Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

препоръчайте ми антена за усилване на Wi- Fi

Featured Replies

Здравейте,

Казусът е следният- върху един покрив е сложена антена за безплатен интернет, къща на отстояние 50 метра с пряка видимост, хваща сигнала с вградения W- Fi адаптер на лаптопа, но разбира се сигналът е слаб. Бихте ли препоръчали рутер или AP, който ще свърши работа за усилване на сигнала?

Искам да уточня, че интернета няма да се краде. Просто това са възможностите на едно село в България и хората ме помолиха да им съдействам, но скоро не ми се е налагало да разглеждам антени.

Благодаря.

Здравейте.

На вас ви е ноеобходим WiFi адаптер с минимална мощност 1W и минимум 5dBi антена.

http://animabg.com/store/computer_accessories/0018/index.php?cls=0018

Редактирано от masterking* (преглед на промените)

Ето един добър модел:http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=tl-wn722n  и още по добър:Alfa Network AWUS036NHR 2000mW Antena Wifi USB

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

• Автор

Благодаря за бързия отговор. Да заложим на малко повечко dBi?

Адаптерът дали има драйвер за Win 8?

Ето един добър модел:http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=tl-wn722n  и още по добър:Alfa Network AWUS036NHR 2000mW Antena Wifi USB

От личен опит мога да кажа че този адаптер е пълна скръб. В една друга подобна тема споделих моя опит.

Аз споделям нета с комшията и с едно помещение което е на около 250-300 метра разстояние от рутера.

Има пряка видимост сигнала е 2 "чертички". Има забавяне и забиване от време навреме но за нет и скайп става.

Рутера е  TP-Link TL-WR740N компютъра в помещението лови сигнала с една ей такава "джаджа"  TP-Link TL-WN7200ND 

Рутера е до прозореца антената в помещението също.

Публикувано изображение

Ето линкове към въпросните теми.

Антена за усилване на сигнала от рутера

Изграждане на Wifi мрежа по "комшийски"

Благодаря за бързия отговор. Да заложим на малко повечко dBi?

Адаптерът дали има драйвер за Win 8?

Споменахте че ви е необходимо устройство, което има голям обхват

Ватовете са много по важни от децибелите. Първото условие на което адаптерът тябва да отговаря е да е с мощност 1 или повече вата. Подобно устройство може да се закупи на значително по-ниска цена от Ebay.

Най ниските цени за такива устройства се предлагат в САЩ и Китай, но при поръчка от там може да се наложи да изчакате известно време за доставката.

http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=1W+wifi&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR5.TRC1.A0.H0.Xwifi+adapter+1W&_nkw=wifi+adapter+1W&_sacat=0

На нашият пазар подобни устройства се предлагат на малко по-висока цена.

ТАЗИ тема може да ви бъде полезна.

• Автор

Тази цена от 35 лв. е напълно приемлива. За поръчка през Ebay ще им е трудно да се оправят. Важното е да стабилизираме сигнала.

Според мен това е правилен избор. Адаптерът ще свърши работа в вашия случай.

Има и вариант да закупите по-мощен рутер, но той е значително по-скъп.

Пишете след като изпробвате устройството.

Успехи. ;)

• Автор

Бях тръгнала да гледам рутерите на Нетгиър. В случая парите не са водещи, важното е работа да свършим :wink12:

Ако можете да препоръчате и по-мощен, но изпитан вариант, ще зарадвате много хората.

Здравейте,

Казусът е следният- върху един покрив е сложена антена за безплатен интернет, къща на отстояние 50 метра с пряка видимост, хваща сигнала с вградения W- Fi адаптер на лаптопа, но разбира се сигналът е слаб. Бихте ли препоръчали рутер или AP, който ще свърши работа за усилване на сигнала?

Искам да уточня, че интернета няма да се краде. Просто това са възможностите на едно село в България и хората ме помолиха да им съдействам, но скоро не ми се е налагало да разглеждам антени.

Благодаря

Казусът е елементарен, но има различни решения и трябва да се намери оптимален вариант. 50 метра са изключително късо разстояние и ако е невъзможно да се постави кабел между двете точки(като най-евтино решение) препоръчвам да направите следното.

1. С някакво Андроид устройство измерете силата на сигнала в различните точки на къщата, използвайте тази програмка https://play.google.com/store/apps/details?id=com.farproc.wifi.analyzer (не можах да намеря подобна и безплатна за Win, ако намерите такава, можете да ползвате и лаптопа за измерване на сигнала). Ако получите сигнал по мощен от -70 (число по-близко до 0) недейте да правите опит с други устройства, резултатът ще е същия. Уточнявам това, защото при публична мрежа е възможно да имате добър сигнал (не се доверявайте само на чертичките на лаптопа си), а в същото време да имате лоша връзка и каквото и да направите вие, това положение няма да се оправи.

2. Ако след мерене сигнала е слаб, купете някакъв access point, например този http://www.argo-contar.com/?cid=20&cat=307&id=0611022120&kol=1.00&promo=0.

3. Настройте го. Сканирайте ефира и подберете място със силен сигнал. Такова място може би ще се окаже прозореца от който се вижда най-добре излъчващата антена, ако и там е слаб изнесете извън къщата.

4. Не забравяйте режима на работа repeater. Може да го използвате и да ви бъде адски полезен, но само ако АП-то и лаптопа се ползват в една равнина т.е. ако са на един и същ етаж от сградата.

• 1 година по-късно...
  • 4 седмици по-късно...

Вдигам малко стара тема, но... Задължително ли е някой от тези адаптери да се настройва през компютър, или може и без настройка.

Историята няма нужда да я разказвам, та се разбрахме със съседа, че мога да му ползвам от интернета в дните в които съм си в къщи.

Но сигнала му стига само до двора ми на 15 20 метра от къщата, а в нея от време на време се показва. Ако си взема някой от тези  wifi адаптери, и го сложа във къщата ще прихване ли сигнала и да го усили, не ми трябва много,просто нормално за браузване и клипове по видеосайтовете. Изключваме да му сменяваме на човека антените или да прекарваме кабели, да го занимавам с глупости да злоупотребявам с добротата на човека не ми се ще. 

Тези адаптери са си най обикновени USB WiFi донгъли и не могат да работят самостоятелно.

Може да се сложи рутер с външна антена в режим  repeater - виж по-горе мнението на sirmilanov

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.