Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да намаля разтоянието за хващане на интернет

Featured Replies

Примерно ако сложа този MAC адрес  ****************** в MAC Filtering и не сложа други само този ще може да ползва интернета ми така ли

Е ние нямам как да знаем мак адреса на твоето устройство. Редактирай си поста и махни мак адреса, не е добре да го раздаваш така. Иначе да, идеята е такава, като въведеш мак-а в списъка и направиш настройката, както по-горе обясних, само това устройство ще има достъп до wi-fi мрежата ти.  

• Отговори 54
  • Прегледи 4k
  • Създадено
  • Последен отговор
Димитър 59

Когато аз съм те  забранил в моя рутер по мак адрес и съм си  скрил Sid (името) на мрежата ти как точно ще влезеш  при положение,че не я виждаш изобщо ? Мак адреса на ланката ти е един и същи !!!! Ти си триеш профила в твоя компютър ама профила в моя рутер няма как да го махнеш !!!!  И като си сложи паролки на мрежата и на рутера  ше  се вържат на върба в шестак :)

Примерно ако сложа този MAC адрес "Махни го" в MAC Filtering и не сложа други само този ще може да ползва интернета ми така ли

Е ние нямам как да знаем мак адреса на твоето устройство......

Има рутери които забраняват достъпа на устройства с МАК адреса който си добавил, други пък правят точно обратното - позволяват достъпа само на тези които са добавени. 

Димитър 59

Когато аз съм те  забранил в моя рутер по мак адрес и съм си  скрил Sid (името) на мрежата ти как точно ще влезеш  при положение,че не я виждаш изобщо ? Мак адреса на ланката ти е един и същи !!!! Ти си триеш профила в твоя компютър ама профила в моя рутер няма как да го махнеш !!!!  И като си сложи паролки на мрежата и на рутера  ше  се вържат на върба в шестак :)

И на теб ли да отговарям?Отворена ли е една мрежа,ще се свържа към нея!Не спасява нито ограничение по МАК адрес,нито това че името и самата мрежа не се вижда...                                                                                                                                                П.П.Друг е въпроса,че мога да вляза в настройките на рутера и да ги променям и аз!

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

Не ми отговаряй на мене нищо  а вземи  да  си направиш експеримент  с комшията . Това дето го  мислиш ,че може да стане в действителност  не е възможно  да се случи. Рутера е отделно у-во което по-никой начин не е свързано с каквото и да е твое действие  на личния ти компютър,телефон,таблет и тн. Какво ти триеш и мажеш върху твойте у-ва него не го интересува и не се влиае от  каквито  и да са твои действия. Ако това го проумееш ще си открил топлата вода.  Ако аз кажа на моя рутер да  раздава интернет само на моя компютър  с разпознаване на мак адрес  ти пак няма да може да се вържеш защото за рутера ти си  без каквито и да е права за достъп и директно ще те  банне.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

И на теб ли да отговарям?Отворена ли е една мрежа,ще се свържа към нея!Не спасява нито ограничение по МАК адрес,нито това че името и самата мрежа не се вижда...                                                                                                                                                П.П.Друг е въпроса,че мога да вляза в настройките на рутера и да ги променям и аз!

Тогава как става този номер?Публикувано изображение

И на теб ли да отговарям?Отворена ли е една мрежа,ще се свържа към нея!Не спасява нито ограничение по МАК адрес,нито това че името и самата мрежа не се вижда...

Опитах се максимално коректно да те подсетя няколко пъти, че грешиш , за да не се обидиш, но ти продължаваш да ръсиш откровени глупости. Не си в час и се спри, когато не разбираш. На мен нямам какво да ми отговаряш, след като елементарни неща на са ти ясни. Мисля по този въпрос отговорите се изчерпаха.

Има рутери които забраняват достъпа на устройства с МАК адреса който си добавил, други пък правят точно обратното - позволяват достъпа само на тези които са добавени. 

Какво се опитваш да ми кажеш, че не те разбрах съвсем? Или може би ми правиш разяснения. Тук говорим за конкретен модел рутер. Погледна ли какво съм описал малко по-горе в пост #21?

Тогава как става този номер?Публикувано изображение

Този номер,става по лесно,от колкото да се открие паролата на мрежа,със защита WEP!За което е нужно само 5-10 минути!

Този номер,става по лесно,от колкото да се открие паролата на мрежа,със защита WEP!За което е нужно само 5-10 минути!

То това е ясно, но все пак не става да се свържеш след като я премахнеш от списъка със запомнените пароли, както беше споменал преди.

• Автор

От web интерфейса на рутера отиди на Wireless MAC Filtering, дай му enabled, по-долу избери add new и въведи мак адреса на wi-fi картата на лаптопа или мака на устройствата, с които се свързваш - телефон/таблет примерно. После избери Deny the stations not...., рестартирай рутера и това е. От тук нататък към безжичната ти мрежа, ще могат да се свързват само устройствата в този списък от мак адреси.

А примерно ако сбъркам нещо и въведа друг адрес а не моя след това ще ми се загуби нета нали?

А примерно ако сбъркам нещо и въведа друг адрес а не моя след това ще ми се загуби нета нали?

Да, но само на безжичната мрежа. А и защо да бъркаш, не виждам какво те притеснява?

Какво се опитваш да ми кажеш, че не те разбрах съвсем? Или може би ми правиш разяснения. Тук говорим за конкретен модел рутер. Погледна ли какво съм описал малко по-горе в пост #21?

Защо се палиш толкова ? Просто исках да добавя нещо което може да бъде полезно на някой. 

Жив и здрав !

Защо се палиш толкова ? Просто исках да добавя нещо което може да бъде полезно на някой. 

Жив и здрав !

Не се "паля", погрешно си разбрал. Само ти зададох въпроси, за да уточним, защото си ме цитирал и не схванах идеята ти. Ако искаше просто да добавиш тази информация както казваш, можеше и да не ме цитираш. Защото така излиза, че това, което съм казал за МАК филтрирането да не е вярно, но то е и аз за това ти посочих пост 21 като ориентир. Както и да е.

Не се "паля", погрешно си разбрал. Само ти зададох въпроси, за да уточним, защото си ме цитирал и не схванах идеята ти. Ако искаше просто да добавиш тази информация както казваш, можеше и да не ме цитираш. Защото така излиза, че това, което съм казал за МАК филтрирането да не е вярно, но то е и аз за това ти посочих пост 21 като ориентир. Както и да е.

Съжалявам, че те цитирах. Не съм искал да покажа, че не си бил прав; просто исках да добавя нещо към твоето мнение и точно за това те цитирах. 

• Автор

От web интерфейса на рутера отиди на Wireless MAC Filtering, дай му enabled, по-долу избери add new и въведи мак адреса на wi-fi картата на лаптопа или мака на устройствата, с които се свързваш - телефон/таблет примерно. После избери Deny the stations not...., рестартирай рутера и това е. От тук нататък към безжичната ти мрежа, ще могат да се свързват само устройствата в този списък от мак адреси.

Добре но след това примерно като искам някой друг да се свържи към нета ми от къде ще мога да му видя MAC адреса за да го добавя като няма да може да се свързва ?

Добре но след това примерно като искам някой друг да се свържи към нета ми от къде ще мога да му видя MAC адреса за да го добавя като няма да може да се свързва ?

От самото устройство, как от къде. Можеш да виждаш мак-а на телефони, лаптопи таблети и т.н. Вариант 2, за момент даваш disabel на мак филтрацията докато този друг се свърже, след което или добавяш мак-а или просто докато той е свързан с твоята мрежата остава изключена, като приключи с ползването си я активираш отново.

onestarr82 ,вече два дни ти се дават съвети,а не си направил нищо.Върни се и прочети най-добрият отговор ти е даден още  в пост 11 ! Изпълниш ли го,това е абсолютно най-сигурният начин да си защитиш мрежата ,от нежелателен достъп. А конкретно по въпроса ти за намаляване на растоянието за хващане на интернет,ще ти дам верният отговор.Антената на рутера ти е 5 Дб. Купуваш си една по къса антена,с 1-1,5 дб.Така ще се намали значително растоянието за свързване с рутера...

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

...А конкретно по въпроса ти за намаляване на растоянието за хващане на интернет,ще ти дам верният отговор.Антената на рутера ти е 5 Дб. Купуваш си една по къса антена,с 1-1,5 дб.Така ще се намали значително растоянието за свързване с рутера...

Ти сериозно ли? Моля те човече спри се да даваш съвети. Пак недомислици. Каква антена да купува? Как ще я смени, а и не мислиш ли, че най-малко е излишно след като можеш софтуерно да намалиш силата на излъчване.

Ти сериозно ли? Моля те човече спри се да даваш съвети. Пак недомислици. Каква антена да купува? Как ще я смени, а и не мислиш ли, че най-малко е излишно след като можеш софтуерно да намалиш силата на излъчване.

Ти ли ще ми забраняваш да давам съвети?Аз му отговорих на въпроса,така като го е задал.А ти,като не знаеш,че антените са със стандартна резба и се сменяват,поне не се излагай с тъпи въпроси.Ето му рутера,с антената,да се образоваш малко:Публикувано изображение

Ти ли ще ми забраняваш да давам съвети?Аз му отговорих на въпроса,така като го е задал.А ти,като не знаеш,че антените са със стандартна резба и се сменяват,поне не се излагай с тъпи въпроси.Ето му рутера,с антената,да се образоваш малко:Публикувано изображение

Тцтцтц, що винаги се намира един такъв като тебе да ме вкарва във филми само не ми е ясно, но мраза посредствеността. Няма кой да те спре. Нямам думи, какво да говора повече. Явно си много, много далеч от тези неща.  Май не правиш разлика между отделните модели рутери. Не си в час момче и не знам защо вместо да се спреш и да се поогледаш продължаваш да упорстваш. Не ми се излитай такъв, а виж автора на темата какъв рутер има предвид и ти какъв си посочил. Направо се изумявам какво стана с форума. От както премахнаха негативния вот на постовете, всеки си дава безразборни мнения, без дори да си направи поне труда да провери какво пише и без да има и малка представа от това какво съветва и говори. Много падна нивото. А модераторите само трият менения, че ставало спор, ама че някои си говори откровени глупости не е важно. Няма хора, които да разбират от всичко. Случва се всеки да греши. Но едно е да се сбърка, съвсем друго е да упорстваш в правотата си, без да имаш и малка представа какво говориш. Тази тема е поредното доказателство, както и много други в техн. раздели, а все пак те за това са технически, за да споделяме опит... Поредната загубена кауза...

Май не правиш разлика между отделните модели рутери.

Неговият рутер е 740,а този 741,много добре знам,какво съм постнал.А кутиите им са еднакви.А за упорстване,май твоето е по голямо...

Неговият рутер е 740,а този 741,много добре знам,какво съм постнал.А кутиите им са еднакви.А за упорстване,май твоето е по голямо...

И след като установи разликата м/у това, което си посочил като модел  и това, което има предвид автора, защо ме караш да се образовам в погрешни неща? За кои кутии ми говориш, че са еднакви? Моля те, бъди мъж на място и се опитай да вникнеш какво се опитвам да ти кажа, преодолей себе си и се разрови за инфо по въпроса, не ми се влиза повече в излишни разправии. Аз не упорствам, а още от самото начало се опитах да те подсетя и то съвсем коректно, че грешиш и да се поогледаш преди да даваш съвети, но ти продължаваш. Всеки има право да даде съвет, това е форум, но когато е грешен и някой ти подскаже е добре да помислиш.

Package ContentsTL-WR740N

1 fixed omni directional antennas

Power supply unit

Resource CD

Quick Installation Guide

http://www.tp-link.com/lk/products/details/?model=TL-WR740N#spec - взето от тук.

Някой знае в една област повече, в друга по- малко и когато сгреши е редно да си признае грешката, а не да упорства. Всички ( или повечето) постоянно се учим и пак няма да знаем много..

onestarr82 ,вече два дни ти се дават съвети,а не си направил нищо.Върни се и прочети най-добрият отговор ти е даден още  в пост 11 ! Изпълниш ли го,това е абсолютно най-сигурният начин да си защитиш мрежата ,от нежелателен достъп. А конкретно по въпроса ти за намаляване на растоянието за хващане на интернет,ще ти дам верният отговор.Антената на рутера ти е 5 Дб. Купуваш си една по къса антена,с 1-1,5 дб.Така ще се намали значително растоянието за свързване с рутера...

Моделите на TP-Link със сменями антени са само тези, които имат "D" в края на модела (пример: TL-WR741ND).

Редактирано от sks1897 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.