Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Задължителната военна служба - безсмислица или необходимост?

Featured Replies

Съгласен съм и ще чакам да ни поведеш. Но преди това, прочети още веднаж и коментара на колегата, писал след мен. Много е важен за такива, като ТЕБ! Пишеш за студентите и че ще ги подкрепяш. Но не искаш да застанеш начело на студентите, ми се струва, а?

Влезеш ли в казармата, повярвай ми, ще ти спукат г*за!

" Редник:
- Г-н старшина, чаршафът ми е скъсан.
Старшината:
- Ами обърни го от другата страна бе!
Бързо ринете снега, докато не се е разтопил! (Военен)
Тези камъни от тук – там! А онези от там – тук! Защото се еднакви!

Над тези заповеди не се размишлява момче. Изпълняваш и даже ще почнеш и да пееш!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 104,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 1 час, The-Walk!nG-Dead написа:

Да ви кажа честно само мен ме е страх от тази Казарма смисъл притеснено ми е по принцип се паникъосвам и това е голям минус за мен затова съм против Казарма !

Ако казармата се върне се съмнявам всички набори, които не са отбили военната си служба да влязат. Най-вероятно ще започнат от 18-19 годишните към момента на връщане на казармата. В противен случай ще трябва да вкарат над 100 000 човека наведнъж.

преди 1 час, simtech написа:

Айде стига глупости. 1 шепа хора сме и сме с най-посредствената откъм техника армия. Само Албания е по-зле от нас.

Идва ли ти на ум, че точно защото сме с най-посредствената техника(а защо е така, кой, кой ще ни каже) ни трябва и добре обучена наборна армия. И сам войнът е войн - нещо, в което не вярваш, но народа е по-мъдър от теб.

Какво изкарвам не е важно. Важното е, че извън казарма никой не може да принуди някой да чисти кенефа с четка за зъби.  Няма устав, който да ти казва, че трябва да се подчиняваш на тъпизми.

Като те слушам, след 40 години ще можеш да се впишеш в книгата с рекордите на Гинес като човека, сменил най-много работни места през живота си. Каже ти шефа да му донесеш кафе или една чаша с вода, ти му скачаш и напускаш, защото...ти си знаеш защо. Голям човек си, но имам чувството, че все още не си разбрал, че колкото по-голям ставаш, толкова повече неща, които не харесваш, ще трябва да правиш сам.

Казармата е виновна. Защото е нямало ред.

За трети път те питам кога и за колко време си бил в казарма за да знаеш, че е нямало ред? От личен опит ли го казваш или някой друг ти го е казал?

Ако е имало, вместо да се случат случаите, които съм ги казал, виновните щяха да бъдат в ареста още преди да се случи - за нарушаване на реда и дисциплината.

В казармата да не е пълно с врачки, които знаят кога на кого какво ще му хрумне, та да предотвратяват всички възможни проблеми ситуации? И си сигурен, че нито един виновен не е наказан. "Военен съд повече от 5 минути не заседава и по-малко от 5 години не дава" не си го чувал нали. А и да си го няма да го повярваш, защото си бил в казармата и знаеш кое как е било и ще бъде. Кажи защо и извън казармата се случват гадости на всеки, защо има инвалиди, пребити, изнасилени, убити? 

И така щяха да се научат и да станат хора.
Не ме интересува кой за какво е белил картофи.

След като не те интересува значи не знаеш. А след като не знаеш защо го коментираш?

Аз беля картофи само за мене си. Друг да ми целува задните части.

За тези ти две изречение ще ти каже само това - Да те пази Господ, защото като чета какви ги пишеш сам няма да се опазиш. Дано не съм прав.

И бих се бил, за да пазя моето семейство, не за да отида като имбецил да посрещна куршум в главата.

И сам войнът е войн.

преди 1 час, Кико написа:

офф: Ей, аз две седмици съм болничен сега заради трудова злополука, която писах битова :P 

И никой до сега не е успял да ми даде основателна причина за подобно решение. Дано не ти се случва повече.

А за колко още не сме чули? Пак не признавате. Значи няма надежда. Представи си, ако аз имах думата при подобно положение, щеше да има такъв строг ред, че за един гък извън нормите или един тъп бъзик се ходи в ареста. А не да стават подобни неща.

Кой какво не признава? В казармата е имало извращения от едно войници към други, има и много легенди за подобни извращения. Кажи това кой го отрича?

Мен не може. Отказвал съм да върша работа при такива условия... Живота е повече от кирливи 20лв. И са ме уважавали за това.

Моите уважения.

Това никога няма да стане. И дори и хипотетично нещо подобно означава експлоатация и гавра с човешки същества. Няма какво да си променям мнението. Истината е, че съм работил на места и съм наблюдавал как 40 годишни мъже си мълчат, докато аз единствен заставам и конфронтирам работодателя за условията на труд. Кажи ми, на това ли ви учи казармата? На безропотно подчинение на всяка глупост? Научи ви да бъдете роби?

Виж сега, нямаш си никаква представа на какво трябва да те научи една казарма и защо трябва да те научи на това. А на какво трябва да те научи не е хрумване на някой отделен индивид, а е базирано на опит, трупан през последните 7-8 000 години.

Знаеш ли колко е лесно да управляваш машини за убиване, които не мислят, отколкото хора? На това е разчитал Хитлер, Сталин и всеки извратеняк, съществувал на тоя свят. Пропаганда и сляпо подчинение.
Няма какво да изпитвам. Нямам намерение да участвам в някаква гротеска.

Да си мъж е това да отстояваш себе си и да не служиш за подлога. Явно много от хората, били в казармата са на друго мнение.

Да не би да си останал с впечатлението, че казармата е превърнала много хора в подлоги?

п.п Много ще ми бъде интересно да събереш група от 200 човека с моите ценности и да се опиташ да ги накараш да ти играят по свирката. Освен с автомат и заплаха за екзекуция, не виждам как ще стане. Дори и тогава не е сигурно дали няма просто да набием тоя, който командори и да седнем да пием кафе. Хаха... Ще трябва да охраняваш войниците, хахаха...

Яааа, как стават издевателствата в казармата, че и извън нея - събрали се 200 човека с еднакви ценности и решили да набият инакомислещ. След това сам ли ще се предадеш, за да бъдеш съден за действията си, че по-горе едни други работи приказваше?

Много ми е интересно да ли е мъжко  да висиш по дискотеки, да се друсаш с наркотици, да се наливаш с алкохол и да ч*каш к*рви,  харчейки парите на майка си и баща си.
Голям процент от студентите какви студенти са всъщност?

Всеки има различен поглед на нещата, различен начин на живот и различен мироглед. Избираш или да си част от системата, или да не си част от системата, или да вървиш срещу системата, или да стоиш отстрани и да коментираш против системата.

Всеки е прав за себе си ;)

преди 16 минути, simtech написа:

Само бивш военен може да каже "Който не е минал казарма - не е мъж" и да плюне на гроба на Левски.

Вземи се информирай тази приказка защо и как се е появила и какво е означавала, че пак говориш за неща, които не са ти ясни. И, ако обичаш, не споменавай Левски, защото не съм сигурен кой точно плюе на гроба му - "бившия военен" или ти. Левски е бил част от Втора българска легия, където се е обучавал във военно дело от военни офицери. С други думи, минал е през казармата.

Полковник Дрангов пък ще ти обясни що е това офицер. Ако не си чел какво е писал - прочети.

Редактирано от A.com (преглед на промените)

преди 28 минути, * СТЕФАН * написа:

Над тези заповеди не се размишлява момче. Изпълняваш и даже ще почнеш и да пееш!

Само човек с промит мозък може да каже нещо подобно. Именно за това няма да се оправим. А ако утре ти каже да вземеш калашника и да си теглиш куршума или да си отрежеш крака? Няма, нали? Дали?! Отиваш ти на военно обучение или на мизерия, когато времето не го налага?
Никога няма да се оправим и казармата е била изначално зле и управлявана от тотално имбецили, щом по-горните цитати съществуват в хрониките. Показват всичко прогнило и всичко негативно. И именно за това няма да имаме никога качествена армия, дори и да се върне. Защото да пускаш "тъпи" команди по никакъв начин не вдига нивото на уважение към теб, още по-малко е полезно ако недай си стане война. Ще ме управлява човек, който не знае че 100+200 самолета не правят 400 самолета и ще казва на поляната ако се появи танк зад единият ъгъл какво щяло да се прави. Кой малоумник ще те води по време на военни действия към нещо различно от сигурна смърт? Ако ще ме управлява малоумник не ще дезертирам, ми може и да насоча автомата към него. Животът има цена!

преди 23 минути, A.com написа:

....

За работодателите - когато работодателят е точен и аз съм страшно точен. Няма тън-мън. А чаша вода някой може да поиска и да му я донеса и без да ми се моли. Зависи как ще ме попита. Ти май не си разбрал, че който не си брани интересите, цял живот ще е подлога.
Признаваш, че в казармата е имало извращения. Това само по себе си означава подразбираща се липса на ред. Ако имаше страх от санкции, нямаше да има толкова много случаи. Просто е.
Как стават издевателствата? Грешка. Не бъркай нещата. Не тръгвам срещу някого без причина.
И да, според мен, като гледам какво се случва в държавата и как никой нищо не прави по въпроса, ако не казармата, то не знам кое е превърнало толкова много хора в подлоги, които знаят само как да роптаят на 5 ракии пред телевизора.

преди 30 минути, Tanner Foost Foust написа:

Твоето недоволство не е към военните а към политиците.

Моето недоволство е към всяка наглост, безочливост и простотия. Не търпя прости хора.

преди 17 минути, Tanner Foost Foust написа:

Много ми е интересно да ли е мъжко  да висиш по дискотеки, да се друсаш с наркотици, да се наливаш с алкохол и да ч*каш к*рви,  харчейки парите на майка си и баща си.

Никога не съм го правил. За останалото - има нещо, което му викат здрав разум. Липсва ли - всичко губи смисъл.

преди 14 минути, A.com написа:

Вземи ти се информирай и не отговаряй в цитат, за да не мога аз да те цитирам и при желание да си променяш мнението. По времето на Левски е било чест и се е обучавало с чест. По времето на комунизма е било "как да смачкаме малкият човек, за да го направим послушко, който да не мисли много и да върви по свирката на Партията".

преди 15 минути, simtech написа:

Само човек с промит мозък може да каже нещо подобно. Именно за това няма да се оправим. А ако утре ти каже да вземеш калашника и да си теглиш куршума или да си отрежеш крака? Няма, нали? Дали?! Отиваш ти на военно обучение или на мизерия, когато времето не го налага?

За работодателите - когато работодателят е точен и аз съм страшно точен. Няма тън-мън. А чаша вода някой може да поиска и да му я донеса и без да ми се моли. Зависи как ще ме попита. Ти май не си разбрал, че който не си брани интересите, цял живот ще е подлога.
Признаваш, че в казармата е имало извращения. Това само по себе си означава подразбираща се липса на ред. Ако имаше страх от санкции, нямаше да има толкова много случаи. Просто е.
Как стават издевателствата? Грешка. Не бъркай нещата. Не тръгвам срещу някого без причина.
И да, според мен, като гледам какво се случва в държавата и как никой нищо не прави по въпроса, ако не казармата, то не знам кое е превърнало толкова много хора в подлоги, които знаят само как да роптаят на 5 ракии пред телевизора.

Моето недоволство е към всяка наглост, безочливост и простотия. Не търпя прости хора.

"А ако утре ти каже да вземеш калашника и да си теглиш куршума или да си отрежеш крака? "

И кой ще ти даде такава заповед?  Нереалистични аргументи, които не ми изглеждат издържани.

Относно работодателите положението е шарено в различните сектори както и от държавен така и от частен характер. 

В частният сектор е добре ако работиш за международна компания, която ти плаща и ти осигурява всичко. В частният сектор ако работиш за местен работодател въобще не е готино и там гавра си има с отношението и заплащането. В държавният сектор зависи къде си, някъде можеш да се родиш а другаде да мизерстваш. 

Нещата са много относителни.  
Но едно е общо всички сме за малко на този свят. 

Приятен ви дебат.

преди 13 минути, Tanner Foost Foust написа:

...

В живота съм научил 3 неща:
1. "Колкото повече си мълчиш, повече ти се качват на главата"
2. "Ако искаш другите да те уважават и сам да се уважаваш - не се дръж като пут*а"
3. "Всяко нещо, лишено от здрав разум е безсмислено и загуба на време"

преди 43 минути, simtech написа:

Пак ти казвам - коментираш нещо, което не си преживял. И не можеш да разбереш, защо има команди, върху които не се мисли, а се изпълняват автоматично. Представи си, че утре старшината ти каже "Легни", докато сте на поход, ама се води и война. И ти докато се зачудиш - ама защо, сега ли, точно тук ли, кално е, тоя ли ще ми казва на мене и някой те гръмнал. А ония, промитите мозъци, които са изпълнили заповедта без да се замислят ще останат живи.

Никога няма да се оправим и казармата е била изначално зле и управлявана от тотално имбецили, щом по-горните цитати съществуват в хрониките. Показват всичко прогнило и всичко негативно.

Нали ти препоръчах да прочетеш поне Дрангов. След това казвай кое е изначално зле, кои са имбецили и цитирай каквото ти е угодно.

В цивилния живот има ли страх от санкции? Има ли много случаи, които споменаваш? Има ли извращения? Има. Вземи тези цивилни, които не се страхуват от санкциите и ги вкарай в казарма - и да има санкции ще ги уплашиш ли? Ще ги уплашиш колкото си ги уплашил и като цивилни.

Казармата отпадна през 2008. Това означава, че всички, родени след 1990 година, които сага са на по 26 години не са ходили в казарма. Тях кой ги е превърнал в подлоги или те не са такива, защото не са били в казармата?

Вземи ти се информирай и не отговаряй в цитат, за да не мога аз да те цитирам и при желание да си променяш мнението.

Това, че ако ти отговоря в цитата не ти позволява да ме цитираш не го знаех. Ще се опитам да не се повтаря. А смисъла на мненията си не променям.

По времето на Левски е било чест и се е обучавало с чест.

А защо сега не е така, а тогава е било? И защо си мислиш, че пак не може да бъде така?

По времето на комунизма е било "как да смачкаме малкият човек, за да го направим послушко, който да не мисли много и да върви по свирката на Партията".

Служил ли си по времето на комунизма, за да знаеш как е било и какво се е целяло? И кой ти каза, че в казармата са влизали тигри, а са излизали овци?

Редактирано от A.com (преглед на промените)

преди 11 минути, A.com написа:

Пак ти казвам - коментираш нещо, което не си преживял. И не можеш да разбереш, защо има команди, върху които не се мисли, а се изпълняват автоматично. Представи си, че утре старшината ти каже "Легни", докато сте на поход, ама се води и война. И ти докато се зачудиш - ама защо, сега ли, точно тук ли, кално е, тоя ли ще ми казва на мене и някой те гръмнал. А ония, промитите мозъци, които са изпълнили заповедта без да се замислят ще останат живи.
...А защо сега не е така, а тогава е било? И защо си мислиш, че пак не може да бъде така?

Сега не може да бъде така, защото няма чест. Безчестиви хора няма как да учат на чест. Където има простотия, няма чест.
Относно старшината - Има голяма разлика между това да каже "Легни" и това да изръси глупост от типа на "Като имаш дупка на чаршафа, обърни го от другата страна". Пак отиваме на здрав разум. Няма ли здрав разум...няма смисъл...
В цивилният живот не е важно в момента какво има. А какво има на място, където уж има стриктен контрол и устав. За цивилният живот си има полиция. И не си мисли, че нея по-малко я жаля в мненията си.
А иначе - ясно е, че основната цел на казармата по комунизма е била да бъде мелачка на хора и да ги пречупва. Не е била да се подготвят хора, които да защитават страната. Иначе нямаше да ги има всичките тия коментари за простотия и заповеди, лишени от здрав разум, които се изговориха в тая тема от хора, които са били в казарма.
За подлогите - не знам. Виж ми мнението по-горе за 3-те мъдрости. На тях ще държа до гроб.

на 28.02.2016 г. at 13:08, simtech написа:

Ъхъ. Сигурен съм, че аз на твоите години на влизане в казармата съм можел повече работи от теб. Защото тогава времето безгрижно, тати носи - мама меси. Никакви притеснения за пари, що да работим, като можем да правим щуротии?
Учили са ви на ред и дисциплина казваш? Като се огледам в България, виждам какъв ред сте разпространили с личен пример в страната. Мдааа... За това ли 40 годишни селяни и въшльовци си хвърлят торбите с боклук през балкона, а аз си държа хартийката в джоба, докато не стигна кошче за боклук? Явно много са ви научили, щом имате такива ярки примери от вашите поколения, че нищо не са ви научили.

Не съм длъжен да се обяснявам на никого, но ще споделя част от живота си.

Майка ми и баща ми (Бог да ги прости), са се развели, когато съм бил на 1,5г.

Бях 3-ти клас, когато започнахме да мием входове (блокове), щото парите не стигаха.

През ваканциите (ако не съм на село-да събирам дърва и да копая) продавах цигари, шоколади и т.н. на пазарчето (напълно легално) и изкарвах пари, за които мамчето се бореше по 3 месеца...печелех ги за месец.

Когато трябваше да вляза в казармата, ме взеха от работа, а не от място, на което съм си развявал байряка!

Цитат

Сигурен съм, че аз на твоите години на влизане в казармата съм можел повече работи от теб.

Убеден съм, че си можел, можеш и сега....

Не е лесно да правиш „свирки“....

А относно боклука: след малко ще ти покажа снимка....

http://prikachi.com/images.php?images/173/8668173r.jpg

Редактирано от chochomen
снимка (преглед на промените)

преди 8 часа, chochomen написа:

Не е лесно да правиш „свирки“....

Моля?
п.п Боклукът се намира в Парламента. Кога ще изхвърлим боклука!?

преди 8 часа, chochomen написа:

Когато трябваше да вляза в казармата, ме взеха от работа, а не от място, на което съм си развявал байряка!

Учи, за да не останеш казармен капацитет. Защото някакъв армейски тъпанар няма да казва на инженер какво да прави. Въпреки, че каквото и да стане, с всичкото ми образование ще мина меката, каквото и да стане. Ще ви слушам по радиото и ще човъркам радара, докато вас ви гърмят. Нема страшно.
п.п Същото важи и за такива като Стефан. Само тъпанар ще прати квалифицирани да копат канавки.
---
Честит 3 Март! Не забравяйте, че професионалисти са обрекли България на 5 века робство, а любители да я Освободили. И че любител е построил Ноевият Ковчег, а професиналисти са построили Титаник.

@simtech,  чета те отдавна или поне гледам, че пишеш нещо и аз чета през редовете. Но ми просветна нещо за теб. Ти си типичния роб. На теб никой не може да нарани мъжкото достойнство, а това е характерно за роба. Аз се опитвам да провокирам това достойнство, но в теб нищо не трепва. А кажи сега, не ставаш ли за роб?

преди 1 час, Кико написа:

Ти си типичния роб. На теб никой не може да нарани мъжкото достойнство, а това е характерно за роба. Аз се опитвам да провокирам това достойнство, но в теб нищо не трепва. А кажи сега, не ставаш ли за роб?

Да преведеш това, което каза току-що?

преди 20 часа, simtech написа:

Сега не може да бъде така, защото няма чест. Безчестиви хора няма как да учат на чест. Където има простотия, няма чест.

Ти пък сега. От къде знаеш, че няма чест? Бил си в казармата и си видял? Около теб няма ли честни и почтени хора? Нито един такъв ли не познаваш?

Относно старшината - Има голяма разлика между това да каже "Легни" и това да изръси глупост от типа на "Като имаш дупка на чаршафа, обърни го от другата страна". Пак отиваме на здрав разум. Няма ли здрав разум...няма смисъл...

"Легни" е заповед и няма нищо общо с чаршафи и други подобни смехории. Не е важно какви глупости ръси, важното е да знае какво да каже е в точни момент. Това, че в 90% от времето говори смехории не го прави некадърен да си върши работата. Всеки може да се обърка, на някои им се случва по-често, ама се случва на всеки. Вчера се смян на грешките на Юксел Кадриев, докато е водил новините - "Днес на нашата колежка Х ѝ се роди момиченце. То ще се казва Николай.". Чете човека и греши.

В цивилният живот не е важно в момента какво има. А какво има на място, където уж има стриктен контрол и устав. За цивилният живот си има полиция. И не си мисли, че нея по-малко я жаля в мненията си.

Много по-важно е какво има в цивилния живот - ще прекараш 1 година в казарма и остатъка то живота си като цивилен.

А иначе - ясно е, че основната цел на казармата по комунизма е била да бъде мелачка на хора и да ги пречупва. Не е била да се подготвят хора, които да защитават страната. Иначе нямаше да ги има всичките тия коментари за простотия и заповеди, лишени от здрав разум, които се изговориха в тая тема от хора, които са били в казарма.

Не знам от къде ти е ясно, на мен не ми е.

преди 51 минути, A.com написа:

Много по-важно е какво има в цивилния живот - ще прекараш 1 година в казарма и остатъка то живота си като цивилен.

Важно е навсякъде какво става. Защото не е важно 1 година ли е било или не, ако излезеш инвалид. И не, няма да прекарам една година. Ще си стегна багажа. Защото по чулото се от вашата казарма е ясно, че ще бъде гротеска отново. Защото хората ще бъдат същите.

Преди 11 години и нещо отслужих 9 месеца в 52010. Офицерите като цяло бяха пропаднали алкохолици и пълни ненормалници. На практика имаше само трима човека с останал разум в главите, за мой късмет капитана ми бе един от тях. Дори и след толкова време още помня простотиите, на които бях свидетел. 9 пропилени месеца, в които единственото полезно нещо бе, че се научих да стрелям. А, да, също и физическа травма, която съсипа живота ми и заради която не успях да постигна мечтите си. Уви с годините вместо да се подобрявам се влошавам и с това темпо докато стана на 50 ще съм в инвалидна количка.

Някога сме били велика държава, но твърде отдавна не сме и не се очертава да се оправим нито в близко нито в далечно бъдеще.

Ще ви кажа едно. Ако стане война ще съм първия присъединил се към редиците на врага. Единствено ако врага е Турция с най-голямо удоволствие ще стана сапьор и ще рискувам живота си за да унищожа колкото мога повече от тях.

Редактирано от Beldin84 (преглед на промените)

Темата я чета оттук-оттам, но не викях едно нещо. На всички, които - къде с усмивка, къде по-сериозно говорят за недомислиците, глупостите и извращенията - ще кажа (или напомня) едно.

Много по-лоша е гонката по устав. Защото пак те тормозят, а няма на кого и от какво да се опачеш.

преди 34 минути, jhoro написа:

Темата я чета оттук-оттам, но не викях едно нещо. На всички, които - къде с усмивка, къде по-сериозно говорят за недомислиците, глупостите и извращенията - ще кажа (или напомня) едно.

Уставът може ли да те направи инвалид? А недомислиците са достатъчни причини това да е тъпа идея.
Нещо не позабрави ли предните страници, за свиването на топка и ритането, за премазаните с камион от висшестоящ момчета? Това за усмивка е, казваш? Не знам кой тъп дебилен мозъл го е измислил, че дълг към родината обязателно значи да отидеш някъде и да те тъпчат Х врехе.

Малко истини по темата.

Цитат

Задължителната военна повинност е престъпление срещу личността.

1. Тя е отвличане, робство и склоняване към най-страшното престъпление — убийството. В полза на държавниците и политическата дискреция. Защото нали няма съмнение, че войната не е друго освен убийство на хора от страна на държавата, но в по-голям мащаб… А който откаже да участва — е съден като дезертьор и изменник, което на места се наказва със смърт.

2) Робство, защото “А” — държавата — разполага с тялото и живота на “Б” — мобилизирания. Дали ще го накара да лъска ботуши, охранява военен обект/граница или бомбардира хора, в единия случай, или просто ще го прати на плантация да бере памук — няма никаква разлика по същество.

3) Що за аргумент е “че било по-евтино за хазната”?

Ами то най-евтино за хазната вероятно би било да избият пенсионерите и да падне голям финансова дерт. Аргументът за себепритежанието, за индивидуалните права и неотменимостта им — къде изчезна?

4) Икономически погледнато: задължителната военна служба е и 100-процентов данък върху доходите— през това време, жертвата не може да прави нищо друго, целият й доход е собственост на армията.

5) Ако човек е пацифист и предпочита да умре, но да не пипа оръжие, тази принуда реално изтрива личността, избора му и т.н.

6) Нищо патриотично няма в това да подкрепяш правителството на страната си, когато иска да избива собствените си и чужди граждани,тоест да громи, вместо да остави хората на спокойствие да живеят, работя и създават.

7) Вместо да се чуди как да вкара младите мъже в казармите в най-продуктивните им години, за да не стоят без работа, държавата да махне ограничения пред трудовия пазар —административното бреме, осигурителни прагове, МРЗ, колективни договори, трудности пред наемане/освобождаване.

С една дума —  единствената причина младите да не могат да намерят работно място и да се докоснат до занаят, поради смазване на бизнеса и бариери пред най-неопитните и нискоквалфицирани за влизане на пазара на труда.

8) Наборната служба не е стаж — стажът е по желание и ако не ти харесва, можеш да го прекъснеш. Обратно, в другия случай те грози най-малкото затвор.

9) Консерваторите в САЩ са обратното на патриоти — те, както не малко политици в Русия, — знаят, че държавата (не свободните граждани) винаги черпи сили от войната, мобилизирайки ресурса в своя полза. Затова и живеят за войната, но не за самозащита, а за имперска атака — това е тяхното верую.

Патриотизмът, ама истинският, би спестил тези създаващи опасност от външна контра-агресия и тероризъм, фактори.

10) Обществото е сбор от индивиди, собственици на живота си. Никой не “дължи” нищо на обществото, освен да не застрашава живота и собствеността на другите. Ако се приеме обратното за вярно, то при достатъчно представители на “обществото”, олицетворено в политиците на власт, всеки отделен човек може да бъде смазан. Под всеобщи - на мнозинството — аплаузи, разбира се.

Животът си е собственост на всеки и няма как някакви псевдо-патриоти да знаят кое по-добро за мен или вас във физическо и психическо отношение, та че и да се “грижат” за него.

11) Така както партизанските отряди винаги громят и най-мощните армии, така, ако се наложи, отпор с живота и собствеността си, ще дават и българите.

(Афганистан, Виетнам, Ирак и САЩ при войната за Независимост са пример за сблъсък на партизани с топ-армиите на времето им. С ясен изход в полза на партизанските и герила формирования, бранещи домовете и децата си.)

Източник<

И малко релевантни коментари

Цитат

И за какво и за кого точно ще ходиш да се биеш? Да браниш Пеевски, Прокопиев, Доган, Местан, кръгът Монтерей, Черепа и разни други знайни и незнайни олигарси. Или пък да опазиш земята, раздадена на земеделски босове с десетки хиляди декари, или пък планините, (про)дадени на Цеко?
Дреме ми на сайдера за тая крадлива и корумпирана гнилоч. Да ни/ги превземат, ако може веднага!

Цитат

И как ще стане това с военния отчет на всички, не разбрах само мъже или и жени, от 18 до 32 години? Най-лесното е военните отдели да напраскат едни запасняци на харитя, като ги вземат автоматично от ГРАО. И после? Мен лесно ще ме хванат, защото живея на постоянен адрес по лична карта. Ами хилядите, които ес водят по лична карта някъде, пък не се знае къде са. Цялата провинция е в София, където не се регистрира с настоящ адрес, води си се по села и градчета. И кщъде ще ги търсят военните. Хайде, тези са в България. Ами всичкото, което е в по чужбина - да не би да му знаят там координати, адрес, телефон за връзка? Пък и да му гознаят - какво, ще му се обадят, да си дойде от Англия, та да изкара запас?

Цитат

Млад и образован човек съм. В момента в който евентуалната поправка в Конституцията и съответния закон за връщане на наборната служба бъдат приети и започне да тече срокът за обнародване, аз се отказвам от българското си гражданство и емигрирам в държава, където установеното чрез нормативен императивизъм робство отдавна е преборено.
Сигурен съм, че безброй осъзнати българи биха последвали моя пример.

А мнението на този човек ми допадна изключително много.

Цитат

Държава без армия не може, но пък армия без държава - хептен.

Единственият прерогатив в момента не са казарми, инфраструктури и т.н., а ефективна съдебна реформа и половината политическа класа - в панделата, както е в Румъния.

Каква наборна армия, като държавата е в тотален разпад и не просто нямаме национална кауза, а вече нямаме никаква кауза.

След Освобождението, армията ни става такава сила заради обединяващата кауза и национален подем. В момента моралното и ценностно разложение е такова, че както сме водещи по брой полицаи на глава от населението, така все едно полиция изобщо няма.

Каква армия, като главнокомандващият е Чехлю, а на силовите ведомства едното е секретарка, а другото е перука и всички служат на всякакви господари, като в суматохата се чудят какво още да откраднат...

Да не говорим, че на армията точка първа и единствена от дневния ред трябва да е военен преврат, задължително кървав - докато се разбере какво става, поне 2000 човека по списък трябва да бъдат събрани по стадионите и по пиночетовски. Това естествено никога няма да стане, следователно армия изобщо не ни трябва, щото ще е просто трудова повинност. Какво ще защитава тя, като управляващата класа поголовно са двойни и тройни агенти и предатели...

Малко истини по темата. ...

Да, прав си - малко истини, много глупости.

Лека нощ

преди 7 часа, Beldin84 написа:

Малко истини по темата.

Източник<

И малко релевантни коментари

А мнението на този човек ми допадна изключително много.

Големи глупости си цитирал. Първо, службата не е робство по простата причина, че ти е осигурен хотел със закуска, обяд и вечеря. Ползваш и фитнес зала ако искаш, което в реалния свят е поне 35 лева на месец за неучащи. Ползваш и басейн ако се наложи, както и спортни площадки. няма да забравя, как при 40 градуса играхме футбол голи, а над нас самолети се опитваха да излитат, само че в тая жега няма как и падаха над нас. 

Второ, за отвличането - отвличане има от капиталиста, който за 320 лева те експлоатира както си иска, включително събота и неделя ако се наложи, както и след завършване на работното време. Срещу това ти получаваш 320 лева. Ето това е робство, защото за 320 лева ти не може да си платиш хотела, храната и спортните занимания както в казармата. Айде направи ми сметка, как с 320 лева си плащаш квартирата и се храниш 3 пъти на ден! 

Нищо патриотично нямало да подкрепиш правителството си...и ала бала. Поредната простотия. Човек не подкрепя правителството си, което може да е там една седмица. Човек подкрепя държавата си. Когато майка ти, баща ти и понякога дядовците и бабите ти те отглеждат и подготвят за живота, ти дължиш ли им нещо или просто хващаш ножа и ги убиваш, щото не им дължиш нищо?  Човек отива да служи на ДЪРЖАВАТА си, не направителството си. Човек отива да защитава земята, на която живее, защото не иска някой друг да се настани на нея. Защото ако тоя някой се настанини на нея, това е кражба, нашествие, а често робство и убийства. Ето затова трябва да има войска една държава. 

Другите неща няма да коментирам, защото не са за четене. Простотии, простотии, простотии! Това дето си копирал горе са идеи на анархисти! Или ти твърдиш, че анархията е решение на проблема? 

преди 11 часа, Beldin84 написа:

Някога сме били велика държава, но твърде отдавна не сме и не се очертава да се оправим нито в близко нито в далечно бъдеще.

Ще ви кажа едно. Ако стане война ще съм първия присъединил се към редиците на врага. 

И заради такива като теб, с такова мислене, сме на това дередже!

За ренегатите, по време на война, нали знаеш какво се полага?

преди 4 часа, Кико написа:

Това дето си копирал горе са идеи на анархисти

Не, това, което съм копирал горе са думи на хора, които явно имат повече сиво вещество от теб и останалите войнолюбци в темата.

Човек подкрепя държавата си. Когато майка ти, баща ти и понякога дядовците и бабите ти те отглеждат и подготвят за живота

Останах без такива благодарение на държавата. Умряха от глад, болести, катастрофи и бедност. Нямам какво да губя, за това и казах че по-скоро бих се присъединил към редиците на врага.

преди 3 часа, Agentpat™ написа:

За ренегатите, по време на война, нали знаеш какво се полага?

Аз не се считам гражданин на помията, която вие наричате гордо държава. Нищо добро не съм видял от нея. Съответно думата, която си ползвал изобщо не ме касае.

Ако имаше начин да предизвикам термоядрена експлозия в сърцето на страната нямаше да ми мигне окото докато натискам бутона. Чат ли си?

преди 3 часа, Agentpat™ написа:

И заради такива като теб, с такова мислене, сме на това дередже! За ренегатите, по време на война, нали знаеш какво се полага?

Ако се случи война, аз тръгвам да си пазя семейството. Но ще застана мирно и ще освободя пътя до София. Въобще, с такива настроения съм, че ако бях малко по-луд щях да платя на някой да вдигне Парламента във въздуха. Или министерски съвет. Единствената война, в която някога бих участвал е такава, където да пазя моята земя.

Големи глупости си цитирал. Първо, службата не е робство по простата причина, че ти е осигурен хотел със закуска, обяд и вечеря.

Той е прав. Ако нещо на някого дължа и имам дълг, то това е към майка ми и баща ми, не към Делян Пеевски.
Въобще не ми трябва фитнес на мене. Ако ми трябва - имам си колело и лицеви опори знам как се правят.
Казваш, че се храниш по 3 пъти на ден? Ама с каквото искаш или каквото ти дадат? Ами ако освен да се храня искам и нещо друго, примерно да спестяам пари, за да си купя нещо? 320лв не знам от къде ги извади. Минималната заплата в момента е малко отгоре на 400лв.
Държавата - това сме ние? За това ли държавата прави каквото си иска, а народът е безгласна пионка? Знаеш ли, и Хитлер е казвал, че войната, която водят е била за защита на държавата. Сигурно. Аз не се връзвам. Ако повече хора мислеха, войни нямаше да има. Защото от войната обикновено губят всички.
п.п Егати и хотела в миризлив хангар, заедно с още 50 човека.

преди 7 минути, Beldin84 написа:

Ако имаше начин да предизвикам термоядрена експлозия в сърцето на страната нямаше да ми мигне окото докато натискам бутона. Чат ли си?

Шшшш! Не всички сме виновни с нещо. Насочи си недоволството към отговорните лица.

преди 8 минути, simtech написа:

Шшшш! Не всички сме виновни с нещо. Насочи си недоволството към отговорните лица.

Прав си. Пък и така бих съсипал прекрасната природа.

Единствения ми вариант е да емигрирам но и това не мога да направя след качественото осакатяване нанесено ми в казармата.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.