Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Армия от тролове ни зомбират, поддавате ли се?

Featured Replies

Вчера една позната се върна от Германия , та от първа ръка - в Берлин вече има турски и арабски квартали където полиция не може да влезе току-така .....преди беше Място , а сега не се живее....

Синът ми пък , дето Европа му е "заден джоб" , вече не иска да ходи в САЩ да работи и живее...прибра се за последно в София , защото във Варна няма какво да "прави"....А той от 20 години е твърде мобилен....

В Бесарабия (близо до Одеса) пък е целият ми род по майчина линия....не знаят Молдова ли са , Украйна или Русия.....но никак не е добре , а беше китно място...

В този смисъл софиянци не са меродавен източник за нещата в България и по света...

Искам да кажа , че има и съвсем живи очевидци с достоверна информация.....Спасението от досадни и нагли тролове е да "видиш и пипнеш" ...

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

• Отговори 197
  • Прегледи 11,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ми да ти кажа Брайтбарт надали има по-малко посетители. А относно броячите на посещения знаеш много добре, че могат да се подправят. И какво да коментирам на кремълските медии?

breitbart.com - 237 място в Alexa

http://www.alexa.com/siteinfo/breitbart.com

rt.com

346-то място ;)

http://www.alexa.com/siteinfo/rt.com

и от similarweb: breitbart - 95 000 000 посещения https://www.similarweb.com/website/breitbart.com#overview

rt.com - 105 000 000 посещения https://www.similarweb.com/website/rt.com#overview

Както виждаш американския фейкомет не отстъпва на руския.

Не разбрах ...  в колко държави има денонощно излъчване , какъв е бюджета, и до колко може да се каже че е ОФИЦИАЛЕН ДЪРЖАВЕН канал, получаващ както РТ към 400 млн $ държавна пара  ? .

Разбирам залитанията ти ... то и Риана има милиони посещения.. ама.... ? :lol6:

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

И аз не разбирам твоите... Просто отбелязах, че посочваш руските разпространители на фалш единствемо. Аз ти казвам, че американците не им отстъпват и те влияят на хората повече по една проста причина - американските ресурси имат повече и по-разнообразна публика. спутник и рт имат английски версии, а другите? И недей да бягаш по тъча. Пита:

Цитат

Breitbart колко им е аудиторията ?

А какво правеше през кампанията им администрацията на Обама, можеш да прочетеш в "Уикилийкс".

https://theintercept.com/2016/10/09/exclusive-new-email-leak-reveals-clinton-campaigns-cozy-press-relationship/

Нали темата е "армия от тролове", а не "армия от кремълски тролове"...?

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

преди 36 минути, Методи Дамянов написа:

И недей да бягаш по тъча. Пита:

Цитат

Breitbart колко им е аудиторията ?

Да. "аудитория" не включва ли ТВ зрители ? :) Даже се чудя от къв зор ми цитираш ранкиг на сайтове :)

Коректно ти цитирах аудиторията на РТ .

преди 37 минути, Методи Дамянов написа:

А какво правеше през кампанията им администрацията на Обама, можеш да прочетеш в "Уикилийкс".

Май говорим за тотално различни неща.

Аз те питам за фейкове, ти ми цитираш приятелски медии и критични или позитивни журналисти, и примери за лобизъм.

Цитирай ми нещо от ранга на тотални лъжи каквито аз цитирам.

Например.. има ли журналист, който да си измисля тотални лъжи , дори да вземем изборната кампания. Примерно приятелски на КЛинтън журналист да излезе със статия как Тръмп се целува с бежанец-терорист ?

Защото именно такива простотии разправяха и разпространяваха  официалните руски канали за селфито на Меркел с уж бежанец-терорист.

Има ли такива новини западни медии  ?

преди 51 минути, Методи Дамянов написа:

Нали темата е "армия от тролове", а не "армия от кремълски тролове"...?

Да, радвам се че даваш примери  . Но не виждам примери на държавно финансирани медийни структури , каквито са "фабриките за тролове" и официалните  ТВ и др канали на Путлер .

преди 29 минути, miro20 написа:

Да. "аудитория" не включва ли ТВ зрители ? :) Даже се чудя от къв зор ми цитираш ранкиг на сайтове :)

Коректно ти цитирах аудиторията на РТ .

Май говорим за тотално различни неща.

Аз те питам за фейкове, ти ми цитираш приятелски медии и критични или позитивни журналисти, и примери за лобизъм.

Цитирай ми нещо от ранга на тотални лъжи каквито аз цитирам.

Например.. има ли журналист, който да си измисля тотални лъжи , дори да вземем изборната кампания. Примерно приятелски на КЛинтън журналист да излезе със статия как Тръмп се целува с бежанец-терорист ?

Защото именно такива простотии разправяха и разпространяваха  официалните руски канали за селфито на Меркел с уж бежанец-терорист.

Има ли такива новини западни медии  ?

Да, радвам се че даваш примери  . Но не виждам примери на държавно финансирани медийни структури , каквито са "фабриките за тролове" и официалните  ТВ и др канали на Путлер .

Знаеш, че е същото. Разрови се за това как бандата на Клинтън осигурява "доброжелателността" на "медии", като WaPo, Politico, CNN...

Например.. има ли журналист, който да си измисля тотални лъжи , дори да вземем изборната кампания.

Цитат

Например.. има ли журналист, който да си измисля тотални лъжи , дори да вземем изборната кампания.

Знаеш вече какво ще ти приведа, нали? Ирак. И не казвай: "ко па толко", понеже над 200 000 жертви тежат на съвестта на медии, като CNN.

преди 1 час, Методи Дамянов написа:

Знаеш вече какво ще ти приведа, нали? Ирак. И не казвай: "ко па толко", понеже над 200 000 жертви тежат на съвестта на медии, като CNN.

И тук грешиш. Ако помислиш малко , СНН и др медии казват това което официално са дали изявление лидерите на сАЩ , инспекторите пртени в Ираки др. Те, медиите не са измислили данните за оръжие, или липсата му.Схващаш ли разликата ?

Та..  виждам че нямаш реципрочни примери за съвременната фейковохибридна война. Ясно.

Как функционира една от "осветените" клетки на руската машина за фалшиви новини и пропаганда в България:

safe_image.php?d=AQCHAbPOGq9UIyZQ&w=450&
Откъде започва тролската операция от Плиска и кой стои зад нея
преди 22 часа, kalansuv написа:

Как функционира една от "осветените" клетки на руската машина за фалшиви новини и пропаганда в България:

И, не забравяйте да поздравите със специален поздрав посланик Рубин, който всячески я "бори" тая пропаганда, че и по някой лев (пардон, долар) фърля. В него ни е надеждата най-накрая да достигнем до никога невиждано равнище на демокрация и свобода, по примера на Ирак, Египет, Либия, Афганистан и, разбира се, Украйна. А Путин се чуди де що има руснак да бомбардира...

От цялата тая работа с фалшивите новини и троловете може да се извлече и полза: хората малко от малко ще станат по-внимателни. "Два независими един от друг източници" - това правило в журналистиката не е от сега, отдавна е. Троловете от друга страна носят и трафик на сайтовете, а трафика означава стотинки, тъй че и в това отношение - лошо нЕма. Да, дразнещи са, ма не е болка за умиране. А, има някои и доста начетени тролове, от които даже може да научиш нещо. След проверка, разбира се. За съжаление, те не са много. Голяма част от троловете са като някакви ботове.

на 7.04.2017 г. в 14:49, Методи Дамянов написа:

От цялата тая работа с фалшивите новини и троловете може да се извлече и полза: хората малко от малко ще станат по-внимателни. "Два независими един от друг източници" - това правило в журналистиката не е от сега, отдавна е. Троловете от друга страна носят и трафик на сайтовете, а трафика означава стотинки, тъй че и в това отношение - лошо нЕма. Да, дразнещи са, ма не е болка за умиране. А, има някои и доста начетени тролове, от които даже може да научиш нещо. След проверка, разбира се. За съжаление, те не са много. Голяма част от троловете са като някакви ботове.

Не мисля че може да има реална полза . Да разбира се информацията трябва да се проверява , но в днешно време медийното затъмнение става не с укриване на информация като по време на соца а се разчита на разпръскването на купища фалшива информация така че човек да е трудно да се ориентира в лавината от информация кое е вярно и кое не и да се добере лесно до истинската информация. А времето на всички ни е ограничено и нямаме възможност да проверяваме на няколко места. Наистина създават трафик но и губят времето на нормалните хора което е по- ценно от стотинките така че има лошо според мен поне. Погледни само в този форум колко трол се е нароил. Преди малко разгледах темата Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда

Че то там повече трол от цялата холивдска продукция  :). Явно има хора с по няколко профила и пишат та се късат - заработват си хората стотинките . И както казваш нямаше да има лошо ако всеки се определи с един профил поне да знаеш кого да четеш и къде да не си губиш времето .

Няма да е лошо да спреш да говориш глупости. Посочи кои са споемнатите профили и докладвай на администраторите, защото мултиакаунтингът предполагам е нарушение. Иначе само си тролиш, за да си в крак с темата.

преди 3 часа, lsmurf написа:

...заработват си хората стотинките ....

Ми принципно и в това няма лошо. Ако е някой чичо със 180 лв. пенсия? Ако плащаха и данъци работодателите им, можеше и индустрия да направим. Бях чел май за някакво сръбско ли румънско село, дето сума ти и народ с това живеел. Не знам дали не е било фейк нюз (ужас, верно реалността се размива).

Инак за негативите е ясно. Аз говоря за ..."позитивите".

преди 4 часа, lsmurf написа:

Явно има хора с по няколко профила и пишат та се късат - заработват си хората стотинките .

Ако се загледаш двама трима от тия инакомислещи са "събудени профили" пищещи само и единствено в тази тема. Мирчо е един от тях. Тебе също те нямаше до преди година нийде в тоя форум...като ти гледам първото мнение намерил се кой за тролове да говори...

Та къде беше пет години в странство ли или с друг профил?

преди 1 час, Методи Дамянов написа:

Ми принципно и в това няма лошо. Ако е някой чичо със 180 лв. пенсия? Ако плащаха и данъци работодателите им, можеше и индустрия да направим.

Ма Методи и аз сигурно според него съм трол. :D Само дето повечето ме знаят какъв съм а в тия теми пиша просто да дразня тия събудените тролчета.

преди 5 минути, nikssi написа:

Ма Методи и аз сигурно според него съм трол. :D Само дето повечето ме знаят какъв съм а в тия теми пиша просто да дразня тия събудените тролчета.

Ам не знам, не съм в течение (антивир и линукс разделите ми са по-интересни). Аз така по принцип....

преди 8 минути, Методи Дамянов написа:

Ам не знам, не съм в течение (антивир и линукс разделите ми са по-интересни). Аз така по принцип....

Да де по принцип...истината се казва в пряк текст.  Даже сега писах за оня там селянин дето му изорали нивата с ракета.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

преди 2 часа, nikssi написа:

Ако се загледаш двама трима от тия инакомислещи са "събудени профили" пищещи само и единствено в тази тема. Мирчо е един от тях. Тебе също те нямаше до преди година нийде в тоя форум...като ти гледам първото мнение намерил се кой за тролове да говори...

Та къде беше пет години в странство ли или с друг профил?

Е то баш тия, събудените профили, най-много вият.  То не бяха смърфове, турбота и т.н. И любимеца, на глобалния мензис.

Цитат

Троловете се държат, в най-общия смисъл на думата, като хулигани или зле възпитани Интернет потребители. Някои тролове демонстрират такова поведение с цел собствено развлечение, получавайки удоволствие от действията си. Могат да бъдат хора, които искат да привлекат вниманието върху своята персона или фанатично вярващи в нещо (за по-голяма яснота можем да наречем тази група "обикновени тролове"). Троловете от този вид се наслаждават повече от процеса, отколкото от резултата. Троловете могат да бъдат и такива, които са наети от политически партии или конкуренти за извършване на рекламна дейност, която би могла да се съчетае и с тролско поведение (за по-голяма яснота можем да наречем тази група "платени тролове"). Независимо от типа, троловете се делят на два типа - прост и сложен. Простите тролове се разпознават от пръв поглед: поведението им е предизвикателно, отправят директни ругатни, целенасочено нарушават правилата на поведение в онлайн ресурса, директно атакуват опонентите или техните идеи. Сложните тролове отлично познават правилата в сайтовете, където се подвизават, затова и поведението им е на границата на нарушаването им, често карайки авторите на блогове, администраторите на сайтове, собствениците на Фейсбук-страници и др.п. да забравят своето добро възпитание, да нарушат собствените си правила или да превишат нормалните си правомощия. Често троловете имат за цел отклоняване на вниманието от основната тема и превръщането на конструктивното обсъждане в безкрайни спорове, в размяна на нападки, в дрязга. Един от основните използвани методи на троловете е нападателният стил - агресивното подмятане на клевети, компромати, слухове, задаване на въпроси не по темата, а по адрес на другите автори и публикувани мнения, и т.н.

преди 3 часа, AntiAlGor написа:

Е то баш тия, събудените профили, най-много вият.  То не бяха смърфове, турбота и т.н. И любимеца, на глобалния мензис.

Интересно, интересно. Нека да се види кой кога е бил активен и в кои теми, понеже аз преди линукса бая разцъквах в темата за антивируси. :D 

Споко бе хорица изказал съм собствено мнение въз основа на някакви мои наблюдения не е задължително да съвпада с вашето. А това че някой се разпознава като такъв си е лично негов проблем не мой.  Продължавайте да си тролите нито ще ходя да докладвам някого както ме съветва иноТ нито ви се бъркам в бизнеса. Всеки да си изкарва парите както намери за добре. Можете да ми проучвате колкото желаете историята на профила кога съм писал и кога не. Само имайте предвид че някои хора не изкарват пари с писане на коментари и се налага да работят - та и аз така. Не съм определял никого персонално като трол което вие непрекъснато правите. Но така е обикновенно "крадецът вика дръжте крадеца" .Nikssi не бил трол само че пишел за да дразни някого - основно занимание на троловете. Приятна вечер на всички.

преди 2 часа, lsmurf написа:

Nikssi не бил трол само че пишел за да дразни някого - основно занимание на троловете.

Ми такива активирани кой ги приема на сериозно? Ти поне си уравновесен ама има разни така залитат та чак пълзят. За ония/ или оня  там с хилядите теми няма да отварям въпрос :clown:  ма те не са тролове бре.

Попаднах ето на тази статия от миналата година:

Цитат

Вашингтон обмисля създаването на „Министерство на истината”

http://a-specto.bg/vashington-obmislya-sazdavaneto-na-ministerstvo-na-istinata/

Дали това развитие пък няма общо и с някои явления по нашите земи в последно време?! И това е новина от САЩ, не Северна Корея. Кога някоя империя е наливала пари в името на истината? И коя империя е имала истината на своя страна?

Редактирано от Lumberman (преглед на промените)

Само да добавя, че според мен следваща логична и "желателна" стъпка е, например, възраждане на Светата Инквицизия, която да се заеми със сплашване, заглушаване, инкарцериране и трепане на всички "еретици" и инакомислещи, за да може монополът върху "истината" да бъде утвърден во век и веков. Ватиканът едва ли би имал нещо против, защото тъй или иначе той не е спрял да контролира ястребите оттатък океана.

Редактирано от Lumberman (преглед на промените)

преди 20 часа, lsmurf написа:

Споко бе хорица изказал съм собствено мнение въз основа на някакви мои наблюдения не е задължително да съвпада с вашето. А това че някой се разпознава като такъв си е лично негов проблем не мой.  Продължавайте да си тролите нито ще ходя да докладвам някого както ме съветва иноТ нито ви се бъркам в бизнеса. Всеки да си изкарва парите както намери за добре. Можете да ми проучвате колкото желаете историята на профила кога съм писал и кога не. Само имайте предвид че някои хора не изкарват пари с писане на коментари и се налага да работят - та и аз така. Не съм определял никого персонално като трол което вие непрекъснато правите. Но така е обикновенно "крадецът вика дръжте крадеца" .Nikssi не бил трол само че пишел за да дразни някого - основно занимание на троловете. Приятна вечер на всички.

Въз основа на какво? Пак ти казвам, че мултиакаунтингът се наказва и твърденията ти са въздухарски. Асимилирай нещата и се замисли какво е да разпространяваш лъжи. Ако пък наистина имаш някакви наблюдения и особени заключения, което ме съмнява силно, моля сподели кои си пишат сами от 10 акаунта, за да знам и аз и да наблюдавам. Иначе лъжеш, или ти е скучно и си измисляш. Просто е. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.