Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте,

имам проблем с инсталирането на windows 7 на Toshiba satellite C50-A-1jt.

Немога да boot-na usb нито DVD.

След като се включи лаптопа ми изписва checking media  а след това No bootable device -- Please restart system.

 

Няма boot mode за UEFI

 

Как да boot-na usb помогнете!

 

Това е началото на bios-a 

 

Публикувано изображение

Редактирано от joeybg (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Самият диск от който инсталираш Windows работи ли? Сигурен ли си че е бутваш.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Самият диск от който инсталираш Windows работи ли? Сигурен ли си че е бутваш.

Да диска работи и usb-то работи.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да диска работи и usb-то работи.

Избрал ли си от биос USB да е First Boot Device и провери дали биос вижда тази флашка.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А F12  пробва ли? Или както казваш, наистина няма boot меню.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да bios-a вижда флашката избирам я и като first device и с F12 я стартирам и ми изписва все checking media_

Fn+ F2  ги дръж натиснати и включи машината   Disable secure bootChange UEFI to CSM support и накрая Ф10

Редактирано от balki65 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Fn+ F2  ги дръж натиснати и включи машината   Disable secure boot

Change UEFI to CSM support и накрая Ф10

Secure boot e Disable

нямам change UEFI to CSM.

 

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

oshiba Notebook [По-нови модели]:

  • [*]
Включете компютъра, като задържите натиснат бутона за захранването, докато натискате клавиша ESC
  • [*]
Устройството ще издаде звуков сигнал, след това на дисплея: [*]
  Проверете System, след това натиснете [F1] ключ. 

[*]Освободете клавиша ESC [*]Натиснете клавиша F1

 

Пробвай и това, извинявам се с преводач от немски

Дали те се опитват да влязат в BIOS (клавиш F2), докато USB е свързан към компютъра? Извадете USB моля.

F12 = менюто за избор на обувка ;))

U = Избира USB флопидисковото устройство.
N = Избира мрежата.
C = Използване на оптичното устройство.
S = Изберете USB съхранение.
E = Избира ESATA HDD.

Редактирано от balki65 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 

oshiba Notebook [По-нови модели]:

[*]Включете компютъра, като задържите натиснат бутона за захранването, докато натискате клавиша ESC

[*]Устройството ще издаде звуков сигнал, след това на дисплея:

[*]

  Проверете System, след това натиснете [F1] ключ. 

[*]Освободете клавиша ESC

[*]Натиснете клавиша F1

 

и това не помага незнам вече май ми се изчерпаха идеите

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

и това не помага незнам вече май ми се изчерпаха идеите

Чакай май трябва да свалиш нещо http://www.toshiba.de/innovation/download_bios.jsp?service=DE виж тук, и тук http://aps2.toshiba-tro.de/kb0/HTD9502M10000R01.htm

Редактирано от balki65 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Чакай май трябва да свалиш нещо http://www.toshiba.de/innovation/download_bios.jsp?service=DE виж тук, и тук http://aps2.toshiba-tro.de/kb0/HTD9502M10000R01.htm

Намерих един guide в който пише, че трябва да има windows 8 на лаптоп-а. Ако сложа на USB - то windows 8 дали ще стане незнам. Ще опитам и ще пиша какво е станало.

Ето и guide който намерих. http://support.toshiba.com/support/staticContentDetail?contentId=4001258&isFromTOCLink=false

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Намерих един guide в който пише, че трябва да има windows 8 на лаптоп-а. Ако сложа на USB - то windows 8 дали ще стане незнам. Ще опитам и ще пиша какво е станало.

Ето и guide който намерих. http://support.toshiba.com/support/staticContentDetail?contentId=4001258&isFromTOCLink=false

Кое.ще ще слагаш на флашка,  windows 8 ли

Редактирано от balki65 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да Windows 8

Ами пробвай, и кажи какво става

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами пробвай, и кажи какво става

Утре, ще пробвам и ще пиша какво е станало, ще пробвам и това което сте добавили допълнително като информация, към единият отговор.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И какво , на тази Тошиба не може да се инсталира Уиндоус 7 ???? Стига смешки де . Е това е незнанието , на това разчитат промоутърите на Уин 8 , иначе как ще наложат тоя скапан продукт . Извода какъв е :

Незнанието води до какво ? До използване на това което ти се набутва , защото друго не знаеш как да си направиш

На системата си има това което автора казва че няма и за смяна на UEFI с CSM  . Системата му е в CSM режим , иначе ще покаже син екран. Убеден съм че дисковете и флашките който прави са или неграмотно направени , или с повредени копия на ОС . Точно вчера инсталирахме с едно момче тук от форума неговия Toшиба C50d-A , при него проблемите бяха същите и бяха в една скапана флашка и едно скапано копие на Уин 7 .

Така е и в живота , незнанието води до хък-мък ми това което ми дават това ще е , добро или лошо друго няма . А то винаги има , но трябва четене , не само питане .

Автора на тази тема е типичния пример за четене не на друго , а на гидове с указания какво трябва да има на компютъра , в случая Уин 8 , не друго и ето резултата - имаме вече инсталиран Уин 8 .

 Просто не мога да повярвам че и младите уж да са цвета на знанието и всичко , то станаха символ на безсмислието и умствения мързел .

 Автора да не ми се обижда от думите ,не желая да го обидя . Нека само малко се замисли как по един или друг начин в незнанието си се подчини на онези милиардерите с техните гидове .

Редактирано от PC doctor (преглед на промените)
  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И какво , на тази Тошиба не може да се инсталира Уиндоус 7 ???? Стига смешки де . Е това е незнанието , на това разчитат промоутърите на Уин 8 , иначе как ще наложат тоя скапан продукт . Извода какъв е :

Незнанието води до какво ? До използване на това което ти се набутва , защото друго не знаеш как да си направиш

На системата си има това което автора казва че няма и за смяна на UEFI с CSM  . Системата му е в CSM режим , иначе ще покаже син екран. Убеден съм че дисковете и флашките който прави са или неграмотно направени , или с повредени копия на ОС . Точно вчера инсталирахме с едно момче тук от форума неговия Toшиба C50d-A , при него проблемите бяха същите и бяха в една скапана флашка и едно скапано копие на Уин 7 .

Така е и в живота , незнанието води до хък-мък ми това което ми дават това ще е , добро или лошо друго няма . А то винаги има , но трябва четене , не само питане .

Автора на тази тема е типичния пример за четене не на друго , а на гидове с указания какво трябва да има на компютъра , в случая Уин 8 , не друго и ето резултата - имаме вече инсталиран Уин 8 .

 Просто не мога да повярвам че и младите уж да са цвета на знанието и всичко , то станаха символ на безсмислието и умствения мързел .

 Автора да не ми се обижда от думите ,не желая да го обидя . Нека само малко се замисли как по един или друг начин в незнанието си се подчини на онези милиардерите с техните гидове .

Не е незнание! Престани да говориш глупости! Аз имам абсолютно същия проблем. Има разлика от различните модели, "майсторе". Незнанието е твое. Като не може да помогнеш - не пиши. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Триеш диска, правиш го MBR, понеже е GPT  в момента и сам ще си буутне от флашката, ако е читава де :) . Спираш secure boot, fast boot и UEFI-то го променяш на Legacy и няма яд.

От над 50 различни лаптопа върнати от 8 на win7, само с едно сони видях зор, тошиби, леновота, асус-и и т.н. се оправят лесно

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Триеш диска, правиш го MBR, понеже е GPT  в момента и сам ще си буутне от флашката, ако е читава де :) . Спираш secure boot, fast boot и UEFI-то го променяш на Legacy и няма яд.

От над 50 различни лаптопа върнати от 8 на win7, само с едно сони видях зор, тошиби, леновота, асус-и и т.н. се оправят лесно

 

Интересно ми е как триеш диска ?  Доколкото видях и UEFI-то не можеш да го върнеш на Legacy защото такова меню няма. Дайте други идей . Мерси предварително. 

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Каква флашка ползваш - марка и GB?! Важно е и как правиш самата флашка bootable, аз лично използвам Rufus и въпреки това имам една 16GB флашка на EMTEC, която не става да се боотне, пробвал съм какви ли не релейзи на Windows на нея и Hiren съм и слагал и не иска (като си го кача на 8GB пак на EMTEC си бачка). 

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не е незнание! Престани да говориш глупости! Аз имам абсолютно същия проблем. Има разлика от различните модели, "майсторе". Незнанието е твое. Като не може да помогнеш - не пиши. 

Разбира се че мога да помогна и това че ти имаш проблем , не значи че това е от нещо друго , а не от незнание . Такива машини с този "уникален " проблем отдавна им се знае решението .  Това че ти не го знаеш или не знаеш начин за справяне с проблема как му викаш ? "Глупости" за последен път си позволявай да пишеш че говоря . Не на последно място - съвети за такива неща се дават към хора с познания поне на някакво ниво. Човек който е на Вие с нещата , каквото и да му пишеш , ефекта все си е никакъв .

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

В много случай при  спирането на secure boot  въпросното UEFI ще му се появят и опциите за да бъде променено на Legacy  . Попадал съм на машини който бутването от флашка по незнайни причини ставаше само след като възможността за бутване от мрежата се забрани . На други бутването ставаше единствено от  диск , от флашка въпреки всичко не се получаваше . Има различни възможности за инсталации , въпроса е автора на какво ниво е с познанията и дали може да използва правилно различни инструменти  за промяна на системата на диска ( в краен случай ) .

 Не изключвам възможността в случая  да се ползват и калпави флашки , който каквото и да ги правиш не може да буутва от тях.

 Автора да направи следното , понеже доста си е играл вече по БИОС . Да влезе и да върне настройките му по подразбиране . След като това е вече факт да провери следното :

 1. Дали направената флашка наистина работи като буутваща - това става на друг компютър .

 2. Да влезе отново в БИОС и да спре secure boot и fast boot  задължително

 3. Да погледне след рестарта и ново влизане в БИОС , в опциите на UEFI дали се е появила възможността за промяна на Legacy ( в някой случай изключването на secure boot изключва и UEFI boot ) .

 4. Ако тези неща са налице , то тогава буутването и инсталирането на системата няма да е повече проблем . Задава системата да буутва от ДОКАЗАНО работещата като буутващо устройство флашка и  инсталира .

 В случай че нещата не се случат , т.е. флашката е в ред , горепосочените настройки на функции в БИОС са такива каквито са описани че трябва да бъдат , то тогава автора ще се наложи да конвертира диска от GPT в МBR . 

 Нека първо да се докаже че нещата не се получават по описания от мен и други колеги начин ,и едва тогава може да се премине към това как и с какво да се променят нещата по диска .

Редактирано от PC doctor (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от eXXcal
      #include <iostream> #include <fstream> #include <map> #include <ctime> #include <string> #include <stdio.h> #include <stdlib.h> #include <vector> #include <list> #include <iterator> #include <algorithm> #include <utility> #include <time.h> using namespace std; class CPerson { private: string name; string EGN; public: CPerson() { name=" "; EGN=" "; } CPerson(const string n, const string e) { name=n; EGN=e; } string getname()const { return name; } string getEGN()const { return EGN; } void setname(const string n) { name=n; } void setEGN(const string e) { EGN=e; } virtual void print() = 0; //1.1 int getAge() const //1.2 { int age; time_t currentTime; struct tm * ltm; time( &currentTime ); ltm= localtime( &currentTime ); int year = atoi(getEGN().substr(0, 2).c_str()); int month = atoi(getEGN().substr(2, 2).c_str()); int day = atoi(getEGN().substr(4, 2).c_str()); int cyear = 1900 + ltm->tm_year; int cmonth = 1 + ltm->tm_mon; int cday = 1 + ltm->tm_mday; age = cyear - (year + 1900); if (cmonth < month) age--; if (cmonth == month && cday < day) age--; return age; } }; class CStudent: public CPerson { private: string FN; map<int, int> st_tests; public: CStudent() { FN=" "; } CStudent(const string n) { FN=n; } CStudent(const string o, const string p, const string n):CPerson(o,p) { FN=n; } void setFN(const string n) { FN=n; } void setst_tests(map<int, int> m) { st_tests=m; } string getFN() const { return FN; } bool operator () (CStudent a, CStudent b) const { return a.average() < b.average(); } map<int, int> getst_tests() { return st_tests; } void print() { cout<<"Ime: "<<getname()<<endl; cout<<"EGN: "<<getEGN()<<endl; cout<<"FN: "<<getFN()<<endl; map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); while(it!=st_tests.end()) { cout<<it->first<<" "<<it->second<<endl; it++; } } void add_st_tests(int a, int b) { map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); while(it!=st_tests.end()) { st_tests.insert(pair<int,int>(a,b)); } } double average() //2.1 { double sum=0; map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); for (it=st_tests.begin();it!=st_tests.end();it++) sum+=it->second; if(st_tests.size()!=0) return sum/st_tests.size(); return -1; } int search(const int a) //2.2 { return st_tests.find(a)->second; } }; class CGroup { private: string spec; int kurs; int grupa; vector<CStudent> students; public: string getspec() const { return spec; } int getkurs() const { return kurs; } int getgrupa() const { return grupa; } vector<CStudent> getstudents() { return students; } void setstudents(vector<CStudent> a) { students=a; } void setspec(const string n) { spec=n; } void setkurs(const int n) { kurs=n; } void setgrupa(const int n) { grupa=n; } CGroup(const string s, const int k, const int g) { spec=s; kurs=k; grupa=g; } void addstudent(CStudent &a) { students.push_back(a); } /* int ReadFile() //3.1 { ifstream st; st.open("students.txt",ios::in); if(!st) { cout<<"Cannot open students.txt or file does not exist."<<endl; return 0; } string a, b, c; int d, e, i=0; if (st.is_open()) { do { st >> a >> b >> c; students[i].setname(a); students[i].setEGN(b); students[i].setFN(c); do { st >> d >> e; students[i].add_st_tests(d,e); }while(st.peek() != '\n' || st.peek() != '\r'); i++; }while(!st.eof()); } st.close(); }*/ double averagetest(int a) //3.2 { double sum=0; int br=0; vector<CStudent>::iterator itt; for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { map<int, int>::iterator it=(*itt).getst_tests().find(a); while(itt!=students.end()) sum+=it->second; br++; } cout<<sum/br; return sum/br; } list<CStudent> averageparam(const int a, const int b) //3.3 { list<CStudent> l; int i=0; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { if((*itt).average() >= a && (*itt).average() <= b) l.push_back(*itt); i++; } cout<<"List ot studenti sus sreden broi tochki mejdu "<<a<<" - "<<b<<endl; list<CStudent>::iterator it=l.begin(); for (it=l.begin();it!=l.end();it++) (*it).print(); return l; } int averageabove(const int a) //3.4 { int br=0; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) if((*itt).average() > a) br++; cout<<"Broi studenti sus sreden broi tochki nad "<<a<<": "<<br<<endl; return br; } void averageage(const int a) //3.5 { cout<<"Sreden uspeh na "<<a<<" godishni studenti."<<endl; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { int b=(*itt).getAge(); if(a == b) cout<<(*itt).getname()<<" "<<(*itt).average()<<endl; } } void beststudent() //3.6 { cout<<"Student s nai-visoka uspevaemost."<<endl; CStudent temp; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) if ((*itt).average() > temp.average()) temp = (*itt); temp.print(); } void sortaverage() //3.7 { sort(students.begin(),students.end(),CStudent()); } void sortasc() //3.8 { } void averageage() //3.9 { } }; int main() { CStudent p1("Ivan","9711156070","61360140"); CStudent p2("Petar","9703041020","61360127"); CStudent p3("Mihail","9708032540","61360134"); p1.add_st_tests(1,55); p1.add_st_tests(2,80); p1.add_st_tests(3,69); p2.add_st_tests(1,98); p2.add_st_tests(2,25); p2.add_st_tests(3,56); p3.add_st_tests(1,32); p3.add_st_tests(2,87); p3.add_st_tests(3,57); CGroup g1 ("SIT",1,1); g1.addstudent(p1); g1.addstudent(p2); g1.addstudent(p3); g1.averagetest(2); }  
      Имам малък проблем с програмата .Успешно се  Build -ва , не изкарва грешки .А като се Run - не ми изписва map set iterator not dereferencable  също така и standard c++ libraries out of range && 0 .  Може ли някой да помогне ? Благодаря предварително
       
       Ето го и условието :
       
      1. Да се дефинира абстрактен клас CPerson, с член данни име и ЕГН, освен необходимите методи, да се напишат и следните:
      абстрактен метод за печат
       
      метод, който връща възрастта на човека на база на ЕГН-то
       
      2. Да се дефинира клас CStudent наследник на CPerson, съхраняващ информацията за факултетен номер на студента и контейнер съхраняващ резултатите на студента от различни тестове (код на теста и получения брой точки, напр. (map<unsigned, unsigned> st_tests). Освен необходимите конструктори, методи и оператори (сред които е функцията за печат) да се добавят:
       
      метод, който връща средния брой точки получени от студента
       
      метод, който връща брой точки по код на тест, подаден като параметър
       
      3. Да се дефинира клас група студенти CGroup, съхраняващ информацията за специалност, курс, група и контейнер от студентите в нея (напр. vector<CStudent>). Освен необходимите методи, да се реализират и следните член функции:
       
      да се дефинира конструктор с параметър име на файл, съдържащ необходимата информация за запълване на контейнера
       
      изчислява и връща средния брой точки за тест, подаден като параметър
       
      връща списък от студенти (list<CStudent*>) със среден брой точки принадлежащи на интервал [a;b] (a,b - параметри)
       
      изчислява и връща броя на студентите със среден брой точки, по-голям от числото подадено като параметър
       
      изчислява и връща средния брой точки на студентите на възраст, подадена като параметър
       
      намира студента с най-висока успеваемост на тестовете
       
      сортира студентите по среден брой точки
       
      сортира тестовете в низходящ ред по среден брой точки, получени от студентите в групата
       
      изчислява средната възраст на студентите от групата
       
      4. Да се създадат няколко обекта от класа CGroup и се демонстрира работоспособността на методите му като се направят различни справки и съпоставки между тях (напр. коя специалност има по-висока средна успеваемост на тестовете, коя по-висока средна възраст, коя повече студенти получили точки над зададена стойност). Да има обработка на изключения на необходимите места.
    • от asdfj
      Привет.От доста време насам имам проблем при инсталирането на уиндоус 8 на Lenovog50.Закупен е с 8-цата и след това съм го преинсталирал няколко пъти с уиндоус 7. На диск тръгва и когато се покаже инсталацията да избера език и т.н. отказва и блокира клавиатурата и мишката,а в биоса работи и при 7-цата върви без проблем.Възможно ли е да е заключен към 8? Отчаян съм тъй като тази 7ца не върви добре и искам да си върна предишния.Другия ми въпрос е чрез флашка какви са настройките в биоса с UEFI/Legacy и как да подкарам флашката.
      Багодаря предварително.
    • от Tixomir Katev Zizi
      Здравейте хора искам нещо да попитам ... тъй като преди около час взех едно компютърче и му сложих 2ри чисто нов хард диск и тръгнах да му слагам W7 ... при преинсталацията изтрих стария без да се искам а той беше с цялата ми информация....... и сега седя и умувам как да я върна тази информация с целия w7 или просто информацията като диск ..... един вид възтановяване на форматираният хард.... много ще съм ви благодарен ако има решение на този проблем   поздрави !!!
    • от Maria Green
      Здравейте, празнуващи и почиващи, и работещи, и разбиращи!
       
      Трябва ли да направя нещо особено във връзка с прикачения файл? Съществува ли проблем, анализирайки данните? 
       
      Странното е, че не разбирам нищо от снимката, а това ми се изписва щом включа лаптопа. 
       
      Ще се зарадвам на подробен съпорт.
       
       

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.