Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

На прага ли сме на 3-та световна война или 2-ра студена война?

Featured Replies

Аз моето мнение го казах в другата тема за Украйна - шистовия газ.  Доста европейски държави са привърженици на тая технология, а в щатите вече се експлоатират находища. Има гласове против, но ето, дойде идеалната ситуация за привържениците на шистовия газ - криза с Украйна и Русия и обяснение на избирателите, че само шистовия газ е спасението. Така, че тоя конфликт всячески ще бъде подклаждан от Запада. А украинците просто са жертва и повечето от тях не осъзнават кой дърпа конците. 

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 127k
  • Създадено
  • Последен отговор

конкретно за газта не е добива само Русия

10. Алжир - Доказани резерви: 4.5 трлн. куб. м На Алжир се падат 2.37% от всички доказани находища в света.

9. Венецуела - Доказани резерви: 4.98 трлн. куб. м На Венецуела се падат 2.62% от доказаните находища в света.

8. Нигерия - Доказани резерви:5.25 трлн, куб. м 2.76% от доказаните находища на природен газ са в Нигерия.

7. ОАЕ - Доказани резерви: 6.07 трлн. куб. м На ОАЕ се падат 3.19% от доказаните находища в света.

6. САЩ - Доказани резерви: 6.93 трлн. куб. м На САЩ се падат 3.64% от доказаните находища в света.

5. Саудитска Арабия - Доказани резерви:7.46 трлн. куб. м На Саудитска Арабия се падат 3.92% от доказаните находища в света.

4. Туркменистан - Доказани резерви: 7.5 трлн. куб. м На Туркменистан се падат 3.95% от доказаните находища в света.

3. Катар - Доказани резерви:25.47 трлн. куб. м На Катар се падат 13.39% от доказаните находища в света.

2. Иран - Доказани резерви: 29.6 трлн. куб. м На Иран се падат 15.57% от доказаните находища в света.

1. Русия - Доказани резерви: 47.57 трлн. кум. м На Русия се падат 25.02% от доказаните находища в светаl

Винаги, абсолютно задължително в разделите Политика и Новини, си длъжен да посочиш източника на каквито и да е данни и статистика, които постваш.

Омръзна ми да ти правя детински забележки, а ти да пишеш като с краката си и да не се съобразяваш с нищо!!!

РОССИЯ

Глупости говорят и нашите политици. 

Абе мама му стара, Русия и Германия са най-яките държави в Европа. Всичко останало е пълен боклук, начело с Англия и Франция.

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Няма да има война, понеже Обама знае, че последствията може да са фатални и пагубни за всички.

Руските подводници "Тайфун" могат да ударят във всеки един момент, която и да е точка на планетата, и това го знаят всички.

Русия е държава с която всички се съобразяват. Това не е Либия или Ирак.

Не е Италия или Англия.

А между другото - литър бензин във Воронеж е 1.30 в български левове - току що говорих с  роднини и ги попитах.

Редактирано от kolev_74 (преглед на промените)

• Автор

Даам!?!? Явно моите прогнози се сбъдват. Вече сме на прага на съвсем реална Студена война 2 и тя ще избухне в пълна сила до броени дни. Руснаците няма да отстъпят нито крачка и го показват с действията си.

Обама опитва да плаши руснаците, но явно ми се вижда, че нещо човека не е в час защото Русия не е нито Иран, Ирак, Либия  и едва ли да се трогне, изплаши или отстъпи. Негласно в Укайна вече действат руски части, но според РИА"Новости" руснаците очакват в Украйна да влязат нелегално части и на НАТО, което ще доведе до локален конфликт, който бързо ще излезе извън контрол.  Конфликт между Русия, САЩ и НАТО  е равносилно на Трета световна война с използване на ядрено оръжие.

Всичко ще се предопредели от разума, на като гледам такъв не натделява.  Главния виновник за случващото се е един "борец", който спасява света от Марсианците, Тигеранците, мухите, орлите, но където минае оказвайки "помоща" си, то  оставят след себе си хаос, размирици, анклави и всичко друго, но не и ред и спокойствие  - САЩ  са тези.

Дали сме на прага на 3-та световна война или на прага на 2-ра студена война?

Едва ли някой ще посмее да разпали 3-та световна война, защото при една такава незасегнати няма да има, а последиците ще са ужасяващи.

Колкото до студената война -  мисля, че първата въобще не е приключвала, независимо от това, че отдавна ни убеждават в противното.

А ето какво казва прорицателят Селенте..

Конфликт между Русия, САЩ и НАТО  е равносилно на Трета световна война с използване на ядрено оръжие.

Пич, излез малко от матрицата.

Те Русия и САЩ са в конфликт откакто свят светува, но според твоята логика не би трябвало да приключва и ядрената война между тях.

Обама не бил в час... 

РИА Новости пишат някакво очакване и ти веднага реши, че и НАТО ще нахлуят начаса като цигани в баничарница и щяло да стане бла бла.

Изобщо ясно е, че подкрепяш  с две ръце руснаците, но не всичко, което хвърчи се яде.

Дай го малко по-кротко и не вкарвай народа тук в разни твои филми.

Ако ти се гледат такива пускай си Терминатор 2 и си готов за инвазия в Крим и ти.

• Автор

Пич, излез малко от матрицата.

Те Русия и САЩ са в конфликт откакто свят светува, но според твоята логика не би трябвало да приключва и ядрената война между тях.

Обама не бил в час... 

РИА Новости пишат някакво очакване и ти веднага реши, че и НАТО ще нахлуят начаса като цигани в баничарница и щяло да стане бла бла.

Изобщо ясно е, че подкрепяш  с две ръце руснаците, но не всичко, което хвърчи се яде.

Дай го малко по-кротко и не вкарвай народа тук в разни твои филми.

Ако ти се гледат такива пускай си Терминатор 2 и си готов за инвазия в Крим и ти.

В отговор ще използвам - мисля, руски израз беше, пък вие ако щете ме обвинете в русофилство.

"Ще поживеем и ще видим" - кой крив и кой прав ще проличи до дни.

Не крия , че подкрепям руснаците. Близки сме като народи и географски сме близки и от иго са ни спасили а какво за американците - една далечна страна която навремето ни е бомбардирала!!!!

П.С. Хъм "Терминатор2" - дай нещо по модерно за гледане :)

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Аз съм русофил и ни най-малко не се срамувам от това. Както не се срамувам и от факта, че съм националист. Обама изглежда смешно с изказванията си и това не е от вчера. Нека се сетим, как щеше да нахлува в Сирия и как се уплаши от Путин. Сега тръгнал дървен нож да вади и да лае. Ами то едно куче като го е страх, лае. Това, което не го е страх те издебва и захапва без да издава и звук. 

Няма логика Русия и Украйна да се бият. Няма как да стане просто. Това може да стане единствено с помощта на Запада.  Проблемът е, че Западът абсолютно умишлено подкрепя преврат в една суверенна държава. Това е все едно тук Орешарски да бъде свален от превратаджии по площада, същите тия превратаджии да се обявят за законните управляващи поради само на тях ясни причини. Тръгнали да ми протестират пред руското посолство. Аз досега не съм ходил по протести, но ще си вдигна задника  най-сетне. Писна ми от глупаците по площадите, дето 20 човека карат 5 национални телевизии да говорят само за това, колко били онеправдани. А и тия национални предателски телевизии са за затриване. Някой вчера слуша ли Георги Лозанов в "Деконструкция"?  Егати наглия тип. Как така не направи забележки за това, че всички се втурнаха в началото на новините си да подклаждат омразата чрез лъжливи репортажи за някакви си измислени протести, дето полицията пази  от гнева на хората? И защо само се споменава, какво казали американците за тоя конфликт, а съвсем бегло се засяга тезата на Русия?  Хората остават с чувството, че едва ли не Русия е окупирала някаква държава, а всички пропускат факта, че в същата тая държава има руски бази и население, което е мнозинство. Русия със сигурност не би се намесила, ако не бяха събитията в Киев, където се извърши държавен преврат. Подписа се споразумение и нещата трябваше да се решат чрез избори. Но не, подклаждани от агресивните западни държави, превратаджиите решиха с кръв да сменят властта. И вече те са най-добрите. Нещо не мога да схвана логиката на всичко. Газта е едно на ръка. Но заради един шистов газ да обричаш толкова хора на мизерия и вероятно смърт и разруха, нещо не го приемам. Лошо е, когато човек хване кокала, ама иска да лапне и другия кокал. Тогава и в задника си ще го навре, само и само да не го даде на друг. Това е Запада в лицето на САЩ, Англия и Франция. Най-противните нации на света, ако изобщо могат да се нарекат нации някои от тях. Сбирщина от идиоти. 

Русия със сигурност не би се намесила, ако не бяха събитията в Киев, където се извърши държавен преврат. Подписа се споразумение и нещата трябваше да се решат чрез избори. Но не, подклаждани от агресивните западни държави, превратаджиите решиха с кръв да сменят властта. И вече те са най-добрите. Нещо не мога да схвана логиката на всичко. Газта е едно на ръка. Но заради един шистов газ да обричаш толкова хора на мизерия и вероятно смърт и разруха, нещо не го приемам. Лошо е, когато човек хване кокала, ама иска да лапне и другия кокал. Тогава и в задника си ще го навре, само и само да не го даде на друг. Това е Запада в лицето на САЩ, Англия и Франция. Най-противните нации на света, ако изобщо могат да се нарекат нации някои от тях. Сбирщина от идиоти.

Смелото изказване на белгийският евродепутат Лоран Луи(laurent Louis)

http://vbox7.com/play:6089d5e15b

Лоран Луи обвини че страните от Европа незаконно свалят правителства под натиска на САЩ. Той предлага излизане от Евросъюза и НАТО… Толкова откровено и твърдо изказване никога не е чувано от европейските политици

Няма логика Русия и Украйна да се бият. Няма как да стане просто. Това може да стане единствено с помощта на Запада.  Проблемът е, че xxxxxxxxxxxxx  Сбирщина от идиоти. 

Нищо лично, но по странен начин написаното ми прилича на коментарите на огромната червена сган от тролове, които блокират почти всички коментари на новините по информационите сайтове ......Пфу-у-у-у, отврат. Все едно че чета партийни официози от времето на Вълко Червенков !

Само за отбележа - вече не чета абсолютно никакви коментари под новините, просто защото ме е гнус от червените тролове. Бих добавил и и нещо за майките им, но просто ме възпира уважението към съфорумците.

Нищо лично, но по странен начин написаното ми прилича на коментарите на огромната червена сган от тролове, които блокират почти всички коментари на новините по информационите сайтове ......Пфу-у-у-у, отврат. Все едно че чета партийни официози от времето на Вълко Червенков !

Само за отбележа - вече не чета абсолютно никакви коментари под новините, просто защото ме е гнус от червените тролове. Бих добавил и и нещо за майките им, но просто ме възпира уважението към съфорумците.

Нещо не те разбрах, ама карай. Живи и здрави да сме всички :) 

Такава-тя

Освен това, за манипулиране на общественото мнение е мобилизирана армия от фалшиви профили във форумите и в социалните мрежи. Част от тях са партийни доброволци, а други са платени, но и двата вида са известни като "интернет тролове". Тази дейност, за разлика от кражбата на лични данни за колцентъра, не е незаконна. Тя обаче има твърде съмнително морално измерение, съпоставимо с практиката на купуване на гласове.

Сигурно профила ми е фалшив. А за да купиш някой, тоя някой трябва или да е бедна въшка, или да му наринеш една камара пари, щото с 50 или 100 лева няма да може да го купиш. Всъщност, не знам колко плащат, но самият аз не съм нито беден, нито имам нужда от пари. Имах и имам доста заеми, но и един ден не съм закъснял да си платя вноска по кредит или нещо друго. Освен разбира се ако забравя, че падежът е в събота и неделя, та се налага да се забавя малко. Или пък другия случай - преводът пътува 2-3 дни от банка до банка и ето ти пак забавяне. Тогава ми кажи, защо да съм трол и то на партия, която мразя и за която никога не съм гласувал през живота си? А гласувам от 1990 година. Аз поне 10 пъти тук съм казвал, че мразя партиите, които провалиха България - БСП, СДС, ДПС и в известна степен ГЕРБ, защото не оправдаха доверието ми към тях относно националните въпроси. Нито Доган осъдиха, нито направиха нещо за българите като нация във и зад границите на страната ни. 

Не бих си позволил да пиша толкова остри неща, ако през последната година не се бяха активирали прозападните елементи. И не само се активираха, което само по себе си не е лошо, ами и всички медии накуп се надпреварват да ги изкарат герои и едва ли не единствените хора, живеещи в България. Всъщност и аз нямам нищо против Запада и това, което е постигнал, но някои хора там водят пагубна политика и то само за нас. Ето, сега пак дават изявление на...НАТО. Егати хората. Манипулатори на общественото мнение. А вие сте се хванали за троловете. Ами ако ги няма троловете, как ще разберем каква е истината? Някой ще пише ли в тая тема? Ами вие ще седнете пред телевизора, ще ви излъжат 5 пъти и вече сте готови. Ама за какво?

Сигурно профила ми е фалшив. А за да купиш някой, тоя някой трябва или да е бедна въшка, или да му наринеш една камара пари, щото с 50 или 100 лева няма да може да го купиш. Всъщност, не знам колко плащат, но самият аз не съм нито беден, нито имам нужда от пари. Имах и имам доста заеми, но и един ден не съм закъснял да си платя вноска по кредит или нещо друго. Освен разбира се ако забравя, че падежът е в събота и неделя, та се налага да се забавя малко. Или пък другия случай - преводът пътува 2-3 дни от банка до банка и ето ти пак забавяне. Тогава ми кажи, защо да съм трол и то на партия, която мразя и за която никога не съм гласувал през живота си? А гласувам от 1990 година. Аз поне 10 пъти тук съм казвал, че мразя партиите, които провалиха България - БСП, СДС, ДПС и в известна степен ГЕРБ, защото не оправдаха доверието ми към тях относно националните въпроси. Нито Доган осъдиха, нито направиха нещо за българите като нация във и зад границите на страната ни. 

Не бих си позволил да пиша толкова остри неща, ако през последната година не се бяха активирали прозападните елементи. И не само се активираха, което само по себе си не е лошо, ами и всички медии накуп се надпреварват да ги изкарат герои и едва ли не единствените хора, живеещи в България. Всъщност и аз нямам нищо против Запада и това, което е постигнал, но някои хора там водят пагубна политика и то само за нас. Ето, сега пак дават изявление на...НАТО. Егати хората. Манипулатори на общественото мнение. А вие сте се хванали за троловете. Ами ако ги няма троловете, как ще разберем каква е истината? Някой ще пише ли в тая тема? Ами вие ще седнете пред телевизора, ще ви излъжат 5 пъти и вече сте готови. Ама за какво?

Прочети статията на Биволъ, към която е дал линк Мушкатото . Точно тия задници ( за които става дума в статията) са последните, от които ще се разбере истината ! И коя истина ? На Сергей Дмитриевич Станишев ли ? Майтап ! Станишев и истина в едно изречение е нещо невъзможно под слънцето.

Прочети статията на Биволъ, към която е дал линк Мушкатото . Точно тия задници ( за които става дума в статията) са последните, от които ще се разбере истината ! И коя истина ? На Сергей Дмитриевич Станишев ли ? Майтап ! Станишев и истина в едно изречение е нещо невъзможно под слънцето.

И какво ме интересува мен Станишев? Правителството ни осъди Русия така, че мен изобщо не ми дреме за Станишев. Никога и не ми е дремело. Бъркате нещо нещата. А какво пишат Биволъ, ами да си пишат каквото искат. Свободна държава сме. Имаме свобода на словото. Но аз се дразня от хора като Лозанов, които не искат да позволят някой да каже това, което мисли, та било то и по националното радио. Но същия тоя Лозанов, защо не слуша в петък сутрешния блок на БНР, когато едва не счупих кас'тфона на работа?  Не знам за какви тролове говорите, но троловете са на други места и тролстват по други поводи. 

Както е казал Алберт Айнщайн:

„Не знам какви оръжия ще се използват в Третата световна война , но Четвъртата ще е с тояги и камъни“

„Не знам какви оръжия ще се използват в Третата световна война , но Четвъртата ще е с тояги и камъни“

По-добре да цитираме една друга мисъл на Айнщайн за безграничността на... Вселената ли беше, на човешката глупост ли.

Няма да ни дойде акъла и това си е.

НАТО е под влияние на САЩ

петрола намаля в световен мащаб / Ирак / Сирия / кога ли ще измислят причина и за Русия

Те САЩ вече са на път да станат нетен износител, а и не им е проблем да си плащат с най-голямата икономика в света. Виж, за Русия ще е голям проблем ако не може да изнася, понеже 75% от износа й са суровини. А пък ако не може да внася руснаците ще останат без електроника, коли, медикаменти и храна различна от хляб.

Редактирано от maxim4o (преглед на промените)

К`во само плашиш хората бе ! :)

Айнщайн просто е подценил размерите на човешката глупост и тъпота , мерейки с мерките на  собствената си гениалност и времето в което е живял !  :)

Вече до Четвърта световна няма как да се стигне ......всичко ще се е разлетяло на парчета из космоса ! :)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

• Автор

Нищо лично, но не схвана ли , че в тази държава не се пее на един глас и тая повече няма да я бъде. Всеки със симпатиите и разбиранията си. Не може едни хора да се налагат над други  просто хей така. Мнения всякакви! Политически пристрастия всякакви и те трябва да бъдат уважавани. Това с троловете и червената сган е почти еднозначно с набеждаването на други хора като герберска сган или сдс сган и пр. Много глупаво и не говори за добро възпитание.  Сега е времето някой да се докаже като ни сложи по един бан (на неудобните де) и да си проличи кой, трол или там каквото и да е! Принципно не е допустимо да се обиждат хора ( прочетете правилата на форума ) и изобщо обидата, обидата на верска основа, обидата на база политически възгледи е наказуема Това си е дискриминация.

Сега по темата:

Дали влизам във филми си е моя работа - изказал съм лично мнение. Факт обаче е че във Украйна се водят бойни действия и никой за момента не може да каже до къде може да доведе това. Факт е и че вече много европейски лидери изказват опасения от задълбочаване на конфликта - конфликт с непредвидими последици.

Нищо лично, но не схвана ли , че в тази държава не се пее на един глас и тая повече няма да я бъде. Всеки със симпатиите и разбиранията си. Не може едни хора да се налагат над други  просто хей така. Мнения всякакви! Политически пристрастия всякакви и те трябва да бъдат уважавани. Това с троловете и червената сган е почти еднозначно с набеждаването на други хора като герберска сган или сдс сган и пр. Много глупаво и не говори за добро възпитание.  Сега е времето някой да се докаже като ни

xxxxxx

Никога не съм показвал, че не уважавам чуждите мнения и възгледи ! Честно казано, не ми и дреме , кой на какъв глас пее в тая държава !  ( Така че закачката за БАН-овете просто ще я подмина с усмивка) Думите ми бяха и са насочени към оная платена станишева кохорта, която с коментарите си осира всяка новина и  определено насочва ( или поне опитва да насочи) общественото мнение в руслото, спуснато с опорните точки на другарите от червената партия. И за да не ме обвините в пристрастие - в посочената по-горе статия и документално е доказано съществуването на такава  хм, група. Да не говорим, че и официално си признаха от най-високо ниво в партията им за дейноста на платените си сътрудници . ( айде да не се обиди някой)

ПС. Билдер, определено правиш впечатление на доста осведомен човек. Как си пропуснал да не се осведомиш за армията от тролове, която пъпли из новинарските сайтове ? Или просто не ти е удобно да знаеш ?!

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.