Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Задължителната военна служба - безсмислица или необходимост?

Featured Replies

преди 4 часа, miro20 написа:

Не бе.. няма противник.. цял свят се разкъсва от локални и всякакви конфликти, ти викаш "къде го " :)

Значи сега в момента теб те нападат и разкъсват? :Д И чекаш армията, да те спаси? Цял свят каза - че България цял свят ли е бре, убост ненагледна. Цял свят даже и не е чувал за назе, и туй дето те напада не се решава с армия, а с медицинско лечение при психолог.

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 104,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 2 минути, Кико написа:

Ти не си ядрен физик на 18, нали?  И как определяте себе си за незаменими, а другите за роби, дето трябва да вършат работа за 250? И не ти ли хрумва случайно, че тоя дето работи за 250 работи, защото е нямал дядо владика като теб?

Това за дядото владика е толкова безпочвено допускане, че направо е смешно, но не виждам защо трябва да се обяснявам.

Относно незаменими и не, няма незаменими хора, но има по-ценени и по-не и то дори и преди 18 години. Това не съм го измислил аз а обществото, в което живеем. Какво да не би да е по-различно от това че като имаш 3-ки няма да влезеш в хубав университет, а като имаш 6ици, може и някой друг да го плати? И да, съжалявам да ти издам тази дълбоко пазена тайна, но за обществото някой, който (дори и преди 18) се е старал (или родителите/някой друг са го карали да се старае, все тая важен е резултата) да придобие определени знания и умения е по-ценен от такъв дето не е правил нищо.

преди 23 минути, Кико написа:

Заблудени мозъчета много в България. Парите ви проблем. Не, парите не са проблем.

аааааааа хахахахаххахха че като не са проблем, направи си армия бре мозък - къв ти е проблема.

преди 6 минути, Кико написа:

И не ти ли хрумва случайно, че тоя дето работи за 250 работи, защото е нямал дядо владика като теб?

Само да дядото владика ли опират нещата? Я помисли още малко!

А и не цялата наборна армия строеше. Строяха "Строителни войски". Там нали помниш кои момчета отиваха?

Иначе наистина няма лошо да се минава някаква военна подготовка, дори само заради добиването на полезни навици и отговорности, но едва ли ще се върне задължителната военна служба.

Чудя се, ако все пак успеят  да спретнат някоя и друга казарма, колко доброволци ще се явят? :ph34r:

преди 5 часа, miro20 написа:

Един само ред а колко простотии избълва не е истина :)

Не бе.. няма противник.. цял свят се разкъсва от локални и всякакви конфликти, ти викаш "къде го " :)

А пари има. и по бедни държави си позволяват по голям бюджети за армия.

Но е малкко смешно такива като вас "капацитети" да коментират нещата в стил... образно сравнено като ... студент дава акъл на мастър шеф готвач от френски ресторант  :)

За пръв път да съм съгласен с теб.

преди 17 часа, simtech написа:

Нашата т.нар "армия" никога няма да може да се изправи във фронтална война. В партизанска може, там и 1 шепа хора могат да слагат бомби и да нападат. И? Те кюрдите това в Турция го правят, нищо не постигнаха.
Преди да ми говориш глупости, що не си спомниш кой наряза балистичните ракети, а? И още какво ли не? Предатели.

България от 26 години върви стремглаво надолу и ще продължава да върви, докато ни управляват продажни американски лакеи! Това пък, за нарязаните ракети, най-малко на мен трябва да ми го припомняш! Докато "енджинът" ни е дивашкия капитализъм, нищо добро не ни чака и все така ще е! В момента, дефакто, НАТО и ЕС ни връзват ръцете отвсякъде. Единственият изход на България, при не дай Боже военен конфликт, е военен съюз с Русия. Но за това все пак трябва да имаме и армия, с читаво вооръжение.

Редактирано от Agentpat™ (преглед на промените)

преди 19 минути, Agentpat™ написа:

България от 26 години върви стремглаво надолу и ще продължава да върви, докато ни управляват продажни американски лакеи! Това пък, за нарязаните ракети, най-малко на мен трябва да ми го припомняш! Докато "енджинът" ни е дивашкия капитализъм, нищо добро не ни чака и все така ще е! В момента, дефакто, НАТО и ЕС ни връзват ръцете отвсякъде. Единственият изход на България, при не дай Боже военен конфликт, е военен съюз с Русия. Но за това все пак трябва да имаме и армия, с читаво вооръжение.

България върви надолу още от 70-те години. Преживяла няколко финансови кризи по време на социализма, запълвани с кредити от западните, капиталистически държави. И управляващи, които карат западни мерцедеси и крият истината. Като например факта, че веднага след Чернобил бай Тошо и компания са си поръчвали храната от държави извън заразеният с радиация регион. Докато вие сте манифестирали и ви е валял радиоактивен дъжд. Истината е, че за да стане каквото и да е било, трябва една чистка. АРМИЯТА е съставена пак от такива хора.
Въоръжение нямаме. Без него армия е безсмислена.
Истината е, че от край време ни управляват и са се настанали в управлението предатели и техните наследници, които само си сменят цвета спрямо това на къде ще задуха вятъра.
Знаеш ли, че по времето на Чернобил се оказва, че ние сме били най-далеко, а българите са поели най-високи дози радиация, защото не е имало никакви навременни мерки за защита? И че ГЕНЕРАЛИ са забранили да се дават и на войниците таблетки натриев йодид? Можеш ли да предположиш за колко уродства на деца и за колко заболявания са виновни военните и управляващата партия тогава?
Такива ли хора ни трябват?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 47 минути, simtech написа:

А пръста не си мърдам за предателите, които ни управляват.

Не само не си мърдаш пръста, но и ги храниш:) Щеш, не щеш. Колкото повече печелиш, толкова повече данъци плащаш. А Народното събрание и министерсвата се хранят точно от тях т.е. от тебе и други плащащи данъци (в частност и от мен. Плащам данък за къщата и такса смет. Но далеч по-малко от тебе).

Ако криеш данъци е друг въпрос, но не го казвай, че ченгесарите от ДАНС са навсякъде:ph34r:

преди 2 минути, karadzha написа:

Не само не си мърдаш пръста, но и ги храниш:) Щеш, не щеш. 

Сигурно не знаеш как се работи не обложена работа. И не само...не само.. Само че къде сте вие, великите мъже, които ви направи казармата, къде са генералите ни РОДОЛЮБЦИ да тупнете по масата, а не на протестите да мишкувате пред телевизора? Вие сте виновни, че го позволявате. Ако това, което се случва показва ясно това на какво ви е обучила казармата, значи тя родила най-големите пу*ки  и най-големите измекяри, ако погледна тия които ни крадат.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 1 минута, simtech написа:

Сигурно не знаеш как се работи необложена работа. И не само...не само.. Само че къде сте вие, великите мъже, които ви направи казармата, къде са генералите ни РОДОЛЮБЦИ да тупнете по масата, а не на протестите да мишкувате пред телевизора? Вие сте виновни, че го позволявате.

Е, щом е необложена работа. Само офшорките не ги облагат с данъци, но и за това се плаща (верно на други хрантутници, а не на нашите). Ако си с офшорна компания, те поздравявам. Ако не си, не виждам каква ще е тая необложена работа (пише се слято).

преди 52 минути, Нел написа:

Иначе наистина няма лошо да се минава някаква военна подготовка, дори само заради добиването на полезни навици и отговорности, но едва ли ще се върне задължителната военна служба.

Нел, дисциплината, навиците и отговорностите не са като карането на велосипед - научаваш и е с теб за цял живот. Те трябва да се поддържат... А старшината не е до теб през остатъка от живота ти. Това си е до човек. Нека да сравним процента мъже ходили и неходили в казарма и да видим колко повече от първите се бръснат всеки ден или си лъскат обувките всеки ден или си подреждат гардероба (т.е. шкафчето), да не говорим да стават в 6 без десет и да излизат голи до кръста отвън за физзарядка. И ако толкова прост навик не може да се запази, какво да говорим за другите, които няма как да поддържаш извън поделението.

Току що, flare написа:

Нел, дисциплината, навиците и отговорностите не са като карането на велосипед - научаваш и е с теб за цял живот. Те трябва да се поддържат... А старшината не е до теб през остатъка от живота ти. Това си е до човек. Нека да сравним процента мъже ходили и неходили в казарма и да видим колко повече от първите се бръснат всеки ден или си лъскат обувките всеки ден или си подреждат гардероба (т.е. шкафчето), да не говорим да стават в 6 без десет и да излизат голи до кръста отвън за физзарядка. И ако толкова прост навик не може да се запази, какво да говорим за другите, които няма как да поддържаш извън поделението.

Ти пък, за едното бръснене ще пратиш хората в казарма сега:) Сигурен съм, че simtech се бръсне поне през ден и без казарма (аз се бръсна на месец-два, със казарма, но по-рано, преди 1990-та се, си се бръснех в седмицата 2-3 пъти):)

Току що, karadzha написа:

Ти пък, за едното бръснене ще пратиш хората в казарма сега:) Сигурен съм, че simtech се бръсне поне през ден и без казарма (аз се бръсна на месец-два, със казарма, но по-рано, преди 1990-та се, си се бръснех в седмицата 2-3 пъти):)

Мисля че разбрахте обратното на това което искам да кажа. А именно че дори за тия полезни навици не си струва да се ходи в казарма, защото ако не се стараеш да ги поддържаш след максимум колкото е траяла казармата си отиват. (аз след 2 месеца спрях да се мъча да оправям леглото така, че да няма гънки :) )

преди 5 минути, karadzha написа:

Сигурен съм, че simtech се бръсне поне през ден и без казарма...

Аз имам брада. Отглеждам си я като гадняр и чакам някой да се заяде.

преди 1 минута, flare написа:

Мисля че разбрахте обратното на това което искам да кажа. А именно че дори за тия полезни навици не си струва да се ходи в казарма, защото ако не се стараеш да ги поддържаш след максимум колкото е траяла казармата си отиват. (аз след 2 месеца спрях да се мъча да оправям леглото така, че да няма гънки :) )

Сега те разбрах:)

Току що, simtech написа:

Oтглеждаш ли си я като градинар :D

преди 12 минути, karadzha написа:

Е, щом е необложена работа. Само офшорките не ги облагат с данъци, но и за това се плаща (верно на други хрантутници, а не на нашите). Ако си с офшорна компания, те поздравявам. Ако не си, не виждам каква ще е тая необложена работа (пише се слято).

Час-прома никой не го облага, защото не минава през данъчната служба. А е договорка между този, който иска да му бъде свършена работа и тоя, който я върши. И двамата са доволни, измекярите в управлението да го духат.

Е, добре. Няма лошо. Моята ми е от годините, когато бях симпатизант на СДС (бях от първите в града). Бунтарска история.

Сега съм далеч от политиката, но символа на бунтарството ми остана:) А и мързел, признавам си:)

преди 5 минути, simtech написа:

Час-прома никой не го облага, защото не минава през данъчната служба. А е договорка между този, който иска да му бъде свършена работа и тоя, който я върши. И двамата са доволни, измекярите в управлението да го духат.

Бе човек, предупредих те – има куки навсякъде. Не те страхувам. Казвам ти най-приятелски – не го споменавай да не си имаш главоболия после.

То било много весело и забавно в казармата. Забавно ако си фазан , а не заек. И какво обучение пада.

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

Тъй са става мъж то - къ си мислиш. Па да не тръгваме да разказваме, какво още обучение пада, че това от клиповете е нищо. Армията - едва ли има по- голям извор на извращения.

преди 4 часа, simtech написа:

България върви надолу още от 70-те години.
Знаеш ли, че по времето на Чернобил се оказва, че ние сме били най-далеко, а българите са поели най-високи дози радиация, защото не е имало никакви навременни мерки за защита? И че ГЕНЕРАЛИ са забранили да се дават и на войниците таблетки натриев йодид? Можеш ли да предположиш за колко уродства на деца и за колко заболявания са виновни военните и управляващата партия тогава?
Такива ли хора ни трябват?

Първото не е вярно! А що се отнася до второто...За тази прословута радиация, донесена с първомайските дъждове, се спекулира от 30 години. То се оказа, че жертвите ѝ в България са даже повече от жертвите в Хирошима и Нагасаки, взети заедно - ай, стига глупости! А на бас, че жертвите на Е-тата - за последните 20 години в България - са много повече, отколкото Чернобилската радиация е взела.

Редактирано от Agentpat™ (преглед на промените)

Мислех да отговоря на всяка една простотия казана по назад, но се сетих че вече съм го направил .. най кратко се описва със сравнението ми със готвача във френски ресторант и как всички чули недочули за френски манджи дават ценни велики съвети :)

преди 1 час, Agentpat™ написа:

За тази прословута радиация, донесена с първомайските дъждове, се спекулира от 30 години.

Наглец! :mad::mad:

Цитат

След 1990 г. екип от катедра „Атомна физика“ издава книга „Истината за чернобилските замърсявания в България“. Изследванията показват, че сумарната радиоактивност, отложена през май 1986 г., е по-висока от стойностите през чист период, както следва - 90 до 1400 пъти в Северна България; 340 до 1700 пъти в Южна България, 1300 до 31 000 пъти в планинските райони. По степен на замърсяване (ако не броим Русия, Украйна и Белорус) България е на пето място в Европа след Швеция, Финландия, Австрия и Норвегия. По ефективна доза облъчване на населението за първата година, обаче е на първо място на Стария континент - заради липсата на информация, оттам и на предпазни мерки.

Наглец! :mad::mad:

Мисля, че беше 1-ви-2-ри май (4-5 дни след аварията). Падна дъжд (дошъл от северо-изток) и скоро след това хрупахме "радиоактивна" маруля. И до днес съм жив и здрав:) В Северна България може и да е имало повече радиоактивност, но общо взето свръхвисоката радиоактивност изглежда е мит, щото ходих на гости в Гълъбово, Старозагорско и там си направихме въпросната салата.

Руснаците криеха за трагедията факти, което пък не попречи на противниковия лагер да раздуха разни митове и легенди.

По това време работех в Хидро-метеорологична станция и някъде на 6-7 ден мерихме радиацията, но не беше кой знае колко висока (но все пак имаше).

Току що, karadzha написа:

Мисля, че беше 1-ви-2-ри май (4-5 дни след аварията). Падна дъжд (дошъл от северо-изток) и скоро след това хрупахме "радиоактивна" маруля. И до днес съм жив и здрав

Да бе. Само честотата на раковите заболявания в Европа се е вдигнала 60 пъти. Наглец е, както изглежда и ти, защото не признавате, че в своя угода е крита истината и армията е крила истината. И предпазни мерки не са взети. И това е ПРЕСТЪПНО!!!!!!!

Кикиморо ..............доказан факт е ,че профи армия е далеч по-ефективна и полезна от наборната дори и в по-малък състав.По-лесно и по-евтино е !

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.