Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какви компоненти за обща цена около 500лв.

Featured Replies

Вградената графика не е активна когато имаш видеокарта. Паметта е достатъчно но твърде скъп вариант. Смени я с тази - http://nikem-bg.net/computer-components/2X2G-DDR3-1600G-A-DATA

Дъното го смени с - http://nikem-bg.net/computer-components/ASROCK-B75M--B75-1155/description.html Крайният вариант ти излиза с 30 лв. по-евтино.

Количка

пс. Да се надяваме че старото ти захранване няма да направи проблем.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Отговори 92
  • Прегледи 5,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Гледам латeнцията на РАМ-та да е 9 защото е по-бърза. При А-Дата латенцията е 11.

Редактирано от k0brABG (преглед на промените)

Конкретно тая A-DATA може и да е 9. Пише че е от G серията. Така или иначе разликата е неосезаема и не си струва разхода при такъв бюджет.

Ако ще даваш повече пари се ориентирай към 260Х - http://nikem-bg.net/computer-components/SAPPHIRE-R7-260X-1G-GD5-OC-VER/description.html Това е HD7790 ако не е ясно.

• Автор

Има ли смисъл да сменям GB B75M-HD3 LGA1155 дъното с Asrock B75M LGA1155 който си предложил ? Цената им е еднаква ,а сам чел коментари ,че ниският клас на Asrock не е добър. http://nikem-bg.net/cart/47891p1r49579p1r50512p1r45645p1rf.html Мисля ,че повече няма какво да се сменя и е най-доброто за тези пари. 

Разликата е 5 лв. но щом не са от значение не го сменяй. Иначе винаги може по-добре. Например карта с по-добро охлаждане - http://nikem-bg.net/computer-components/POWER-C-AXR7-260X-1GD5-TDHE-OC/description.html

Дъно с 3 години гаранция - http://nikem-bg.net/computer-components/ASUS-B75M-A--LGA1155/description.html Това обаче ще я оскъпи още.

Моят съвет е само да смениш паметта с една плочка 4гб, защото в най скоро време ще ти умалее, а като гледам сте се засилили все към дъна с по два слота. Според мен преформънса който ще усетиш от двуканалния режим не си заслужава преспективата да продаваш после тея плочки и да купуваш др 4гб... но както си прецениш ест :)

Аз да уточня. Нали става въпрос за резолюция 1440х900? Това в повечето случаи е във възможностите на HD7770 и i3. Но пак зависи какво разбираш под игра и колко fps  смяташ за достатъчни. Останалите игри просто няма да вървят с всички настройки на ultra  и ще се наложи някой компромис с качеството на детайлите.

• Автор

По-важното е да вървят гладко и да не насичат. Дали ще са на Ultra , very high или high няма чак толкова голямо значение.Не вярвам да загрее чак толкова видеокартата ,че да потрябва втори вентилатор. Не съм някой геймър който цял ден стои на компютъра и разцъква игри, а и Sapphire ми вдъхва повече доверие от PowerColor. Същото се отнася и за дъното. Въпреки ,че ASUS-а е с 3 години гаранция предпочитам Gigabyte. Смятам ,че щом съм с отделно видео засега няма да имам нужда от повече от 4GB RAM. В бъдеще може да сложа един Gigabyte кит 2x4GB 1600 HyperX и Да приключа проблема. Смятам ,че конфигурацията на която се спрях е перфектната конфигурация за тези пари. Много по-добра от AMD защото 4 ядрен AMD процесор е по-слаб от този двуядрен i3 който се води нисък клас, а е и наполовина на ватовете на AMD. Опасявам се само дали хард диска ми ще пасне на това дъно и дали рамта е със същия волтаж като сокетът на дъното и до колко мога да имам доверие на A-DATA ? Някъде чух ,че Никем изпращат компонентите си в кутии от каквото хванат. Това вярно ли е защото искам да си получа компонентите в оригиналните си кутии с всички книжки и дискове които вървят с тях ?

Ако е Bulk може и в найлонче или кутия от яйца да ти я пратят.  :D В крайна сметка опаковката се отразява сериозно на цената на продукта.

Повечето хора се интересуват от самия продукт а не от кашона и диск с остарели драйвери. Става дума за видеокартата.

Дъното е в кутия и естествено ще ти го пратят със всички чаркове. 

Ако е Bulk може и в найлонче или кутия от яйца да ти я пратят.  :D В крайна сметка опаковката се отразява сериозно на цената на продукта.

Повечето хора се интересуват от самия продукт а не от кашона и диск с остарели драйвери. Става дума за видеокартата.

Един път си поръчах дъно - BULK и си ми дойде в оригинална кутийка на модела , дискове, книжки , сата кабели - всичко

• Автор

А има ли смисъл да се сменя процесопа с i3 4330 защото е по-нов модел ? Съответно и дъното трябва да се смени на LGA1150. Излиза почти същата цена ,но има ли смисъл ? И дали ще има голяма разлика между A-Data 2x2GB 1600G DDR3 и 1x4GB Kingston 1600 HyperX ? Защото ако е цяло 4 когато ми се наложи ще трябва да си закупя само още една плочка, а ако е 2x2GB ще трябва да сменям и двете плочки. Доловима ли е разликата между Dual channel и Single channel RAM ?

Да и точно това е смисъла. Актуалните са на друг сокет и са несъвместими. Иначе като производителност е безсмислено да плащаш 15 лв. повече за същият процесор.

Има голяма разлика дали ще работи в двуканален режим или не. Например дали е CL11 или CL9 не толкова важно.

Една плочка се купува точно заради двуканалния режим. Демек ако със сигурност ще добавяш още една това е по-удачния вариант.

пс. Дъно с четири слота за рам ще ти излезе 10 лв. отгоре.

Ех, да знаеш как тия остарели драйвери, но на видеокартата ми я подкараха оня ден след нечувани мъки... Направо се бях отчаял и това бе последното, което се сетих - Windows да си намери драйверите на диска с видеокартата. И това след чиста преинсталация и след инсталирани драйвери на NVIDIA, но за друга видеокарта. Едната карта ми я познава, другата не я намира...Абе шибана история, но добре че се сетих за захвърлените стари дискове и добре, че имах записвачка. Иначе имаше да търся драйвери из интернет като луд, които на всичко отгоре не искат да се инсталират, щото скапания Windows  не открива видеокартата ми и преценява, че неговите драйвери са най-добрите. 

Иначе за i3  ще кажа, че горе казах каквото имах да казвам. Все тая дали LGA1155 или 1150. И в двата случая се намира хубав процесор за ъпгрейд. Само че в случая с 1155 имаме и по-ниска цена, което при ограничен бюджет е маана небесна. Честно, бих минал с моето второ предложение за 511 лева. Бих препоръчал това и на познат, ако разполагаше с 500 лева и същите изисквания като тия тук. После бих му казал да сменя процесор и видеокарта като прецени, че новия му монитор и новите игри искат това. 

• Автор

Е то има и i5 със сокет 1155 така, че пак има възможност за ъпгрейд ,но дали ще е по-зле от 1150 и с колко не ми е ясно. Значи за RAM-та ще си остане 2x2GB смятам ,че са достатъчни и скоро няма да ми се наложи да слагам 2x4GB. От четири слота за РАМ не смятам, че имам нужда.Кико твоето предложение е много добро за парите си и ще ми бъде План Б ако бюджетът ми се смали. Иначе за 80лв. повече получавам по-добро дъно, по-добра видеокарта, двуканална памет и незначително малко по-добър процесор.

Ами приятел, разликата е десетина процента между двата сокета. Така като ти гледам възможностите, едва ли в скоро време ще вземеш върхова видеокарта, за да се притесняваш от тоя факт. А и за LGA1155  има процесори като Xeon  и i7, които повярвай ми, близките години ще вършат чудесна работа без да се терзаеш, че не си минал на LGA1150. Все пак при игри има някаква граница в момента и тя е около 3.6-3.8 GHz, над които е безсмислено да се клоква процесора дори при бързи видеокарти. Но дори и в бъдеще да излязат такива, ето ти една статия на която попаднах днес. Изследва се доколко новите игри вече са оптимизирани за многоядрени процесори. Вижда се, че разработчиците вече не спят. Отказват се от двете ядра тотално и се насочват поне към 6 ядра по съвсем обяснима причина. Така, че едва ли някога тия 10 % за Haswell  ще ти свършат работа. То ако е за работа, най-доброто решение е клокърски процесор с няколко видеокарти. Ама тук вече говорим за съвсем различни неща. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Автор

Това означава ли ,че ще е по-добре да заложа на AMD конфигурация защото в бъдеще ще се държи по-добре в игрите отколкото двуядреният Intel ? 

Ей такава машинка е  идеална за  домашен компютър GB-BXi3H-4010 (Rev. 1.0)

Става и за умерен геминг който иска да разцъка някоя игрица.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

• Автор

Това са конфигурациите между които се двоумя.
AMD:

AMD A10 7850K 3,7Ghz (4.0Ghz) with Radeon R7 Graphics. 
Asrock FM2A88M Extreme 4+ FM2 или Gigabyte GA-F2A78M-D3H FM2+ или Gigabyte F2A88XM-D3H FM2+
Kingston 2x4GB 2400Mhz HyperX Predator

Athlon II X4 760K 3.8GHz FM2
Sapphire R7 260X 2GB GDDR5 
Gigabyte F2A88XM-D3H
2x2GB A-Data 1600G

AMD FX6300 X6 3.5GHz AM3+
GB 970A-DS3P AM3+
Sapphire R7 260X 1GB GDDR5
2x2GB A-Data 1600G

Intel:

Intel i3 3250 X2 3.5Ghz LGA1155
GB B75M-HD3
2x2GB A-Data 1600G

Intel i3 4330 X2 3.5GHz LGA1150
GB H81M-S2PV
2x2GB A-Data 1600G

Коя най-добра ? 

Аз бих взел

AMD FX6300 X6 3.5GHz AM3+GB 970A-DS3P AM3+Sapphire R7 260X 1GB GDDR52x2GB A-Data 1600G

или

Intel i3 4330 X2 3.5GHz LGA1150GB H81M-S2PVSapphire R7 260X 1GB GDDR52x2GB A-Data 1600G

ако предпочиташ Интел.

Последните две с I3 и 260Х. Разлика няма освен дали искаш да си с актуалния сокет.

Edit: Допуснал съм грешка. Ти не си избрал най-евтиния които е на по-ниска честота следователно по-новия ще е малко по-производителен.

Intel i3 4330 X2 3.5GHz LGA1150GB H81M-S2PVSapphire R7 260X 1GB GDDR52x2GB A-Data 1600G

Това означава ли ,че ще е по-добре да заложа на AMD конфигурация защото в бъдеще ще се държи по-добре в игрите отколкото двуядреният Intel ? 

Двуядрените процесори умряха отдавна за гейминга.Ама никой не ти предлага такъв или по-точно двунишков, което е малко по-различно. i3  е двуядрен, но се възползва от 4 нишки чрез технологията Hyper Threading. Nа практика това е 20-30 % увеличена производителност спрямо работа без HT, но пък и практиката показва, че при някои игри увеличението е повече заради процесорната им лакомия. Аз не бих заложил на APU, ако ще се мисли за ъпгрейд в бъдеще било то на процесор или видеокарта. В случая мисля ти предлагаме i3  с добра за твоите нужди видеокарта. А в бъдеще ще си на кяр, когато си купиш нов монито, когато излязат нови игри и когато решиш да ъпгрейдваш. Интелската платформа има доста по-големи възможности за ъпгрейд в бъдеще. Иначе ще караш със слабовато APU  или в най-добрия случай ще дадеш парички за малко по-голям клок. А FX6300 при повечето игри е равностоен на i3, но има и изключения, където единия процесор е по-бърз от другия и обратно. Това е при новите игри като Crysis 3, можещи да се възползват и от 6-те ядра на FX6300. От друга страна за да постигнеш нещо по-сериозно, в бъдеще освен във видеокарта ще трябва да инвестираш и в клок. А това означава евентуално по-добро захранване и по-добро охлаждане. Ако си с интелска конфигурация, вместо в захранване и охлаждане, може да инвестираш директно в икономичен процесор, но който няма да му е нужен клок.  И като казах 3.8 GHz  имах предвид интелските процесори към тоя етап, а не тия на АМД. При тях равностойната честота е доста по-голяма, граничеща с лудостта. Доволни като че ли ще останат само енергото и търговците на хардуер.

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Автор

Значи остава i3-то. Поне няма да се притеснявам за захранването и охлаждането.

Захранването ако е със спестени защити си е много притеснително та мощността му няма връзка. 

Кутията ако е без въздушен поток ще е като пещ вътре без значение колко са студени и икономични частите.

• Автор

Захранването досега не е давало никакви проблеми. Кутията има 2 мрежи отстрани и 2 отзад. Отстрани има 1 вентилатор и отзад 1 вентилатор. През страничния излиза  въздух с нормална температура ,а през задния излиза топъл въздух. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.