Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има ли закон за 3 години давност за парното?

Featured Replies

• Автор

По-голяма вероятност има да ти вземат 30год. за напред парите отколкото ти да платиш само 3 год назад!

Няма ли опция да си спреш парното(да не си им абонат)?

Не,няма такъв закон.Старите строителства са така.Само новото строителство от няколко години насам има хоризонтални поставени тръби...но пък плащаш с всички във входа за това,че се отоплява входа(тръбите които минават ).

Редактирано от Exhibit A (преглед на промените)

• Отговори 85
  • Прегледи 13,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не,няма такъв закон.Старите строителства са така.Само новото строителство от няколко години насам има хоризонтални поставени тръби...но пък плащаш с всички във входа за това,че се отоплява входа(тръбите които минават ).

Тогава подай жалба в топлофикация,че не живееш там и си извън страната.

60лв на месец са много... не разбрах на какво основание се иска тази такса

Значи не виждам нищо нередно някой да се опитва да се въозползва от някакъв закон - все пак това е закон, дори не е вратичка в закон, а цял закон.

Ако мислиш, че в момента с този действащ закон ще успееш да се скътаеш 3 години - заповядай ;)

чакам да се похвалят скаталите се и неплатилите

до тогава без мене

само че и топлофикация понякога прилага хватки - точно преди да изтекат 3 год завежда дело и текат още 3 год, и така докато на някой му писне да играе на котка и мишка

е аз до сега нали това обяснявам

пък кой както иска да си играе с тях -

като ви звънне съдия изпълнител на вратата да ви конфискува имуществото тогава пак пишете как е

Аз пък не разбрах, 60 лева месечно ли, или за отоплителния сезон... Но пък сигурно от години не са отчитали показателите на топломерите, ако изобщо е слагала... И в този смисъл, вината си е изцяло на Exhibit A, че не си е оправила нещата и не си е откачила радиаторите.Отоплявам се изцяло с климатици и въпреки това ми идва сметка, което е напълно нормално, според сега действащите закони. Сметката ми изобщо не е голяма тази година и е само за отоплителния сезон, през останалото време плащам само топлата вода. И въпреки това, длъжен съм всяка година да сменям топломери, защото и аз не съм откачал радиатори. Ако не си пускала тези от топлинното счетоводство, ясно защо ти е такава сметката... От друга страна, и аз да съм в същата ситуация, и аз бих търсил вратички да не плащам тези пари, като знам, че и без това нищо не съм ползвал. Както те посъветваха, намери си адвокат, който се е занимавал с топлофикация.

Брях - какви дяволи сме само ние Българите.

Не щем де си плащаме сметките и не щем!!!

Търсим вратички, познати!!! Ако може някой да прецакаме, гледаме!!!

Като ни "натиснат" обаче започваме да ревем, че ни изнудват и нарушават правата разни банки, съдя изпълнители и пр.

Иначе промяна търсят всички, ма с евтин тарикатлък и тоя манталитет -  знам ли!!!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Никакво плащане. Щом не е използвано защо да се плаща?

Скандали, адвокати и ако трябва на съд. Плаща се само таксата за тръбите, пък ако ще да идват и да гледат показанията на топломерите и да сравнят с последното отчетено.

А ако те няма вкъщи не знам какъв съдия изпълнител ще влезе.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

с делото се протаква време евентуално ако се промени закона, но в случая на авторката - дори и да са завели дело, тя не е получила призовката защото не е в страаната - а топлофикация са знаели че е извън страната, а там не са толкова тъпи да плащат за дело което е обречено на провал, и не са завели

Ми не мога кажа какво са направили просто сега си дойдох и разбрах,че въпреки,че съм спряла парното имам пари да плащам! Някои от сметките са по 60лв! Когато отидох в топлофикация и подадох тази молба(по препоръка от комшиите,защото се бях почти запътила да я платя)там мъжът с които се видях се разгневи,че искам да подам такава молба и той ми каза,че съм имала лихви от 311 лв.и можел от тях да ми махне 80 и да платя сметките веднага.Аз го попитах не може ли да ми спадне тези от 3 години давност. Отговорът my беше,че сега ще трябвало да заведът дело и да ходим на съд.Взе ми молбата и ми даде входящ номер и ме пита до кога ще съм в България за да имам някакъв отговор. Моите 2 седмици в България престой минаха и аз се прибрах без отговор от топлофикация. Когато се прибрах веднага се регистрирах в Сайта на топлофикация,защото той ми каза,че можело вече да се плаща онлайн,за да следя какво става. Когато се регистрирах видях сега,че имам фактyри само за последните 3 години и,че някои от тях са за по 60 лв!!! Утре ще звъня до топлофикация как не живея ва България а имам такива големи фактури а и какво става с подадената молба. Просто исках да имам някакъв отговор за тези 3 години давност дали суще ствуват,но вече намерих решението от съда.

Аз пък не разбрах, 60 лева месечно ли, или за отоплителния сезон... Но пък сигурно от години не са отчитали показателите на топломерите, ако изобщо е слагала... И в този смисъл, вината си е изцяло на Exhibit A, че не си е оправила нещата и не си е откачила радиаторите.Отоплявам се изцяло с климатици и въпреки това ми идва сметка, което е напълно нормално, според сега действащите закони. Сметката ми изобщо не е голяма тази година и е само за отоплителния сезон, през останалото време плащам само топлата вода. И въпреки това, длъжен съм всяка година да сменям топломери, защото и аз не съм откачал радиатори. Ако не си пускала тези от топлинното счетоводство, ясно защо ти е такава сметката... От друга страна, и аз да съм в същата ситуация, и аз бих търсил вратички да не плащам тези пари, като знам, че и без това нищо не съм ползвал. Както те посъветваха, намери си адвокат, който се е занимавал с топлофикация.

Не месечно имам по 60лв сметки,но не всички.Някои са по 30-40-50-60! Но те знаят,че в този апартамент никoй не живее.Аз намерих доста неща днес,и утре ще трябва да звъня тел.

Никакво плащане. Щом не е използвано защо да се плаща?

Скандали, адвокати и ако трябва на съд. Плаща се само таксата за тръбите, пък ако ще да идват и да гледат показанията на топломерите и да сравнят с последното отчетено.

А ако те няма вкъщи не знам какъв съдия изпълнител ще влезе.

Но какви тръби като съм на последен етаж и тръбите свършват от пода(нагоре тръби няма)а и радиаторите са спрени!

Тогава подай жалба в топлофикация,че не живееш там и си извън страната.

60лв на месец са много... не разбрах на какво основание се иска тази такса

Да,така и мисля да направя.Ще подам писмото с адрес от чужбина и с обратна разписка.Така ще изисквам обеснения за да има следа а не разговори по-тел.Пред съда разговори по тел не минават.

Като гледам - автора продължава да шмекерува на дребно.

Лошо няма, но в един мил момент ще си плати всичко барбар с гяволъка.

И още нещо. Като чета постовете, то се набляга на търсения от автора закон, но да не забравяме, че съществуват още куп закони с не по - малка сила, които са в ущърб и сила насочени срещу автора.

Когато възникне подобен казус - при добро желание и с добрата воля на двете страни се намират разумни решения, но в обратния случай накой ще проплаче с горчиви сълзи и това със сигурност няма да е Топлофикация

Но какви тръби като съм на последен етаж и тръбите свършват от пода(нагоре тръби няма)а и радиаторите са спрени!

Моля, я пак - щото и аз съм на последен етаж

Искаш да кажеш че нямате щрангове ли

• Автор

И още нещо. Като чета постовете, то се набляга на търсения от автора закон, но да не забравяме, че съществуват още куп закони с не по - малка сила, които са в ущърб и сила насочени срещу автора.

Когато възникне подобен казус - при добро желание и с добрата воля на двете страни се намират разумни решения, но в обратния случай накой ще проплаче с горчиви сълзи и това със сигурност няма да е Топлофикация

Въпроса не опира до "шмекеруване" или "не" а до законно и незаконно.Щом има закон за 3 години давност,защо ми изискват за 5 и половина?Може би от факта,че "тя живее в чужбина" следователно там парите падат от дърветата,да я натиснем да плаща!Както разсъждават 90%от Българите не напускали България!

И пак казваm, въпрост ми беше дали има такъв закон или не?

А не дали съм"гяволувала" или "не".На чужд гръб 100 тояги са малко!

Мерси на всички за помоща, аз намерих отговора и го публикувах.

Може на някой друг да послужи тази тема за да си знаем правата!защото България е "уж" Европейска демократична правова страна!

file:///C:/Users/Sonya/Downloads/TR%203GK_2011%20%2018.05.2012%20%D0%B3..htm

Темата трябва да се прекръсти как да прецакаме Топлофикация.

Извинявай, но ти адвокат ли си?... Как "няма лошо"?... Въпроса е обаче дали шмекерува или си търси правата. За твое сведение, господин юрист, аз съм от многото граждани на България, които са я осъдили в Страсбург. И не бих се поколебал и на мига, да я осъдя още десетки пъти, ако има за какво.

Аз не съм юрист, за разлика от някои... Не мога да дам друг съвет, освен дадения и в предния ми пост - консултация с адвокат, по възможност с такъв, който вече си е имал взимане-даване с Топлофикация. А не са един или двама, спечелили дела, и то в български съд, което е още по-голямо постижение, като се има предвид пословичната справедливост и морал на българските съдии... Разбира се, за тези дела не се шуми, защото... мисля, че е ясно защо...

• Автор

Извинявай, но ти адвокат ли си?... Как "няма лошо"?... Въпроса е обаче дали шмекерува или си търси правата. За твое сведение, господин юрист, аз съм от многото граждани на България, които са я осъдили в Страсбург. И не бих се поколеб*л и на мига, да я осъдя още десетки пъти, ако има за какво.

Аз не съм юрист, за разлика от някои... Не мога да дам друг съвет, освен дадения и в предния ми пост - консултация с адвокат, по възможност с такъв, който вече си е имал взимане-даване с Топлофикация. А не са един или двама, спечелили дела, и то в български съд, което е още по-голямо постижение, като се има предвид пословичната справедливост и морал на българските съдии... Разбира се, за тези дела не се шуми, защото... мисля, че е ясно защо...

Благодаря за адеквтнят отговор...а за другите просто не обръщайте внимание.Благодаря.

Темата трябва да се прекръсти как да прецакаме Топлофикация.

Темата "Госпожо" е как да се опълчим на Топлофикация да спре да "шмекерува" като главен монопол в България....и също,до кога Българите ще са стадо овце на където ги бутнат на там да тичат?

Въпроса не опира до "шмекеруване" или "не" а до законно и незаконно.Щом има закон за 3 години давност,защо ми изискват за 5 и половина?

Така и не разбрах какво и къде сте публикували - както и да е.

Няма да влизам в подробности, но бих ви посъветвал да си намерите добър адвокат, който да ви разясни действието на законите във ваша полза и законите които са срещу вас. Както казах по - горе, то във вашия случай има ред закони които са срещу вас и също смятам, че интерпретирате неправилно и закона за който попитахте. Потърсете компетентна помощ.

Аз съм потребител на топлофикация. Спазвам законите и нямам проблем. По точно послъгах, но при добро желание и от двете страни, то винаги се е стигало до решение.

Правото на решение и действие са си ваши все пак.

Само в България хората могат да платят за нещо, което не ползват - абсурден факт.

Естествено, че щом са ти отрязани тръбите още на самия под, и не фактически не ползваш парно, няма защо да плащаш.

Всичко опира до тичане по институции и справки с адвокати или КЗП. Човек трябва да си търси правата, защото никой няма да седне и да му ги обяснява. Така е не само при Топлофикациите, ами и при Енергоразпределителните дружества, ВиК, Мобилните оператори..

Посъветвай се с адвокат, Соня.

Сигурен съм че ще ти дадат нужния съвет.

Беше една от първите, които ми помагаха със съвети в антивирусния подфорум преди 4 - 5 години. Благодаря!

Успех в борбата с Монополите!

• Автор

Само в България хората могат да платят за нещо, което не ползват - абсурден факт.

Естествено, че щом са ти отрязани тръбите още на самия под, и не фактически не ползваш парно, няма защо да плащаш.

Всичко опира до тичане по институции и справки с адвокати или КЗП. Човек трябва да си търси правата, защото никой няма да седне и да му ги обяснява. Така е не само при Топлофикациите, ами и при Енергоразпределителните дружества, ВиК, Мобилните оператори..

Посъветвай се с адвокат, Соня.

Сигурен съм че ще ти дадат нужния съвет.

Беше една от първите, които ми помагаха със съвети в антивирусния подфорум преди 4 - 5 години. Благодаря!

Успех в борбата с Монополите!

Ми,аз винаги съм готова да подам ръка,но виждаш,че промяна няма в този форум! Bинаги ще има такива които просто си пишат за да се забавляват,a и да им минава деня. Просто ми дойде в шок като се прибрах и видях такива сметки при положение,че" уж парното е спряно".Мислех да го платя,но комшиите ми казаха да не бързам и да подам молба,защото са подали и те.Ще трябва да намеря правилното pешение,нали "с питане до Цариград се стига"

Мерси за коментара. ;) 

Ми,аз винаги съм готова да подам ръка,но виждаш,че промяна няма в този форум! Bинаги ще има такива които просто си пишат за да се забавляват,a и да им минава деня. Просто ми дойде в шок като се прибрах и видях такива сметки при положение,че" уж парното е спряно".Мислех да го платя,но комшиите ми казаха да не бързам и да подам молба,защото са подали и те.Ще трябва да намеря правилното pешение,нали "с питане до Цариград се стига"

Мерси за коментара. ;) 

Ами то не е само в този форум така... Нали знаеш, защо няма дяволи да пазят казана с българите в Ада?... Някои си мислят: "Щом аз съм плащал и ти ще плащаш, няма да се правиш на по-голям тарикат от мен..." И общо взето така се разсъждава - щом аз съм зле, ти трябва да си по-зле, щом аз страдам, ти ще страдаш два пъти повече. Ако съм добре, много внимавай да не си по-добре от мен, че лошо ти се пише... Това ни е народопсихологията, за съжаление. Не съм сигурен за трудолюбието и гостоприемството, но завистта ни е присъща. Колкото до адвокатите, от опит ще кажа, че е истински късмет, да намериш добър адвокат, който и да знае законите по казуса, за делото, което води...

Можеш да се обърнеш за съвет и към www.lex.bg форума...

• Автор

това е просто начин да те накарат доброволно да си платиш за нещо невалиднио

за стари срокове извън закона се плаща единствено ако има съдебно решение, а такова очевидно няма

Аз като се прибрах намерих само 4 фактури в пощенската кутия и когато в топлофикация поисках от мъжът които ме посрешна да ми даде всичките фактури,той ми извади касова бележка с всичките дължими пари.Аз го попитах какви са тези суми искам да ми извади фактурите и той ми каза,че не можел!Съпруга ми(той е чужденец)се учуди и ми казва как не може да даде фактурите,ние как ще знаем какво ще плащаме.Когато се прибрах и се регистрирах в техният сайт там тогава намерих фактури за 3 години назад,но не повече!Това доста ме усъмни.А и къде са останалите фактури,които дори в техният сайт ги няма? А и какви са тези суми при положение,че парно не се ползва?Трябва утре да говоря с тях,но ме съмнява,че те ще увъртат за да си получат каквото там имат и ще се опитат да ме манипулират както правят с хората.

Ами то не е само в този форум така... Нали знаеш, защо няма дяволи да пазят казана с българите в Ада?... Някои си мислят: "Щом аз съм плащал и ти ще плащаш, няма да се правиш на по-голям тарикат от мен..." И общо взето така се разсъждава - щом аз съм зле, ти трябва да си по-зле, щом аз страдам, ти ще страдаш два пъти повече. Ако съм добре, много внимавай да не си по-добре от мен, че лошо ти се пише... Това ни е народопсихологията, за съжаление. Не съм сигурен за трудолюбието и гостоприемството, но завистта ни е присъща. Колкото до адвокатите, от опит ще кажа, че е истински късмет, да намериш добър адвокат, който и да знае законите по казуса, за делото, което води...

Можеш да се обърнеш за съвет и към www.lex.bg форума...

Темата "Госпожо" е как да се опълчим на Топлофикация да спре да "шмекерува" като главен монопол в България....и също,до кога Българите ще са стадо овце на където ги бутнат на там да тичат?

Хаха дойдохме си на думата значи а

А Вие се научете да използвате търсачката на сайта - едно такова е, най-горе се намира в десния ъгъл

И вижте колко теми има и си пишем ли пишем...

http://www.kaldata.com/forums/topic/222834-%D0%BD%D1%8F%D0%BA%D0%BE%D0%B9-%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B0%D0%BB-%D0%BB%D0%B8-%D0%B5-%D0%B6%D0%B0%D0%BB%D0%B1%D0%B0-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83/?hl=%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D1%84%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F

http://www.kaldata.com/forums/topic/144534-%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D1%84%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-3/?hl=%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D1%84%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F#entry2165257

http://www.kaldata.com/forums/topic/188906-%D0%BE%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D1%84%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D0%BB%D0%B8-%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5/?hl=%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D1%84%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F

Аз като се прибрах намерих само 4 фактури в пощенската кутия и когато в топлофикация поисках от мъжът които ме посрешна да ми даде всичките фактури,той ми извади касова бележка с всичките дължими пари.Аз го попитах какви са тези суми искам да ми извади фактурите и той ми каза,че не можел!Съпруга ми(той е чужденец)се учуди и ми казва как не може да даде фактурите,ние как ще знаем какво ще плащаме.Когато се прибрах и се регистрирах в техният сайт там тогава намерих фактури за 3 години назад,но не повече!Това доста ме усъмни.А и къде са останалите фактури,които дори в техният сайт ги няма? А и какви са тези суми при положение,че парно не се ползва?Трябва утре да говоря с тях,но ме съмнява,че те ще увъртат за да си получат каквото там имат и ще се опитат да ме манипулират както правят с хората.

Касовите бележки са следствие, а не причина за плащане.

Доста от мобилните оператори, топлофикация, соф. вода и прочие се опитват по този начин да изнудят клиентите си, но не им минава номера.

Щом не могат да ви изкарат фактурите, в които пише всичко, съвсем спокойно можете да откажете плащане.

Казаха и по-горе, ще го кажа и аз: наемете си един адвокат, дайте му пълномощно да ви подписва и да води делата от ваше име и си заминавайте спокойно.

Той ще свърши всичко останало.

Не правете грешка само да му платите целия хонорар авансово - като се разберете за сумата му платете половината сега и половината след успешно свършена работа.

Така е най-добре и за двете страни.

какъв адвокат те гоне, ако ми връчат съдебни решение и то през нотариус че трябва да се плати по стари сметки от 3 год. , а не от някакви си пощи и други частни куриерски доставки, чак тогава може да се замислиш за адвокат

Много правилно го е казал algor! Тя да упълномощи адвокат да я представлява за конкретния казус, а не е казано, че адвоката ще почне да съди наляво и надясно. Защото ако е в чужбина, няма да има как да си защити правата, ако заведат дело!

"Отидох до топлофикация и подадох молба за тази 3 годишна давност,но там мъжът с които се срешнах се ядоса много и ми кажа,че ако искам може да ми махне 80лв."

дали нямаше да излезе, че има заведено дело срещу нея

Аз не знам дали има дело, дали няма или пък тепърва ще завеждат, а могат и да не заведат, но по всяка вероятност, ще и трябва адвокат, най-малкото да я посъветва какво да прави. Също така предполагам, че адвоката ще я посъветва да го упълномощи, ако докато е в чужбина, топлофикация заведат дело. Както и да се криеш, накрая те обявяват в Държавен вестник и криенката приключва...

• Автор

"Отидох до топлофикация и подадох молба за тази 3 годишна давност,но там мъжът с които се срешнах се ядоса много и ми кажа,че ако искам може да ми махне 80лв."

дали нямаше да излезе, че има заведено дело срещу нея

Не дело няма,а в следствие на моята молба щели да заведът дело.Той ми предложи ако палтя всичко на куп да ми махне някакви 80 лв от сyмата.Нещо като смегчаване ако платя на куп...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.