Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с инсталиране на windows 7.

Featured Replies

Може ли малко помощ. За да не отварям нова тема, понеже проблема ми е сходем, макар да не става въпрос конкретно за Windows 7 инсталация и за Тошиба.

Значи, имам един мини десктоп Packard Bell (Acer) който е с такъв орязан UEFI който изглежда като класически BIOS но няма нужните опции. Машината идва с преинсталирам Windows 8.1.

Как ли не се мъчих и не успявам да го накарам да разпознава бутващи устройст, различни от UEFI. В опциите му изключвам Security boot, задал съм Legacy USB Support да е включен... обаче просто не бачка, разпознава си само UEFI устройства. В Boot опциите на BIOS-а липсва опция да го направя в Legacy BIOS mode (Launch CSM). Проверих на сайта на Packard Bell, но няма BIOS за сваляне за моята машина. Някой може ли да помогне с някакви идеи!

post-32404-0-37022000-1424876764_thumb.j

post-32404-0-86987800-1424876775_thumb.j

• 1 месец по-късно...
  • Отговори 142
  • Прегледи 58,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

И аз установих че версия 1.10 на TOSHIBA Satellite C50 работи само с UEFI (Win8 & 8.1). Само да отбележа че може да стане и без минаване през инсталиране на Windows 8.1, променяйки стъпките на колегата по следния начин:

1. сваляте си версията 1.30 BIOS-a за вашия модел от горния линк  (.zip файл)

2. разархивирате, докато стигнете до .iso, и си го инсталирате на диск (image to a disk, с imgBurn например)

3. слагате си диска и го настройвате да е първо устройство (през F12, или навигирайки с F2 из менютата)

4. зарежда се конзолен екран, натиска се Enter, пише се Flash и отново Enter

5. чакате да приключи ъпдейта, като се случи ще изключи сам компютъра

6. ако всичко е успешно вече е версия 1.30, и има включена допълнителната опция да се избере режима UEFI / CSM

7. след потвърждаване на промените (F10) вече си намира спокойно инсталационните файлове на Windows 7 :)

Дава ми грешка а сега ,на къде ?

System must plug-in AC cord and DC capacity should over 20% during flash BIOS

Ами включете лаптопа в зарядното

Лаптопа е включен в зарядното , но е без баттерия и тя в момента не е при мен. Дали проблема не е ,че я няма ?

Лаптопа е включен в зарядното , но е без баттерия и тя в момента не е при мен. Дали проблема не е ,че я няма ?

Така изглежда. И какъв е смисъла да си купувате лаптоп като му махате батерията?

Може ли малко помощ. За да не отварям нова тема, понеже проблема ми е сходем, макар да не става въпрос конкретно за Windows 7 инсталация и за Тошиба.

Значи, имам един мини десктоп Packard Bell (Acer) който е с такъв орязан UEFI който изглежда като класически BIOS но няма нужните опции. Машината идва с преинсталирам Windows 8.1.

Как ли не се мъчих и не успявам да го накарам да разпознава бутващи устройст, различни от UEFI. В опциите му изключвам Security boot, задал съм Legacy USB Support да е включен... обаче просто не бачка, разпознава си само UEFI устройства. В Boot опциите на BIOS-а липсва опция да го направя в Legacy BIOS mode (Launch CSM). Проверих на сайта на Packard Bell, но няма BIOS за сваляне за моята машина. Някой може ли да помогне с някакви идеи!

Направи имиджа за инсталацията на Windows-a с rufus. Трябва при създаването на boot-ващата флашка да избереш File system: FAT32 и Patition scheme: GPD partition...for UEFi computer. Още инструкции тук.

Редактирано от Петър Василев (преглед на промените)

Така изглежда. И какъв е смисъла да си купувате лаптоп като му махате батерията?одар

Благодаря на ВСИЧКИ ,който помогнаха сега тече инсталацията на WIN 7 64bit. Да видим после с драйверите какво е положението....

Благодаря на ВСИЧКИ ,който помогнаха сега тече инсталацията на WIN 7 64bit. Да видим после с драйверите какво е положението....

Добре би било и да споделиш как е тръгнала!!! 'щото ще мине някой с подобен проблем и от цялото писане няма да разбере какво е решението!

НЕ мина гладко, сега има някакв проблем с драйверите. Уж всичко е редовно ,Но нещо сече в нета . ХЕЛП МИ

Какво значи не мина гладко? И какво сече? Дърва за огрев? Или вратни пУрДжоли?

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Драйвери най-добре от сайта на производителя на желязото, не от производителя на лаптопа е моята препоръка. 

Оправих се с драйверите на С-50А и всичко е наред. Днес ми се падна и Toshiba C 55-A  И  с него се справих УСПЕШНО. Всичко правя по горе описаният начин със смяна на биоса с 1,3 ...

а ако бяхте видяли като го копувате че и да успееш да инсталираш Windows 7 няма да има драйвъри

Успех !

всички производители на лаптопи са майкрософт-гъзоблизци. и затова в биос или няма опция да се изключи интелската простория uefi boot (ако не е включена опцията secure boot могат да се инсталират linux-и с uefi поддръжка) или няма драйвери за 7, а комбинацията със майкрософтската простортия secure boot пречат да се инсталира нещо по стара версия от лайняндоус 8 или linux...

И да не съм чул някой повече да ми хвали Майкрософт. Това е такава безподобна лайна*щина, че нямам думи!

• 1 година по-късно...

ДОБРИ ХОРА изпаднах в прилично затруднение и съм поспекъл откъм идеи. Последната ми инсталация на Windows 7 беше от преди около 2 години. И дойде моментът да преинсталирам.Приготвих дискът ,натиснах F12 ,настроих да бутва от CD и рестартирах.Натиснах произволен клавиш и Windows loading files.След това мина анимацията с логото ,зареди синият екран,но така и не се появи активният прозорец а остана само тапетът с листенцето. Поизчаках поизчаках и резетнах . Пробвах е един Windows XP,който имах -  всичко е нормално .Реших,че дискът се е прецакъл .Изтеглих нов Windows направих го инсталационен и повторих всичко наново.Същата работа. Та някой би ли ми дал съвет как да преодължа. В момента съм с Windows 7 Ultimate 64 bit ,но е набъбнал  и е за преинсталация. В моментът не мога да намеря втора запоисвачка или друг компютър на който да пробвам DVD то дали е работещо. И идеи нямам

Какво преинсталираш всъщност - лаптоп, десктоп? Нещо марка, модел, технически данни? Спомени най-вече с какво дъно е.

Имаше някои марки дъна (мотае ми се из главата Asus например), при които просто трябва да се почака повече на "тапетът с листенцето", докато продължи инсталацията.

Проблемът бече е в миналоото . Пробвах с друг Windows 7 и се получи.

Благодаря за вниманието. Дано не съм ви досадил .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.