Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Задължителната военна служба - безсмислица или необходимост?

Featured Replies

преди 2 минути, A.com написа:

Че кой обича да му показват кирливите ризи. Аз като намеря интересно клипче в нета си го свалям на компютъра, че не се знае кога ще го изтрият от разните сайтове за видео споделяне.

Не дискриминирай жените. Едно време и те са имали военна подготовка. :)

Някои жени се държат по мъжки за разлика от други ''мъже'' :D 
И сега има жени в тези структури но по малко са.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 104,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 9 часа, simtech написа:

Аз пръста не си мърдам без пари, камо ли да си изцапам ъчичките. За 250лв никой не работи в момента, защото минималната заплата е над 320. И не е въпрос на това кой имал владика, а и кой е кадърен и образован. Не съм учил общо над 15 години, за да чистя кенефи. Нито ми е било хубаво, нито ми е било лесно толкова години да задържа една посока въпреки обстоятелствата. И  никой не ме е финансирал, а съм работил, за да си го плащам. Родителите ми не бяха владики. Но съм го направил. Според теб няма да мога да си намеря друга работа, освен чистач на тоалетни, след като толкова години съм си следвал целта ли? Или ще дам да ми казва какво да правя някой по-тъп от мен? Авторитетите ги признавам само подплатени.
А на 18 може да си излязъл 3-ти разред електротехник от техникума. С още 1-2 удостоверения можеш да работиш на заплата  поне 700-800лв. Аз като излязох, можех да работя това. Но отидох в института, за да се напъвам за висше. Което дава шанс за много повече. И го имам. Не съм уверен ти дали го имаш. Живот и здраве, някой ден ще имам кола новичка, висок клас и без да се загробвам с лизинги и кредити като теб. Само с 1 вноска - цялата сума!
Полезните работи не ме интересуват. Няма да са полезни за мен. А пръста не си мърдам за предателите, които ни управляват.

Пич, аз в казармата реших няколко сборника със задачи по математика и за разнообразие понаучих полски език! Кога в цивилния живот щях да реша тия задачи, за да успея да кандидатствам успешно във ВУЗ с математика? И кой ще ме търпи по цял ден да стоя над сборниците със задачи в къщи, без нищо да правя? А ми отговори на това и тогава напявай кой кадърен и кой образован! А стига с глупостите си, че ми писна! 

Ти не си мърдаш приста без пари, но ще дойде момент, когато ще искаш помощ и някой ще ти поиска парички за това. Запомни ми думата!

Редактирано от Кико (преглед на промените)

преди 33 минути, simtech написа:

Срахливко може да си ти. Че протестираш само на маса и пред телевизора.

Ти кво, на улицата ли ходиш да протестираш. Голям "смелчага":) И ти висиш и философстваш по форумите. Така с думи, ако се оправяше държава, ще я оправиш, ехе:)

Аз като бях по митингите ти още си се напикавал. За съжаление СДС го превзеха комуняги като Костов и прочие.

Редактирано от karadzha (преглед на промените)

преди 56 минути, Agentpat™ написа:

Бъркаш, драги ми страхливко! Никога не съм бил от електората на БСП. ;)  Партия бъкана с милионери, не може никога да е моята партия!

Не разбра ли, че всеки с различно мнение е комунист?

преди 6 минути, Кико написа:

Пич, аз в казармата реших няколко сборника със задачи по математика и за разнообразие понаучих полски език!

Изглежда си частен случай или лъжеш нагло и долно. О да, - затворник със загуба на време, който е минал между капките и не са го пратили в свободното време да бяга 40км с противогаз. Голяма работа, като си кандидатствал във ВУЗ с математика. Аз съм кандидатствал с физика.
На кого ли да вярвам - на репортите за инвалидизирани и загинали в казармата, на други които казват как са избелили повече картофи, отколкото са изстреляли патрони, на други които говорят за тотална простотия или ти, за което тя е била най-хубавото нещо в живота, а?

преди 4 минути, Кико написа:

Не, комунизмът няма нищо общо като идеология с изродщината, случила се тук.

преди 5 минути, karadzha написа:

Ти кво, на улицата ли ходиш да протестираш.

Вас ви видяхме. България е болна от рак и трябва здраво рязане, за да има някакъв шанс да оздравее.

преди 2 минути, Кико написа:

И от старото поколение. Забравил е майка си и баща си, които до вчера са го хранили. Всичко бил постигнал сам в живота, брей. Голям герой се писа шубето.

преди 3 минути, karadzha написа:

Голям герой се писа шубето.

Поне не съм окрал Българя като вас. Виновни са дори тези, които не са крали. Защото навремето не са направили това, което са сторили румънците на Чаушеску - разстреляли са го. За това, че страната е пълна с меки китки, които вярват като овце на всичките лъжи на правителствата.

преди 5 минути, simtech написа:

Вас ви видяхме. България е болна от рак и трябва здраво рязане, за да има някакъв шанс да оздравее.

Ахам! И първо трябва да започнем от шубета като теб. 

Току що, simtech написа:

Поне не съм окрал Българя като вас. Виновни са дори тези, които не са крали. Защото навремето не са направили това, което са сторили румънците на Чаушеску - разстреляли са го. За това, че страната е пълна с меки китки, които вярват като овце на всичките лъжи на правителствата.

Да бе, много вярваме. И на мен надеждата ми беше в по-младото поколение, ама сте много деструктивни (ти в частност).

Ако всички са като тебе, нищо няма да оправите.

И да направиш къща, се иска здрав темел, даже и да бутнеш старата къща:)

преди 4 минути, Agentpat™ написа:

Ахам! И първо трябва да започнем от шубета като теб. 

Не, трябва да почнеме от великите мъже от великата армия, които създадоха една велика държава. Която е клоаката на Европа, така че всичко в по-предните 2 изречения е долна лъжа. И които при всеки протест протестират с мълчание до смърт пред телевизора. Това, че в казармата са ти съблялки гащите и са те били с колана те прави много голям мъж ли? Или това, че имаш един полов орган? По-добре малък, свой и отпред, отколкото голям, чужд и отзад. Явно имате опит с това.
Да не говорим, че най-известните педали излязоха от вашата казарма, като Азис и Евгени Минчев.

преди 1 минута, simtech написа:

Не, трябва да почнеме от великите мъже от великата армия, които създадоха една велика държава. Която е клоаката на Европа, така че всичко в по-предните 2 изречения е долна лъжа. И които при всеки протест протестират с мълчание до смърт пред телевизора.

Ти не каза къде ти протестираш. Или си като платените протестъри, колкото да се намърдат някъде на службица или за некой лев?

преди 4 часа, McLane написа:

Кикиморо ..............доказан факт е ,че профи армия е далеч по-ефективна и полезна от наборната дори и в по-малък състав.По-лесно и по-евтино е !

За по-ефективна да, за по-евтина не. Казах защо е така. Професионалната армия се занимава с неща, които не произвеждат продукти с добавена стойност. Те консумират. Наборната армия произвежда и продукти с  добавена стойност, които на пшрактика се консумират от самата армия. Войниците получават минимални възнаграждения за ежедневни нужди. Точно за това наборната армия е по-евтина от професионалната, макар и не толкова ефективна. Всъщност, има две причини за въвеждане отново на наборна армия. Първата е лошото състояние на професионалната и второто, което е и по-важно, разпасаната днешна младеж.  Това много ясно си личи от коментарите в тая тема. 

Относно клипчетата с издевателства в руската армия ще кажа. Някой обърна ли внимание, какво е наказанието в подобни случаи? 3-10 години. Проблемите се решават лесно, стига някой да се захване с тях. Когато аз бях старо куче, имаше някои не точно издевателства, а каране на новобранците след работно време да вършат работа - сапунка. Всеки в казармата знае какво е това. правил съм сапунки  и по нареждане на ротния, защото просто имахме ден за чистене на сградата. Нали се сещате, че нямаме назначена чистачка, та се налага сами да се грижим за хигиената и чистотата. Но когато ние или по-точно един-двама от наборите ми бяха накарали новобранците да правят сапунка, на следващия ден имахме от 8 до 17 часа с противогази :) В друг случай ротния при -16 градуса ни води за марш на скок с атоми отляво, отдясно...от путка му майна при една виелица с пълно бойно снаражение - автомати, мешки, манерки, противогази, патрони... Кога друг път щях да разбера какво е да атакуваш противник при ядрена война зимата при -16 градуса във виелица? Никога. За което благодаря на ротния, че ни показа какво е да си на война в трудни условия. След това имаше и разриване на целия плац при метър сняг, но и това все някой трябваше да направи, защо да не са издънилите се стари кучета :P . И до днес си нося греблото за сняг в колата всяка зима, за да си разривам паркоместа или просто да си вадя колата когато закъса. Тая зима бе ужасна. Така, че наученото в казармата се ползва от мен и в практиката. Няма тън мън. Имаше един тарикат на работа, дето след като си разринах мястото, почна да спира там. 1-2-3 дена, накрая му написах на един картон, че ако не си разрине мястото до мен в понеделник сутринта, ще си има проблеми  с изпихнати гуми. Да видиш как в понеделник си бе донесъл гребло и бе разринал. Та тоя в казарма не  е ходил, а би трябвало. Ей за това и трябва казарма за всеки младеж - за да стане мъж, че току виж станал по трудния начин, помпейки в преспите гуми или още по-лошо, сменяйки разрязани такива. 

преди 6 минути, Кико написа:

Войниците получават минимални възнаграждения за ежедневни нужди...
и второто, което е и по-важно, разпасаната днешна младеж.  Това много ясно си личи от коментарите в тая тема.
Та тоя в казарма не  е ходил, а би трябвало. Ей за това и трябва казарма за всеки младеж - за да стане мъж, че току виж станал по трудния начин, помпейки в преспите гуми или още по-лошо, сменяйки разрязани такива. 

Никой не иска да ти работи за кирливото мизерно мининално възнаграждение бе! А се видя ВИЕ какви мъже сте и каква страна построихте. Мъже сте били, ама друг път. Слабо волеви овце, които ви моделираха и ви промиха мозъците кадри на диктатурата, които управляват и днес.
Разпасана младеж? С какво, че работим и искаме да се развиваме? Че като си излязъл от армията те е яд, че си имал един гол прошляшки гъз, а аз на тия години съм имал доста повече, включително и кола ли?
Повтаряте едно и също. Разпасаната младеж, гейовете, патриотизъм. Само дето казармата е родила най-големите обратни в България, а по вашите простотии в казармата се оказва, че сте били такива. Оказва се, че патриотизмът е бил мръсна дума в казармата, след нея и въобще в модерна България. Ясно е, че бленувате за едно време на тоталитаризъм, където за дънки се наказва с хвърляне като храна на прасетата в Белене.

Току що, simtech написа:

Никой не иска да ти работи за кирливото мизерно мининално възнаграждение бе! А се видя ВИЕ какви мъже сте и каква страна построихте. Мъже сте били, ама друг път. Слабо волеви овце, които ви моделираха и ви промиха мозъците кадри на диктатурата, които управляват и днес.
Разпасана младеж? С какво, че работим и искаме да се развиваме? Че като си излязъл от армията те е яд, че си имал гол гъз, а аз на тия години доста повече, включително и кола ли?

Ти може да имаш доста повече, защото такива като мен са обрали негативите през деветдесетте! Затова бъди благодарен че сме били ние, а не ти. 

Относно сборниците, няма как да те убедя, пшепрашам бардзо. 

Решавах задачи, примерно когато имахме дни за пролетно обслужване на техниката, а денят бе дъждовен. Знаеш ли какъв кеф във Виетнамката под капките дъжд :)  По мое време се кандидатстваше само с математика във ВУЗ. Не знам защо после промениха това. На практика само математиката е важна за инженера. Май доста ви разглезиха, за да ви вкарат насила във ВУЗ-овете. По мое време гледахме повечето как сме 180-та, 500-тна, 1000-на резерва :)

Има такава държава, няма такъв народ....

преди 7 минути, Кико написа:

Ти може да имаш доста повече, защото такива като мен са обрали негативите през деветдесетте! Затова бъди благодарен че сме били ние, а не ти.
По мое време се кандидатстваше само с математика във ВУЗ. Не знам защо после промениха това. На практика само математиката е важна за инженера.

Айде бе! Кога си мислиш, че съм роден, преди 5 години ли?! Аз съм живял през тия 90-те също така! Най-помийното време. Гледах как всичко ми се разпада пред очите, включително и фалшивият ви морал.
Математиката не е единствено важна за инженера, а приложните науки на база на същата. Явно си достатъчно не учен, за да не знаеш, че физиката е използване на математика, за обясняване на зависимостите в света ни, във Вселената ни. И ако си толкова плитък ум, запитай се дали можеш да пратиш чист теоретичен математик да ги конструира или построи блок на АЕЦ. Не, не може!

преди 3 минути, Tanner Foost Foust написа:

Има такава държава, няма такъв народ....

Тая държава е ваша рожба. Тоя народ - това сте вие! Много се радвам, че няма да стана като вас.
Защо ВАША!? Аз в Парламента някой под 40 години не съм видял!

преди 25 минути, simtech написа:

А, аз я окрадох, знаеш ли, затова от много крадене кръста ме свива кога скимна да поработя :)  правиш грешка, като разделяш всички пишещи тук на лоши комунисти и добри...антимафиоти. Имай предвид, че аз, Караджата и Агентпат  сме разждани в доста отдалечни години. Дори може да се окаже, че ти си по близо до единия, отколкото той до другите дето споменах. И как така ни раздели на поколение "подлеци" и поколение "ни лук яло ни лук мирисало"? 

преди 2 минути, simtech написа:

Айде бе! Кога си мислиш, че съм роден, преди 5 години ли?! Аз съм живял през тия 90-те също така! Най-помийното време. Гледах как всичко ми се разпада пред очите, включително и фалшивият ви морал.
Математиката не е единствено важна за инженера, а приложните науки на база на същата. Явно си достатъчно не учен, за да не знаеш, че физиката е използване на математика, за обясняване на зависимостите в света ни, във Вселената ни. И ако си толкова плитък ум, запитай се дали можеш да пратиш чист теоретичен математик да ги конструира или построи блок на АЕЦ. Не, не може!

Тая държава е ваша рожба. Тоя народ - това сте вие! Много се радвам, че няма да стана като вас.

За разлика от тебе сме оптимисти не песимисти като теб. 
От това да си песимист нямаш полза.
Бориш се с действия и дела не със слова във форуми.

преди 12 минути, Кико написа:

И как така ни раздели на поколение "подлеци" и поколение "ни лук яло ни лук мирисало"? 

Не, не правя грешка. Защото не говорите истина и говорите каквото ви харесва. Милеете за тоталитаризма, някой да ви казва какво да правите. Милеете за какво ли не, включително да се изживявате като морални съдии. И това, което е днес, съвременната капиталистическа България е построена от хора, част от вас. Изкарвате във времето, нравите и армията неща, които тя не притежава. Заблуждавате. Твърдите и как армията трябвало да замества семейството. Ако днес има лигави деца, то тия деца пак са ги правили хора от вашето поколение. Хора от вашето поколение са им давали пример, докато са растели.
Самият факт, че подлеци има от хората, ходили в армията ясно говори, че армията очевидно на нищо никого не е научило. Освен кога да сваля гащите.

преди 10 минути, Tanner Foost Foust написа:

За разлика от тебе сме оптимисти не песимисти като теб.

Надежда всяка тука оставете. Надежда тук - само с чистка. Няма как да не мирише, докато не изхвърлиш боклука. От управлението. Но хора като вас не смеят. Вашите поколения само къткате ГРОБ, БСП и ДСБ...И другите пионки.
От хора, които гледат Биг Брадър и турски сапунки друго и не очаквам.

преди 9 минути, simtech написа:

Не, не правя грешка. Защото не говорите истина и говорите каквото ви харесва. Милеете за тоталитаризма, някой да ви казва какво да правите. Милеете за какво ли не, включително да се изживявате като морални съдии. И това, което е днес, съвременната капиталистическа България е построена от хора, част от вас. Изкарвате във времето, нравите и армията неща, които тя не притежава. Заблуждавате. Твърдите и как армията трябвало да замества семейството. Ако днес има лигави деца, то тия деца пак са ги правили хора от вашето поколение. Хора от вашето поколение са им давали пример, докато са растели.
Самият факт, че подлеци има от хората, ходили в армията ясно говори, че армията очевидно на нищо никого не е научило. Освен кога да сваля гащите.

Надежда всяка тука оставете. Надежда тук - само с чистка. Няма как да не мирише, докато не изхвърлиш боклука. От управлението. Но хора като вас не смеят. Вашите поколения само къткате ГРОБ, БСП и ДСБ...И другите пионки.
От хора, които гледат Биг Брадър и турски сапунки друго и не очаквам.

Аз деца нямам. Със сигурност ако бях направил дете като теб, щеше да изяде много шамари зад врата докато влезе в правия път. 

Аз не милея за нищо. Капиталистическа България не съм строил. Може би единствения ми принос към капиталистическа България бе, когато замярах Андрей Луканов със снежни топки. Е, нямаше домати и яйца, зима беше, криза...И оня мазник Лилов - най-омразната за мен личност от 1989-та-1990-та. Няма да забравя, как излезе мазника по телевизията и съобщи, че БКП връщали имената на преименуваните така наречени турци! И ми викаш, че аз милея за комунизма? А знаеш че на клетвата трябваше да отговаряме на поздравите с "другарю ..." и аз бях единствения, дето се заклех като споменах "господин"? Ама отде да знаеш ти, недоносче на комунизма! Колкото добро съм видял от комунизма, дваж пъти видях от демокрацията. 

преди 3 минути, Кико написа:

Аз деца нямам. Със сигурност ако бях направил дете като теб, щеше да изяде много шамари зад врата докато влезе в правия път. ... Ама отде да знаеш ти, недоносче на комунизма! Колкото добро съм видял от комунизма, дваж пъти видях от демокрацията. 

Ха-ха. Недоносче на комунизма. Ти сериозно ли? Няма как. А кой е за вас правият път? Сигурно тоя, по който тръгнаха много от вас ли? Да стават мутри, борци и депутати, които ежедневно да осират България и днес в чужбина да ни имат като дестинация за секс и алкохолен туризъм?

преди 17 минути, simtech написа:

Защо ВАША!? Аз в Парламента някой под 40 години не съм видял!

И аз критикувах нашите, лека им пръст, също като тебе. Но не направих нищо повече от тях в живота. Не си мисли, че ще направиш нещо с много джавкане. Сам казваш, че за без пари няма да си мръднеш пръста, а точно така никога няма да се оправим.

Виждам, че те няма никакъв в градивната критика. Унгарците и чехите не убиха техните комунистически вождове, но и не съсипаха промишлеността и селското си стопанство, което беше на основата на техния соц.

преди 2 минути, simtech написа:

Ха-ха. Недоносче на комунизма. Ти сериозно ли? Няма как. А кой е за вас правият път? Сигурно тоя, по който тръгнаха много от вас ли? Да стават мутри, борци и депутати, които ежедневно да осират България и днес в чужбина да ни имат като дестинация за секс и алкохолен туризъм?

Абе не ме слагай под общ знаменател с някой идиот! Ти комуняга ли си, какъв си, че говориш за масите? Нали сам каза, че си недоносче на комунизма - демек някой комуняга те е направил такъв? Какво недоволстваш? Ай уточни се какъв си - недоносче или Господ!

преди 5 минути, karadzha написа:

И аз критикувах нашите, лека им пръст, също като тебе. Но не направих нищо повече от тях в живота. Не си мисли, че ще направиш нещо с много джавкане. Сам казваш, че за без пари няма да си мръднеш пръста, а точно така никога няма да се оправим.

Правил съм и неща про боно, помагал съм и мога да се гордея с моята честност. Но никога не бих си мръднал пръста за глупости и не бих вършил работа със заплащане под прага на достойното в името не на общественото благо, а на нечий интерес, нито пъх бих бил позволил да ме заставят.
Грешно ме разбираш. Общественото благо е едно, никога не бих станал част от нечия робовладелска империя.

преди 2 минути, Кико написа:

... Ай уточни се какъв си... Абе не ме слагай под общ знаменател с някой идиот!

Коректив. А знаменателят си го заслужи сам.

преди 1 минута, Кико написа:

Абе не ме слагай под общ знаменател с някой идиот! Ти комуняга ли си, какъв си, че говориш за масите? Нали сам каза, че си недоносче на комунизма - демек някой комуняга те е направил такъв? Какво недоволстваш? Ай уточни се какъв си - недоносче или Господ!

Кво недоносче. Те днешните се имат за специални. И за всичко космосът им крив.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.