Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има ли закон за 3 години давност за парното?

Featured Replies

• Автор

да, ако иди на адвокат така ще е посъветва защото, ще вземе хонорар, нека да заведат дело и тогава адвокат, но на сегашния етап - не

Делото те трябва да го заведът тъй като аз се обърнах с молба към директора да се приложи този закон за минала давност за да мога да си платя сметките от последните 3 години(какъвто е закона).В понеделник се обаждах за да разбера има ли някко решени на молбата и по-тел ми се обясни,че за сега няма нищо и да се обадя на същият мъж(не искам да цитирам имена тук)за да намеря решение с него.Утре сутринта ще се обадя, а искам да разбера,защо имам сметки по 60 лв?

Но странното е,че когато се регистрирах в техният сайт те имат online само за последните 3 години.

post-166833-0-82718100-1392243682_thumb.

• Отговори 85
  • Прегледи 13,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

защото ако има дело мн. са важни 1-те стъпки

Охххх, какви първи, какви пети и какви десети - по новото ГПК знаеш ли как и кога се образува делото?

Ще се поканят и двете страни по 2-3 пъти да представят това, което искат, като преди това се запознаят с нещата, които са представили другата страна.

И накрая след тези 2-3 стъпки се образува делото.

Та накратко и първите и последните все са важни.

• Автор

молбата ти за 3 год назад вероятно ще се одобри и никой няма да ти иска назат

, но по принцип преди да се подаде молба където и да е трябва да е обмислиш добре, дори можеще да приложиш разпечатка от съдебното рещиние където пише до 3 год, защото ако има дело мн. са важни 1-те стъпки

Точно това мисля да направя.Да изпратя писмо с обратна разписка и всички подробности.Да отпечатам закона които намерих и съдебното постановление плюс да попитам как така имам суми толкова големи като не ползвам парно.

да, ако иди на адвокат така ще е посъветва защото, ще вземе хонорар

Ти наясно ли си с хонорарите на адвокатите, че пищиш?

Определя се съобразно материалния интерес и в случай, че тук говорим за 1700-1800 лева с лихвите, то няма да е повече от 100-ина лева хонорара.

Айде от мен да мине още 30 да туря отгоре, та да станат 130.

И не си струва да се наеме адвокат, така ли?

• Автор

Охххх, какви първи, какви пети и какви десети - по новото ГПК знаеш ли как и кога се образува делото?

Ще се поканят и двете страни по 2-3 пъти да представят това, което искат, като преди това се запознаят с нещата, които са представили другата страна.

И накрая след тези 2-3 стъпки се образува делото.

Та накратко и първите и последните все са важни.

Утре като разговарям с длъжностното лице на топлфикация ще пиша какво е станало.Защото по тел ми казаха да му се обадя и щели сме да се разберем за да не се стига до съд.Не знам какво ще се разбираме.Да ми приложат закона за да си платя сметките искам  :D 

Точно това мисля да направя.Да изпратя писмо с обратна разписка и всички подробности.Да отпечатам закона които намерих и съдебното постановление плюс да попитам как така имам суми толкова големи като не ползвам парно.

Добре де, като не сте живяли в апартамента защо държите да плащате?!?!

• Автор

Добре де, като не сте живяли в апартамента защо държите да плащате?!?!

Добре защо имам сметки?Аз нищо не държа!Просто и това ще питам как ми смятат някакви сметки?До колкото виждам от фактурите имам подадена мошност върху квадратура!

Редактирано от Exhibit A (преглед на промените)

• Автор

Ти наясно ли си с хонорарите на адвокатите, че пищиш?

Определя се съобразно материалния интерес и в случай, че тук говорим за 1700-1800 лева с лихвите, то няма да е повече от 100-ина лева хонорара.

Айде от мен да мине още 30 да туря отгоре, та да станат 130.

И не си струва да се наеме адвокат, така ли?

4% върху сумата е хонорара.На 1000 лв 40лв хонорар.

Добре защо имам сметки?Аз нищо не държа!Просто и това ще питам как ми смятат някакви сметки?До колкото виждам от фактурите имам подадена мошност върху квадратура!

Ми всички я плащаме тая мощност.

Е и аз къде съм се и отказала от парно - пак я плащам.

Щото тръбите минавали и точка по въпроса.

Редактирано от haidukpikaso (преглед на промените)

Принципно в тъпата ни държава когато няма консумация на топла вода, студена вода и т.н. се начислява или на база консумация същия месец на миналата година или на база някаква тяхна си.

Това ми е идеята - поразпитайте за близък адвокат на ваш познат (ако вие нямате), идете и направете една консултация.

Не мисля, че би струвала повече от 20-30 лева.

Ако адвоката е читав и познава материята ще бъде откровен и ще ви обясни За и Против като аргументи в едно такова дело и вие ще си вземете сами решение.

Ако пък сте се примирили с плащането действайте си както си знаете и това е.

Редактирано от algor (преглед на промените)

• Автор

да наистина защо сега изведнъш решавате да плащате, очевидно никой нищо не ви прави

Не никoй нищо не е изисквал от мен просто се прибирам и виждам сметки.Аз мислех,че като радиаторите са спрени и въпросът е приключен (както е в чужбина).Комшиите ми казаха,че било такса мошност,но сега като се прибрах и направих регистрация в сайта им,вях за 1 ви път фактури и ми се сториха доста големи?Но когато бях в България в Топлофикация,когато длъжностното лице ми покажа касовата бележка и аз помолих за фактури той ми каза,че не може да ми даде.Аз my казах,добре дайте ми тази касова бележка и той ми каза,че и нея не може да ми даде.За пръв път видях фактyри като се регистрирах преди 4 дни.

Утре като разговарям с длъжностното лице на топлфикация ще пиша какво е станало.Защото по тел ми казаха да му се обадя и щели сме да се разберем за да не се стига до съд.Не знам какво ще се разбираме.Да ми приложат закона за да си платя сметките искам  :D 

Според мен, най-добрия вариант, е да отидете на срещата двамата, с адвоката ви... Споразумейте се, но чрез адвокат... Ще ги прежалиш тези 40 ли са, 100 ли са...

Всички ги плащаме, но като си гледам последната сума, която им дължа, няма 30 лева за последния месец... Може нещо и аз да се бъркам, защото проверявам чрез epay, а миналата година надплатих, плащах по 130-40 лева всеки месец, без нищо да съм ползвал. Отказах се от разсроченото плащане, и вместо 140 лева х 12 месеца, сега ми е по 30-ина лева сметката. Ще видя като дойде изравнителната, ама за сега е толкова...

Ми всички я плащаме тая мощност.

Е и аз къде съм се и отказала от парно - пак я плащам.

Щото тръбите минавали и точка по въпроса.

• Автор

ами тя има документ че по това време е извън страната

Аз съм омъжена в чужбина и живея в чужбина от 2001

• Автор

Според мен, най-добрия вариант, е да отидете на срещата двамата, с адвоката ви... Споразумейте се, но чрез адвокат... Ще ги прежалиш тези 40 ли са, 100 ли са...

Всички ги плащаме, но като си гледам последната сума, която им дължа, няма 30 лева за последния месец... Може нещо и аз да се бъркам, защото проверявам чрез epay, а миналата година надплатих, плащах по 130-40 лева всеки месец, без нищо да съм ползвал. Отказах се от разсроченото плащане, и вместо 140 лева х 12 месеца, сега ми е по 30-ина лева сметката. Ще видя като дойде изравнителната, ама за сега е толкова...

Аз съм си вече в чужбина и не съм в България.Тези разговори ще стават по тел.   :D Когато бях в БГ и си подадох молбата ми казаха,че ще имам отговор за 2 седмичният ми престой.Наложи се да си закупя карта за да имам тел на които те евентyaлно да ми звъннели.Никoй не ме потърси.Сега когато се прибрах (в чужбина)аз им звъннах,защото как ще получа отговор като пак няма никoй в България.Те ми казаха да съм говорила с мъжът при когото подадох молбата и с него да се разбера за някакво решение.

• Автор

ами тогава за какво питаш, да не би да те пуснат за издирване като опасен престъпник

:D молбата дадоха ли ти номер

Да имам входящ номер :)

Не никoй нищо не е изисквал от мен просто се прибирам и виждам сметки.Аз мислех,че като радиаторите са спрени и въпросът е приключен (както е в чужбина).Комшиите ми казаха,че било такса мошност,но сега като се прибрах и направих регистрация в сайта им,вях за 1 ви път фактури и ми се сториха доста големи?Но когато бях в България в Топлофикация,когато длъжностното лице ми покажа касовата бележка и аз помолих за фактури той ми каза,че не може да ми даде.Аз my казах,добре дайте ми тази касова бележка и той ми каза,че и нея не може да ми даде.За пръв път видях фактyри като се регистрирах преди 4 дни.

Дотук темата е пълна с глупости.Чети какво трябва да направиш.Пише ти човек осъдил на две инстанции крадливо ВиК дружество, а казуса ти е сходен.Аз съм платил и надплатил с много и макар да загубих част от бележките с които се удостоверят плащанията с останалите доказах свръхплащане.   

Периодичните плащания, са с 3г непрекъснат. давностен срок.Това са монополистите (ток,вода,топло,телефони..)

Точно това казва и цитираното решение на ВКС, а то е задължително решение за всички съдилища.

Давност не се прекъсва с бележка от Топлофикацията, а само ако предявят иск преди изтичането на тези 3г.

Минат ли 3г. - свърши се.Давността е налице.Затова пазят фактури само до 3г.Само свръхнекадърен адвокат може да изгуби такова дело при настъпила давност.

Необходимо е единствено, но изключително важно да бъде ИЗРИЧНО позоваването на изтекла давност в отговора на исковата молба при завеждане на дело от страна на топлофикация.

Повтарям отново, ИЗРИЧНО И НЕДВУСМИСЛЕНО ДА БЪДЕ НАПИСАНО В ПРАВ ТЕКСТ В ОТГОВОРА НА ИСКОВАТА МОЛБА.

Съдът не прилага автоматично давността.Той няма това право.

Съдът се произнася по давността само ако ответника се позове на нея и то ПРЕДИ ПЪРВОТО СЪДЕБНО ЗАСЕДАНИЕ .Този срок е преклузивен с изтичането му ответника вече не може да се позове на давността, ако не го е посочил в отговора на исковата молба.

За твоя казус.Няма да твърдиш нищо в писмен вид.Тези казуси се решават предимно с документи.

В контактите си с топлофикация няма да даваш никаква информация.Никаква.Само ще искаш.Няма да признаваш нищо особено писмено.

Липсата на фактури не е никакво основание да не плащаш, не се лъжи.Правното основание за плащането не е фактурата, а факта че ползваш услугите на ТФ.Първичния документ е този на инкасатора.Той се търси при доказване размера на иска.

Изрично задължение при условията на главно и пълно доказване е дружеството да докаже иска си.Не знам дали е добре да уведомяваш ТФ че те няма в страната.Те могат да се възползват от това.

Проблем при теб е уведомяването.Съдът ще изпрати призовка до адреса ти за кореспонденция.

Ако не отговориш в 2-седмичен срок ти пращат нова призовка, ако пак не отговориш в 2-седмичен срок призовкаря залепя призовката на вратата или друго публично място на адреса за кореспонденция и с това съдът счита ответника за  редовно призован.

Дали знаеш или не, съдът не се интересува.Той те е уведомил.Затова винаги трябва да се следи адреса за кореспонденция.

И делото по чл.422 от ГПК започва.Ако няма представител на ответника  и липсва писмен отговор на исковата молба се присъжда неприсъствено решение и те осъждат без право на обжалване.

Редактирано от badr (преглед на промените)

Прав си - пишем глупости, за да прецакаме жената и да умрем от кеф, когато и вземат парите.

Но вече няма да е така - дойде единствено умния и вездесъщ тарикат, който с 9 изречения реши казуса и вече - о, чудо! - авторката на темата е победител във все още несъществуващия съдебен спор с топлофикация!!!

Ти изобщо четеш ли какво се е писало в темата или по дефолт отсъждаш, че всичко е глупост?!?!

Голямата част от написаното са глупости.И не защото съм тарикат, а защото реалността е съвсем друга.Някой явно не чете - никъде не съм писъл, че всичко е глупост.Но съветите към жената да ходи да се разправя с топлофикация за давност е повече от глупост.

Топлофикация не може да отписва по давност нищо.Това е държавно дружество и то не отписва.Когато има давност не отпада задължението , а възможността то да бъде принудително събрано.

Това е огромна разлика.Дружеството ще прибере парите ако успее да накара потребителя да плати въпреки давностния срок.

Съветите за да се подават документи в дружеството  са повече от рискови.Като нищо може да бъдат подведени потребителите да подадат някаква декларация или подобен документ в който се съдържа признание на претенцията.Наглостта на чиновника стигнала дотам, че да заплашва  че и 80лв отстъпка нямало да отпусне.

Внимателно прочети и заповядай пак да отсъдиш.

А?

По твоята логика тази касова бележка (не касови бележки за месеците, а една единствена!!!) от инкасатора е достатъчна, така ли?

А нима във фактурите не пише какво точно си разходил, какво ти се приспада и какво се начислява и т.н.?!?!

Няма какво да отсъждам.Съдията указа на страната по делото да представи първичните документи, а не фактурите.Инкасаторския карнет е документ, а не хвърчаща бележка.Частно правен документ, каквито са и фактурите между впрочем. 

Фактура се издава въз основа на  първичните документи съдържащи показанията на уредите.На фактурата не е задължително да са описани тези показания, а може да бъде само количеството енергия,цената, периода и т,н.

Понеже съдиите не знаят, не им е работа да знаят счетоводството, при мен  бе назначена счетоводна експертиза.При топлофикация с разните му прогнозни дялове първичните документи са от критично значение, защото в тях са отбелязани основанията(отчетено, показания и т.н.)

Ако искаш вярвай, но при налични първични документи може да бъдеш осъден и без фактура.

По твоята логика една касова бележка за 5 000 лева (цифрана е примерна) е достатъчна и всеки трябва да си плати без да оспорва?

Стига обърква жената с правно основание, защото правата се търсят в съда.

Преди да се стигне до правата има Закон за счетоводството и там ясно е записано кои са двата варианта за плащане.

пп. И не ми отговаряй, защото няма да те прочета.

Но и спри да объркваш жената.

Прихванало те е нещо.Нищо не обърквам жената.Никого не съветвам да плаща въз основа на хвърчащ документ.

Събитията в болшинството случаи се развиват съвсем различно.

Дружеството праща бележки, търси суми и пи наближаване на 3г.,ако не ги получи  срок завежда иск по чл.410, това прекъсва давността, длъжника получава заповед от съда да плати сумите.Съдът му обяснява, че може да възрази на тази заповед и възражението я обезсилва.

Ако длъжника не възрази, заповедта влиза в сила.Ако възрази тогава дружеството завежда установителен иск.

Това е съдебната практика.Точно по този начин се развиват нещата.

В конкретния казус - жената не е постоянно тук и напълно е възможно да бъде задействана тази процедура без тя да разбере.

Такива случаи са хиляди, сменил си човек местоживеенето, но не променил адреса за кореспонденция.

Съдебните документи пристигат на този адрес, носят ги призовкари(сл.лица на съда).След 2 посещения на този адрес и уведомяване чрез залепяне делото може да стартира, човека осъден да плати без да знае нищо и научава, когато съдия-изпълнителя го открие или му наложи запор.

Тук в форума имаше такава тема.Затова посъветвах жената да проверява адреса си за кореспонденция.     

В крайна сметка съвета да си наеме адвокат също е глупост според теб, а в същото време ти си мислиш, че като си осъдил два пъти някое дружество и вече знаеш всичко.

Чудно - направо онемявам от така напомпаното ти самочувствие.

В крайна сметка  съвет да не се наема адвокат не съм давал, само на пълен глупак може да хрумнат подобни идеи.

Осъдих два пъти дружеството, което се опита по посочения начин да ме накара да платя повторно платеното от 2003 до 2012, мислех че съм ги изхвърлил, затова в отговора на исковата молба се позовах на давност и представих за 27м. бележки.

Междувременно преди първото заседание намерих останалите, още от 2004, а на делото разбрах, че са начислявани неправомерно с години  кубици и то по първичните документи.

Сега дружеството ще връща взетото без основание, заедно с лихвите, а от датата на решението и с мораторните лихви + разходите по делата.Всичко това без давност защото за взетото без основание няма давностен срок.

Не знам дали знам всичко, но прочетох всички  дела от окръжни и районни съдилища свързани с ВиК за последните 3г, знаех всички сценарии, както и почти наизуст ОУ и типовия договор.

Ако искаш чети.А напомпеното ми самочувствие се дължи на постигнатите резултати.

Напомпай си го и ти, аз не позволих на разни крадливи измекяри да правят каквото си решат, а си отстоявах правата.Разбирам че на теб това не ти е харесва, но си е твой проблем.

Голямата част от написаното са глупости.И не защото съм тарикат, а защото реалността е съвсем друга.Някой явно не чете - никъде не съм писъл, че всичко е глупост.Но съветите към жената да ходи да се разправя с топлофикация за давност е повече от глупост.

Когато пишеш ясно и разбрано, аз поне те разбирам от раз.

Съжалявам, че поведох разговора по този начин, но то е поради това, че те разбрах погрешно какво си казал, а не затова, че имам нещо против теб.

Извинявай!

Спирам да спамя, за да довършиш нещата като се появи жената и за да не и говорим сто човека и да се получи каша.

Госпожата излага някакви пловинчати факти, неща които самата не разбира добре и явно не може и да обясни добре и изведнъж се появяват категоричности, които най-страшно биха я подвели.

Най-адекватният съвет в подобен случай е както са казали колегите, насочващи я към адвокат. Не е задължително човек непременно да иска да води съдебно производство, за да си направи една консултация, която не струва милиони, а е в рамките на двуцифрени суми.

Жената дори не знае, дали дължи такса мощност. Дори не знае точно за какъв период са й начислените суми. Не е виждала фактури. Дори не е получила адекватен отговор от чиновника, приел молбата й… Ами ако някой чиновник от Топлофикация просто е бил бутнал случая й в графа несъбираеми вземания, за да си спести главоболията и сега, с нейното пристигане е решил, че тя вече е тук и може да предприеме действия… Ами ако действието, което предприеме е заповедно производство, в което, ако длъжникът не отговори в двуседмичен срок, просто се преминава към изпълнение… Ами, ако точно сега й изпратят съобщение, а нея вече я няма на адреса… Какво става тогава… Всичките съвети да не си сочи адреса, да не казва подробности, да не се консултира с адвокат, всичките тези „умнотии” ще й изиграят най-лошата шега. Трябвало да се следи адреса за кореспонденция – ами ако призовкаря не залепи уведомлението, а просто връчи призовката на съседката. А съседката вземе, че приеме призовката, защото тия дни е виждала чужденката… Бла-бла-бла…

Ами ако тя наистина дължи тези суми?! А тя явно ги дължи. Какво ще стане тогава… Вместо да провери и да си плати поне за трите години, тя ще чака, за да й се увеличи периода, погасен по давност, ще й се трупат лихви и когато все пак се стигне до съд – хем ще си плати за тези три години, хем ще й начислят лихви, разноски, адвокатски възнаграждения и държавни такси, които пък като нищо могат да дойдат повече от сумата, която просто си дължи…

Госпожо, свържете се с адвокат, специалист по материята… Консултирайте се, като не го заливате с безполезна информация, а изчаквайте той да си зададе въпросите, точно които го интересуват във връзка с казуса. Дайте му коректен ваш адрес на пребиваване. Упълномощете го поне да направи необходимата справка в Топлофикация и го посочете като евентуален адрес за връзка или т.нар. съдебен адрес. Най-малкото ще ви отговори каква е мистерията и загадката по тези половинчати и завъртяни отговори на служителя, на когото сте подала молбата. Поне това ще си изясните какво точно дължите и за какъв период.

И не се връзвайте на приказките, че щом на някого това се е случвало и при вас трябва да е същото. Никой уважаващ себе си юрист не би давал съвети без да се запознае точно и ясно с конкретния проблем, без да види документите пред себе си и без да направи необходимите му справки и проверки.

Не мога да разбера, защо я карате да ходи и да дава сигурно повече пари за адвокат, когато е ясно, че дължи пари. В това две мнения няма. Нали така?

Друг е въпроса, че търси начин да мине метър и да не плаща. 

Не мога да разбера, защо я карате да ходи и да дава сигурно повече пари за адвокат, когато е ясно, че дължи пари. В това две мнения няма. Нали така?

Друг е въпроса, че търси начин да мине метър и да не плаща. 

Не си разбрал, явно.

Карат я да плаща за пет, като за двете най-стари не могат да и дадат нито фактури, нито нищо.

Само в касова бележка са и набили общата сума.

Трите години са ясни, но пък и тя не живее тук изобщо и не е ясно как са и набили тия 60 лева, което е множко пир положение, че никой не живее там.

Защото самата тя казва, че няма никой друг, който да й свърши работа, а все пак трябва да разбере какво се случва в Топлофикация. Защото въобще не е получила адекватен отговор. Понякога, особено хора, които дълго време са в чужбина, без да оставят тук адрес за връзка, дори не разбират, че срещу тях вече е заведено някакво производство. В крайна сметка винаги ми е било неразбираемо как хората се скръндзят за 50 лв, когато залогът им е хиляди... Както и да е. Всеки сам взима решенията си. Нищо от казаното тук не е задължително.

E, все едно не знаеш как се набиват тия общите и ти сега. Разпределят се спрямо квадратурата от разликата в общия топломер. 

А иначе съм сигурен, както каза Хайдука, ако реши и плати за 5 години, ще й извадят една касова бележка дълга поне 10 метра. Там със сигурност ще има всичко. Години, месеци, пари... всичко. Ама тя иска да ги врътне. 

Жената просто не споделя всичко, което е факт. Зачетох в началото и говореше за 300 лв. после, станаха 1500 и т.н. Едното било само лихви. Ами нормално е да има. Да отиде, да пита, да си записва какво й говорят и после съм сигурен, че всичко ще стане ясно. 

Дължимото е дължимо. 

Е какво има да се случва. Дължи пари. Това се случва. Не е плащала 5 години, какво друго може да се случва? 

Иначе си права. За 50 лв. мизерийка, сега се чуди какво да прави. 

• Автор

Не си разбрал, явно.

Карат я да плаща за пет, като за двете най-стари не могат да и дадат нито фактури, нито нищо.

Само в касова бележка са и набили общата сума.

Трите години са ясни, но пък и тя не живее тук изобщо и не е ясно как са и набили тия 60 лева, което е множко пир положение, че никой не живее там.

Точно така, Дойдох си и намерих в пощата 4 фактури от различно време(защото пощенската кутия беше затрупана с брошури)Попитах комшиите и те ми казаха,че това било такса мошност,но са за повече от 5 години а имало давност от три и да не ги плащам.Казаха ми да подам молба в Топлофикация.Тогава отидох да видя какви са тези пари в Топлофикация и да подам молбата.Там касиерката ми каза,че са 1483 лв.Аз и казах,че искам да подам молба и тогава тя извика мъжът които така и не разбрах какъв пост заема.(не искам да му споменавам имато тук).До като аз пишех молбата той ме наблюдаваше и когато му я дадох той избухна!

-Знаете ли,че сега трябва да ходим на съд-ми каза той.

Тогава ми извaди разпечатка на сумите които дължа и ми каза,че ако веднага платя цяла сума ще ми приспадне 80лв. а аз имах 311 лв глоба за това ,че сметките не са платени на време. Аз my казах:

-Добре ,защо не ми приложите тези 2 години и нещо които са над закона.Дайте ми фактури за да видя какви са тези пари!

Тогава той ми каза,че фактури не можел да ми даде. Оставих му молбата(в която писах,че има сметки за повече от 3 години и да ми бъдат приспаднати за да мога да си платя останалата сума)Когато имаш сметки при тях не можеш да платиш само 2-3...трябва всичките.Аз не мога нищо да платя!Или цялата сума или нищо! Попитах касиерката до кога ще имам резултат и тя ми каза,нали имате тел до кога сте тук(аз казах 2 седмици)и тя каза,че за това време ще ми се обади.Моите комшии са подали и те такава молба при тях е за 7 години и са я подали на 15 декември.И до днеc нито аз нито те имаме писма или нещо.(снощи разговарях по сskype с тях) Когато се прибрах(в Франция живея)и вече с клиентският номер (на 1 от 4-те фактури) се регистрирах в техният сайт.На следващият ден намерих всички фактури,но за срок от 3 години само.Тогава видях,че имам сметки от порядъка на 30-40-50-60 лв!Сега не разбирам кой ми е взел показателите на топломерите за да имам такива сметки.Възможно ли е таксата мошност или каквото е там да е с такива размери?

...p.s.Не знам има ли смисъл да се обаждам на тези от топлофикация,защото онзи ден по тел когато им звънях за да питам какво става с молбата(жената ми казa,че молбата още няма ход),тя ми предложи да се обадя на същият мъж и с него нещо да се разбера за да не се стигало до съд.По тел жената ми каза,че като ми прочела молбата и не била чувала да имало такъв закон! Сега като се ровя из Интернет виждам,че закон има.Даже един адвокат предлага да се платят парите по банков път и да се опише за кой месеци са платени,но само сумите за 3-те години.Тогава да оставя топката в техни ръце за да видим те дали ще водят дела за давността.Защото знаят,че ако отидат на съд има такъв закон и могат да загубят.Мисля това да направя.Да си платя сумите по фактурите за 3 години чрез банков път.Тяхната банкова сметка е май в лева.Трябва да питам ДСК

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.