Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с игрите при нова конфигурация. Голям лаг.

Featured Replies

Здравейте, на новата ми конфигурация която си закупих преди около два месеца и нещо, днес свалих играта Minecraft и има ужасни лагове, на какво може да се дължи?

Дъно: asrock 970 pro3

Видео карта: asus gtx 760

Рам памет: 8 GB 1600 mhz

Процесор: amd fx-8320

Видео картата не вдига повече от 55-60 градуса в нито една игра, но в майнкрафт-а има страшно насичане на сингъл плеър игра... а в другите игри фреймовете са доста по малко, от колкото трябва да са с подобна конфигурация... на какво може да се дължи това :(

Не знам дали има нещо общо,но ако имаш стара версия джава си я ъпдейтни.

А само на сингъл плеър ли е този лаг? Аз имам само на сингъл  2-4 фрейма докарвам, докато на мулти вадя по 35-40 на макс.... Драйвърите са ъпдейтнати, Java-та - последна. Просто не знам вече.

Проблема не е в хардуера, софтуерен е проблема по всяка вероятност. Може да дадете един скрииншот на tast manager с отметка show procceses from all users.

• Автор

Джавата да, последна версия е... Операционната система е windows 8.1 Ето и тасковете:

http://store.picbg.net/pubpic/B2/D5/5336bfc7b859b2d5.png

• Автор

А игрите сигурен ли сте че са оптимизирани за 64 бита?

Тоест?

• Автор

ами те някои нямат, батълфилд 4 например има, но gta 4 няма...

Освен да намалиш графиките малко друго предложение не знам какво да дам за сега. Може би има FPS фиксове по интернет.

Ами виж колко се натоварва видеокартата и на какви честоти работи. Виж и колко се товари процесора. С GTX760  не би трябвало да имаш никакви лагове при нормални условия. Дай един ресет и на драйверите, да не би случайно нещо да си променил, ако си ровичкал. А и да не си, навремето аз имах проблем с играта MOH 2010, която по някаква причина сама бе променила някои неща в  настройките на драйверите, та един reset  оправи нещата. 

И за кои други игри става въпрос, че не вървят с нормално кадри? И винаги ли е било така през тия два месеца? 

И между другото, кой те нави да ползваш Win 8  за игри?  

• Автор

Ами виж колко се натоварва видеокартата и на какви честоти работи. Виж и колко се товари процесора. С GTX760  не би трябвало да имаш никакви лагове при нормални условия. Дай един ресет и на драйверите, да не би случайно нещо да си променил, ако си ровичкал. А и да не си, навремето аз имах проблем с играта MOH 2010, която по някаква причина сама бе променила някои неща в  настройките на драйверите, та един reset  оправи нещата. 

И за кои други игри става въпрос, че не вървят с нормално кадри? И винаги ли е било така през тия два месеца? 

И между другото, кой те нави да ползваш Win 8  за игри?  

Здравей, окей ей сега ще преинсталирам всички драйвъри

Видео картата в батълфилд4 на high настройки стига до 85 % usage, на 1006 mhz работи, не съм правил клокове или нещо подобно...

А относно уин-а, какъв е проблема? седмицата по добра ли е :?

Здравей, окей ей сега ще преинсталирам всички драйвъри

Видео картата в батълфилд4 на high настройки стига до 85 % usage, на 1006 mhz работи, не съм правил клокове или нещо подобно...

А относно уин-а, какъв е проблема? седмицата по добра ли е :?

Някой твърдят, че Win 8.1 е по-добър, но истината според мен е Win 7. По оптимизиран е и според мнозинството до днес е най-добрият Win за каквото и да е :).П.п Ако ти засича само в minecraft значи проблема е от самата игра според мен. В последно време много неща добавиха и я развалиха ужасно много. На стария ми компютър я подкарвах само до 1.6.4-с 30-35 фпс Нататък след 1.7 ъпдейда не можех дори да си отсека дърво от лаг и се отказах.

Редактирано от Християн Панов (преглед на промените)

Това с Уиндоусите може за някои игри да е така,но всичко ново върви много по-бързо на 8.1,погледнете няколко теста. А относно оплакванията,по-скоро бих заложил на кофти кракове отколкото на драйвъри (все пак нали народа масово си "купува" игрите)....

• Автор

Windows 7 е по-добър от 8.1 в смисъла че много хора се оплакват от лошите драйвери за 8.1

Значи днес през деня ще го инсталирам най - вероятно, ако го направя, ще пиша тук вечерта, за да съобщя дали има някакви подобрения.

• Автор

Windows 7 е по-добър от 8.1 в смисъла че много хора се оплакват от лошите драйвери за 8.1

Сложих я, ама я махам... с седмицата е по зле, смисъл в gta iv държи 55-60 фпс на макс настройки ама на моменти играта просто спира, нито падат фреймове нито нищо, сякаш някой замръзява времето

• 8 месеца по-късно...

Сложих я, ама я махам... с седмицата е по зле, смисъл в gta iv държи 55-60 фпс на макс настройки ама на моменти играта просто спира, нито падат фреймове нито нищо, сякаш някой замръзява времето

Може да имаш някакъв вирус като Sub Zero  :D 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.