процесор. Не искам да го карам както и ти каза да хвърли 200 лева отгоре, ама понякога в желанието си да направите "балансирана" конфигурация я балансирате на ръба на посредственото нещо - посредствено във всяка една част което е = на наливане на пари доста скоро. Файдата е?

Не смятам че не си заслужава. Всичко е до нужди и от АМД са си направили сметката. Все пак наистина надценката у нас не е малка не споря. Допреди няколко дни беше с 25 лв. по-скъп.Аз например намирам хората даващи по-над 300 лв. за видеокарти за буквално побъркани но това не ме спира да предложа и тройно по-скъпи щом искат най-доброто за парите и нуждите си.И ако обърнеш внимание съм му посочил че може да вземе и чистия 760K със слабо видео като R7 250 или 7750 за съвсем малко отгоре но пък с по-евтина рам.Във втория си пост просто му посочих малко по-добра алтернатива на това от ЖАР за по-малко пари. Целта ми не беше да му предлагам нещо съвсем различно.

Във втори пост просто предложи, a в 6-ти пост хубaво си кордисaл въпросното процесорче и рaм зa 200лв.

Пак четеш как ти изнася. Казах вече че съм предложил подобна алтернатива на избраното от човека но по-евтина и по-добра.

Той смята да купи това - http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=560882 а аз му предложих това - http://nikem-bg.net/computer-components/2X4GB-DDR3-2400-KINGSTON-CL11/description.html

или нископрофилна ако ще сменя охладител - http://nikem-bg.net/computer-components/CORSAIR-2x4GB-Vengeance-Blue-LP-DDR3-2133Mhz-1.5V/description.html

И в двата случая е по-евтина като в единия разликата е цели 40 лв. А ако намека ти е да се сложи само 4ГБ рам не се хаби.

Ако имаш нещо друго предвид най-добре си напиши ясно предложението понеже вече пускаш три поста без да кажеш нищо.

Това ,че нямаш преценката да прецениш от какво има нужда питащия автора и да се опиташ да му обясниш защо не е нужно да хвърля толкова пари за нещо ненужно си е твой проблем.

Те има и хора искащи и готови конфигурации от бакилиите с геймарските карти от 4гб , ама някои хора се опитват да дадат точна информация ,защо не трябва да се купуват такъв тип конфигурации и колко негативи и рекламни трикове има за "не разбиращите" , които ще се лепнат само от описанието на подобна система!

Това ти е четвъртия безсмислен пост и е време да спреш със спама.

Тук се дават предложения и след като нямаш такова въпреки по-добрата ти преценка както се изрази и не си открил някаква несъвместимост е време да спреш със заяжданията.

пс. Колкото до 7850 2гб не само няма да му препоръчам такава дори да му се дават повече пари но дори да му подарят бих го посъветвал да я продаде и да се почерпи.

Така че съм съгласен поне с това че имаме различна преценка на изискванията.

Това ти е четвъртия безсмислен пост и е време да спреш със спама.

Тук се дават предложения и след като нямаш такова въпреки по-добрата ти преценка както се изрази и не си открил някаква несъвместимост е време да спреш със заяжданията.

пс. Колкото до 7850 2гб не само няма да му препоръчам такава дори да му се дават повече пари но дори да му подарят бих го посъветвал да я продаде и да се почерпи.

Така че съм съгласен поне с това че имаме различна преценка на изискванията.

Точно че тук се дават предложения ,а твоите са смешни!

Надявам се като вземеш да цениш парите и най-вече чуждите , понеже автора с твоя помощ ще пръсне доста повече от необходимото ,да бъдем на едно мнение!

• Автор

Вижте какво, няма смисъл да се заяждате, така не ми помагате особенно да не кажа че отново съм объркан за това какво да избера! http://www.kaldata.com/forums/user/339942-twingo%E2%84%A2/ спомена нещо за нереални ядра на AMD процесорите, та ако може да дадеш малко разяснения. И ако може някой да ми обясни какво представляват Threads в интелските процесори и за какво служат и те ли са тези които ги правят по-добри от AMD, защото виждам вече втора интелска конфигурация като предложение? Не съм споменавал, но имам работеща видео карта от стария комп, която евентуално мога да използвам. Не помня модела на видеото, но помня че е 512Mb на Nvidia GeForce и е фабрично клокната, и има HDMI изход, който никога не съм използвал понеже съм нямал монитор или телевизор със съответния вход и резолюция. Точния модел на видеото ще мога да ви кажа едва утре когато се добера до кутията! В допълнение искам да кажа, че не се точа на най-новите появили се компоненти на пазара, но и не искам да са морално остарели като тези във старата ми кутия (единствено видеото ми е по-ново, на около 3 години е) ! Целта е да не се налага да ъпгрейдвам в близките 5 години и системата да върви гладко и да не ме тормози! Не казвам, че до сега сте ми предлагали нещо старо, но държах да подчертая, че не искам!

Картата вероятно е по-слаба от вградената графика на АМД (като кажеш точния модел ще бъдем по-точни). Ако беше само за филмите не е проблем да вземеш един I5 въпреки доста по-слабото видео.

И не виждам какво те обърква? I5 е по-добрият процесор но е със слабо видео сравнение с 3850K. Ако беше само за филми е без значение понеже и двете 

са над необходимото за целта и логичния избор е по-добрият процесор. Когато обаче се намесват игрите се взима този с по-добрата графика.

Разбира се това се отнася за слабичките игри където не е необходима сериозна видеокарта. Точно какъвто е твоя случай.

Точно от тук идва целия спор. Някой хора просто по-цял ден си мечтаят за видеокарти и игри и не мислят че да даваш 300 лв. за такава при твоите изисквания е абсурд. 

пс. Ето ти предложение с Интел - Количка. Може да му сложиш тази видеокарта ако се окаже че вграденото не ти върши работа което е много вероятно.

Картата е 55W та не е проблем за захранването. Ако повечето пари не са ти проблем това е по-добрият вариант.

Момчета, а някой попита ли за какви рали игри стaва въпрос? Защото аз играя всички излезли досега, а те са десетки. Поне тия, които си заслужават. Но при един рейсър (така да ги нарека) обикновено по-важната част е процесора.Това особено много важи за всички NFS  без Shift 1.2. Там( аркадните NFS) трябва як процесор, докато видеокартата не е важна. Дори при Shift  има значение процесора в известна степен, ако се състезаваш с други автомобили, а не се въртиш сам на пистата.Така, че ако ще се играят старите NFS  и под тях се разбира "рали игри", то няма нужда от AMD платформа. Спокойно може да се мине с i5. 

@naruto,  аз пък се чудя на тия, дето се гласят да дават по-малко от 300 лева за видеокарта, пък смятат да играят игри на новия си монитор. Няма как да стане без компромиси. Само ще ти кажа, че с моята клокната видеокарта, която отговаря долу горе на изискванията ти за видеокарта до 300 лева, половината игри се играят максимум на 1280x720  с вертикална синхронизация и то с някои компромиси. Познай какво е положението при FullHD. Там трябват още по-големи компромиси, за да хвана 50-60 fps. Така, че щом се налага, ще препоръчваш видеокарти и за 600 лева. Долу горе това е минимума в момента за игра на FullHD  без кой знае какви компромиси с качеството.

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Автор
http://www.jmt.bg/index.php?go=100&print=1&jgroup=14&jsubgroup=44&jcomponent=31873&value=2Ето я старата ми видео карта. Изглежда обаче няма да мога да я ползвам, явно е остаряла повече от колкото си мислех, но пък съм играл NFS Undercover, CS, дори Mortal Kombat 8 или 9 бях подкарал, но много насичаше. Последната игра я бях инсталирал заради един приятел не че съм зарибен да я играя! Та не се нуждая от кой знае колко добро видео! Навит съм и на интелската конфигурация, парите не са проблем стига наистина това да е по-добрия вариант, а по нататък може да взема и едно SSD, ако сметна за нужно.

Картата може да я ползваш с Интелската конфигурация стига да ти върши работа. Има известни предимства.

С АМД варианта е безсмислена понеже е по-слаба.

Хм. Защо да ползва картата, след като вграденото видео е със същата, че и по-голяма бързина? Тая карта е на нивото на HD3000  и дори леко по-слаба. HD4000 е доста по-бърза, ако ще се спира на Haswell.  А това, че му е сечало Undercover  не се дължи на видеокартата. Точно тия аркадни игри на EA  искат по-як процесор отколкото добра видеокарта. Така, че дори и със слаба видеокарта и добър процесор, няма проблеми да се играе на по-ниски детайли без сеч, макар че тая игра няма кой знае какви изисквания за видеокарта. Например минималните изисквания са за GF 6600GT, а препоръчителните за GT240 + някой двуядрен процесор. 

• Автор

Благодарности на всички и специално на naruto и Игнатов! Конфигурацията е от naruto остава само да поръчам и да пиша, когато подкарам машината ;)

• Автор

Интелската ;) но ми се наложи да отложа малко поръчката за жалост. Надявам се в най-скоро време да пиша от новата машинка! :)

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

Здравейте, отново ще ви ангажирам с глупости, но като най после реших да поръчам машинката се оказа, че кутията и захранването не са налични и ми казаха, че не знаят кога и дали ще ги има в наличност скоро! Та затова отмених поръчката и реших да избера други кутия и захранване. Харесах си ето тази кутия http://nikem-bg.net/computer-components/CM-ELITE-120-ADV.-VER-WHITE/picture.html но се съмнявам че ще мога да събера дъното най вече. Ако може да ми кажете ще ми свърши ли работа и едно друго предложение за захранване да дадете, по възможност да е и по-тихичко. :)

ASUS H81I-PLUS - 134 лв. -> Инфо

Това е ако държиш на тази кутия. Разбира се може и друго Mini ITX дъно това просто е от по-евтините.

Кутията събира стандартни захранвания и дълги карти та не е нужно да се правят други промени.

Доколкото помня ставаше дума за нещо с вградено видео та FSP GHN 350W е предостатъчно. Не е налично предполагам по-евтиното APN. Пише че и двете са налични та не знам за кое говориш?

За по-тихо FSP Aurum 400W но е близо два пъти по-скъпо.

За пълна липса на шум има безвентилаторни но почват от 200 лв. и са кът по-нашите ширини.

пс. Какво им се кефите на тия бели кутии не мога да разбера? В кухнята до хладилника ли ще стой?  :D

• Автор
http://nikem-bg.net/computer-components/CM-ELITE-120-ADV.-VER-WHITE/picture.html. Ето това е липсващото захранване. Между другото беше твое предложение както и останалите компоненти ;) Не се кефя на бялата кутия и аз лично предпочитам черния вариант, но за жалост тук не го предлагат, хареса ми това че кутията е по-компактна и така като гледам ще оскъпи нещата с по- скъпото дъно. Имам един друг въпрос, дали ще е проблем ако взема една права кутия и я ползвам легнала, защото така ше ми е удобно, дали това ще е проблем за харда или който и да е друг копонент, понеже има вероятност да местя машинката и да ми е по удобно да си я държа в изправено положение и затова се спрях на тази бяла кутия понеже е някакъв междинен вариант и да не се налага да купувам по скъпо дъно? :)

Защо не ми излиза последния ред от поста? Да се чете накрая."Тия са подходящи за маса под телевизора (домашно кино) и ако утре ти хрумне да бутнеш видеокарта ще береш сериозни ядове".Не е никак желателно. Има по-тънки кутии ако тази ти е висока но са по-широки. А черни имаше в Скай доколкото помня - http://sky.bg/Details.aspx?ID=20990Мен лично ме кефят тия на FD но са по-скъпички та ако трябва да е под 100 лв. правилно си се ориентирал. пс. Разгледай и тази - http://sky.bg/Details.aspx?ID=23274 - малко по-къса е.Вариант с включено захранване (хич не са тихи) които може да стой прав / легнал - http://nikem-bg.net/computer-components/CM--MINI-110-SLIM-MINI-ITX/description.html Тия са подходящи за маса под телевизора (домашно кино) и ако утре ти хрумне да бутнеш видеокарта ще береш сериозни ядове.

• Автор

Последната слимката която предложи ми хареса много, но освен че ще е шумно захранването ме притеснява и това че е слабо 200w и е по различно от стандартните и няма да мога да го сменя, а и охлаждането на процесора ми е малко непонятно как ще се събере там :)http://sky.bg/Details.aspx?ID=23274 за тази казваш, че не е удачен избор понеже ще ми е проблем да сложа видео евентуално по нататък, ако реша, но пък мога да сложа стандартен размер захранване, което да е и по-тихо. Можеш ли да предложиш и друг вариант може и с по-голямото дъно, но поне да може да ползвам кутията и легнала, и права, тогава размера няма да ми е проблем :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.