Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колко често сменяте ножчетата за бръснене?

Featured Replies

Затова аз използвам обикновени ножчета и бръзначка и нямам проблеми. Една кутия е 1 лев с 10 ножчета.

Всяка сутрин..с едно ножче седмица изкарвам.

Еха, аз преди 2 седмици смених оригиналното ножче на Gillette Fusion Power  след две години и половина ползване. Нямаше да го сменя, но по случайност в една аптека видях ножчета за тоя модел, който вече не се продава, а и ножчета не се намират на стандартните места. Иначе още щях да се стържа със старото. Не виждам голям проблем в това, а и винаги си удрям контра.  Преди ги ползвах по 3-4 пъти и ги сменях, но за последно вместо ножчета, смених няколко пяни и гелове :P

Всичко на Gillette  не струвало :) Ела питай мен, струва ли или не. Отдавна се отказах да пробвам различни производители и се насочих само и единствено към Gillette,  включително и към техните гелове. Честно казано, мислех си, че ножчето е правено за извънземни и Gillette  ще фалира точно заради това. Щото като продаваш качествен продукт, хората си го купуват много по-рядко. Но пък ако продаваш некачествен, хората изобщо не си го купуват втори път.

Няма да се съглася. Wilkinson Sword са уникално качествен продукт който във миналото е присъствал на нашия пазар. Сега тук  някой има изгода на налга Джилет и прави именно това. Дорко също са изключително качестевни продукти които се намират крайно трудно на територията на БГ. Отиди в Англия и кажи че искаш Джилет - ще ти се изсмеят във лицето. Там никой не признава тази марка.

При положение че денят за бръснене ми е неделя, с едно ножче карам с години. Пък и често карам с  машинката за подстригване вместо самобръсначка. Много ме дразни мутрата като се избръсна. Преди ползвах жилет сензор с двете ножчета, сега пак жилет едни зелени пластмасови с три. По ми е добре понеже са по широки и не стържат толкова гладко. За сметка на  това пяната се харчи много - не подбирам - жилет, нивеа... Афтършейва ми е етилов спирт от аптеката - 94.... и колкото дойде %. Не обичам и да ми мирише на мутрата.

Абе вие сте донори на фирмите за ножчета.  :tongue2:  Някой орган като нос не им ли дарихте?

Няма да се съглася

Не е и нужно, ползвай това, което ти допада.

Абе вие сте донори на фирмите за ножчета.  :tongue2:  Някой орган като нос не им ли дарихте?

Не - аз откакто притежавам продукти на Джилет и Уилкинсон доставени ми от Англия и Канада се убедих че Уилкинсон бие тотално джилет. Първата ми самобръсначка от острова беше Quattro Titanum - Тотално би Фюжъна и при контра и при нормално бръснене - гела - Нивея - силвър протект. Hydro 5 Power - втората след нея - още я няма на нашия пазар - тотално би Джилета по всички показатели.

Oсвен това виж -офертата - лично на мен ми допада. За 60 лв без доставката се сдобивам със 12 ножчета и самобръсначката - това Джилет кога ще ми го предложат - Никога.

A доставката е 6 Паунда - повече от приемливо.

Редактирано от КОЛЕЦ (преглед на промените)

Рядко ползвам такива неща. Мразя да се бръсна, но за съжаление си имам бая брада и трябва да се намалява от време на време, че ми стенят на главата, а и децата по улиците се плашат. Та веднъж седмично се минавам с машинка и това е. Иначе на 5-6 месеца веднъж си я махам брадата изцяло, като ползвам  Gillette Blue II excel, тези за еднократната, но тях си ги вземам за други части на тялото. Иначе след бръсненето Nivea after shave balsam, който ползвам с години.

Редактирано от exwol (преглед на промените)

Не - аз откакто притежавам продукти на Джилет и Уилкинсон доставени ми от Англия и Канада се убедих че Уилкинсон бие тотално джилет. Първата ми самобръсначка от острова беше Quattro Titanum - Тотално би Фюжъна и при контра и при нормално бръснене - гела - Нивея - силвър протект. Hydro 5 Power - втората след нея - още я няма на нашия пазар - тотално би Джилета по всички показатели.

Е добре де, не споря. Просто видях темата и казах, че преди две седмици си смених ножчето, след като карах с един Gillette  над 35 месеца. Не се бръсна често, но поне един път седмично. Значи, поне 150 пъти съм го ползвал. Наистина, не е като ново, но няма никакви проблеми. Напоследък не съм се порязвал, а контрата си минава много гладко. Проблем понякога е първото минаване. В смисъл, че усещам по-груба работа, но не винаги е така и предполагам зависи от моментната чувствителност на кожата. Модула е с 5 ножчета, които вибрират. Няма защо да обяснявам, но дори и след 35 месеца бръсне добре след контра. Предполагам и кожата на лицето ми е такава, че издържа на интервенции, та затова и не сменям често ножчета.

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Е добре де, не споря. Просто видях темата и казах, че преди две седмици си смених ножчето, след като карах с един Gillette  над 35 месеца. Не се бръсна често, но поне един път седмично. Значи, поне 150 пъти съм го ползвал. Наистина, не е като ново, но няма никакви проблеми. Напоследък не съм се порязвал, а контрата си минава много гладко. Проблем понякога е първото минаване. В смисъл, че усещам по-груба работа, но не винаги е така и предполагам зависи от моментната чувствителност на кожата. Модула е с 5 ножчета, които вибрират. Няма защо да обяснявам, но дори и след 35 месеца бръсне добре след контра. Предполагам и кожата на лицето ми е такава, че издържа на интервенции, та затова и не сменям често ножчета.

Горе-долу и аз така... Със същия Gillette се бръсна. Веднъж на 3-4 дена, но бавно ми расте брадата, не ходя брадясал, по-скоро с леко едва набола брада към третия ден. Ножчета и аз сменям рядко, но не чак на 35 месеца, но поне 1/2 година изкарвам с едно, а определено има още живот... То ако ги слушаш тези от Gillette, ножчето се сменя след като се изхаби синия камък... (след 5-6 бръснения), ама при тези цени на ножчетата, ще имат да вземат... От този модел на Gillette съм изключително доволен. То не напразно Gillette е #1 в целия свят. Айде, изключваме Англия и техния Уилкинсон, но какво да ги гледам англичаните, като при тях всичко е на обратно, а и какъв пример може да са, след като още нямат смесители за топла и студена вода.

От  тази тема: 

Жилет сами определиха бръсначката си с 5 ножчета и един тример и батерия с вибрация за най-големия си провал от както е създадена компанията. 

Не напразно все още с пълна сила текът рекламите за Жилет мач 3 и т.н. , а никой не рекламира тази с вибрацията и 5-те ножчета. Да не говорим за цените на ножчетата. 

Тази бръсначка, освен за г*зария за друго не става. Ама ако си решил да г*зарееш и да я показваш в баня, където има само мъже... може и да ти излезе късмета.  ;)

Спомням си, че бях в САЩ, когато ги пуснаха за първи път. Тогава бяха леко оранжеви. Голяма еуфория беше. Естествено, взех си веднага, но си имам още от първият комплект ножчета и самата бръсначка се търкаля в щкафчето ми в банята. Просто не става. Мен лично ме дразни гела в горната част, който прави прекалено мазна кожата и някак си не бръсне добре. 

Иначе е добре да се пробва, за да намериш най-доброто за теб. Дано а ти хареса. 

П.С. Аз си ползвам Жилет с две ножчета. Тъмносините, дето са по 60 ст. бройката. Викат им еднодневки. Супер съм си доволен. Карат ми доволно време. 

От  тази тема: 

Жилет 2, двойка сменяеми. От тях по-добри и издържливи няма! С една смяна карам поне половин година и няма проблеми. 

Пробвал съм с други подобни- много бързо се хабят и само скубят. 

Има си си технология на бръснене. Първо брадата трябва да се омекоти с топла/гореща вода или пара. Може и да се накисне с някакъв шампоан, после се измива и след това омеква доста. Бръсне се много по-лесно, от колкото само да идеш и да се намажеш с крем и веднага- бръснене. Така и ножчето ще реже по-мека брада и ще се хаби много по-бавно. 

Ако искате се смейте, ако искате се вслушайте или пък пробвайте- все ми е тая :)

• Автор

Аз лично ползвам един метод на старите бръснари(през зимата,като работи радиатора)но на обратно,по-точно преди бръснене си слагам на лицето нагорещена хавлиeна кърпа, много омеква брадата и после бръсненето по време на душа.

И аз така. И е по-г*зарско, като знаеш, че смениш ли ъгъла можеш да се заколиш... :) Нямам брада за бръснич, иначе сигурно ще ползвам. Там откъдето минавам с олд-скул желязната си самобръсначка веднъж, ми трябват три пъти с Жилет Мах 3 и подобни. След бръснене - нищо. Но мога да ти препоръчам от краставица. Подариха ми преди време един - Costa...не съм сигурен.. Brava, май. Супер освежава, ма мноо скъпи тея краставици.

Няма как да се порежа. Бръсначката ми е с предпазител. Бръснач имам оригинален, немски, но с него ме е малко страх да се бръсна.

Боклуци са, не могат да се сравняват с fusion.Освен това се задръстват на мига и от тръскане свят ти се завива.Gillete fusion е истината, а колко често се сменят зависи от брадата и колко често се бръснеш.

Няма такова нещо. Не говоря за обикновените бигчета. Самобръчначката се разглобява. Слагам ножчета "Полсилвер" или подобна марка. Евтини са и вършат страхотна работа.

Бъркаш ги с еднодневките. Той говори за тези железните, дето се навиват (пристягат). 

От този тип и подобни:

Публикувано изображение

Хе хе, те младите едва ли ги знаят тези самобръсначки. 2 години в казармата а после и в стъденството съм карал с такава. Ама докато бях в казармата махах предпазителя, че там и бръсненето беше под норматив. Да - и крем каро, разбира се. То тогава друго нямаше, освен бръснарски сапун. :D

+1 за Power Fusion-a. Много добри....но леко скъпи.

Не са! Брадата ми е мека и се стърже лесно. С една опаковка ножчета (4 бр) изкарвам около 1 година при средно 3 пъти бръснене седмично. Излиза ми около 7 лв на тримесечие при закупуване от български магазин. Ако си купувам обикновени бръсначки - тройки, не мога да ги ползвам повече от 3 пъти, защото почват да ми скубят, т.е. 1 седмица или 12 броя за тримесечие, което прави поне 25 лв.

Ако си купя ножчетата от чужд сайт, опаковка от 8 броя излиза около 25 долара - смятай кое е на сметка...

Аз, по принцип се бръсна с "теслата" защото с друго трудно се получават нещата!?!?!? :giggle1: . 1-на бръсначка използвам максимум 4 пъти, та била тя най - скъпата.

Бръсна се веднъж седмично и с една самобръсначка мога да изкарам около година. Отскоро използвам балсам Viking Sensitive на Арома. Много е приятен. ;)

• 5 месеца по-късно...
  • Автор

Повдигам старата си тема,защото тези дни ще си взимам Edwin Jagger DE86, да питам ползвал ли е някой такава или аналогична и какви са отзивите?

Публикувано изображение

Редактирано от miazmatik (преглед на промените)

Аз си ползвам "еднодневките".Пробвал съм много други,

но като че ли се справям най-добре с тях.

По принцип всякаква козметика, автършейфове,

пяни и прочие, които ползвам са за чувствителна кожа.Не робувам на марки.

Еее, това е готина тема. Ползвам Жилет Мач Сензитив. Бръсна се в понеделник и четвъртък. Изкарвам най-малко два, най-много - три месеца.

Тия пък изобщо не искам да ги коментирам...Сигурно и Каро-то е страхотно

Публикувано изображение

:D  :clown:

То това си е класика колега ;)

То това си е класика колега ;)

Абсолютна класика!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.