Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Задължителната военна служба - безсмислица или необходимост?

Featured Replies

преди 57 минути, дръндю написа:

те тва е кокала де ...ъ-ъ-ъ... ще има много бездънни ями,където ще потънат

Нали.....

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 104,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 3 часа, Anne написа:

Чухте ли, искат да вкарат всички младежи от 18 до 32 години на военен отчет! всички - мъже и жени! :angry:

Ще ти го обясня така и дано да ме разбереш . Така аз съм на 26  сега гледат тези , които са на 27 и са извън БГ имат хубава работа и семейства и се радват на живота и сега гледат да им провалят живота за нула време . Както казах на 26 съм имам стабилна работа , осигурен съм , и сега какво тия  изроди да дойдат с призовка да отивам няма как да стане . Казвам ти го най-искрено въведът ли го махам се от тук завинаги !

А мен ме хвана яд, че ме пренебрегват и ще записват само до 32 :P Егати дискриминацията. Щях да отърва някой ден от работа, ако бяха включили и нас. 

@adersa, няма да си първия, няма и последния, дето го е яд, че някой друг имал работа, пък той не. Навремето и аз се терзаех, че хората излязоха от казармата и почнаха да крадат, а за мен не оставиха :P Винаги е било така. Не си мисли, че света свършва с една призовка. напротив, това може да ти помогне да преосмислиш нещата и да не направиш някоя грешка. Говоря по принцип. Прибързаните решения не винаги са най-доброто за теб. Бъди сигурен, че след години и без призовки, пак ще съжаляваш за много неосъществени планове. 

Иначе наистина ме е яд, че само до 32 години ще записват. А другите кво прайм? В BG  средната възраст на населението е около 42 години. Или викат, те след 32 са се пропили и хуй не става от тях? От друга страна пък не ми се ходи в американизирана армия. 

преди 2 часа, Емил Костов написа:

Здрава ръка в момента???? Къде е? Адски много ни е необходима, но не само за казарма, а въобще като цяло. По времето на комунизма нещата бяха съвсем други. Тогава наистина имаше възможност от военни действия с Гърция и Турция. На границата наистина беше опасно и страшно. Там се стреляше без предупреждение. СССР ни даваше всичко необходимо, за да понесем първия удар.  А и системата управляваше тогава повече със страх. Проблема е, че минахме от едната крайност в другата.

По-скоро проблема ни в момента е, че сме разделени на русофили и русофоби. И в една такава армия ще е много трудно. От моите наблюдения, по-готови да служат в армията са русофилите. е каква армия ще е тогава с русофили, държащи калашници и русофоби, бягащи на Запад? Или минаваме на страната на Русия или си оставяме армията такава, каквато е. Друг подход няма! Иначе ще се изтрепим един друг. 

Въобще нямат нищо общо русофилите или русофобите. Просто българина е разединен до крайност и съответно не се замисля за парадоксите, които има в държавата му.

Имаме 30000 човека ( мисля, че толкоз са в момента), които са платена армия. Тя ни е достатъчна, но не охранява границата, няма оръжия, няма техника, няма специалисти и няма кой да я обучава.

Искаме да се върне старата казарма от 89 година, а не се мисли, че това е невъзможно начинание. Всичко се унищожи, разграби, а сега да се върне. И проблема не е в това дали да има казарма или не, просто на някой му е шукнала мисълта, че ако има казарма няма да има толкоз гейове и че младото поколение, ще се научи на ред и дисциплина. 

Казармата няма да научи никой на ред и дисциплина, нито на уважение, това нещо се учи и възпитава в семейството и средата. А гейове винаги си е имало и винаги ще има.  Още много мога да коментирам, но е излишно. Каквото трябва да съм го казал.

преди 23 минути, adersa написа:

Защо ли пък ми намирисва , че искат да върнат комунизма

Комунизъм (като държавен строй) никъде и никога не е имало и няма да има - комунизма е утопия! Имаше социализъм, а той е в пъти по-добро от това, което е сега!

преди 23 минути, adersa написа:

Защо ли пък ми намирисва , че искат да върнат комунизма

Че ти в кво мислиш живееш сега? Сега ще ти кажа под секрет, защо не обичах комунизма. Защото нямах пари. При капитализма пак нямам, въпреки че си скъсвам задника от работа. каква е разликата? Разликата е, че при така наречения комунизъм, работиш там където те зачислят. А те зачисляват там, за каквото си учил. Ако си тарикат и с малко пипе в главата, отиваш да учиш и получаваш добра заплата. Ако не ебаваш училището, бачкаш за 200-300 лева най-много и то гадна работа. Как е при капитализма - учиш, за да те хранят мама и тати, ако имат парички. Работиш не това, за което си учил, а това, където някой ти казал, че има пари. Може и тоалетни да чистиш, ама щом плащат, там е младежа. При комунизма колкото повече бачкаш, толкова ти вдигат и заплатата - за стаж и така нататък. При капитализма колкото повече бачкаш, толкова по ти намаляват заплатата, защото през година има световна криза и защото според работодателя, щом си се задържал толкова време на работа, значи заплащането е много, та е време да го намали, щото и за по-малко пари ще свършиш същата работа. А честит ти капитализъм. Да добавим, че рано или късно при капитализма от тарикатлък и кражби , може да си загубиш главата. И не държавата ще тия отсече, а конкурента, дето не си му оставил да краде. 

преди 44 минути, Емил Костов написа:

Въобще нямат нищо общо русофилите или русофобите. Просто българина е разединен до крайност и съответно не се замисля за парадоксите, които има в държавата му.

Имаме 30000 човека ( мисля, че толкоз са в момента), които са платена армия. Тя ни е достатъчна, но не охранява границата, няма оръжия, няма техника, няма специалисти и няма кой да я обучава.

Искаме да се върне старата казарма от 89 година, а не се мисли, че това е невъзможно начинание. Всичко се унищожи, разграби, а сега да се върне. И проблема не е в това дали да има казарма или не, просто на някой му е шукнала мисълта, че ако има казарма няма да има толкоз гейове и че младото поколение, ще се научи на ред и дисциплина. 

Казармата няма да научи никой на ред и дисциплина, нито на уважение, това нещо се учи и възпитава в семейството и средата. А гейове винаги си е имало и винаги ще има.  Още много мога да коментирам, но е излишно. Каквото трябва да съм го казал.

Русофобите постоянно говорят за кръшкане и бягане на Запад. Армия с такива продажници няма как да се направи. А и да се направи, вижда се от коментарите тук за какво иде реч. 

преди 5 минути, Agentpat™ написа:

Комунизъм (като държавен строй) никъде и никога не е имало и няма да има - комунизма е утопия! Имаше социализъм, а той е в пъти по-добро от това, което е сега!

Те го наричат тоталитаризъм. Кажи го така, че да е ясно. И си мислят естествено, че в момента не живеят в тоталитарен строй. И аз така си мислех по време на социализЪма :)  просто са още зелени, за да могат да преценят правилно обстановката.

Да си продажен е право на избор. Не само русофобите или русофилите са продажни. В България винаги се гледа келепира и затова държавата е в това положение. Просто виждането, че казармата ще оправи нещата е грешно.

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Да си продажен е право на избор. Не само русофобите или русофилите са продажни. В България винаги се гледа келепира и затова държавата е в това положение. Просто виждането, че казармата ще оправи нещата е грешно.

Нима? Поне магистрали ще ни направят циганите, ако върнат Строителни войски ;) Погледни го и от гледна точка на портфейла. А никой няма да умре за 6 месеца обучение да стреля с автомат и тактическа подготовка. Това и в живота е полезно. Който има точно око, има и точни ръце, което ще му помогне и в работата. разбира се, аз съм не за казарма тип курорт, а за казарма тип затвор. Само така ще има оправия. 

преди 8 часа, Емил Костов написа:

Това не може да се случи в казармата. Не може за 1 година да те обучат на такива неща. Такова обучение се прави ако си професионален войник и съответно си избрах за сили за бързо реагиране подобно на САС, СпецНаз и т.н

За една година можеш да научиш много неща, стига да си сериозен. Не е нужно да ходиш в казарма за това. При желание, качествено обучение, правилна програма за обучение ще има време да се научиш и да стреляш, и да заякнеш физически, и да плуваш, и някое бойно изкуство поне за самоотбрана можеш да усвоиш(не е нужно да ставаш заслужил майстор на спорта). В казармата няма да трябва да ходиш на работа, че да се чудиш кога точно да се посветиш на плуване, кормуване, стрелби, бойни изкуства. Всеки ден ще имаш време за това. Обаче - офицерския и сержантски състав трябва да са сериозни, да си вършат работата, а да не се занимават с глупости(а покрай тях и наборниците).

преди 8 часа, дръндю написа:

и е професионално подготвен ...ъ-ъ-ъ... демек е специалист

мисля, че не е необходима задължителната военна служба, не ни трябва "пушечно месо"

всички бъдещи разходи от задължителната военна служба биха могли да се вложат в една модерна професионална армия

Ние сме малка държава с малобройно население. Преди 100 години армията ни е попиляла турската(въпреки, че Османската империя е имала 25 млн население). А армията ни е била наборна. Времената са били други, въоръжението е било друго и т.н. Днес една професионална армия, каквато имаме ние не е никаква спънка за по-многочислена професионална армия или добре обучена наборна армия. Войните в персийския залив и в Югославия го доказват. От друга страна на една професионална армия ѝ е много трудно срещу партизански формирования, които са добре подготвени и обучени. Войната в Сирия е пресен пример за това - професионалната сирийска армия не е в състояние да се справи с ИД и бунтовниците, защото те не са армия, нямат фронт, накратко не се бият като армия. В Йемен армията на Саудитска Арабия, при подавящото си превъзходство в модерна техника и въоръжение не е в състояние да се справи с местните племена - те не се бият като армия. В Афганистан армията на СССР не успя да се справи с талибаните - те не се бият като армия. Във Виетнам армиите на Франция и след това на САЩ не успяха да се справят - - врага не се бият като армия. Наборната армия трябва да се обучава за партизански стил на война, и то да се обучава качествено. Ядро от професионална армия ни е нужно и тя трябва да бъде обучавана по всички правила на армейското военно изкуство. Но много повече ни е нужно да имаме много добре подготвени запасняци, които да знаят как се води партизанска война, а не тепърва да се обучават, когато ножа опре до кокала.

преди 4 часа, Anne написа:

Аз март навършвам 32 и хич не желая да се водя на военен отчет. Няма да си губя времето да ходя по тъпи комисии, за да доказвам, че съм с увреждания (тия, военните квито са параноици кой знае дали ще повярват на ТЕЛК - ови документи.

Министъра днес каза, че никого няма да викат на комисии, ще вземат данните от ГРАО. Така или иначе на много места те водят на отчет, дали ще е на още едно едва ли има значение.

Ех, като се сетя, че навремето и Волгите се водеха на отчет...Сега си представям на отчет всички S класи, А8-ци, 7-ми серии и Кайени. 

@A.com, ако това, което казваш е истина, то да хващаме торбичките, тояжките и в землянките като партизани. Така ни циганин ще ни стигне, ни редовна армия:P Още по ще ни стигне пък военния министър. Ако партизанлъка бе решение на проблема...как не сме се сетили досега, а само плямпаме по форуми и в кръчми? А може и като хайдутите на времето да направим - пролетта в Балкана (чевермета, мевермета...), зимата по къщята на топло. 

Иначе кво да кажа още, освен че ми светна червената лампичка. Защо според вас искат да се вземат списъци за "годните" за военна служба? Дали ей така случайно на някой му хрумна да прави това, дали случайно направи комисия в парламента, която отнема работата на разузнаването, дали някой случайно блокира границата ни с Гърция...А това "годни за военна служба" ме разсмя. Ако това е годността, здравата сме я загазили. Доколкото се сещам, аз на 33 бях стигнал апогея на силите си, а на 43 стигнах апогея си на 33. И какво ще правят "синчетата" с пилешки мускулчета и умове на 20? Какво могат да правят, освен да се занимават с джойнта. Че и в армията ще ги зачисляваме.  Сори, ама ако такава армия ме защитава, хващам си раничката и на курорт в Балкана. Честно, ще ме е страх да си покажа носа на улицата, че знам ли наборника от коя страна държи Калашника. 

Парламента прави комисия за лов на вещици, депутати се оправдават, че комисията няма да разследва намесата на САЩ, защото те ни били партньори и ни помагали, не ни се месели. Ние сме били търсили помощ, а не те от нас. Министър пък организира блокада на гръцката граница. За първи път в историята на света министър прави това! Ето и за още нещо да сме първи, освен че първи сме бомбили Одрин. Чудя се навремето, тия дето са превземали Одрин, как ли са се оплаквали че на 26 имали хубава работа, а на 32 им изтичал срока на годност?  Ако ви чуят и видят сега какво пишете, ще правят салта в гробовете си! Като видят за какво бъдеще са умрели...Абе не ви ли е срам поне малко?

преди 27 минути, Кико написа:

@A.com, ако това, което казваш е истина, то да хващаме торбичките, тояжките и в землянките като партизани. Така ни циганин ще ни стигне, ни редовна армия:P Още по ще ни стигне пък военния министър. Ако партизанлъка бе решение на проблема...как не сме се сетили досега, а само плямпаме по форуми и в кръчми? А може и като хайдутите на времето да направим - пролетта в Балкана (чевермета, мевермета...), зимата по къщята на топло. 

А, сетихте се - аз откога съм в землянката. Ама модерна - с климатик, интернет (и wifi), сателитна телевизия ...

преди 1 час, Кико написа:

Това решение се вижда все по-правилно на много военни не само в България. Кажи ми какво може да направи 30 000 професионална армия(особено пък нашата с цялото си материално осигуряване и изправна военна техника) срещу 100 000 професионална армия в класическа война - с фронтове, тил и т.н.

Гледай какво се случва в Сирия и Йемен - редовна армия срещу "партизани". Кой печели и кой губи? Като говоря за партизански стил на война не разбирайте нашите хайдути и оригинални партизани, който после станаха активни борци против фашизма. Едно е да си хванал пушка преди 3 месеца, да си се скрил в гората, да обираш мандри, кошари, селяни и т.н. и от време на време да взривиш някой мост, релса, влак или полицейско управление, а през останалото време в землянката. Ако това не са партизани - не, благодаря.

Талибаните в Афганистан се обучаваха от американски инструктори, кюрдите в Сирия пак се обучават от инструктори. Обучението е важно, а не думата партизанин. Всички диверсионни групи водят война в партизански стил - рушат комуникации, прекъсват снабдителни линии, отвличат, устройват засади и т.н., но го правят кадърно, защото са ги научили и знаят как. Аз говора за хора, преминали правилно военно обучение, които действат като диверсионни групи навсякъде около врага, за по-кратко ги наричам партизани. Командват се от офицери, поддържат връзка помежду си, координират действията си, имат представа от това как се води война, защото са били обучени. Партизаните, действащи на територията на днешна Украйна през ВСВ срещу Вермахта са били нерешим проблем, защото в по-голямата си част са били войници, избегнали плен и след това обединили се в партизански отряди. Историята е доказала, че редовна армия(и на САЩ и на СССР, и на Франция, и на Великобритания и други) много трудно се справя с кадърно партизанско движения - изброих и примери. Историята също така показва, че явно акъла никога няма да ни дойде и ще продължим да се избиваме.

преди 15 часа, Кико написа:

Нима? Поне магистрали ще ни направят циганите, ако върнат Строителни войски ;) Погледни го и от гледна точка на портфейла. А никой няма да умре за 6 месеца обучение да стреля с автомат и тактическа подготовка. Това и в живота е полезно. Който има точно око, има и точни ръце, което ще му помогне и в работата. разбира се, аз съм не за казарма тип курорт, а за казарма тип затвор. Само така ще има оправия. 

Тоест трябва ни един Сталин или Пиночет. И те няма да ни оправят. Българина трябва да се научи да спазва и да уважава правилата, а той не го прави. Винаги гледа да заобиколи правилото или да изкръшка. Това ни е проблем откакто съществува държавата България. Не може да има казарма тип затвор. Ако сега е върнат ще е казарма тип курорт.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 1 час, Емил Костов написа:

Тоест трябва ни един Сталин или Пиночет. И те няма да ни оправят. Българина трябва да се научи да спазва и да уважава правилата, а той не го прави. Винаги гледа да заобиколи правилото или да изкръшка. Това ни е проблем откакто съществува държавата България. Не може да има казарма тип затвор. Ако сега е върнат ще е казарма тип курорт.

Абе може, може. Не знам в коя сфера работиш, но в моята сфера работодателя и изобщо началниците отгоре, се държат като с роби, а не като с наемни работници. Така, че ние и сега си живеем в страна като на Пиночет, само че на ниско ниво. Високото не ни закача, защото сме дребни риби и не го интересуваме. Така, че и казарма тип затвотр може да има, след като може би 90% от частните ни фирми са тип затвор. Я погледни как се отнасят с жените работнички в България. Ами тях ги експлоатират за 300-400-500 лева, карайки ги да работят почивни дни и на празници, както и да отработват примерно някакви аварии на машините. Говоря ти конкретно за шивашкия сектор, където е бетер от затвор. По-скоро в затвора ще се чувстваш като в рай спрямо положението в една шивашка фирма. Но да вземем и мъжете работници. Не е много по-различно. Навсякъде ти се качват на главата, профсъюзи няма, ти нищо не може да кажеш, не може и нищо да се договаряш с работодателя. Това за масовия работник. Някой по-незаменим може и да опита да направи нещо, но напоследък и там вратичките са затворени, по-горе казах защо. Значи какво мисли работодателя за работника - щом той работи при мен толкова години с тая заплата, значи му е достатъчна. Може да пробвам да го накарам да работи повече и да го притисна още малко. И така, ние сме в страна на Пиночет, тип затвор. Все още имаме някакви малки привилегии, като например възможността да позлваш болничен без голяма опасност да те изгонят, но не навсякъде е така. Та на младежите добре ще им дойде казарма тип затвор, за да се настроят за действителността. Аз на 25 знаеш ли какво си бях обещал? Ами обещах си никога да не работя за друг, а за себе си само. Е и аз хвърчах в небесата в края на деветдесетте и се надявах, че частната инициатива и свобода ще ни спаси. Само че действителността е съвсем друга. 

Казарма тип затвор с нищо няма да промени нещата. Отдавна вече е доказано че страха и омразата не променят нищо, а раждат нов страх и омраза. Едно е да обучиш даден човек и да го научиш на правила и дисциплина, друго е да се гавриш и подиграваш с него.

Винаги може да работиш за себе си и да направиш бизнес. Познавам такива хора. Да има си зор и препятствия, но къде ли няма. Колкото до експлоатацията българина сам си го прави. Само че се вижда един странен парадокс. Хем българина е експлоатиран и работи за без пари, хем купува на лизинг и взема огромни кредити. Младите пък не искат и да работят.

на 24 февруари 2016 г. at 13:35, Agentpat™ написа:

Задължително трябва да се върне! И то не с някакви компромисни няколко месеца, а както си беше навремето - 2 години.

Освен да те пратим да миеш кенефите с четки за зъби 2 години, че изглежда ти липсва, а?

на 24 февруари 2016 г. at 17:21, Agentpat™ написа:

Това, че тогава не е имало "здрава ръка", която да пресече тези лигавщини, не значи, че тази "здрава ръка" не може да бъде създадена. Интересно, как по времето на социализма нямаше такива капризи? Разхайти се това младо поколение и за това голяма вина имат еврогейските ценности.

Здрава ръка? Яд те е, че затворихме Белене и за виц срещу Бойко в момента не те хвърлят за храна на прасетата? Е, от форума няма как да ти покажа гей ли съм или не съм. Айде да не ставам вулгарен. Разхайти се младото поколение - ха, ха. А старото от мутри и мафиоти ни управлява, нали така? Разказа ни играта и продаде всичко за стотинки? КЪДЕ бяха ценностите на Вашето поколение 20 години назад?

на 24 февруари 2016 г. at 20:48, Agentpat™ написа:

Сега ни управляват същите, които и преди. И не са научени от днес да крадат. Това ясно показва вашият социализъм на какво е научил.

преди 2 часа, simtech написа:

Освен да те пратим да миеш кенефите с четки за зъби 2 години, че изглежда ти липсва, а?

Здрава ръка? Яд те е, че затворихме Белене и за виц срещу Бойко в момента не те хвърлят за храна на прасетата? Е, от форума няма как да ти покажа гей ли съм или не съм. Айде да не ставам вулгарен. Разхайти се младото поколение - ха, ха. А старото от мутри и мафиоти ни управлява, нали така? Разказа ни играта и продаде всичко за стотинки? КЪДЕ бяха ценностите на Вашето поколение 20 години назад?

Сега ни управляват същите, които и преди. И не са научени от днес да крадат. Това ясно показва вашият социализъм на какво е научил.

Освен да ти препоръчам да си пиеш редовно хапчетата, друго лечение не мога да ти препоръчам. Цункай си любимия Боко по тиквата и не си пеняви злобата на неподходящи за целта места! 

преди 1 час, Agentpat™ написа:

Освен да ти препоръчам да си пиеш редовно хапчетата, друго лечение не мога да ти препоръчам. Цункай си любимия Боко по тиквата и не си пеняви злобата на неподходящи за целта места! 

А ти какво си правил в казармата, че така я пробутваш? Спец-части ли стана, Рамбо ли стана, парашутчик ли, нещо полезно научи за живота, та сега си милионер? Май нищо, а?  И Евгени Минчев е от вашето поколение, не от моето. Както и тия, които окрадоха държавата и направиха свинщина за 10 поколения напред.

преди 1 час, simtech написа:

А ти какво си правил в казармата, че така я пробутваш? Спец-части ли стана, Рамбо ли стана, парашутчик ли, нещо полезно научи за живота, та сега си милионер? Май нищо, а?  И Евгени Минчев е от вашето поколение, не от моето. Както и тия, които окрадоха държавата и направиха свинщина за 10 поколения напред.

Аз какво съм научил и какво съм бил, не си ти човека на който бих дал отчет! Като си такъв отворко, ти какво научи като не си бил в казармата, мамино синче такова?! Като ти гледам разсъжденията, по темата, май нищо! 

Та, кои окрадоха държавата? Аз мога да ти кажа, но едва ли ще ти хареса това, което ще прочетеш.

преди 3 часа, simtech написа:

Айде, не обобщавай за поколенията. Бегай се заигравай с Калин, че там май по-ги разбираш работите. 

преди 1 час, Agentpat™ написа:

Аз какво съм научил и какво съм бил, не си ти човека на който бих дал отчет! Като си такъв отворко, ти какво научи като не си бил в казармата, мамино синче такова?! Като ти гледам разсъжденията, по темата, май нищо! 

Аз не съм отворко, но ако забележиш - ти се изказа многократно по подобен начин. Истината е, че навремето не ви се е налагало да се справяте с нещата от живота и за това казвате разни глупости като  "в казармата се научих как се оправя леглото", "в казармата се научих да пера" и тем подобни простотии.

преди 8 минути, Кико написа:

Айде, не обобщавай за поколенията. Бегай се заигравай с Калин, че там май по-ги разбираш работите. 

Няма какво да се заигравам с него. Заигравки правя само с интимни партньори от женски род. А истината е, че между мене и Иван Костов, както и между мене и Бойко Борисов, между мене и Сергей Станишев, между мене и Ахмет Доган има повече от 15 години разлика. Интересно, кой ли ги е научил да крадат? Демокрацията? Те те издирижираха демокрацията, да могат да ни окрадат.

преди 1 час, simtech написа:

Истината е, че навремето не ви се е налагало да се справяте с нещата от живота и за това казвате разни глупости като  "в казармата се научих как се оправя леглото", "в казармата се научих да пера" и тем подобни простотии.

Виждам, ти как се справяш с „нещата от живота“– по цял ден мрънкаш, че си недооценен и всеки друг е крив, а ти си най-правия. Отивай в чужбина! Не ти стиска, щото знаеш, че не ставаш... Ти не живееш, ти само мрънкаш.....

П.П. В казармата ни учеха на ред и дисциплина. А това, че не можеш да си оправиш леглото и да си изпереш насраните гащи показва, че си мамино детенце... Дори и мъж няма да те вземе.

преди 10 часа, simtech написа:

Аз не съм отворко, но ако забележиш - ти се изказа многократно по подобен начин. Истината е, че навремето не ви се е налагало да се справяте с нещата от живота и за това казвате разни глупости като  "в казармата се научих как се оправя леглото", "в казармата се научих да пера" и тем подобни простотии.

Няма какво да се заигравам с него. Заигравки правя само с интимни партньори от женски род. А истината е, че между мене и Иван Костов, както и между мене и Бойко Борисов, между мене и Сергей Станишев, между мене и Ахмет Доган има повече от 15 години разлика. Интересно, кой ли ги е научил да крадат? Демокрацията? Те те издирижираха демокрацията, да могат да ни окрадат.

А между теб и Азис  колко години разлика има? Като толкова смяташ поколенията за важни, гледай какви изродчета са се навъдили в сериала Wayward Pines. Много добре хората са описали твоите виждания за поколенията там ;) Какво означава от малък да ти наливат идиотщини в главата ти. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

преди 9 часа, chochomen написа:

П.П. В казармата ни учеха на ред и дисциплина. А това, че не можеш да си оправиш леглото и да си изпереш насраните гащи показва, че си мамино детенце... Дори и мъж няма да те вземе.

Ъхъ. Сигурен съм, че аз на твоите години на влизане в казармата съм можел повече работи от теб. Защото тогава времето безгрижно, тати носи - мама меси. Никакви притеснения за пари, що да работим, като можем да правим щуротии?
Учили са ви на ред и дисциплина казваш? Като се огледам в България, виждам какъв ред сте разпространили с личен пример в страната. Мдааа... За това ли 40 годишни селяни и въшльовци си хвърлят торбите с боклук през балкона, а аз си държа хартийката в джоба, докато не стигна кошче за боклук? Явно много са ви научили, щом имате такива ярки примери от вашите поколения, че нищо не са ви научили.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.