Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Задължителната военна служба - безсмислица или необходимост?

Featured Replies

преди 4 минути, miro20 написа:

...

?!!?

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 104,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Нищо.

Такива като теб са освободени от казарма... :)

преди 7 минути, miro20 написа:

Нищо. Такива като теб са освободени от казарма...

Не те знам как си станал инженер и някой ти е дал изпита по политология...

преди 2 часа, simtech написа:

Аз не се и ръпам в твоят колектив на про американска пропаганда. Ти си от първите, които ще си подвият опашките и ще ходят да подлагат на американците. Аз очевидно мисля, а ти се ръпаш в стадното мислене. Нали знаеш - стадата ги пращат на кланицата на заколение..някой ден!

Мене от братушките не ме е страх. Слагаш водката на масата и ставате приятели. Безпокой се по-добре от американците, които са единствената нация в света, която бомбардира с атомно оръжие. А никой не иска дрисливите преференции, защото лятото на морето може да извади по 1500лв заплата и по никакъв начин няма да отиде в армията на 200лв заплата. Нито пък ще си губи времето. 6 месеца, 1 година или 2 години - това е изгубен работен стаж. А всичкото работодатели искат стаж и опит. В какво ще кажеш, че имаш опит от казармата - в лъскане на автомата, плочките или бастуна?
А и при случаите с компресори и премазани с камион от старшини новобранци - много "привлекателно" изглежда. Докато не се разкарат келешите и малоумниците, по-добре да я разтурваме тая държава.
Аз проблеми нямам, утре мога да си извадя руски паспорт. Жална ти майка на тебе американче.

Само да ти кажа. Идеята за руски паспорт ти е много лоша. Директно те хващат за ушите и в армията:) За 2 годинки.

Току що, karadzha написа:

Само да ти кажа. Идеята за руски паспорт ти е много лоша. Директно те хващат за ушите и в армията За 2 годинки.

Ако ни завладеят талибаните, имам резервен план. :D А тия с двойно не ги пипат ;)

Току що, simtech написа:

Ако ни завладеят талибаните, имам резервен план. :D А тия с двойно не ги пипат ;)

Твоя си работа. Аз ти казвам, ти ко искаш троши си главата:)

Легализиране на продажбата на огнестрелно оръжие на физически лица. Право на защита на частната собственост с огнестрелно оръжие. За 2-3 хил. лв месечно с удоволствие бих изкарал казарма в БГ иначе сериозно мисля да взема още един чужд паспорт и да върна БГ личните документи след време. И без това е по-добре да нямам  никакви БГ документи и задължения или недай си боже някакви права към тази "държава" в която за съжаление съм се родил :) 

преди 2 часа, bolgarin написа:

Легализиране на продажбата на огнестрелно оръжие на физически лица. Право на защита на частната собственост с огнестрелно оръжие. За 2-3 хил. лв месечно с удоволствие бих изкарал казарма в БГ иначе сериозно мисля да взема още един чужд паспорт и да върна БГ личните документи след време. И без това е по-добре да нямам  никакви БГ документи и задължения или недай си боже някакви права към тази "държава" в която за съжаление съм се родил :) 

Да, след като липсва алтернатива за развитие в България, е добре да се опита в чужбина.

Там спокойно може да не се пишеш bolgarin.

преди 8 часа, bolgarin написа:

...иначе сериозно мисля да взема още един чужд паспорт и да върна БГ личните документи след време. И без това е по-добре да нямам  никакви БГ документи и задължения или недай си боже някакви права към тази "държава" в която за съжаление съм се родил :) 

Ако си роден български гражданин, ама да си българин де, не някакъв от малцинствата, тогава можеш да се скриеш в бг от разни чужди правосъдия, където ще те изкрат по-черен и от дявола, просто защото си чужденец.
Българската държава няма да те екстрадира, ако не си направил някакво тежко престъпление. Например, ако си натрупал огромни дългове към разни банки във Франция, просто се връщаш в бг и си продължаваш живота. 

преди 1 час, Белгиеца написа:

Ако си роден български гражданин, ама да си българин де, не някакъв от малцинствата, тогава можеш да се скриеш в бг от разни чужди правосъдия, където ще те изкрат по-черен и от дявола, просто защото си чужденец.
Българската държава няма да те екстрадира, ако не си направил някакво тежко престъпление. Например, ако си натрупал огромни дългове към разни банки във Франция, просто се връщаш в бг и си продължаваш живота. 

А какво е огромен дълг? 2500-3000 еврака смятат ли за такъв?

Извинявам се много колко кредит бихте ми отпуснали с условие да не го връщам. Извинявам се и аз, че изтървах промоцията в КТБ. А колкото за ника не помня кога даже съм го регестрирал и къде съм бил тогава. Имам освен руски паспорт която е огромна страна - континент. Варете ме търсете там.

преди 12 часа, bolgarin написа:

Извинявам се много колко кредит бихте ми отпуснали с условие да не го връщам. Извинявам се и аз, че изтървах промоцията в КТБ. А колкото за ника не помня кога даже съм го регестрирал и къде съм бил тогава. Имам освен руски паспорт която е огромна страна - континент. Варете ме търсете там.

От Смяна на профила може 2 пъти за месец да промениш ника. Аз си бях сложил за проба име 卡拉贾, което от китайски значи Караджа:)

Редактирано от karadzha (преглед на промените)

преди 12 часа, karadzha написа:

От Смяна на профила може 2 пъти за месец да промениш ника. Аз си бях сложил за проба име 卡拉贾, което от китайски значи Караджа:)

Найс.

Белгийската армия ги спаси от терористичните атаки..мда...

А ние почти нямаме армия - и терористични атаки нямаме.

преди 35 минути, simtech написа:

Белгийската армия ги спаси от терористичните атаки..мда...

Мне, едни други държавни органи не ги спасиха от терористичните атаки. На армията не ѝ е това работата. Знаеш го много добре. Ама като стана белята викнаха армията. Ние кого ще извикаме?

Току що, A.com написа:

Мне, едни други държавни органи не ги спасиха от терористичните атаки. На армията не ѝ е това работата. Знаеш го много добре. Ама като стана белята викнаха армията. Ние кого ще извикаме?

Бат Бойко Борисов. Помиярска държава си заслужава помиярското пазене - от помияри. :mad:

преди 2 часа, simtech написа:

Бат Бойко Борисов. Помиярска държава си заслужава помиярското пазене - от помияри. :mad:

Ако „разсъждаваме“ по твоя начин, нямаме бъдеще....

Ти не милееш за народа, а за собствения си задник-там ти е грешката!

преди 14 часа, chochomen написа:

Ако „разсъждаваме“ по твоя начин, нямаме бъдеще.... Ти не милееш за народа, а за собствения си задник-там ти е грешката!

Аз милея за народа. Но не знаеш как си мисля в момента - Защо и тук няма някой атентат, ама бомбата да е някоя по-голяма и сложена на скамейката, където в Парламента стои Бойко Борисов. Да се изчистим от тая нагла, долна сган.
Понеже изглежда сами не можем...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 6 часа, simtech написа:

Аз милея за народа. Но не знаеш как си мисля в момента - Защо и тук няма някой атентат, ама бомбата да е някоя по-голяма и сложена на скамейката, където в Парламента стои Бойко Борисов. Да се изчистим от тая нагла, долна сган.
Понеже изглежда сами не можем...

Да не вземеш да превърнеш мислите в дела.

Редактирано от A.com (преглед на промените)

• 3 месеца по-късно...

Гледам, че пак има напъни за глупостта наречена казарма. 

Само едно да кажа, който се е родил човек, ше бъде човек и без казарма, а говедото и през 20 казарми да го прекараш, пак ще си остане говедо. 

Вместо да имаме огромна военна администрация, по-добре да се направи една нормална армия (професионална, доброволци), която да бъде добре обезпечена и да правят това, което правят с желание. Да са военни. 

Радвам се, че не съм си загубил 2 години от живота, за да седя на пост с празен автомат да пазя някакъв склад и да трябва някакъв чичак да ме унижава само защото има някакъв си чин. 

преди 14 минути, ostavime написа:

Радвам се, че не съм си загубил 2 години от живота, за да седя на пост с празен автомат да пазя някакъв склад и да трябва някакъв чичак да ме унижава само защото има някакъв си чин. 

Еее! Радвай се, защото ако си ми бил новобранец, то и днес да си ме помнил с "добро":)

Относно темата сега. Да, глупост е връщането на наборната войска. Къде ще пребивават? Къде ще живеят тия войници? С какво ще ги храним? С какво ще ги въоръжим?

Всичко е унищожено и разрушено, а за ново пари няма! Бюджета едвам смогва да издържа малобройната ни професинална армия, та камо ли наборна! 

току що, Кумчо вълчооо написа:

Еее! Радвай се, защото ако си ми бил новобранец, то и днес да си ме помнил с "добро"

Ама като излезе от казармата се води цивилен и може да ти накриви каската.

преди 2 минути, simtech написа:

Ама като излезе от казармата се води цивилен и може да ти накриви каската.

Хе,хе! Аз съм от типа - говедо! :)

За да не е този пост офтопик, та сещам се, че имаме повод за референдум. Резултата ще да е ясен, но все пак.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.