Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с инсталиране на windows 7.

Featured Replies

Можеш ли да дадеш линк към сайта от който си го изтеглил.

Потърсете в сайта на Тошиба.

• Отговори 142
  • Прегледи 58,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Носили са ми новите модели на Леново и Sony Vaio  естествено без опция за BOOT-ване в БИОСА пък и да го имат като им го зададеш и пробваш нещо по различно от Windows 8 то не тръгва.При Леново и Сони скритото БИОС меню се появява при изцяло изключен компютър и натискате малкото копченце "Леново" или при Сони то е "assist" както е на снимката

Публикувано изображение

На тази ТОШИБА виждам,по снимките в нета,че има нещо като копченце в лявата страна,но не знам дали е такова.Може да опитате все пак и вероятно там се крие опцията да смените UEFI към Legacy BIOS

И аз си купих такъв лаптоп.Пробелам ми е че и Windows 8.1 не мога да инсталирам правя диска boot на настолното пц си боотва от него, но на лаптопа не иска дали има някакво значение DVD диска дали е -R или +R

Току що успях да инсталирам Windows 7 x64 на същия лаптоп.Ето стъпките за решаване на проблема:

1.Инсталирате Windows 8.1 от флашка или външно CD.

2.Изтегляте си BIOS от тук: http://www.toshiba.bg/innovation/download_drivers_bios.jsp?LNG=26&service=SE

3.Прилагате новата весрсия на BIOS(1.3) като следвате инструкциите

4.Излизате напълно от Windows 8.1 като следвате следните стъпки: http://www.makeuseof.com/tag/how-to-access-the-bios-on-a-windows-8-computer/

5.Влизате в BIOS-а с F2.

6.Забранявате "Secure Boot".

7.Променяте UEFI на CSM.

8.Избирате "Boot option" да стартира от флашка или външно CD(в зависимост от къде ще инсталирате Windows-а).

9.Стартирате си инсталацията и изтривате GPT партишъните като си правите нови MBR.

10.Воалла!

И аз си купих такъв лаптоп.Пробелам ми е че и Windows 8.1 не мога да инсталирам правя диска boot на настолното пц си боотва от него, но на лаптопа не иска дали има някакво значение DVD диска дали е -R или +R

За да инсталнеш 8.1 трябва в биос да махнеш и secure boot иначе не иска.

Това за биоса го бях посочил в пост 12 на темата

Редактирано от balki65 (преглед на промените)

Инсталирах успешно Windows 8.1

Здравей,аз имам същия проблем,би ли споделил как го оправи,Благодаря предварително 

Току що успях да инсталирам Windows 7 x64 на същия лаптоп.Ето стъпките за решаване на проблема:

2.Изтегляте си BIOS от тук: http://www.toshiba.bg/innovation/download_drivers_bios.jsp?LNG=26&service=SE

4.Излизате напълно от Windows 8.1 като следвате следните стъпки: http://www.makeuseof.com/tag/how-to-access-the-bios-on-a-windows-8-computer/

5.Влизате в BIOS-а с F2.

7.Променяте UEFI на CSM.

8.Избирате "Boot option" да стартира от флашка или външно CD(в зависимост от къде ще инсталирате Windows-а).

9.Стартирате си инсталацията и изтривате GPT партишъните като си правите нови MBR.

10.Воалла!

Похвално, но дали всеки тук във форума, а и въобще потребител, би си купил този лаптоп, знаейки какво чудо го чака. Аз не бих...

Иначе отново - похвално за труда...

Благодаря за инфото но едва ли ще се справя,май ще се наложи да го нося в сервиз

Благодаря за инфото но едва ли ще се справя,май ще се наложи да го нося в сервиз

В сервиза никой няма да си играе да качва пиратки и да сменя бИОс, а и да се навият, ще искат дебела пачка...

Здравейте! Имам абсолютно същия проблем - не мога да инсталирам Windows 8.1 нито от DVD нито от флашка. Модела на лаптопа е TOSHIBA SATELLITE C55-A-1RN. Нямам въпросната опция да променя UEFI на CSM, спрял съм и "Secure boot". И DVD диска и флашката ми се разпознават от други компютри. Единствено излиза съобщението "No bootable device -- Please restart system".

Задал съм първо да буутва от USB. При натискане на F12 флашката ми се разпознава, но без никакъв резултат.

Моля за съвети от тези, които са успешно инсталирали какъвто и да е уиндоуос. Изчетох всички коментари и препоръки, единствено не съм флашвал BIOS-a. Дайте ми насоки, моля :)

Ако не държиш много на осмицата,качвай една седмица и си свиркай.

Трябва да се увериш,че си направил флашката буутваща.

Похвално, но дали всеки тук във форума, а и въобще потребител, би си купил този лаптоп, знаейки какво чудо го чака. Аз не бих...

Иначе отново - похвално за труда...

Ами аз съм IT специалист и работя в сервиз, точно този лаптоп го поръчах за клиент който държеше на Windows 7(пък и беше вече си го закупил),но не знаех предварително за орязания БИОС тъй като е нов модел - така,че ми се наложи да му покажа кой е шефа :)  но вече ще прибягвам към този модел само ако клиента го иска с Windows 8.1 а пък може и да не го предлагам за сметка на по-скъпото с 10-тина лева Lenovo,което си е бетон ;) .

Редактирано от swet_ss (преглед на промените)

Ако не държиш много на осмицата,качвай една седмица и си свиркай.

Трябва да се увериш,че си направил флашката буутваща.

Сигурен съм, че флашката ми е буутваща. Както обясних и DVD диска и флашката ги проверих на едно PC и един лаптоп - разпознават се. Проблема е в орязаната версия на този биос - нямам тези опции, за които говорите.

Нямам предпочитания дали ще е 7 или 8 или 8.1, само да стане.

Други предположения? :)

Редактирано от navras (преглед на промените)

Може ли да кажете с коя програма направихте флашката буутваща?

Би трябвало да стартирате лаптопа,да вкарате флашката.След това рестартирате и би трябвало в БИОС да се вижда опция за буут от преносимо устройство.Задавате първо буутващо устройство да е флашката и пак рестартирате.

Това,че ви излиза надпис,че не е открито буутващо устройства,показва,че флашката не е правилно подготвена.

Може ли да кажете с коя програма направихте флашката буутваща?

Би трябвало да стартирате лаптопа,да вкарате флашката.След това рестартирате и би трябвало в БИОС да се вижда опция за буут от преносимо устройство.Задавате първо буутващо устройство да е флашката и пак рестартирате.

Това,че ви излиза надпис,че не е открито буутващо устройства,показва,че флашката не е правилно подготвена.

Първо изпозлвах Universal USB Installer, следвайки насоките от един сайт. Без резултат. Втората програма, която използвах е rufus - избрах опцията GPT partition table. Никакъв резултат. Предварително бях задал първо буутващо устройство да е USB. След като рестартирах и натиснах F12 флашката ми се разпозна, избрах я, но отново без резултат. Моля да приключим с тази тема "избор на първо буут устройство" - наясно съм с нещата, проблема не е нито във флашката, нито в DVD-то. :)

Като допълнение ще посоча, че прегледах от горе до долу тази тема.

Не ми е за пръв да инсталирам уиндоус през флашка, наясно съм коя опция да избера. Просто за пръв път се сблъсквам с толкова "измислен" БИОС и стандартните неща не сработват. Да го флашвам ли, какво да го правя? :D

Редактирано от navras (преглед на промените)

Сложете си една седмица.

За седмица най-добрият инструмент е USB/DVD Download Tool

Като следвайте инструкциите в линк-а,който съм ви дал.

Rufus също е чудесна програма,но я препоръчвам за инсталиране на Уиндоус ХР.

Сложете си една седмица.

За седмица най-добрият инструмент е USB/DVD Download Tool

Като следвайте инструкциите в линк-а,който съм ви дал.

Rufus също е чудесна програма,но я препоръчвам за инсталиране на Уиндоус ХР.

Благодаря за насоките. Както казах, за мен няма значение дали ще е 7, 8 или 8.1, важно и да стане. Довечера ще пробвам с тази програма и ще пиша отново. Въпреки всичко си мисля, че е нещо свързано с БИОС-а, а не с конктретната версия на ОС-то, което искам да сложа. Също така в официалният сайт са посочени драйвери само за 8.1 х64, после ще трябва да търся за 7... то до там да го докарам, после ще му мисля.

С бутона F12 ли влизаш в БИОС?

Иначе,проследи тази тема,що се касае до взаимозаменяемостта на драйверите.

В БИОС-а първо влизам с F2 - от там правя USB-то първо буутващо устройство. Рестартирам - нищо не намира. Рестартирам отново и с F12 влизам в boot options menu (разпознава ми флашката и ми я изкарва на първо място). Избирам флашката ми - отново нищо не намира.

5.Влизате в BIOS-а с F2.

7.Променяте UEFI на CSM.

10.Воалла!

И аз установих че версия 1.10 на TOSHIBA Satellite C50 работи само с UEFI (Win8 & 8.1). Само да отбележа че може да стане и без минаване през инсталиране на Windows 8.1, променяйки стъпките на колегата по следния начин:

1. сваляте си версията 1.30 BIOS-a за вашия модел от горния линк  (.zip файл)

2. разархивирате, докато стигнете до .iso, и си го инсталирате на диск (image to a disk, с imgBurn например)

3. слагате си диска и го настройвате да е първо устройство (през F12, или навигирайки с F2 из менютата)

4. зарежда се конзолен екран, натиска се Enter, пише се Flash и отново Enter

5. чакате да приключи ъпдейта, като се случи ще изключи сам компютъра

6. ако всичко е успешно вече е версия 1.30, и има включена допълнителната опция да се избере режима UEFI / CSM

7. след потвърждаване на промените (F10) вече си намира спокойно инсталационните файлове на Windows 7 :)

И аз установих че версия 1.10 на TOSHIBA Satellite C50 работи само с UEFI (Win8 & 8.1). Само да отбележа че може да стане и без минаване през инсталиране на Windows 8.1, променяйки стъпките на колегата по следния начин:

1. сваляте си версията 1.30 BIOS-a за вашия модел от горния линк  (.zip файл)

2. разархивирате, докато стигнете до .iso, и си го инсталирате на диск (image to a disk, с imgBurn например)

3. слагате си диска и го настройвате да е първо устройство (през F12, или навигирайки с F2 из менютата)

4. зарежда се конзолен екран, натиска се Enter, пише се Flash и отново Enter

5. чакате да приключи ъпдейта, като се случи ще изключи сам компютъра

6. ако всичко е успешно вече е версия 1.30, и има включена допълнителната опция да се избере режима UEFI / CSM

7. след потвърждаване на промените (F10) вече си намира спокойно инсталационните файлове на Windows 7 :)

Потвърждавам , че това е решението на проблема с инсталация на Уиндоус 7 на toshiba satellite C50-A-1JT. По нататък инсталацията протече доста нетипично с много рестарти за захапване на диска. Тук при мен се получи проблем с инсталацията и моля за помощ, ако някой все пак е успял да сложи всички драйвъри. При мен pci encryption/decryption controller и Universal serial bus (USB) Controller не искат да се инсталират даже и при driver pack solution 13. Особено последния драйвер е много критичен, защото нито едно usb не ще да работи. Моля за помощ, ако някой има идеи!

Редактирано от stanpet (преглед на промените)

Благодарим за споделянето на проблема и намереното решение за инсталацията.Наистина голяма каша е с тия драйвери на Тошиба.По рано и аз съм имал подобни случаи(и то пак Тошиба беше) и след много търсене съм намирал решение.

Здравейте! 

Преди 2 дена си взех Toshiba Satellite C55-A-1RN  и както може да се досетите почнах първо с win7. Оказа се че биоса е  скапан и орязан на тези тошиби, но откъде мога да знам от магазина на J*r ми казаха, че може да се инсталне седмица.

След като ударих на камък, започнах да се рова из нета и попаднах на тази темичка. Прочетох всичко, както тук така и на др. места и стигнах до това - първо 8.1, след това 7 (седмица разбира се ако ъпдайтна биоса). Реших че няма да стане със седмица и се насочих към 8.1. "Купих" един от популярен бг торрент ( MICROSOFT.WINDOWS.8.1.ENTERPRISE.RTM.X64.WITH.UPDATE.2014.BULGARIAN.DVD-MSDN - това е което тръпнах). Записах на диск както следва и започнах инсталирането. Стига до 20 % и дава грешка. Следва, викам си "може да е дефектен диска и релийза който свалих" , дърпам втори този път от един зеленчък (Microsoft Windows 8.1 Enterprise With Update (x64) DVD (Bulgarian) MSDN - тази версия пак същата мисля) . Свали се, започнах да записвам като гледам упътването от сайта(може да бъркам някъде де да знам :D), стана тръгна и пак тази мазна, долна грешка!!! Надявам се ,че ще помогнете :) Благодаря. Ето снимка на грешката .......Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.