Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с инсталиране на windows 7.

Featured Replies

Само да кажа че дори и да махнеш secure boot  не се появява legacy  или нищо на което пише eufi  , няма такова меню в тъпия BIOS  на тази Toshiba.  Дайте идей как да се качи някаква операционна система. Дискове и Флашки , гарантирано напаравени по привилния начин изпробвани на други машини там работят , обаче на тази Toshiba  не тръгват.

• Отговори 142
  • Прегледи 58,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте, и аз съм със същият проблем ,в момента пиша от toshiba satellite c55-a-1rn със windows 8.1 който си записах сам след като 7 не тръгва , но искам да си инстална 7 и все не става , боот ми е като на колегата по-горе ,който е пуснал темата , предполагам че инсталирам правилно дисковете след като 8 тръгна ,а 7 не след като съм ги записал еднакво .

Привет отново . Направих си разходка след контакт по телефона . Погледнах въпросната машина на място . Констатира се следното :

1. Цяла партида машини са с БИОС който не е функционалния такъв , а някаква изрезка , качена по незнайно какви причини .

2. В БИОС липсват опции който са стандартни за БИОС  v. 1.1 и EC 1.0 . Липсва функцията Change UEFI to CSM която е налична при пъния вариант на версия 1.1 на въпросния БИОС .

3. След направена консултация с Тошиба България се даде недвусмисления съвет лаптопите с този БИОС да бъдат опаковани и предадени в обслужващия сервиз .

Въпросния модел и не само , с БИОС като този могат да бъдат инсталирани единствено със Windows 8.1 . Windows 8 също не тръгва .

Сега дали ще бъде префлашван БИОС със същата но пълна версия е друг въпрос . В сегашното състояние нещата са такива .

Редактирано от PC doctor (преглед на промените)

Вчера го взех ,днес да го връщам , няма ли начин сами да си ъпнем биосите

На сайта на Тошиба има за изтегляне БИОС, същата версия е 1.10 . Не зная дали е въпросната осакатена карикатура или пълнофунционалната  . Изтегляте и пробвате . Друг вариант в домашни условия няма . Ако след тази процедура нещата са същите и функциите липсват , то остава последното нещо - носене в сервиз според гаранцията . Никой купил си този или друг модел с такъв БИОС не е предупреден за това че машината му може да работи само и единствено с Windows 8.1 .

Какво ли щеше да е човек да даде 800 лв за лаптоп , да си купи Win 8  за 250 лв и резултата да е ...черен екран изписващ че няма бутваща медия ? Не ми се мисли просто .

Въпроса е че линка с ъпдейта на биоса поне на мен не ми работи , 404 ерор показва ,някой ако успее да го дръпне нека сподели

Вчера страницата работеше по едно време . Опитай за други модели от класа 55 A да изтеглиш  . BIOS  e един и същи , версия 1.1

Как се инсталира ,освен нещо да не правя както трябва  .Изтеглих 1.1 и 1.3  и още като ги пусна инсталациите ми показва грешка и неискат да се инсталират , а като цяло за моя модел биоса му дава на линка грешка ,ако не стане с тези надявам се да оправят сърварите за да мога да си го дръпна ...

Не опитвай с друга версия освен 1.1

Както казах при някой модели това не се получава . Опитай с това .

http://support.toshiba.com/support/viewContentDetail?contentId=4001690

Не опитвай с друга версия освен 1.1

Както казах при някой модели това не се получава . Опитай с това .

http://support.toshiba.com/support/viewContentDetail?contentId=4001690

И какво , на тази Тошиба не може да се инсталира Уиндоус 7 ???? Стига смешки де . Е това е незнанието , на това разчитат промоутърите на Уин 8 , иначе как ще наложат тоя скапан продукт . Извода какъв е :

Незнанието води до какво ? До използване на това което ти се набутва , защото друго не знаеш как да си направиш

След малко ще публикувам начина за инсталация , изпратен от Тошиба .

Разбирам препратката ти колега Ken , но това което съм написал за незнанието си важи с пълна сила . Това че при едни модели се получава по един начин , а при други по друг отново е въпрос на четене, питане и в крайна сметка знание .

На този модел на Тошиба ( машините внесени от определена партида ) са с осакатения БИОС , на който дори Win 8 се инсталира с процедура . Тази процедура който не я знае няма как да инсталира и това дори .

В края на нещата всичко пак опира до знания .

Ето описанието за инсталиране на Winows 8 .

Здравейте,

Изпращам описание от сервиза за инсталиране на windows 8.0 върху модел Toshiba Satellite C55-A-1RN:

При стартиране на windows 8 от ДВД иска да натиснем клавиш в рамките на 5 секунди. След това стартира екран на който се избира регион език и език на клавиатурата. След това трябва да се въведе CD key на операционната система и да се съгласи с условията на microsoft. След това е опцията с препартиционализиране на твърдия диск и  инсталация.

Относно windows 7, за момента няма официално решение. Някой от моделите са с версия 1.10 и EC 1.0 на BIOS  която позволява използването на пълните функции на същия . При други  модели същата версия е непълно функционална . Ще бъдете уведомен за процедура ако такава излезе .

Поздрави!

Nikolay Pavlov

Това не е ли стандартна процедура за инсталиране на най-различни ОС от DVD ? Какво толкова специално има ?

Не знам за вас, но това "препартиционализиране" направо е убийствено. Какво е лошото на "създаване на дялове" или направо "разделяне на диска" ?

Привет и от мен.Тая тошиба ми стопи душата цел ден...Какви ли не флашки правих бутващи небутващи..опити за UEFI бутваща флашка какво ли не четох. Ясно ми беше, че или биоса трябва да мине под Legacy/CMS  или флашката или диска да са под UEFI ! Сега какво излиза, че ако искаме windows 7 трябва да се чака или да се връща към Тошиба Сервиз...само windows 8.1 става?

Добре де така и така сте ги купили тея машинки какъв е проблема да инсталирате Windows 8.1 ? От към функционалност е най-доброто а за другото се свиква бързо . Аз лично съм с 7 и никога не съм ползвал 8 но ако се налага не бих се замислил да мина на 8 . Сега ако трябваше да минавам на 98 щях да се замисля доста :help wanted4:

Редактирано от welcome2 (преглед на промените)

Да ви кажа 8.1 взе да ми харесва ,та мисля на тоя етап да си го остаавя доста ,бързо зарежда и е разнообразен ,та ако се бъгне по-натам тогава ще го махам.. Даже се чудя защо толкова го нападат

Редактирано от smash22 (преглед на промените)

Да ви кажа 8.1 взе да ми харесва ,та мисля на тоя етап да си го остаавя доста ,бързо зарежда и е разнообразен ,та ако се бъгне по-натам тогава ще го махам.. Даже се чудя защо толкова го нападат

Ще се бъгне, ако потребителя му го пълни с бъгове.

Въпросната Toshiba ме наведе към една статия, която четох преди време. Може да си я спомняте - тук. На този модел също не успях да инсталирам нищо друго освен WIn8. Имам копия на Win7, Linux Mint и Linux Ubuntu, които неколкократно съм използвал и са се инсталирали на много машини, но не и на тази Toshiba. Най-учудващо за мен е, че не искам да стартира и чист ДОС. Което естествено ме навява на мисълта, че Microsoft добре са си свършили работата вербувайки компаниите производители да въведат тяхната система за кодове споменати в посочената статия!

Това не е ли стандартна процедура за инсталиране на най-различни ОС от DVD ? Какво толкова специално има ?

Не знам за вас, но това "препартиционализиране" направо е убийствено. Какво е лошото на "създаване на дялове" или направо "разделяне на диска" ?

Ами така е , така тръгва нормалната инсталация на всяка ОС . Само че .... , при опита са инсталация на Уин 8 на тази машина натискането на клавиш при една от тях сработи при натискането му без да е изписана подканата за това . Такава покана да се натисне произволен клавиш така и не се появяваше , диска върти и след 10 сек спира и толкова . Веднага след старта на диска натискането на клавиш доведе до стартирането на инсталацията . Това се получи на 1 от 3 машини за съжаление . Публикувах отговора който получих по поставения от мен въпрос такъв какъвто е . Виждам че нещата са повече от "убийствени " , но фактите са такива . Говорих поне с 5 човека на различни нива в Тошиба България и отговорите бяха все "убийствени " .

Най-лошото е че никъде не е посочено че тези лаптопи от тази " специална лимитирана серия " имат този проблем . Човек си харесва машината , купува си Уиндоус 8 или 7 и ..... хваща Боко за шлифера . Нито едното , нито другото . Един от служителите с който разговарях от отдел маркетинг ми каза следното :

" Начина е като машината се донесе с документите  , направи се преглед , установи се че не работи с Уин 7 и 8 , прави се протокол и се дава бележка с която се връщаш в магазина от който е купена и вземаш друг лаптоп " .Ако аз лично бях взел такава машина , на мига щях да направя това .Лаптопа няма повреда хардуерна за да подлежи на сервиз , просто не е функционира по начин по който би трябвало , без да има конкретно и  изрично изписано

условието че точно този лаптоп има ограничение ( поради бъг в БИОС или умишлена намеса )  не поддържа ОС Window 7 и 8 .0 .

Опитах и 2-та биоса ,но ми изписва ,че версията която се опитвам да инсталирам е същата като моята ,освен нещо да не правя както трябва ,инсталирам го като стандартна програма ,а не ми се вярва да има някаква тънкост ...

Здравейте, днес си купих лап топ Toshiba Satellite C55-A-1J8 и установих че на него липсва бутона PrtScSysRq. На бутона END отдолу пише PrtSc а на бутона HOME отдолу пише SysRq, моля помагайте работата ми изисква да поставям скринове, a нямам идея как да го направя!! Скайпа ми е silver_angel_bg, моля който може да помогне да пише!!Благодаря предварително!

Мисля,че въпроса ви не е за тази тема ,но все пак погледнете  тук 

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Здравейте,

колегата PC doctor си ги съчинява едни и ви забавлява в което няма нищо лошо, но да си некомпетентен и да се изказваш против някого не е много удачно и тук не е мястото да се нападаме, а да си помагаме.

Специално за този модел на Тошиба намерих достатъчно информация и е за Windows 8 64 bit и Windows 8.1 64 bit, защото типа на системата е само и единствено UEFI и е с GPT partition scheme, ето затова не можете да си сложите Windows 7 (типа на системата за Win7 е MBR).

Изтегляте си програмата Rufus правите си bootable диск или флашка като за Partition scheme and target system type, избирате GPT partition scheme for UEFI computer.

След това си boot-вате диска или флашката и инсталирате windows-a.

Лаптопа е създаден за Windows 8 и можете да използвате дисплея като Touch.

Аз не мисля, че има нещо лошо в това да използвате Windows 8, защото и за Windows 7 всички говориха, че е боза, но рано или късно оставиха Win XP, така ще стане и с Windows 7. Има и още много плюсове да преминаваме на Windows 8, но мисля да спра до тук. :)

Надявам се да съм ви бил полезен.

Редактирано от joeybg (преглед на промените)

Това с rufus  програмата е пробвано и НЕ става. Лаптопа продължава да не тръгва да инсталира . 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.