Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За страданието и религиозността

Featured Replies

И аз мисля, че само религиозната нагласа на душата може да претопи това страдание, да унищожи процеса на мисълта с всичките му последици: страданието, страхът, тревогата, съзнанието за вина.

Първо, няма как една нагласа, била тя и религиозна, да унищожи страданието. Наличието, на каквато и да било нагласа в ума, рано или късно ни отвежда до страданието. Дори и саттвичните нагласи в съзнанието не водят до освобождение - така е според Йога Даршана, така е според Бхагават Гита.

Въобще, ако разгледаме целия текст, ред по ред, ще се изправим пред множество сериозни противоречия, които дори ведантистите биха нарекли с думите "невежество".

мчи мога аз да я заместя ко

дън страдаш де

:shy11: 

Ам чи айде, ама и моята профилна снимка не е много истинска, в една тема за мотори му бях постнал снимката на моето двуколесно конче. Така че ако ни харесаш и двамата ще те возим ;)

• Автор

Ми, не се страхуваме, но по начало дали си гледала диалога между Кришнамутри и Трунгпа Ринпоче? Дългичко е, но даже и само жестовете и реакциите да наблюдаваш ще разбереш много.

Диалогът съм го гледала. Не усетих как мина времето! И думите и жестовете са показателни.

Ам чи айде, ама и моята профилна снимка не е много истинска, в една тема за мотори му бях постнал снимката на моето двуколесно конче. Така че ако ни харесаш и двамата ще те возим ;)

само страдание да си земете с мене - мани

аз съм дърта бабка

само страдание да си земете с мене - мани

аз съм дърта бабка

Това ще го преценим на място някой път ;)

То и аз не съм първа свежест 30така скоро ще ударя...

Редактирано от bolgarin (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Аз не страдам,даже днес, съм и на кеф.Имам хубави новини. :whist: Ям топки.Шоколадови."Моцарт" Влизам в шабат. :whist:

..отвреме-навреме се пресягам и аз за една топка ,ама "Рафаело".Бяла шоколадовичка..ама,ако ти повярвам,че никога не си страдала ще е същото да посмееш да твърдиш,че никога не си лъгала!? :tongue2: 

Като ви чета как страдате в темата момичета, направо ми става едно... твърдо  състояние :) Пък и аз обичам шоколад :D

Ако под страдание се разбира, човек да се товари психически и да страда от това.Религията и религиозността не помагат, както и нерелигията и нерелигиозността. Помага осъзнаването на смисъла на вярата. Върши работа и високата самооценка. Високото самочувствие.Високото самочувствие е по лесно постижимо, отколкото осъзнаването на смисъла и значението на вярата.

Попаднах на следния интересен линк на английски.

В края на статията има и филмче: http://themindunleashed.org/2013/07/scientist-prove-dna-can-be-reprogrammed.html

Става дума за влиянието, което оказват различни вибрации, над ДНК.

“If you want to find the secrets of the universe, think in terms of energy, frequency and vibration.”

― Nikola Tesla 

"Ако искаш да намериш тайната на вселената, мисли от гледна точка на енергия, честота и вибрация."

Никола Тесла

В тази връзка отново стигаме до това, че сами си причиняваме всички страдания. Причината е невежеството ни. То е нашата болест.

И 2 филмчета за бонус:

https://www.youtube.com/watch?v=ycyZ-VhdH1s

https://www.youtube.com/watch?v=vVwdkTu1ras

Редактирано от дакини (преглед на промените)

През XVII век Рене Декарт разделя материалното и идеалното и казва, че науката се занимава с материалното, а религията – с идеалното. Сега, когато наближаваме контакт с извънземни, разбираме, че те, които идват при нас, боравят с друга парадигма и не сме длъжни да променим нашата. И се оказа, че религията е полезна на науката, защото ще даде морални стожери, за да можем да оцелеем в този вселенски хаос.

http://news7.bg/%D0%92%D1%8A%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%81-%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%B0/%D0%98%D0%B7%D0%B2%D1%8A%D0%BD%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B8-%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%B3%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0_l.baa_i.77432_b.25228.html#.U37x-Hbm7gE

Хм..щом ме питаш,ами да ти отговоря в твой стил,драга наша , Хени :) ..колкото по често ,жената се присяга към топките ,било  "Моцарт",било  "Рафаело",толкова по- често ще бъде щастлива и няма да страда..ей, в това мога да се закълна,в името на ашем ,че никога не лъжа :wink12:

:P:whist:

..Не се кълни,щот  на 4-и годинки друга коприва те е жегвала,както и мен,де..как сме лъгали и  за какво- няма точен спомен! :ph34r: 

Страданието,ако блика щот междукрачието е неудоволетворено,значи,че горната глава е просто ганглии за съкращения!Религията в това отношение перфектно и все още вършее в таз насока - създаване на "импотенти"..Не помня,ама се пише по дебелите книги,как се е консумирало "Моцарт и Рафаело" в едно - една изрязана дупка в чаршафа и закопчана нощница до шията за загрявка, а десертът сервиран в бардака! :tongue2:

..Сменявайки фона от тез закачки - страданието като чувство е изпитание  и узряване,което една нимфоманка например, може да чуе,но трудно би приложила...а,тя/те/ страдат,щот междукрачието им е вечно неудоволетворено..Дали религията би помогнала??!

Вижте Рая През Очите На Благословената Акиана

Детският ум и сърце са толкова чисти и далеч от битовия материализъм, с който ние възрастните пълним главите си ежедневно,  че е доста често срещано явление при децата да виждат и усещат много повече от заобиклящата ни реалност. Дори в библията е казано: „освен ако не се промениш и не станеш като малките деца, никога няма да познаеш небесата” – Матю 18:3.

Публикувано изображение

някои бая има да се прераждат доде прогледнат...

драга Хени,

ти си интересен природен феномен,след като  имаш "спомени" от мое име,за преживявания,които, аз никога съм нямала.Предлагам ти съвсем добросърдечно да пишеш кръстословици ,в които да зададеш въпроса "как се превръща стар,окъсан чорапогащник в ефектен лампион"..надявам се някой да ти даде също толкова ефектен отговор,на базата обаче  на личен опит.

ей ей ей я да не мешаш енигматиката тука моля

:down:

Искате въпросче? Веднага.

Защо се страхуваме да мислим със собствената си глава?

Ако не мислите или го правите не със собствената си глава то проблема е ваш

Като ви чета как страдате в темата момичета, направо ми става едно... твърдо  състояние :) Пък и аз обичам шоколад :D

Но надали обичаш топки... шоколадови де....

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

драга Хени,

ти си интересен природен феномен,след като  имаш "спомени" от мое име,за преживявания,които, аз никога съм нямала.Предлагам ти съвсем добросърдечно да пишеш кръстословици ,в които да зададеш въпроса "как се превръща стар,окъсан чорапогащник в ефектен лампион"..надявам се някой да ти даде също толкова ефектен отговор,на базата обаче  на личен опит.

Хени,

според Новия Завет,страданието е част от необходимото условие за постигане на вечен живот.Може би ,по този въпрос следва да се обърнеш към християните да ти бъде изяснено.Упорито се опитваш да ме причислиш към тях ,аз пък свенливо, всеки пореден път се опитвам да  се отбранявам  и  да ти обяснявам,че нямам общо с тая работа...ама карай да върви,ти си симпатяга и ще се правя,че ти се връзвам :lol6:

Що се отнася до това на което си написала"Страданието,ако блика щот междукрачието е неудоволетворено"........... то в тая насока пък съвсем не мога да ти дам полезен отговор,едно защото ще изместим естеството на темата ,второ защото  нямам климактериална депресия,трето  защото определено нямам страдание в слабините от такова естество...задай въпрос в кръстословица,надявам се някой с опит , да откликне.........  признавам,че съм напълно некомпетентна в тази област. :P

Сигурно имаш опит в това отношение,споделен  с някой религиозен,в неформална атмосфера ....та затова имаш и толкова категоричност в изказа ..иначе обратното ще бъде подходящо за тема "дъра -бъра" :P Аз също не знам да пише в някоя от дебелите книги за интимност  и пози "изрязани дупки в чаршафа" и "нощници закопчани догоре"..нямам и такъв опит ,та пак не мога да бъда компетентна..но знам,че ако веднъж поне се опиташ да бъдеш неголословна,ще си спомниш в коя дебела книга си чела ,такова нещо,че да видя дали иудаизма спада към заподозрените ,или ти просто пак  споделяш с нас поредната "непотвърдена информация" от "неформални източници" :wink12:

Що се отнася до "Рафаело "  и "Моцарт",то аз говоря за шоколадови топки,които обичам да си похапвам ....ти, какво имаш предвид е въпрос на някакви твои вътрешни преживявания  .. в този смисъл си мисля,какви ли полети на фантазията и бодро настроение  ще те затресат ,ако спомена нещо за свирки и фанфари :tongue2:

драга Хени,

с риск да повторя собствения си отговор на два пъти зададения от теб въпрос в рамките на един пост ...аз нямам религиозни забрани в тая насока,та затова нямам и страдание .. затова не се налага  да прецаквам, ашем ,в тая насока :wink12::tongue2::whist:

Сладкишче,Вал с полети шоколадови,както и моите,но НЕ винаги,щот Баланса не търпи,нито само да е тибетска,бургаска или ирландска сол,нито някаква си онли захарчица и затова е горчицата!

Толкова си изписала с хъс за разбор на всяко мое изречение,че тези вложени калории е толкоз гот за нагледност да ги беше синтезирала в кратце..Ми,тъй,де - какво да разтегаме локуми или ли,та да пълним страниците на сайта..де,де....Е,може,ама аз не съм фен на таквизи наложеници! :P 

И ако си в претенции за зрялост,а не в "климактериална депресия" не се обяснявай тийнеджърската!Кльопкам диалога с теб ,както и с други в тоз сайт!Словестната еквилибристика е дар + знания и които търсещият натрупва с времето,стига да иска,разбира се!Клише е,амааа - верно да му се не види!

Работицата с новият завет ти го натрапвам,щот е стратегия и тактика на еврейчиките/ти си еврейка?/ и изобщо цялата скалъпеност наречена библия е дело на юдейска фракция!Ооо,да - перфектен план + КАК да накараш да се страда,пропито във вменяемост за вина!..Каква вина??

Е,обясни на аудиторията от каква баш вина требе да страдат людете..Разбираш ли? - обясни генезиса на таз вина в кратце..логически,издържано и в потенциал на разумности от които НИКОЙ да не може да гъкне ,като противо-логика и издържаност!?Култовата,религиозна проституция е също въртелива в тоз жанр..!

п.п...С позитивност - до нови срещи тук! :whist:..и ще гледам ,когато бибероните на бебока ми ще ми позволят паузите между млясканиците му и пластмасите,както ти се изрази преди време, отново да си обменим акварелиТЕ

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.