Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какви компоненти за обща цена около 500лв.

Featured Replies

Лелее, колко много философски размисли за някакви игрички. Който каквито иска тестове да си гледа в нета, но FX е по-добър във всяко отношение(вкл. и игри) от коя да е I3-ка! Проблема на много потребители е, че нямат пряк досег до продукти на АМД и си мислят, че Интел е върха на сладоледа във всички аспекти, което всъщност не е така. По въпроса за консумацията - това, което е постнал Нико е недостижимо за този процесор освен при екстремен клок с азотно охлаждане, та не пишете преди да сте проверили и най-вече тествали дадения продукт! Че то старите 45nm процесори при максимално натоварване в синтетични тестове не прехвърлят 130W консумация. 

Кико, няма игра, която да натовари 6300 както прайма дори кризата. С каквато и графична карта да го комбинираш много трудно ще докараш максималната му консумация(която всъщност е относителна величина - би трябвало да го знаеш де) и писаниците по-горе от други потребители са смехотворни.

Да, но поне консумацията тогава се увеличава. Тя темата тук е сложна, защото няма да се прави клок. А пък ъпгрейда е в полза на Интел. нали се сещаш, че мен и Фиестата ( FX6300) ми е достатъчна, ама като се кача на BMW ( i7) ще мисля малко по-различно ;) Не знам на кого да вярвам. На тестовете, дето FX6300 издъхва при доста игри или на мнения на потребители. Защото на теб може да ти изглеждат добре 40 fps,  но когато сложиш i7  и получиш да кажем 70 fps,  пускаш ВС и си казваш. Мама му стара, кой дявол ме накара...

• Отговори 92
  • Прегледи 5,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Да, но поне консумацията тогава се увеличава. Тя темата тук е сложна, защото няма да се прави клок. А пък ъпгрейда е в полза на Интел. нали се сещаш, че мен и Фиестата ( FX6300) ми е достатъчна, ама като се кача на BMW ( i7) ще мисля малко по-различно ;) Не знам на кого да вярвам. На тестовете, дето FX6300 издъхва при доста игри или на мнения на потребители. Защото на теб може да ти изглеждат добре 40 fps,  но когато сложиш i7  и получиш да кажем 70 fps,  пускаш ВС и си казваш. Мама му стара, кой дявол ме накара...

По-добре нова Фиеста с бол екстри отколкото дърт дъргел със самолетна перка на капака :D.

По-добре нова Фиеста с бол екстри отколкото дърт дъргел със самолетна перка на капака :D.

Ами гледай сега. Аз примерно гледам игри като тая:

Публикувано изображение

Гледай какво имаш с AMD,  включително след клок. Нищо. И това с GTX780. Ще намалиш детайлите и ще обвиниш видеокартата, че може толкова. А няма да бъдеш прав. Твърде големи разлики в кадрите има при някои игри. Ако бяха 5-10 кадъра, иди дойди. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Ами гледай сега. Аз примерно гледам игри като тая:

Публикувано изображение

Гледай какво имаш с AMD,  включително след клок. Нищо. И това с GTX780. Ще намалиш детайлите и ще обвиниш видеокартата, че може толкова. А няма да бъдеш прав. Твърде големи разлики в кадрите има при някои игри. Ако бяха 5-10 кадъра, иди дойди. 

Първо - бъкел не разбирам Руски език, макар че съм го учил бая време! Второ - аз не правя измами и фокуси за да изкарам даден процесор пред друг. Трето - не ме интересуват игри и кой с колко кадъра ще си го набие пред монитора. Четвърто - след като ти самия тестваш можеш да пишеш с убеждението, че си прав, но не и в този случай! Пето - можеш да вярваш на потребителите!

Поздрави!

За 500 лева подобна лекция е излишна.

Точно!

Пичове къде се отплеснахте в лекции за  игри,клок,нишки,ядра и тн.  след като  сумата стига за един офис компютър със вградео видео. Няма абсолютно никакво значение  с колко ядра ти е процесора след като всичко друго в тоя  компютър  е най ниския клас хардуер. Кико  остави ги тия тестове човеко с видео карти дето са 2 пъти по скъпи от цялата конфигурация. Каквото и да си купи сега без значение дали ще е Интел или АМД ще е в пъти по бързо от това което има в момента. Дайте му едно хубаво захранване 400 вата и едно читаво дъно  да може утре да си бодне някоя платка и толкова.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Първо - бъкел не разбирам Руски език, макар че съм го учил бая време! Второ - аз не правя измами и фокуси за да изкарам даден процесор пред друг. Трето - не ме интересуват игри и кой с колко кадъра ще си го набие пред монитора. Четвърто - след като ти самия тестваш можеш да пишеш с убеждението, че си прав, но не и в този случай! Пето - можеш да вярваш на потребителите!

Поздрави!

Точно!

Че те потребителите харесват и дръгели на по 10 години. Аз не съм им виновен, че не са се качвали на нов автомобил. Виж, аз пък се интересувам от игри. И точно защото се интересувам знам, че за да се играе една игра добре, то трябва да имаш първо добър монитор и второ, достатъчно кадри така, че тоя монитор да ги изобразява без тиъринг или накъсване.  Не винаги кадрите са показател, че всичко е наред, но пък когато липсват, няма как всичко да е наред, дори да си затворим малко очите. А няма сайт по света или поне аз не съм намирал, който да прави толкова подробни тестове и изследвания във всички посоки. Може да не разбираш руски, но това не означава, че хората не правят нещо.  

Добре, ще вземе каквото казваш. После почват въпросите...а защо тая игра така и онака. Не знам що вървиш срещу течението. Всички знаят, че от няколко години AMD  догонва, но не може да догони. И това най си личи при игрите. Ако за другите неща има паритет и дори понякога предимство за процесорите на АМД, то при игрите не е така. 

Alkatraz, аз подхванах тая тема, защото човека спомена, че няма да клоква. Обаче след някоя друга година пак ще пусне тема да забързва системата си. И какво му препоръчвате? Да вземе охлаждане, захранване и да клоква за да подхрани новата видеокарта. Обаче като няма дъно за клок...абе ще има пак по 5 страници мозък дали нова конфигурация, дали да кара с видеото така или да сменя платформа.  А с Haswell  решението е просто. Взема един i5  или i7/Xeon  и е готов. Не му трябва нито ново охлаждане, нито добро захранване.  От тая гледна точка споря дали в случая, подчертавам случая , по-подходящ е i3 или FX6300. от гледна точка на ъпгрейда и липсата на последващи главоболия, то i3  е решението с оглед на бъдещето. Сега някой ще каже, че с времето може направо да се наложи нова платформа, но какво да кажат тия, дето преди години си купиха I7? Че техните процесори и сега са на високо ниво.  А скоро i7 4770  или подобен няма да умре. Най-напред АМД трябва да се вземат в ръце, после игровите компании да решат, че трябва да си сменяме хардуера и чак тогава  ще сменяме всичко. А дано, ама надали.

Пичове къде се отплеснахте в лекции за  игри,клок,нишки,ядра и тн.  след като  сумата стига за един офис компютър със вградео видео. Няма абсолютно никакво значение  с колко ядра ти е процесора след като всичко друго в тоя  компютър  е най ниския клас хардуер. Кико  остави ги тия тестове човеко с видео карти дето са 2 пъти по скъпи от цялата конфигурация. Каквото и да си купи сега без значение дали ще е Интел или АМД ще е в пъти по бързо от това което има в момента. Дайте му едно хубаво захранване 400 вата и едно читаво дъно  да може утре да си бодне някоя платка и толкова.

Ти остави, но в тоя раздел се разискват такива неща все едно ще сглобяваме ракетна установка скрита в полите на Стара планина против глявния враг - гадния капитализъм!  :D Мда, така беше едно време, но сега сме 21-ви век и трябва да гледаме по-трезво на нещата!

Кико  не мислете какво ще стане след 2 години защото няма да го измислите. Като виждаш  и аз карам с дръгел на 8 години и със същото видео като пусналия темата,че даже се замислям дали да не си купя  някое малко компче с вградено видео и  да си цъкам в нета и да не давам по 30 лева за ток за тоя сегашния ми бучалник .Те не знаят в Интел кво ще стане другия месец  та ние тука дет сме на задника на географията ще се мъчим да сме в крак с модата.Ето муъ частите за които е питал  в първия си пост.

GB B85-HD3 /1150
2X4G DDR3 1600 A-DATA
I5-4440 /3.1G/6MB/BOX/LGA1150
CORSAIR CX430M Modular 430W CP-9020058

Обща стойност - 687.59 лв. с ДДС

Това е  един добър старт ако искаш да имаш що годе  адекватна машина 2години.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Че те потребителите харесват и дръгели на по 10 години. Аз не съм им виновен, че не са се качвали на нов автомобил. Виж, аз пък се интересувам от игри. И точно защото се интересувам знам, че за да се играе една игра добре, то трябва да имаш първо добър монитор и второ, достатъчно кадри така, че тоя монитор да ги изобразява без тиъринг или накъсване.  Не винаги кадрите са показател, че всичко е наред, но пък когато липсват, няма как всичко да е наред, дори да си затворим малко очите. А няма сайт по света или поне аз не съм намирал, който да прави толкова подробни тестове и изследвания във всички посоки. Може да не разбираш руски, но това не означава, че хората не правят нещо.  

Добре, ще вземе каквото казваш. После почват въпросите...а защо тая игра така и онака. Не знам що вървиш срещу течението. Всички знаят, че от няколко години AMD  догонва, но не може да догони. И това най си личи при игрите. Ако за другите неща има паритет и дори понякога предимство за процесорите на АМД, то при игрите не е така. 

Виж сега човеко, не те карам да си купуваш 6300 за да доказваме каквото и да било! Знам, че преди време си се връзвал на такива спорове, но повярвай ми - не е нужно да го правиш. Аз ти пиша, че 6300 е достатъчен за всички съвременни игри и ще изкара кадри задоволителни за един комфортен гейминг с коя да е графична карта! И под комфортен разбирам плавна и мазна картина без засечки на висока резолююция. Ако ти твърдо вярваш, че това не е така можеш наистина да си сглобиш една АМД базирана конфигурация и да пробваш(но тогава Интел ще загубят един техен верен фен). :D

Виж сега човеко, не те карам да си купуваш 6300 за да доказваме каквото и да било! Знам, че преди време си се връзвал на такива спорове, но повярвай ми - не е нужно да го правиш. Аз ти пиша, че 6300 е достатъчен за всички съвременни игри и ще изкара кадри задоволителни за един комфортен гейминг с коя да е графична карта! И под комфортен разбирам плавна и мазна картина без засечки на висока резолююция. Ако ти твърдо вярваш, че това не е така можеш наистина да си сглобиш една АМД базирана конфигурация и да пробваш(но тогава Интел ще загубят един техен верен фен). :D

Вече съм си намислил какво да взема. 

И между другото преди две години и половина имах като твоя Athlon II X3 450, ако наистина си с такъв.. Сега ми остана само кутийката. Ставаше за игри, които се бяха засилили да ползват повече ядра, но не бе нищо повече от един E6750 като кадри. Там където кадрите са малко, са си малко и нищо не помага. Примерно при Far Cry 2 падат до 30 в града и все тая с какъв процесор си.  В смисъл, че един G860  доста оправя нещата. Но щом казваш, ще си взема АМД конфигурация :) Какво е за моята фирма? А и загубата при продажба ще е поносима. Ако някой се навие да му продам процесор и дъно след известно време, да свирка.  Още миналия август трябваше да го направя, но глупаците от емаг не ми отговориха на един мой въпрос за ревизията на едно дъно. Както и да е. 

• Автор

Първо искам да изразя благодарността си към Вас ,че отделяте от времето си за да ми помогнете да направя правилен избор. Най-вероятно изборът ми ще е Intel защото щом двуядрен процесор може да се опълчи на 6 ядрен ,то това показва или че ядрата на вторият са слаби или че е зле оптимизиран.Понеже невиждам голяма разлика между двата процесора при Multi treated operations (малка разлика в полза на AMD), но при Single treated operations разликата е значителна в полза на Intel това ме води до мисълта ,че две ядра направени с акъла си са по-добре от 6 ядра които са с по-лоша производителност. Може в бъдеще и да се променят нещата чрез някакъв ъпдейт ,но нищо не е сигурно. Ако взема FX-a получавам една система която е лишена от добър ъпгрейд в бъдеще. А и щом лятото компютърът ми се е изключвал от прегряване при един бенчмарк ,то какво остава за FX-a. Intel-a ще е доста по-студен което е добре. Memory controler-a на FX-a е за RAM 1866MHz ,а RAM-та която ще използвам е 1600MHz. Разгледах дъната със сокет 1150 и се оказа ,че някой поддържат Intel Turbo Boost 2.0 което е добре при бъдещ ъпгрейд с процесор който поддържа същата технология. Та въпросът ми е дъното което съм избрал в момента GB H81M S2PV поддържа ли тази технология, Asus H81 Plus по-добро дъно ли е, и кое дъно бихте ми препоръчари на цена 80-90лв ? И друг въпрос е тази технология на AMD наречена Mantle дава ли значително подобрение м производителността и ако да нужно ли е процесорът да е AMD или няма значение стига видеокартата да е разработка на AMD ? В бъдеще очаква ли се някакма оптимизация за FX6300 чрез която той да дава всичко от себе си и да задминава i3/i5 с значителна разлика без да покачва консумацията на енергия ?

Редактирано от k0brABG (преглед на промените)

Странно избираш 2 ядра като можеш да вземеш шест !?

Това че АМД са топли са митове и легенди породени от факта че обикновено се купуват поради липса на пари и по неволя се навиранит в жълти кутии с жълти захранвания.

Факт е че боксовите охладители и на двете марки не струват, в комбинация с кофти въздушен поток в гадна кутия  и става парник.

Ето го тестa със Prime95

Публикувано изображениеfgjgfvjf.jpg

Само аз ли забелязах, че само 1 минута след пускането на теста е направена снимката?

Колега пусни го поне 15мин. тест и след 8-10мин. ще видиш доста по-натоварен проца и ватовете ще са към 80-90, а температура над 65-70градуса. ;)

Първо искам да изразя благодарността си към Вас ,че отделяте от времето си за да ми помогнете да направя правилен избор. Най-вероятно изборът ми ще е Intel защото щом двуядрен процесор може да се опълчи на 6 ядрен ,то това показва или че ядрата на вторият са слаби или че е зле оптимизиран.Понеже невиждам голяма разлика между двата процесора при Multi treated operations (малка разлика в полза на AMD), но при Single treated operations разликата е значителна в полза на Intel това ме води до мисълта ,че две ядра направени с акъла си са по-добре от 6 ядра които са с по-лоша производителност. Може в бъдеще и да се променят нещата чрез някакъв ъпдейт ,но нищо не е сигурно. Ако взема FX-a получавам една система която е лишена от добър ъпгрейд в бъдеще. А и щом лятото компютърът ми се е изключвал от прегряване при един бенчмарк ,то какво остава за FX-a. Intel-a ще е доста по-студен което е добре. Memory controler-a на FX-a е за RAM 1866MHz ,а RAM-та която ще използвам е 1600MHz. Разгледах дъната със сокет 1150 и се оказа ,че някой поддържат Intel Turbo Boost 2.0 което е добре при бъдещ ъпгрейд с процесор който поддържа същата технология. Та въпросът ми е дъното което съм избрал в момента GB H81M S2PV поддържа ли тази технология, Asus H81 Plus по-добро дъно ли е, и кое дъно бихте ми препоръчари на цена 80-90лв ? И друг въпрос е тази технология на AMD наречена Mantle дава ли значително подобрение м производителността и ако да нужно ли е процесорът да е AMD или няма значение стига видеокартата да е разработка на AMD ? В бъдеще очаква ли се някакма оптимизация за FX6300 чрез която той да дава всичко от себе си и да задминава i3/i5 с значителна разлика без да покачва консумацията на енергия ?

Явно доста си чел, но нищо не си разбрал! Както написа колегата ''trial version'' греенето при АМД отдавна не е на дневен ред(а това, че Интела ще е много по-студен е най-големия мит). За контролера на процесора - работи с памети до 1866MHz, а не само с такъв тип. Защо да нямаш варианти за ъпгрейд - има отлични процесори като 8320 и 8350, а и АМД ще продължават да развиват този сокет. Дъната на АМД при еквивалентна цена с тези на Интел предлагат повече екстри и също поддържат турбо технология. И да - 6300 си е 6 ядрен процесор, но с по-особена структура и който се интересува може да попрочете, а не да се пляскат мнения ей така. На мен лично ми е все тая какво ще избереш, но все пак затова сме тук във форума да си помагаме и да даваме възможно най-добрите препоръки, защото става въпрос за пари и то не за моите, а за твоите!

Поздрави!

Само аз ли забелязах, че само 1 минута след пускането на теста е направена снимката?

Колега пусни го поне 15мин. тест и след 8-10мин. ще видиш доста по-натоварен проца и ватовете ще са към 80-90, а температура над 65-70градуса. ;)

Но няма да са 160W, нали? ;)

За мен FX6300 е най добрия избор защото ако във бъдеще купувачът реши да взима по-хубав видео карта при 6300 няма да има ботълнек но при I3 ще има според мен.

За мен FX6300 е най добрия избор защото ако във бъдеще купувачът реши да взима по-хубав видео карта при 6300 няма да има ботълнек но при I3 ще има според мен.

Не бъди толкова сигурен бе човек. Как ги ръсите тия бисери не знам! Имате ли си понятие изопбщо, как игрите се възползват от ядрата и отваряли ли сте поне един път таск мениджъра по време на игра, за да видите какво става? Все едно казваш...абе имам две коли, дето вдигат 200 км/ч максимум   по Е80, ама ако изляза на автомагистрала Тракия не знам дали едната няма да вдигне 220. Това може и да стане, ако на едната някой бутне мотора или да кажем я олекоти, сложи австрийска  нафта, но всичко това е непредвидимо в бъдещето при една бъдеща кушия. 

Колко по-хубава видеокарта да взема купувача, като аз ти давам тестове с GTX780? Никой не прави такава комбинация, ама виждаш, че точно там FX6300  изостава доста при някои игри.  В най-добрия случай е равен с i3  за haswell. Сега тук ми се натяква, че с процесор АМД нещата били гладки, пък с интел не. Четох такива неща, но точно обратните и не за процесори, а за видеокарти на АМД, които дори да дават кадри, не дават гладка картина. Ама това за процесорите ме накара в скоро време да взема дъно и процесор, за да потвърдя или отхвърля това твърдение. Само се чудя на кой да се метна, дали на FX6300  или на Athlon X4 750К,  че и той прехвален, пък в тестовете едва живурка без клок. Ама ще видим, сам ще реша какво да взема, че така и така един колега иска да му сглобявам комп.

Поздравления за бисерите, дето се ръсят всеки ден и час.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.