Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с инсталиране на windows 7.

Featured Replies

И какво , на тази Тошиба не може да се инсталира Уиндоус 7 ???? Стига смешки де . Е това е незнанието , на това разчитат промоутърите на Уин 8 , иначе как ще наложат тоя скапан продукт . Извода какъв е :

Незнанието води до какво ? До използване на това което ти се набутва , защото друго не знаеш как да си направиш

На системата си има това което автора казва че няма и за смяна на UEFI с CSM  . Системата му е в CSM режим , иначе ще покаже син екран. Убеден съм че дисковете и флашките който прави са или неграмотно направени , или с повредени копия на ОС . Точно вчера инсталирахме с едно момче тук от форума неговия Toшиба C50d-A , при него проблемите бяха същите и бяха в една скапана флашка и едно скапано копие на Уин 7 .

Така е и в живота , незнанието води до хък-мък ми това което ми дават това ще е , добро или лошо друго няма . А то винаги има , но трябва четене , не само питане .

Автора на тази тема е типичния пример за четене не на друго , а на гидове с указания какво трябва да има на компютъра , в случая Уин 8 , не друго и ето резултата - имаме вече инсталиран Уин 8 .

Просто не мога да повярвам че и младите уж да са цвета на знанието и всичко , то станаха символ на безсмислието и умствения мързел .

Автора да не ми се обижда от думите ,не желая да го обидя . Нека само малко се замисли как по един или друг начин в незнанието си се подчини на онези милиардерите с техните гидове .

няма смешки много производители ближат г*за на м$ и вземат мерки да става само това което те искат...

Здравейте! 

Преди 2 дена си взех Toshiba Satellite C55-A-1RN  и както може да се досетите почнах първо с win7. Оказа се че биоса е  скапан и орязан на тези тошиби, но откъде мога да знам от магазина на J*r ми казаха, че може да се инсталне седмица.

След като ударих на камък, започнах да се рова из нета и попаднах на тази темичка. Прочетох всичко, както тук така и на др. места и стигнах до това - първо 8.1, след това 7 (седмица разбира се ако ъпдайтна биоса). Реших че няма да стане със седмица и се насочих към 8.1. "Купих" един от популярен бг торрент ( MICROSOFT.WINDOWS.8.1.ENTERPRISE.RTM.X64.WITH.UPDATE.2014.BULGARIAN.DVD-MSDN - това е което тръпнах). Записах на диск както следва и започнах инсталирането. Стига до 20 % и дава грешка. Следва, викам си "може да е дефектен диска и релийза който свалих" , дърпам втори този път от един зеленчък (Microsoft Windows 8.1 Enterprise With Update (x64) DVD (Bulgarian) MSDN - тази версия пак същата мисля) . Свали се, започнах да записвам като гледам упътването от сайта(може да бъркам някъде де да знам :D), стана тръгна и пак тази мазна, долна грешка!!! Надявам се ,че ще помогнете :) Благодаря. Ето снимка на грешката .......Публикувано изображение

случва се и чисто ново оптично устройство да не чете... направи инсталация от флашка... ползвай OStoGo обаче работи с инсталиран framework

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Отговори 142
  • Прегледи 58,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

няма смешки много производители ближат г*за на м$ и вземат мерки да става само това което те искат...

случва се и чисто ново оптично устройство да не чете... направи инсталация от флашка... ползвай OStoGo обаче работи с инсталиран framework

Еми ще пробвам да кача исо. на флашка и да видим какво ще стане 

iso-то се разархивира на флашката, не се качва като iso

ще ползвам програмка . Тази която ми даде ще свършили работа ?

Редактирано от Raci (преглед на промените)

пускаш програмата, а исото го маунтваш въw виртуално cd или ползваш вече записания диск и посочваш на програмата къде са файловете...

Имам проблем със същата Toshiba c55-A изчетох всичко в темата - много полена информация но пак на камък. След няколко опита с win 8.1 установих че може да се инсталира само 8.1pro (предполагам и по ниски версии) но Enterprise-ите дават грешки. Ъпдейтнах биоса до 1.30, инсталирах 7-ца но както бе писано в по-ранен пост NO USB. Сега издирвам какви ли не драйвери и експериментирам до момента без успех. Ако имам резултат ще пиша но междувременно ако някой се е справил с USB-тата да сподели. Всички ще сме благодарни. Благодаря!

инсталирай драйвер от сайта на интел за usb 3.0, 2.0 портвете трябва да си работят без проблем...

https://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?DwnldID=22589

инсталирай драйвер от сайта на интел за usb 3.0, 2.0 портвете трябва да си работят без проблем...

https://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?DwnldID=22589

Опитал съм и това резултата е: Системата не отговаря на минималните изисквания за този софтуер.

Опитах и intel usb 3.0 extensible host controller - нищо.

Не работят не само 3.0 а и 2.0. Странното е че биоса разпознава когато има нещо включено в УСБ-то, бутва се от там, но под windows - неработят.

Имам липсващ драйвер: universal serial bus (usb) controller.

Ще се боря още. За първи път се сблъсквам с подобен проблем.

Опитал съм и това резултата е: Системата не отговаря на минималните изисквания за този софтуер.

Опитах и intel usb 3.0 extensible host controller - нищо.

Не работят не само 3.0 а и 2.0. Странното е че биоса разпознава когато има нещо включено в УСБ-то, бутва се от там, но под windows - неработят.

Имам липсващ драйвер: universal serial bus (usb) controller.

Ще се боря още. За първи път се сблъсквам с подобен проблем.

Брат аз го оправих моя проблем! просто си инсталирах 8.1 ентерпраизе от флашка. Как става: сваляш Rufus 1.4.6.440 Final програмка от някой торрент. След инстала трябва  :

1- под имeто на usb-to има прозорец трябва да зададеш втората опция (нз как се казваше) 

2-file system му дай fat32

3- по надолу има едно малко дискче, натискаш пред него ISO IMAGE , прикачаш исо. от папката с win. и му даваш СТАРТ ! 

Така аз оправих проблема,защото не искаше да ми зареди диска, но не съм ъпдайтвал биоса. След това като направиш процедурата изключи secureboot oт биоса и дай usb-топърво място в директорията за да чете от от там. УСПЕХ!

Просто на сила фаворизират новата ОС ,сега вече като имаш 8.1 си направи още един дял и пробвай да сложиш 7

Вече за втори път се сблъсквам на този лаптоп Toshiba Satellite C55-A-1RN/Celeron и Pentium/ в рамките на един месец. Явно са в промоция точно за този проблем. Селерона незнам защо е по евтин с поне 100 лева от Пентиума:)

И на двата се инсталира Windows 8 64 бита, без проблеми.

а с тази програмка http://www.classicshell.net/ изглежда като старите виндовси.

Брат аз го оправих моя проблем! просто си инсталирах 8.1 ентерпраизе от флашка. Как става: сваляш Rufus 1.4.6.440 Final програмка от някой торрент. След инстала трябва  :

1- под имeто на usb-to има прозорец трябва да зададеш втората опция (нз как се казваше) 

2-file system му дай fat32

3- по надолу има едно малко дискче, натискаш пред него ISO IMAGE , прикачаш исо. от папката с win. и му даваш СТАРТ ! 

Така аз оправих проблема,защото не искаше да ми зареди диска, но не съм ъпдайтвал биоса. След това като направиш процедурата изключи secureboot oт биоса и дай usb-топърво място в директорията за да чете от от там. УСПЕХ!

В по-предния пост съм писал че инсталирах 8.1. Това не е проблем. Но дамата собственик реши че не може да работи със тази ОС и иска 7-ца. Както бях писал ъпдейтнах биоса и инсталирах 7-ца без проблем. Драйвери също намерих. Проблема е че драйверите за чипсета и УСБ неработят под 7-ца. Иначе всичко си е наред. С 8.1 нямаше забележки даже се учудих че работи неочаквано пъргаво. Тези дни нямам време но смятам да се потормозя още малко и в краен случай въпросната дама ще трябва да свиква с 8-ца. Тъпото е че в магазина са я предупредили че не може да работи с 7-ца и въпреки това понеже бил красив (не знам продавача или лаптопа) го е купила.

Редактирано от Kalvador (преглед на промените)

Еврика! Всичко заработи с един компромис но не фатален за ползвателя.

С няколко думи всичко което направих:

1. Ъпдейтнах биоса до версия 1.30

2. Забраних secureboot

3. Избрах тип за буутване CSM.

4. Най-големия ми проблем - забраних internal USB3.0 controller

Всички USB-та заработиха, е като 2.0 но по-добре от нищо. По принцип машината има само 1хUSB 3.0 въобще не предполагах че другите 2 няма да работят но е факт. Когато internal USB3.0 controller е разрешен нито едно USB не работи под windows7. Така който желае 7-ца просто ще трябва да се откаже от поддръжката на USB3.0. Мисля че компромиса не е фатален за непретенциозни ползватели.

Благодаря на всички защото наистина много ми помогнахте. Занимавам се от години с компютърна техника но и през ум не ми мина причината за неработещите USB-та.

• 4 седмици по-късно...

Зравейте,Качих му 7 ца, обаче имам затруднение с драйварите и усб тата не бачкат и с флашка немога да прехвърлям и неща и направо полудявам. Малко инфо от каде да ги дръпна, че тия от сайта за точния модел само за 8 ми излизат, а за c50 ми излизат ама не стават. 

• 1 месец по-късно...

Току що успях да инсталирам Windows 7 x64 на същия лаптоп.Ето стъпките за решаване на проблема:

1.Инсталирате Windows 8.1 от флашка или външно CD.

2.Изтегляте си BIOS от тук: http://www.toshiba.bg/innovation/download_drivers_bios.jsp?LNG=26&service=SE

3.Прилагате новата весрсия на BIOS(1.3) като следвате инструкциите

4.Излизате напълно от Windows 8.1 като следвате следните стъпки: http://www.makeuseof.com/tag/how-to-access-the-bios-on-a-windows-8-computer/

5.Влизате в BIOS-а с F2.

6.Забранявате "Secure Boot".

7.Променяте UEFI на CSM.

8.Избирате "Boot option" да стартира от флашка или външно CD(в зависимост от къде ще инсталирате Windows-а).

9.Стартирате си инсталацията и изтривате GPT партишъните като си правите нови MBR.

10.Воалла!

Днес се сблъсках със същия проблем и към текущия момент вече имам инсталирана седмица и работещи УСБ-та като 2.0 ...

Принципа е подобен като тоз който е описал колегата

1. инсталиране на 8.1

2. сваляне на нова версия на биоса от сайта на тошиба

2.1 най-новата версия е 1.40 и стартирането на ъпдейта става през самия виндовс

2.2 след като се стартира изпълнимия файл лаптопа с рестартира сам и след началното лого на тошиба започва самия ъпдейт

2.3 след минаването на 100% лаптопа изгасва/изключва се сам !СПОКОЙНО!!!

3. натискате бутона за включване и си зарежда пак 8цата ... (това го направих само за тест дали всичко ще си изгрее)

4. рестарт и влизане в биоса където на адвансед на систем конфигурейшън се появява меню за боот мод ... там вече има ЦМС Боот Публикувано изображение (секюре боот-а в предишното меню да си остане на изключен)

5. записвате промените и натискате Ф12 за боот менюто от където избирате дали да боотнете от флашка или диск Публикувано изображение

понякога на ден ми се налага да инсталирам по няколко нови и различни машинки и преди няколко дни имах подобен проблем с един чисто нов ейсър ... прри него положението беше същото ... решението и то Публикувано изображение

П.С. за да ви заработят усб-тата влезте в биоса и забранете 3.0 интерфейса ... след рестарт ще си работят 2-те 2.0 както и това синичкото (3.0) също ще е заработило на по-долната версия ... по-късно ако имам време и ми се занимава ще го помъча да сработи и на 3.0 Публикувано изображение))

П.С.2 вече имам и работещо 3.0 ... след като драйверите от сайта на тошиба не сработиха си потърсих други спрямо хардуерния идентификатор и въреки всичко инсталацията не мина с обичайния сетъп, а с посочване в коя папка дивайс мениджъра да си ги потърси - линк за драйвера -> http://tinyurl.com/on8nwjh

Успех на всички много поздрави на микромеките Публикувано изображение

Редактирано от Nettle (преглед на промените)

Купихме Тошиба сателит C50 A 1JV. Не мога да сложа нито уиндоус 7 нито 8, нито през диска, нито през USB. Единствения начин остава да променям биоса или????

Купихме Тошиба сателит C50 A 1JV. Не мога да сложа нито уиндоус 7 нито 8, нито през диска, нито през USB. Единствения начин остава да променям биоса или????

Направил ли сте стандартните настройки в БИОС,за буутване?

Диска или флашката,направени ли са буутващи?

Да, имам дискове с лицензиран уиндоус 7 и 8.1. Седмицата съм го ползвала и преди и съм напълно сигурна, че буутва от него. На флашка имам и 8.1. Пробвах и с двата диска и флашката, като избирам съответно първо буутващо устройство да е диска или usb. Не става. Дадох го на "уж" специалист, но сега очаквам да ми го върне, че не може да се справи. В чужбина сме и не мога да го върна, нито да го дам в сервиз, така че ще трябва да се справя сама, но ...

Четох отново предишните постове. Флашката я правих със същата програма, която си посочил  USB/DVD Download Tool но ползвах windows 8.1. Като ми върнат нещата ще пробвам да й сложа 7. 

Други идеи?

Редактирано от teo_p (преглед на промените)

teo_p, постът над вашия е описал точно акво трябва да стане. За да може да се стартира инсталатор на Windows 8 трябва първо да се обнови BIOS.http://www.toshiba.bg/innovation/download_drivers_bios.jsp?LNG=26&service=SE

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Постът над мен и постът, който е цитирал същият потребител започват с точка първа - инсталиране на windows 8 после обновяване на биос. Аз не мога да инсталирам нито 7, нито 8, нито през usb, нито през диск, но дали мога да обновя биоса преди каквато и да е инсталация? И сигурно има нещо специфично при записване на файла с новия биос. На диск или на флашка е по-добре да е? И когато въвеждам спецификациите на лаптопа в сайта на тошиба стигам само до Toshiba - Satellite - C50-A и после не откривам последните данни за моя модел - 1JV, има по-дълги и съвсем различни комбинации от букви, а сигурно има значение да е за точния модел или файла на биоса е универсален за няколко модела.

• 4 месеца по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

Здравейте всички, прочетох доста от написаното и направо нямам думи. Защо във всеки български форум се получава само негативизъм и комплексарщина не знам... Както и да е, не искам да обидя никого, но прочетох доста глупости. Та, на въпроса...

Решението е следното:

Стъпки:
1. След като ви излезе No bootable device. Рестартирате с CTRL+ALT+DELETE ;
2. Влизате в настройките на биоса чрез бутон (F2 или Delete button) - но по-скоро F2;
3. Променяте следните настройки - Security tab / disable Secure boot - ако е включено му давате Disable
4. След това отивате на Advanced tab, в System Configuration сменяте boot mode от UEFI Boot на CSM Boot;
5. Натиснете F10 и изберете YES за да запазите направените промени и вече сте готови да си инсталирате каквото искате.

Успех!

Надявам се да съм бил полезен! И спрете с тази омраза! Споделяйте знанията си...

За всички с USB котролер проблем - пробвайте да стартирате инсталатора в съвместим режим.

• 3 седмици по-късно...

Здравейте.Ъпдейтнах биоса и инсталирах  win7 64bit   на  Toshiba satellite C55A 1RN.Откъде да изтегля драйвъри за уиндоус 7?Стават ли тези от сайта на Тошиба за уиндоус 8.1? Благодаря предварително.      

Тук

Тук

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.