Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Задължителната военна служба - безсмислица или необходимост?

Featured Replies

И отиваш в Дисцип

И срокът на службата ти набъбва

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 104,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 1 минута, ExaFlop написа:

И отиваш в Дисцип

И срокът на службата ти набъбва

Могат и в ареста да го вкарат, до като му дойде акъла.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 4 минути, ExaFlop написа:

И отиваш в Дисцип...И срокът на службата ти набъбва

За това ли днес по улиците е пълно с пъзльовци, които приемат най-радушно гаврата на родното правителство? Аз като казвам, че се обучават роби и вашето поколение явно е свикнало да мисли като такива...Докато не минат поне 2-3 поколения, въобще няма да мръдне напред тая държава. Камо ли за оправяне да си говорим.

преди 43 минути, simtech написа:

Циганите не ги плащат. :whist: А за останалото - казармата ражда интелектуални роби. Това е много по-страшно.

Лошо. А няма ли опция - "Старшина, бягай ми от главата, да не ядеш тръбата!?"

Те и билета не си плащат във влака.
Аз и вие не можем да имаме техният манталитет.
Мен и вас системата няма да ни толерира като тях.
Такава е системата тук спрямо по тъмните цветове. 
И какво да не би да промените нещо със стотина коментари.

Не обсъждаме ромите в България а военната служба.

Спокойно няма да има задължителна военна служба.
Няма да се дават толкова много парични ресурси за това.

Няма да ви млатят военни другари, не се плашете :D

Току що, Tanner Foost Foust написа:

Не обсъждаме ромите в България и военната служба.

Интересно ми е как циганите ще ги вкарат във военната служба, А?

преди 1 минута, Tanner Foost Foust написа:

Такава е системата тук.

Навсякъде по света системата за военните е такава.

преди 22 минути, simtech написа:

:tongue2: Ето това ти изказване ми подкрепя моето по-рано. Че в казармата се раждат роби, отличаващи се с ограничена мисловна дейност.

Живко! Хората в казармата не са роби. Просто се изпълнява заповедта, без да коментираш дали е правилно или не. По рано ти бях написал че за тази работа, си има висши военни, които вземат решенията. Обикновения войник е призован на служба, за да ги изпълнява. Иначе бързо ще ти покажат точното място, на което ще се отзовеш.Ти си като децата. Колкото и да ти говорят си знаеш твоята. Аз не те плаша, а си говорим съвсем приятелски.

преди 22 минути, simtech написа:

:tongue2: Ето това ти изказване ми подкрепя моето по-рано. Че в казармата се раждат роби, отличаващи се с ограничена мисловна дейност.

преди 7 минути, simtech написа:

За това ли днес по улиците е пълно с пъзльовци

Визираш и себе си? Защото не те виждам на улицата на протест или в съда на дело срещу държавния апарат.

преди 4 минути, simtech написа:

Както ги вкарваха навремето - в ГУСВ и на други подобни места. Ама ще пречат на далавераджиите с магистралите.

На огромната машина Главболгарстрой що й разказаха играта? Хем тя е цивилна.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 17 минути, simtech написа:

Както ще вкарат теб за да си отслужиш времето, по същия начин ще вкарат и циганина. Няма да има никаква разлика или: Ама аз не искам да служа! Тварят те на камиона и директно, където си разпределен. Ти ще си в Търново и ще ти идвам на свиждане. Тук училището е за вишисти и са по двама в стая. Ако имаш повече парички, може да си и ...сам! Накрая, дай боже да те направят лейтенантче, сам ще останеш на служба. По твое желание. Иначе в цивилния живот с този сервиз - си загубен братче! При положение на лейтенант при уволнението и оставането ти на служба, ще имаш само 25 години стаж и си в пенсия като минимум...подполковник, стига да не си такъв тиквеник, за да те разжалват. Но ти ще се стегнеш, защото сме ти гласували доверие!

преди 50 минути, * СТЕФАН * написа:

При положение на лейтенант при уволнението и оставането ти на служба, ще имаш само 25 години стаж и си в пенсия като минимум...подполковник, стига да не си такъв тиквеник, за да те разжалват. Но ти ще се стегнеш, защото сме ти гласували доверие!

А ти какво, генерал ли излезе от там? Акъл на квадрат. Блах...

преди 5 часа, ExaFlop написа:

И имаш право на "Тъй вярно" и "Съвсем не"

Най-вече на „Слушам“ (и изпълнявам).

преди 5 часа, simtech написа:

казармата ражда интелектуални роби.

Ти си роб и мисленето ти е такова. Свободният човек не хленчи по цял ден, като вдовица за член...

Като се ожениш и жена ти те опознае що за „стока“ си, ще изкараш доживотна казарма в домашни условия.

По цял ден ще има „строй се- преброй се.“

преди 5 часа, simtech написа:

Докато не минат поне 2-3 поколения, въобще няма да мръдне напред тая държава.

Не е вярно! Докато не свалим тази „демократична“ върхушка, която ни управлява-бял ден няма да видим.

Проблемът е, че ни разделят-не искат да сме единни. Разцепен народ се управлява по-лесно. Насъскват хората на етническа и партийна основа. Докато се караме, спорим, псуваме и тн., те си крадат на воля и ни говорят за „евроатлантизъм“ и разни „ценности“!? „Ценностите“ (за тях „ценности“ са кинти..) ги усещат само те, а народът обеднява. Не си мислете, че не ги е страх от нас! Страх ги е, че можем да сме единни и да ги закопаем...

Румънците (които бяха по-зле от нас, а сега са доста по-напред) как успяха да си оправят държавата, трябваха ли им 2-3-5 поколения -не... Бяха единни!!!

Редактирано от chochomen (преглед на промените)

преди 8 часа, * СТЕФАН * написа:

Намираш се в цивилния живот и можеш да си казваш свободно мнението. При военните, това което си го мислиш - не минава!Всеки един с една нашивка над твоята, може да ти нарежда това, което той реши, а не ти. Ти само изпълняваш и опъваш ръка! Ако беше ходил в казарма, щеше да го знаеш и нямаше да се пъчиш. Но като влезеш, ще те обработят и след първия месец ще рапортуваш във форума, искаш или не!

То това с нашивките може да е важало по време на социализма, ама по мое време не бе точно така. На ефрейтора му правихме мечка :P Да кажем, че и в казармата си го имаше това, че не всеки пагон над твоя задължително може да прави каквото си иска. Поне не и при нас. Те и старите войници при нас все хващаха устава и напомняха, че стария войник бил с по-голям чин от младия, та затова новобранците трябвало да се подчиняват. Да, ама не. Все пак в устава никъде не пише за това, че пагон над твоя може да прави извращения. От тая гледна точка ако ще и 10 пагона отгоре да има, той няма как да се гаври с мен, ако спазва устава. А не го ли спазва... Мнението ми е, че ако сега върнат казармата, то тя няма изобщо да прилича на комунистическата. По-скоро ще е някакъв хибрид като нашата от прехода, където демокрацията се омеши с авторитарния режим. Да, подчинение има, но подчинение има и ако почнеш сега работа някъде и си млад работник. Разлика няма. Така че Simtech  може да е спокоен - и в цивилния живот няма да се отърве от началници. Колкото и голям началник да си, винаги над теб има по-голям началник, та чак до Белия Дом. А и там вече не е сигурно, доколко президента си има началник и началници. Дори и най-големия началник има един над него - Бог  и няма как да промени това!

преди 2 часа, Кико написа:

Да, подчинение има, но подчинение има и ако почнеш сега работа някъде и си млад работник. Разлика няма.

Разликата е, че за разлика от казармата, вратата е отворена. Ако нещо не ти харесва, можеш да кажеш "Довиждане!" А за Бог - много здраве ще имаш.

на 13.03.2016 г. at 11:43, simtech написа:

Разликата е, че за разлика от казармата, вратата е отворена. Ако нещо не ти харесва, можеш да кажеш "Довиждане!" А за Бог - много здраве ще имаш.

Тя вратата може и да е отворена, но не всеки избира да излезне. И колко врати смяташ да загърбиш?:)

А това, че не си видял Господ, не значи, че Той не съществува. То по тая логика и Турция не съществува, понеже не съм я виждал:)

преди 16 часа, karadzha написа:

И колко врати смяташ да загърбиш?

Достатъчно.

Верно ли? Достатъчно? И на петата за месеца, като нямаш доходи, нямаш с кво да си платиш тока, нямаш храна в хладилника, кво правиш? Пишлеме си беше Живко и пишлеме си остана, с пишлегарско мислене. С мисленето, че всеки ти е длъжен, да се съобразява с теб и твоите разбирания за света. А аз ще се забавлявам, ако по някаква случайност въведат отново донаборната служба и те привикат да си я отбиеш. Щото щеш нещеш, отиваш, иначе съд. И не разбирам как може точно ти да си толкова против един евентуален проектозакон, ти, който мило и драго даваш за спазването на закони и правила и прочие? И не излизай с оправданието, че казармата раждала интелектуални роби, щото ако един индивид има интелект, 9 месеца в казармата няма да му навредят на умствения багаж, а ще му допринесат с ред, дисциплина, уважение към авторитета.

преди 8 минути, Silvering написа:

И не излизай с оправданието, че казармата раждала интелектуални роби, щото ако един индивид има интелект, 9 месеца в казармата няма да му навредят на умствения багаж, а ще му допринесат с ред, дисциплина, уважение към авторитета.

Ред, дисциплина и уважение към авторитета доведоха България до такива висини. Толкова много уважаваме авторитета, че сме в такъв ред, ама с обратен знак, такова уважение към авторитета, че полицаите имат по-малко права от престъпниците, такава дисциплина че цигани правят набези по домовете на старци. Авторитет казваш? Авторитетът се заслужава, а не е по подразбиране с някой пагон или купено място.
Ти за моята работа не се безпокой. Не съм и няма да бачкам като роб, докато се гаврят с условия, време и заплащане. В момента в хладилника си имам  салам, маслини, сирене и месце. Гладен няма да остана.
Ако  казармата е раждала не роби и малоумници, нямаше в днешно време да има бол прост народ, масова престъпност и мафия, корупция в главоломни мащаби. И тотална липса на ред, дисциплина... А то и "авторитетите" ни са едни мафиоти...

Ти всички проблеми на демокрацията ги приписа на едната казарма :D Не знам що се намесих, изчезвам.

преди 4 минути, Silvering написа:

Ти всички проблеми на демокрацията ги приписа на едната казарма :D Не знам що се намесих, изчезвам.

С Живко не се спори. Затова ще го пишем на 3 годишна служба и ще му спукаме дупето. А ти си почини. Приятна почивка. Подводничар. Половин година да не вижда бял ден. А другата, ще лъска....бордовото оръдие.

Току що, * СТЕФАН * написа:

С Живко не се спори. Затова ще го пишем на 3 годишна служба и ще му спукаме дупето. А ти си почини. Приятна почивка.

Кой, ти ли? Нещо се явяваш като генерален директор?

преди 4 минути, Silvering написа:

Ти всички проблеми на демокрацията ги приписа на едната казарма

Да, защото всички, които направиха всичката мизерия - всичките са били в казарма. Май не ги е обучила на квото казваш, а?

преди 1 минута, simtech написа:

Кой, ти ли? Нещо се явяваш като генерален директор?

Не. В комисията съм избран като се гласува закона. Наборната комисия, сещаш ли се? И понеже ти знаем табятите, отиваш подводничар.

В казармата имаше един подполковник Арнаудов.Нема го забравя. Той си беше малко здуханяк и много са вживяваше, ма си беше арен човек. Когато имахме полево обучение все викаше ''Нападайте лъвове.И не забравяте да трепете врага и да не са оставяте на анадолците да ва пленят, защото имат навика да обиждат отзад''. 

Къде си сега подполковник Арнаудов, да видиш твоите бойци (лъвове) какви драскачи станаха по форуми!? Само анадолците ша ги упраят!

преди 49 минути, * СТЕФАН * написа:

Не. В комисията съм избран като се гласува закона. Наборната комисия, сещаш ли се? И понеже ти знаем табятите, отиваш подводничар.

Ние подводници - нямаме. А аз ще ходя където искам и то ако ми кефне. Няма да можеш да ми хванеш спатиите, имам поне няколко начина да се отърва.

преди 4 часа, simtech написа:

Ние подводници - нямаме. А аз ще ходя където искам и то ако ми кефне. Няма да можеш да ми хванеш спатиите, имам поне няколко начина да се отърва.

Кажи си, че не ти се ходи в армията. Не развивай теории, че ще те направят роб.

За съжаление, такива като тебе са всички днешни младежи – никаква отговорност не могат да носят, камо ли калашник.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.