Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Задължителната военна служба - безсмислица или необходимост?

Featured Replies

Току що, Емил Костов написа:

Да, така е, но ти си един от малкото проценти, който си се справил. А и проблема не е в това, че новобранците лъскат обувки. Те трябва да се научат на дисциплина. Говоря за съвсем други неща и ти много добре ги знаеш. Едно е да караш новобранеца да лъсне обувките, да измете, да почисти, а друго е да го караш да чисти тоалетната с бръснарско ножче, да му правиш умишлена сапунка, да го караш да бръсне Ботев, да мери спалното с кобритени клечки, да се прави на мотокар и т.н

Делфинчета....ми правил съм ги и аз за това после не съм гонел младите. Знам какво е и трябва да съм пълен простак,че да постъпвам по същия начин. След мене също не е имало извращения.

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 104,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 5 минути, A.com написа:

Да не решиш, че се заяждам, ама като прочетох това и първото, което ми хрумна е, че всички тези неща учат на търпение и усърдие. Не е най-правилният начин, но...добродетелите са си добродетели. :)

Не разбира се! Радвам се, че се включиха толкоз хора. Просто споделяме и обменяме мнения. А и се радвам, че тона е просто перфектен и стана страхотна дискусия. На всеки, който чете ще му е приятна тази тема!

преди 1 минута, A.com написа:

Да не решиш, че се заяждам, ама като прочетох това и първото, което ми хрумна е, че всички тези неща учат на търпение и усърдие. Не е най-правилният начин, но...добродетелите са си добродетели. :)

Не. Пречупват егото. Но това обикновенно е в първите три месеца после е съвсем различно. Дават се бойни дежурства , наряди.... нали се сещаш,че млади и стари държат заредени оръжия. Та така.

преди 5 минути, nikssi написа:

Делфинчета....ми правил съм ги и аз за това после не съм гонел младите. Знам какво е и трябва да съм пълен простак,че да постъпвам по същия начин. След мене също не е имало извращения.

Е да, ти си един от малкото проценти, който е вкара мисъл, но в повечето случаи тези които са били новобранци и са изживели този тормоз, след като стават стари кучета го прилагат на новобранците. Не ме разбирай погрешно. Аз съм ЗА военно обучение. Хубаво е човек да е подготвен, но не съм съгласен с простотиите дето бяха в казармата. Или вземаш на 18 години целия набор и за 1 година го обучаваш да бъде войник или не  правиш подобно нещо. Колкото до това, че заради махането на казармата са се навъдили гейове това не е вярно. Имало ли е и преди, просто нямаше този достъп до информация.

Е да, ти си един от малкото проценти, който е вкара мисъл, но в повечето случаи тези които са били новобранци и са изживели този тормоз, след като стават стари кучета го прилагат на новобранците. Не ме разбирай погрешно. Аз съм ЗА военно обучение. Хубаво е човек да е подготвен, но не съм съгласен с простотиите дето бяха в казармата. Или вземаш на 18 години целия набор и за 1 година го обучаваш да бъде войник или не  правиш подобно нещо. Колкото до това, че заради махането на казармата са се навъдили гейове това не е вярно. Имало ли е и преди, просто нямаше този достъп до информация.

Не Емо. В бойните поделения такива извращения почти нямаше. Как си мислиш,че ще има в едно поделение водещо непрекъснато дежурства? Абе всички са въоръжени бре! Например в едно село некъде си в некой си район давахме наряд три месеца през ден. Освен нас и пепелянките друго живо нямаше на три километра. Кви извращения бре човече? В некой курорт да ама в бойните части тия работи някак си нямаха място.

Нали при учение тоя новобранец пред тебе ако не маркира заряда ти си го отнесъл бре. :D Барабар с всички около тебе и некоя друга овца :D

преди 7 минути, nikssi написа:

Не Емо. В бойните поделения такива извращения почти нямаше. Как си мислиш,че ще има в едно поделение водещо непрекъснато дежурства? Абе всички са въоръжени бре! Например в едно село некъде си в некой си район давахме наряд три месеца през ден. Освен нас и пепелянките друго живо нямаше на три километра. Кви извращения бре човече? В некой курорт да ама в бойните части тия работи някак си нямаха място.

Нали при учение тоя новобранец пред тебе ако не маркира заряда ти си го отнесъл бре. :D Барабар с всички около тебе и некоя друга овца :D

Да, знам какво искаш да кажеш, но имаше и подобни изпълнения и в такива поделения. Да, там имаше и малко повече уважение, но имаше и хора, които просто не издържаха. Така или иначе старата казарма няма да се върне. Сега може да се направи нов начин за обучение и младите момчета ( а защо не и момичета) да минават през него. Има то кой да гледаме. Много труден процес, но не и невъзможен.

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Да, знам какво искаш да кажеш, но имаше и подобни изпълнения и в такива поделения. Да, там имаше и малко повече уважение, но имаше и хора, които просто не издържаха. Така или иначе старата казарма няма да се върне. Сега може да се направи нов начин за обучение и младите момчета ( а защо не и момичета) да минават през него. Има то кой да гледаме. Много труден процес, но не и невъзможен.

Ми мене например ме кефи Израел. Нямаме армия ама нямаме и боеспособно население.

пп. За уважението....Ванка я кажи как е било в кашимерията :D там не знаеш кой по кой стреля.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Ми мене например ме кефи Израел. Нямаме армия ама нямаме и боеспособно население.

По принцип на нас голяма армия не ни трябва. Никой няма да ни нападне поради икономически изгоди, но това е друга тема. Иначе населинето си е боеспособно. Просто трябва да го хванеш и да го обучиш. Само  че наистина да го обучиш, а не да му показваш изврашения и простотия. Ние и без това си ги имаме в изобилие!

По принцип на нас голяма армия не ни трябва. Никой няма да ни нападне поради икономически изгоди, но това е друга тема. Иначе населинето си е боеспособно. Просто трябва да го хванеш и да го обучиш. Само  че наистина да го обучиш, а не да му показваш изврашения и простотия. Ние и без това си ги имаме в изобилие!

Ха да обучиш тия келеши. :D Баси оптимиста си.

преди 6 минути, nikssi написа:

Ха да обучиш тия келеши. :D Баси оптимиста си.

Не, не са келеши, просто нямат база за сравнение. Такива като мен и теб те няма да разберат, защото не са го виждали. Нещата могат да станат постепенно.Като за начало армията трябва да се превъоръжи и след това да се въведат такива обучения. Само, че българина доста преиначава нещата. Сам вижда по медиите и по FaceBook какви глупости вървят. 

Не, не са келеши, просто нямат база за сравнение. Такива като мен и теб те няма да разберат, защото не са го виждали. Нещата могат да станат постепенно.Като за начало армията трябва да се превъоръжи и след това да се въведат такива обучения. Само, че българина доста преиначава нещата. Сам вижда по медиите и по FaceBook какви глупости вървят. 

Каква база виж им родителите. Крушата по далеч от дървото не пада! Абе като ги слушам как сладко говорят все се бъркам относно пола им. А "нередовните обратни" онова време действително ги имаше ама не смееха да шукнат,че ядяха бой на поразия. И циганите например нъл помниш,че не ходеха на кино след 16 часа....че на изхода ставаше много кофти струпване. :D Сега си правят каквото искат и държавата пет пари не дава за това.

преди 7 минути, nikssi написа:

Каква база виж им родителите. Крушата по далеч от дървото не пада! Абе като ги слушам как сладко говорят все се бъркам относно пола им. А "нередовните обратни" онова време действително ги имаше ама не смееха да шукнат,че ядяха бой на поразия. И циганите например нъл помниш,че не ходеха на кино след 16 часа....че на изхода ставаше много кофти струпване. :D Сега си правят каквото искат и държавата пет пари не дава за това.

Е то вече говорим за родителите им. То след 90 година знаеш какво стана. От забрана и ограничения минахме на слободия. То ние говорим за техните родители, не за сегашната младеж!

Колкото до държавата тя няма сама да се самосезира. Нали не очакваш някой политик, съдия, кмет и т.н да се откаже от мекото и сладкото като гледа, че на никой не му дреме!

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Какво правим с пацифистите и тези ,които не искат да стрелят?От тях мъже не става ли? Как може тези мъже да си изпълнят военните задължения.

Примерно строителство,земеделие,някаква работа.

Откакто видях моряк циганин и масово ставаха изнасилвания,гаври ,примерно навираха тръби да не казвам къде ... и убиване в казармата ,съм против казармата,а и съм пацифист.

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

Е то вече говорим за родителите им. То след 90 година знаеш какво стана. От забрана и ограничения минахме на слободия. То ние говорим за техните родители, не за сегашната младеж!

Колкото до държавата тя няма сама да се самосезира. Нали не очакваш някой политик, съдия, кмет и т.н да се откаже от мекото и сладкото като гледа, че на никой не му дреме!

Не разбрах каква е тая забрана? Слушахме ли Свободна Европа и Гласът на Америка? Слушахме всички. Вицове разказвахме ли да. Кви ограничения освен на хартия. Ми остригаха ме един път, друг път пъх ядох пердаха , че си правих бъзик с тия пред мавзолея,ма то беше лапешка работа. Повечето ми приятели се занимаваха сериозно с някой спорт,днес даже видях един от старите ми тренери баси не е мръднал изобщо бати Божо :)

Това ни бяха ограниченията , че не можехме да скитаме из Запада. Друго какво? Сега ще кажат банани и т.н. ама кой ги ядеше тия боклуци при наличието на толкова качествени плодове. Кви ограничения кви пет лева бре?

Не разбрах каква е тая забрана? Слушахме ли Свободна Европа и Гласът на Америка? Слушахме всички. Вицове разказвахме ли да. Кви ограничения освен на хартия. Ми остригаха ме един път, друг път пъх ядох пердаха , че си правих бъзик с тия пред мавзолея,ма то беше лапешка работа. Повечето ми приятели се занимаваха сериозно с някой спорт,днес даже видях един от старите ми тренери баси не е мръднал изобщо бати Божо :)

Това ни бяха ограниченията , че не можехме да скитаме из Запада. Друго какво? Сега ще кажат банани и т.н. ама кой ги ядеше тия боклуци при наличието на толкова качествени плодове. Кви ограничения кви пет лева бре?

Имаше забрана. Слушахме ги нелегално. Правиха се записи на магнетофони и на касетки по-късно! А това, че ни натрапваха глупости и не виждахме как се развива запада, това ни върна доста назад. 

преди 1 минута, acnekt написа:

Какво правим с пацифистите и тези ,които не искат да стрелят?От тях мъже не става ли? Как може тези мъже да си изпълнят военните задължения.

Примерно строителство,земеделие,някаква работа.

Откакто видях моряк циганин ,съм против казармата,а и съм пацифист.

Имаше ЖП и Строителни войски  Във всяко поделение има тиловаци ако за това питаш.

преди 4 минути, nikssi написа:

Имаше ЖП и Строителни войски  Във всяко поделение има тиловаци ако за това питаш.

Между другото казармата си имаше и някой положителни неща!.

1.Строителните войски навремето построиха цяла България.

2.Кръвна банка винаги беше пълна, защото за дарена кръв в казармата даваха от 3 до 5 дена отпуск.

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Между другото казармата си имаше и някой положителни неща!.

1.Строителните войски навремето построиха цяла България.

2.Кръвна банка винаги беше пълна, защото за дарена кръв в казармата даваха от 3 до 5 дена отпуск.

Забрави ЖП то :clown:

Забрави ЖП то :clown:

Нищо не съм забравил. Говоря сериозно. Строителни войски бяха доста стабилна "бойна" единица навремето. Където имаше зор и нещо трябваше да се построи ги изпращаха там. И познавам момчета, които не се оплакваха от това нещо. Даже си беше далавера да си в такъв род войска. 

преди 3 часа, Белгиеца написа:

Не е баш така, аз съм роден в северозападна България. Ако тръгнат да се отцепват някакви си турци близо до турската граница, за какво ми е да ходя да умирам преждевременно да ме гръмнат там?
Ако има доброволци да ходят да се стрелят с турците от Кърджали или Хасково , не ми пречи. Ама да дойдат да ме натоварят в някоя военна джипка и да ми кажат че ако офейкам от бойното поле, ще ме съди военен съд, с това не съм съгласен.
Аз не съм си избирал къде да се раждам. 
Държавата съм я сменил успешно, но ако искам да се върна да си живуркам в нея, в качеството ми на отроче от мъжки род, поглежа на взимане запас когато им скимне на военните.
На сина ми не съм му вадил български документи, точно за да не може да има никакви претенции към него Република България. Защото с това турско малцинство  и техната религия, не се знае какви изненади могат да се случат.

Много ми е интересно защо въобще пишеш в български форум, при условие, че с всички сили и средства се опитваш да се разделиш с тази държава?

преди 11 минути, Емил Костов написа:

що кръв му източиха на гаджето ми ...:shy11:

преди 4 минути, haidukpikaso написа:

що кръв му източиха на гаджето ми ...:shy11:

Не е за шега. Сега българина няма такава култура, да дари кръв и да спаси буквално живот. В  момента в кръвна банка е страшно. Въртят се такива далавери, че нямам думи. За последните 4 години знам за какво става на въпрос. Кръвта ми едоста рядка и се наложи да давам за блъзък човек. Както и да е , да не се отклонявам то темата!

Не стига,че му точат кръвта ми после му точат и ...  "портмонето" :)

не беше баш тъй ама карай, помня че ШЗО-то им даваше и кинти

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.