Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Задължителната военна служба - безсмислица или необходимост?

Featured Replies

преди 12 минути, haidukpikaso написа:

например тия петвековните ни съжители например

И със армията от видеото в съседната тема, пак не сме имали кой знае какво да направим - планът грубо казано е бил да ги удържим два- три дена някъде до около Балкана, после идат руснаците и става, каквото ще става. Това е в обща сметка. При сегашните велики сили, държава като нашата да има армия си е чисто разхищение - нищо повече. 

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 104,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 6 минути, haidukpikaso написа:

ич нищо не ми се губи, никой няма да ни спаси - ясно ли ти е

Питаш ме дали ми е ясно нещо за което преди минута ти писах, че не съм съгласен!?!

Ти май си тракаш безцелно.

преди 27 минути, sound написа:

...да ги удържим два- три дена...

Колко? Нещо си мноого далече от истината. Ако говориш за часове по- бих се съгласил.
30,000 срещу 1,000,000 численост как звучи?

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

каква армия какви 5 лева ако ми дадът оръжие ше го издам за железо .  така ще направят и милиони българи .  тея с фабриките и държавниет поръчки  е евроатлантическите ценности да се бият .

преди 1 час, haidukpikaso написа:

и кат ни запука някой от нейде кво правим

За да очакваме армията ни да ни спасява в случай, че ни запука някой, трябва 400-500% от държавния бюджет да отиват за армията и цялата държава да сме военни, барабар с имигрантите от чужбина, но и това ще е малко. От една страна азиатските ни съседи са 8-ма военна сила в света, от друга и те като нас са членове на НАТО, от трета не се знае какво ще се случи с оглед на последните събития при тях. При всички случаи ние полза от армия нямаме. За сметка на това имаме полза от развитие на селското стопанство, където примерно може да се вложи военния бюджет. Или в здравеопазването и образованието. Все неща, за които би имало поне някаква минимална полза, за разлика от "армия".

Редактирано от badsector
правописна грешка (преглед на промените)

преди 4 минути, badsector написа:

8-ма военна вила в света

брех само вино и вили са ви в главата у тоя форум

преди 6 минути, badsector написа:

От една страна азиатските ни съседи са 8-ма военна вила в света, от друга и те като нас са членове на НАТО, от трета не се знае какво ще се случи с оглед на последните събития при тях.

И как биха реагирали великите при евентуален *не дай боже) конфликт между две членки на НАТО?
Чисто хипотетично...

преди 36 минути, zemonti написа:

Питаш ме дали ми е ясно нещо за което преди минута ти писах, че не съм съгласен!?!

Ти май си тракаш безцелно.

е го човека отдавна си издал оръжието за железо  и с парите  отишъл в канада 

преди 3 минути, ExaFlop написа:

И как биха реагирали великите при евентуален *не дай боже) конфликт между две членки на НАТО?
Чисто хипотетично...

както ще реагира ООН 

или пък народа решил  да мине към друга държава - демокрацията определя  гласът на народа да се чуе 

преди 9 минути, Yvan Sergeev написа:

тея с фабриките и държавниет поръчки  е евроатлантическите ценности

ще са първите, които няма да ги има тук. И оставаш ти с голия си г@з. Кво ли ще му се случи с двата лева от вторични?

преди 5 часа, ncl написа:

И НВО няма да е същото. И с него и без него - все тая.

Е няма как да е същото, ама поне тия, дето имат желание, ще научат нещо. Навремето аз имах желание да науча това-онова, други нямаха. Аз научих, те не научиха. Какъв е проблемът не разбирам. винаги ще има хора, които няма да имат желние за нищо, дори да живеят. Това означавеа ли, че трябва да си зариваме главите в пясъка? Аз съм абсолютно сигурен, че при добре направени неща, ще има и младежи, които доброволно ще предпочетат наборната служба. Навремето аз ИСКАX да служа в БНА и това не бе защото някой ме е задължавал. Други НЕ ИСКАХА да служат и това си е техния избор. Това означава ли, че трябва или не трябва да имаме наборна армия?  За мен най-доброто в момента е следното. Наборната армия да е доброволна, но всичко това да е подплатено и с много привилегии за младежите, решили да загубят било то 6 месеца, било повече. Мисля така сърдити няма да има. Няма да се сърдят нито тия, дето не искат да имат нищо общо с България, няма да се сърдят и другите, дето са решили по някаква причина да отделят 6 месеца или година от живота си, за да научат нещо ново, което в тоя размирен свят може да им помогне. 

А и си мисля, че когато се стигне до разговори - абе ти ходил ли си в казарма и когато човека не е ходил, ще потъне в земята от срам и опасения, че ще го обявят я за обратен, я за женчо, я за предател. Затова трябва да има доброволна наборна служба. Пък колко пари щяла да струва...ами ще дадем парите. Не е проблем. Пари за какви ли не глупости даваме и сега. Какъв е проблема да намерим и 1-2 милиарда за казармата? при положение, че ти момчета и момичета в армията ще вършат и някаква работа, а не само ще консумират на маса, както правят сега докато са безработни, то не виждам никакъв паричен проблем! 

преди 7 минути, badsector написа:

За да очакваме армията ни да ни спасява в случай, че ни запука някой, трябва 400-500% от държавния бюджет да отиват за армията и цялата държава да сме военни, барабар с имигрантите от чужбина, но и това ще е малко. От една страна азиатските ни съседи са 8-ма военна вила в света, от друга и те като нас са членове на НАТО, от трета не се знае какво ще се случи с оглед на последните събития при тях. При всички случаи ние полза от армия нямаме. За сметка на това имаме полза от развитие на селското стопанство, където примерно може да се вложи военния бюджет. Или в здравеопазването и образованието. Все неща, за които би имало поне някаква минимална полза, за разлика от "армия".

Навремето бе различно. Имахме и ядрен арсенал за "спешни" случаи. 

А да развиваме Селско стопанство е пълна глупост. Селксо стопанство развиват държави в Африка и Южна Америка. И да вложим парите от военния бюджет в селското стопанство, парите ще бъдат изпапкани от не повече от 500 човека. Ти ще им работиш на тях, ако не си един от тях, за 500 лева. Ей затова ги е страх от армията. В армията поне се вижда нещо, докато от селското стопанство нищо не виждаш, дори и на пазара. 

преди 6 минути, Yvan Sergeev написа:

или пък народа решил  да мине към друга държава - демокрацията определя  гласът на народа да се чуе

Фантасмагории. Ще създаваш световни прецеденти?

преди 4 минути, ExaFlop написа:

. И оставаш ти с голия си г@з. Кво ли ще му се случи с двата лева от вторични?

не го очаквах от модератор ....

какво да се случи че ги изпием

а като дойдат другите ше се договориме аз да управлявам народа и да нямат проблем 

Фантасмагории. Ще създаваш световни прецеденти?

как така е в крим народа реши >..

Най-вероятните окупатори са Русия, Турция и САЩ. Който и да ни нападне ритането срещу тях ще помогне колкото полската конна армия е спряла Хитлер.

Абе, тя и Аляска е руска, ама не искат да се връщат в Русия. А и в Крим нещата са маалко по-различни.
Отговорът ти за НАТО не е отговор!

преди 4 минути, zemonti написа:

Най-вероятните окупатори са Русия, Турция и САЩ. Който и да ни нападне ритането срещу тях ще помогне колкото полската конна армия е спряла Хитлер.

И като бяхме под руска, че и турска окупация, България изчезна ли? България почна да изчезва, след като се премахна руската "окупация" и ти си живо доказателство за това, как на българина се дава наклон на хуя от Канада! Ай сик транзит бе глория мунди!

преди 7 минути, Yvan Sergeev написа:
преди 9 минути, ExaFlop написа:

. И оставаш ти с голия си г@з. Кво ли ще му се случи с двата лева от вторични?

не го очаквах от модератор ....

Това би била реалността. Що подскачаш като ощипана булка?

Абе, тя и Аляска е руска, ама не искат да се връщат в Русия. А и в Крим нещата са маалко по-различни.
Отговорът ти за НАТО не е отговор!

да стане аляска като детройт като след война и да пусна малко руска пропаганда със  залежи на много злато и десеторен стандарт на живот и покупателна способност

и женските от аляска  ще отворят едни големи очи  и ще натиснат и мъжете ...

какво за нато  организация  без покритие  немат бензин да си заредат самолетите 

и компютърни симулации  и графика че са бомбандирали нещо като на северна корея видеото  как удря щатите 

преди 6 минути, ExaFlop написа:

Това би била реалността. Що подскачаш като ощипана булка?

в крайна сметка мисля че ще имат по полза от съюзник отколкото враг >...

като стана дума за аляска не знам руснаците как не са се сетили камчатка ли   беше да го направят казина и лъскави работи и като гледат  от другата страна  американите да завиждат и да им се иска да станат руснаци 

преди 21 минути, ExaFlop написа:

Чисто хипотетично...

Силно се надявам да не се налага да научим.

преди 19 минути, sennheiser написа:

...А да развиваме Селско стопанство е пълна глупост. Селксо стопанство развиват държави в Африка и Южна Америка. И да вложим парите от военния бюджет в селското стопанство, парите ще бъдат изпапкани от не повече от 500 човека. Ти ще им работиш на тях, ако не си един от тях, за 500 лева. Ей затова ги е страх от армията. В армията поне се вижда нещо, докато от селското стопанство нищо не виждаш, дори и на пазара. 

Една смотана Гърция с мизерната си селскостопанска площ развива селското си стопанство и изнася продукция за цяла Европа. Ние имаме в пъти по-добри условия от тях. Парите сега се папкат пак от малка бройка хора, а насреща им не се вижда абсолютно нищо. Не разбирам ти какво виждаш за тези пари. За сметка на това от селскостопанската продукция се вижда доста, при това точно на пазара. По супермаркетите наистина няма, затова за там трябва да се приемат закони, но това е друга тема. От изказването ти си вадя извод, че не живееш в България или просто казваш на черното бяло.

преди 53 минути, ExaFlop написа:

Колко? Нещо си мноого далече от истината. Ако говориш за часове по- бих се съгласил.
30,000 срещу 1,000,000 численост как звучи?

Е армията ни не е била 30К + че не е била като ич невъоръжена + че иде реч за битка на наша територия. То всичко е според зависи при реални бойни действия - при добро стечение на обстоятелствата за нас може и да се издеянат два- три дена, не е било нереалистично, а за повече ..... без  руснаците няма как да стане. 

преди 4 минути, badsector написа:

Една смотана Гърция с мизерната си селскостопанска площ развива селското си стопанство и изнася продукция за цяла Европа. Ние имаме в пъти по-добри условия от тях

това не знам кой те е излъгал но гърция имат  2 пъти по добри условия чисто климатично >

преди 5 минути, sound написа:

не е било нереалистично, а за повече ..... без  руснаците няма как да стане. 

че те руснаците искат да ни бият :D 

преди 33 минути, badsector написа:

Или в здравеопазването и образованието. Все неща, за които би имало поне някаква минимална полза, за разлика от "армия".

то как крадат пък от там ум да ти зайде - чакай си промени на куково лято

преди 5 минути, Yvan Sergeev написа:

че те руснаците искат да ни бият 

За какво да ни бият, като сме били съюзници? 

една стотинка няма да им дам на тия от НЗОК

били сме 

и с турците може да сме били преди 4000 години ама никой не помни да каже 

преди 4 минути, Yvan Sergeev написа:

били сме 

и с турците може да сме били преди 4000 години ама никой не помни да каже 

аааа помни една - е виж горе у историята кви спомени има една

:lol6:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.