Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колко често сменяте ножчетата за бръснене?

Featured Replies

Здравейте,пускам темата от любопитство, аз ползвам match 3 и след третото бръснене имам чустворто, че е изхабено,а пък 2 ножчета купувам за 10 лв, та малко скъпо ми излиза, а при вас как е? И като под въпрос към темата- какъв балсам или афтършейв ползвате?

Затова аз използвам обикновени ножчета и бръсначка и нямам проблеми. Една кутия е 1 лев с 10 ножчета.

На втория път максимум. Наскоро си купих едно по-скъпичко ножче и вече 3 пъти се бръснах с него. Реже си доста добре. Балсам - някакъв на Нивеа, доста скъпичък, но хидратира и омекотява кожата изключително много.

Затова аз използвам обикновени ножчета и бръзначка и нямам проблеми. Една кутия е 1 лев с 10 ножчета.

И аз така. И е по-г*зарско, като знаеш, че смениш ли ъгъла можеш да се заколиш... :) Нямам брада за бръснич, иначе сигурно ще ползвам. Там откъдето минавам с олд-скул желязната си самобръсначка веднъж, ми трябват три пъти с Жилет Мах 3 и подобни. След бръснене - нищо. Но мога да ти препоръчам от краставица. Подариха ми преди време един - Costa...не съм сигурен.. Brava, май. Супер освежава, ма мноо скъпи тея краставици.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Затова аз използвам обикновени ножчета и бръзначка и нямам проблеми. Една кутия е 1 лев с 10 ножчета.

Боклуци са, не могат да се сравняват с fusion.Освен това се задръстват на мига и от тръскане свят ти се завива.Gillete fusion е истината, а колко често се сменят зависи от брадата и колко често се бръснеш.

Здравейте,пускам темата от любопитство, аз ползвам match 3 и след третото бръснене имам чустворто, че е изхабено,а пък 2 ножчета купувам за 10 лв, та малко скъпо ми излиза, а при вас как е? И като под въпрос към темата- какъв балсам или афтършейв ползвате?

Тия Жилет имат същите самобръсначки,но без сменяеми ножчета.Излизат по не повече от 2 лв самобръсначката.Препоръчвам ти преди това да намокряш хубаво брадата,или поне да се бръснеш след къпане.Ако рядко я бръснеш и тя пораства,нормално е да изхабява повече ножчетата.Ножчетата мий само със студена вода.Незнайно защо,топлата вода ги изтъпява по-бързо.Или поне така са ми казвали.Ако е необходимо,първо минавай с машинката за подстригване,да остане нула номер,и тогава заглаждай със самобръсначка.Да знаеш,мустаците се оставят за накрая,защото там са най-твърдите косми.Тоест,да стоят повечко време с пяната.

Пък в крайна сметка може и с ъглошлайфа да минаваш. ;)

п.п.Ако се замислиш колко пара даваш за ножчета,по-добре една хубава електрическа бръсначка и си решаваш проблема.

Редактирано от onogondur (преглед на промените)

Боклуци са, не могат да се сравняват с fusion.Освен това се задръстват на мига и от тръскане свят ти се завива.Gillete fusion е истината, а колко често се сменят зависи от брадата и колко често се бръснеш.

Бъркаш ги с еднодневките. Той говори за тези железните, дето се навиват (пристягат). 

От този тип и подобни:

Публикувано изображение

2 пъти седмично с машинката за подстригване без приставки. И без това е модерно сега да си леко брадясал.

И аз така. И е по-г*зарско, като знаеш, че смениш ли ъгъла можеш да се заколиш... :) Нямам брада за бръснич, иначе сигурно ще ползвам. Там откъдето минавам с олд-скул желязната си самобръсначка, ми трябват три пъти с Жилет Мах 3 и подобни.

Явно си е до брада или до начин на бръснене. На мен с Mach3/ Fusion ми е далеч по-комфортно и бързо от всякакви еднодневки и особено от старите самобръсначки, да не говорим, че при еднаква скорост на бръснене с последните 2 се понарязвам :D. 1 ножче ми държи около месец. Зависи и откъде е взето. Щатски и германски държат към 30-50% отгоре.

Винаги е било до брада и твърдост на косъма.Аз карам с еднодневки,защото са по-евтини.някакви на Жилет,с три ножчета,купени от магазин Елитис,но и на всякъде ги има.Бръснене през ден.Карам по 4-5 месеца с една бръсначка.Разбира се,ако някой не си чисти внимателно между ножчетата,много скоро ще се запълни,колкото и да са подвижни и естествено-няма да бръсне.

Редактирано от onogondur (преглед на промените)

+1 за Power Fusion-a. Много добри....но леко скъпи.

Бъркаш ги с еднодневките. Той говори за тези железните, дето се навиват (пристягат). 

От този тип и подобни:

Публикувано изображение

Тия пък изобщо не искам да ги коментирам...Сигурно и Каро-то е страхотно

Публикувано изображение

:D  :clown:

Е, трябва да ги пробваш... Аз имам "Уилкинсън Суорд" от 2010г. (е, другите са м9и някъде от 50-те:)) Не са толко спрели, колкото ги мислиш. Лично на мен ми харесва повече усещането, а и се минавам с контри основно..

• Автор

Wilkinson Sword не са толкова лоши, но сравнение с жилет си издишат. По отношение на пяна и балсам напоследък ползвам на  L'Oréal и съм доволен.

Афтершейв?

Аз съм с Nivea-балсамчето. Важи.

Афтершейв?

Аз съм с Nivea-балсамчето. Важи.

Много съм доволен. Преди ползвах разни автършейви, ама изгарят кожата и не омекотяват като балсама.

Една анкета на Lifehacker

Офтопик: Merkur 34C рулз, макар че не се виждам да дам 100 кинта за самобръсначка... Макар че това сигурно е вечно - още повече Solingen... Определено бих си поръчал такова нещо... само дето не знам кога. :(

А по темата - два пъти в седмицата си махам космите по бузите (повече ме мързи), ножчета - разбира се "Astor" (Gillete). Сменям ги как падне - понякога по месец се не бръсна и тогава ги сменям, независимо колко съм ги ползвал иначе на две-три седмици.

Пълни глупости. Всичко на джилет не струва. Преди време ползвах продукитите на Wilkinson Sword преди фирмата и вносител за България да фалира. Не знам защо това се е случило и не ме интересува защо. Аз се бръсна изключително рядко -  на баща ми и брат ми които се бръснат ежедневно съм подарил Wilkinson Hydra 5 (с доставка от английския И-Бей) - бият тотално джилет на качество, комфорт, изработка, острота. Аз самия от една година не се бръсна - предпочитам машинка Moser 1400 (1400-0086) - цената и е под 100 лв - реже брадата на милиметър. Идеално ми е.

Тия Жилет имат същите самобръсначки,но без сменяеми ножчета.Излизат по не повече от 2 лв самобръсначката.Препоръчвам ти преди това да намокряш хубаво брадата,или поне да се бръснеш след къпане.Ако рядко я бръснеш и тя пораства,нормално е да изхабява повече ножчетата.Ножчетата мий само със студена вода.Незнайно защо,топлата вода ги изтъпява по-бързо.Или поне така са ми казвали.Ако е необходимо,първо минавай с машинката за подстригване,да остане нула номер,и тогава заглаждай със самобръсначка.Да знаеш,мустаците се оставят за накрая,защото там са най-твърдите косми.Тоест,да стоят повечко време с пяната.

Пък в крайна сметка може и с ъглошлайфа да минаваш. ;)

п.п.Ако се замислиш колко пара даваш за ножчета,по-добре една хубава електрическа бръсначка и си решаваш проблема.

Замисли се на това че технологията на монтаж на ножчета на джилет е с наслояващи се пластини. Прост пример - при джилет и доста от производителите се ползва следното - ножчето се поставя на пластина. При дорко ножчето и основата която го носи например са една монолитна част.

Давам нагледна илюстрация какво представлява ножчето на дорко.

Публикувано изображение

Корейския продукт със нищо не отстъпва на джилет - дори го превъзхожа. Освен това корейците имат иноваци  като универсална глава на която пасват всички ножчета от премиър продуктите им.

Редактирано от КОЛЕЦ (преглед на промените)

Еха, аз преди 2 седмици смених оригиналното ножче на Gillette Fusion Power  след две години и половина ползване. Нямаше да го сменя, но по случайност в една аптека видях ножчета за тоя модел, който вече не се продава, а и ножчета не се намират на стандартните места. Иначе още щях да се стържа със старото. Не виждам голям проблем в това, а и винаги си удрям контра.  Преди ги ползвах по 3-4 пъти и ги сменях, но за последно вместо ножчета, смених няколко пяни и гелове :P 

Пълни глупости. Всичко на джилет не струва. Преди време ползвах продукитите на Wilkinson Sword преди фирмата и вносител за България да фалира. Не знам защо това се е случило и не ме интересува защо. Аз се бръсна изключително рядко -  на баща ми и брат ми които се бръснат ежедневно съм подарил Wilkinson Hydra 5 (с доставка от английския И-Бей) - бият тотално джилет на качество, комфорт, изработка, острота. Аз самия от една година не се бръсна - предпочитам машинка Moser 1400 (1400-0086) - цената и е под 100 лв - реже брадата на милиметър. Идеално ми е.

Замисли се на това че технологията на монтаж на ножчета на джилет е с наслояващи се пластини. Прост пример - при джилет и доста от производителите се ползва следното - ножчето се поставя на пластина. При дорко ножчето и основата която го носи например са една монолитна част.

Давам нагледна илюстрация какво представлява ножчето на дорко.

Публикувано изображение

Корейския продукт със нищо не отстъпва на джилет - дори го превъзхожа. Освен това корейците имат иноваци  като универсална глава на която пасват всички ножчета от премиър продуктите им.

Всичко на Gillette  не струвало :) Ела питай мен, струва ли или не. Отдавна се отказах да пробвам различни производители и се насочих само и единствено към Gillette,  включително и към техните гелове. Честно казано, мислех си, че ножчето е правено за извънземни и Gillette  ще фалира точно заради това. Щото като продаваш качествен продукт, хората си го купуват много по-рядко. Но пък ако продаваш некачествен, хората изобщо не си го купуват втори път.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.