Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Задължителната военна служба - безсмислица или необходимост?

Featured Replies

преди 16 минути, M.Николов написа:

Много ми е интересно защо въобще пишеш в български форум, при условие, че с всички сили и средства се опитваш да се разделиш с тази държава?

Защото си е готино да пишеш в бг форум, нямайки повечето от проблемите на живеещите в нея. Така оценяваш по-добре личното ти състояние и битие и си благодарен на съдбата.

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 104,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 34 минути, nikssi написа:

Това ни бяха ограниченията , че не можехме да скитаме из Запада. Друго какво?  Кви ограничения кви пет лева бре?

Беше свирепа комунистическа диктатура бе, искаха да им бачкаме за по 200лв на месец и 1 долар вървеше по около 6 лв.
Беше забранено да развиваш частен бизнес.
Беше забранено да притежаваш долари и марки. 
Мене са ме карали в милицията да давам писмени обяснения що съм имал гадже гъркиня бе. А по-късно една англичанка като ме прати да проверявам какво трябва да направим за да се оженим, в общината трябваше да им кажа коя е госпожицата и от къде е, обади се чиновничката на някакъв и чака няколко минути да й отговори дали й разрешава да ми даде документите които се попълват. Аз като поразмислих се отказах от брак в англичанката. Но точно след една година се запознах с съпругата ми белгийка и този пък не ми се размина "бракуването".
А знаеш ли как ставаше да се ужениш за чужденка от "вражеският" капиталистически свят ?
Еми искаш разрешение да сключиш брак и някакви комунисти злобари решават дали имаш право на лично щастие. След като ти го разрешат брака, преди церемонията в общината ти поднасят една декларация да я подпишеш, че сключеният брак не е достътъчно основание за да те пуснат да излезеш от страната дори и за един ден.
Един мой набор и бивш съсед се беше оженил за германка и го бяха тормозили 2 години докато го пуснат да отиде да живее при нея в Дюселдорф. Бил служил в някакво секретно поделение и не били минали 5 години от както му е свършила казармата. Ако са искали са могли да го вземат запас 45 дена ( пак в секретно поделение) преди да го е сключил брака и са могли да го побъркат 5 години да чака, докато го пуснат да отиде при жена му.
От комунистическите военни по-големи злобари не знам дали има. 

преди 1 час, П.е.т.ъ.р написа:

Цъ, не бих се самоубил за да спася близките си. 

Нямам това предвид. Ромел, благодарение на таланта си и кадърните заповеди, които е давал е "самоубил" доста от противниците си.

преди 1 час, nikssi написа:

Не. Пречупват егото. Но това обикновенно е в първите три месеца после е съвсем различно. Дават се бойни дежурства , наряди.... нали се сещаш,че млади и стари държат заредени оръжия. Та така.

Да ти пречупят егото и да разбереш, че не си вся и всьо е доста полезно според мен.

преди 1 час, acnekt написа:

Какво правим с пацифистите и тези ,които не искат да стрелят?От тях мъже не става ли? Как може тези мъже да си изпълнят военните задължения.

Примерно строителство,земеделие,някаква работа.

ЖП, Строилтелни войски, тиловаци в самите поделения, някой трябва да изхранва армията, някой трябва да произвежда оръжия и муниции. Зад един войник на фронта стоят 10 човека в тила. Историята помни случаи когато на готвачи, писари, радисти се е налагало да вдигат оръжие за да спасят положението. А ти, като пацифист, сигурен ли си, че ако си на фронта писар и убият брат ти(който не е пацифист) няма да си промениш нагласите?

ЖП, Строилтелни войски, тиловаци в самите поделения, ...

Малко смесвате нещата, нека да ви припомня.

Строителнато повинност (в последствие Стороителни войски) се създава по времето на Стамболийски - след I св.война. Когато се ограничава размера на редовната армия. СВ (и Транспортни воиски) никога не са били към МО. Те си бяха - СВ към Министерство на строителството, ТВ - на транспорта. "Тиловаците" в поделенията бяха едно, а стойтелството за военните и покрай тях се изпълняваше от КЕЧ (Квартирно-Експлоатационни Части). Това си бяха отделни поделения, но в МО.

преди 7 часа, Емил Костов написа:

То хубаво само, че в казармата не те подготвяха. Първата година те правиха машина, влизаш във форма, придобиваш някакви знания и умения и втората година ( като станеш старо куче) се научаваш на мързел, кражби, далавери и простотия. Всичко, което си научил от първата година се забравя!

Сега и това  незнаят.Знаят само да се друсат да се напиват и да увеличават гей обществото,е това знае днешната младеж.

преди 3 часа, ivan1975 написа:

Сега и това  незнаят.Знаят само да се друсат да се напиват и да увеличават гей обществото,е това знае днешната младеж.

Стига с тия гейове.

Цяла Спарта,древна Елада ,Древен Рим ,цели пълководци,императори  са били гейове.Пример ти давам един от най-великите императори на древен Рим е бил гей Адриан .

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%B4%D1%80%D0%B8%D0%B0%D0%BD_(%D0%B8%D0%BC%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80)

Има ли разлика от затвор и казарма ? Що се отнася за строителните войски ,това е по-гадно и да си роб в древна Елада.

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

преди 47 минути, acnekt написа:

Стига с тия гейове.

Цяла Спарта,древна Елада ,Древен Рим ,цели пълководци,императори  са били гейове.Пример ти давам един от най-великите императори на древен Рим е бил гей Адриан .

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%B4%D1%80%D0%B8%D0%B0%D0%BD_(%D0%B8%D0%BC%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80)

Има ли разлика от затвор и казарма ? Що се отнася за строителните войски ,това е по-гадно и да си роб в древна Елада.

Това значи ли че щом цяла Спарта,древна Елада ,Древен Рим ,цели пълководци,императори  са били Педерасти и нашите деца трябва да са такива.Поне докато имаше казарма имаше дисциплина.Опазил ме бог че имам дъщеря щото вече се плаша с тая педерасия.

преди 5 минути, ivan1975 написа:

Това значи ли че щом цяла Спарта,древна Елада ,Древен Рим ,цели пълководци,императори  са били Педерасти и нашите деца трябва да са такива.Поне докато имаше казарма имаше дисциплина.Опазил ме бог че имам дъщеря щото вече се плаша с тая педерасия.

Иване, защо си мислите че в казармата е нямало хомосексуалисти?

И защо си мислите че сред нежния пол няма хомосексуални желания и интереси?

преди 15 часа, П.е.т.ъ.р написа:

Против военната служба съм, загубих година от живота си. 

Имаше забавни моменти и не беше лошо но е загуба на време и на нищо полезно не ме научи.

На точно същото мнение съм и аз. Единствено може би нощните стрелби с трасиращи куршуми ме изкефи... И разбира се, трябваше да стрелям с "Калашник", за да стана по-голям пацифист, отколкото бях. А това, което споделя автора е напълно вярно. Поне при нас беше така. Да изтропаш другарче се поощряваше и шапките гледаха да не сме обединени, ама невинаги им се получаваше. След това, поне в тая казарма де аз бях, алкохол и наркотици бяха безплатни и навсякъде. Аз бях "вишка" и с глава на раменете си, но имаше лапета, които въобще не разбираха как за години напред  си съсипват живота, като "пробват" разни неща, именно в казармата за пръв (но убеден съм, не и за последен) път. Ред и дисциплина се учат вкъщи от ранна възраст. Ако до 18 не си се научил на ред и самодисциплина, чакай някой друг да те "научи". По същата логика, може да вкарваме всички в затвора за година-две. А патриотизма е въпрос на личен избор и интелект. Не можеш на някой да налагаш да обича родината си. По-вероятно е налагането да има обратен ефект.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

преди 5 часа, ivan1975 написа:

И преди положението е било същото, просто нямаше тази информация в момента и повечето хора се пазеха. Казармата няма да промени човек, който е решил да бъде гей. Такива хора още на военните комисии ги отстраняваха. Не случайно имаше репликата:"... разтвори бузи...". 

преди 44 минути, ivan1975 написа:

Опазил ме бог че имам дъщеря щото вече се плаша с тая педерасия.

Гаранции няма,то в днешно време женския пол е много по опасен и извратен от мъжкия пол.

Всичко зависи от това как си възпитал детето си!

Иначе всичко останало,което написа съм напълно съгласен! За казармата съм! Не случайно я има тая приказка : 

"Мъж,който не е ходил в казарма не е мъж и жена,която не е раждала все още не е жена"

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

преди 12 часа, acnekt написа:

Какво правим с пацифистите и тези ,които не искат да стрелят?От тях мъже не става ли? Как може тези мъже да си изпълнят военните задължения.

Примерно строителство,земеделие,някаква работа.

Откакто видях моряк циганин и масово ставаха изнасилвания,гаври ,примерно навираха тръби да не казвам къде ... и убиване в казармата ,съм против казармата,а и съм пацифист.

Света се развива и основно го движат войните и оръжието. Ако не бяха двете световни войни както и студената война нямаше да има тази техника и развитие в момента. Целта е да се научиш да стреляш и да имаш поне елементарно обучение. Никой не те кара да го използваш в реални условия. 

преди 11 часа, Белгиеца написа:

Мене са ме карали в милицията да давам писмени обяснения що съм имал гадже гъркиня бе. А по-късно една англичанка като ме прати да проверявам какво трябва да направим за да се оженим, в общината трябваше да им кажа коя е госпожицата и от къде е, обади се чиновничката на някакъв и чака няколко минути да й отговори дали й разрешава да ми даде документите които се попълват. Аз като поразмислих се отказах от брак в англичанката. Но точно след една година се запознах с съпругата ми белгийка и този пък не ми се размина "бракуването".

:offtopic_s: На теб нашенките не ти ли обръщаха внимание ? Иначе на бракуването кавичките са излишни в твоя частен случай.

преди 11 часа, Белгиеца написа:

Беше свирепа комунистическа диктатура бе, искаха да им бачкаме за по 200лв на месец и 1 долар вървеше по около 6 лв.
Беше забранено да развиваш частен бизнес.
Беше забранено да притежаваш долари и марки. 
А знаеш ли как ставаше да се ужениш за чужденка от "вражеският" капиталистически свят ?
Еми искаш разрешение да сключиш брак и някакви комунисти злобари решават дали имаш право на лично щастие. След като ти го разрешат брака, преди церемонията в общината ти поднасят една декларация да я подпишеш, че сключеният брак не е достътъчно основание за да те пуснат да излезеш от страната дори и за един ден.
Един мой набор и бивш съсед се беше оженил за германка и го бяха тормозили 2 години докато го пуснат да отиде да живее при нея в Дюселдорф. Бил служил в някакво секретно поделение и не били минали 5 години от както му е свършила казармата. Ако са искали са могли да го вземат запас 45 дена ( пак в секретно поделение) преди да го е сключил брака и са могли да го побъркат 5 години да чака, докато го пуснат да отиде при жена му.
От комунистическите военни по-големи злобари не знам дали има. 

Да, така беше! Прав си наистина. Но ако се замислиш сега положението е почти същото.

преди 14 часа, NIKISHARK написа:

Много странна симбиоза се получава...наборите преди ..примерно 69..искат да са в казарма..а сегашните "мъже"  не искат!?Това означава ли,че сегашните "мъже" нямат кураж да защитават родината си!?Някои неща никога не се научават в реалния живот....Не ми се мисли,ако бъдем нападнати от чужда държава,какво ще е положението...ветерани от "казармата" и пенсионери ще ви(ни)защитават....и всякакви "извращения" ще ви се сторят като"майчина целувка"...

Нали за това е НАТО, господин Акула....Спи спокойно.

Редактирано от Евгени Симеонов (преглед на промените)

преди 54 минути, capnemo написа:

Иване, защо си мислите че в казармата е нямало хомосексуалисти?

И защо си мислите че сред нежния пол няма хомосексуални желания и интереси?

Неказвам че не е имало даже и аз където служих имаше,но от 800 човека бяха 2-3,а сега дали ще са толкова съмнява ме много.Да и сред женския пол има хомосексуални.Нали знаеш има една приказка по добре дъщеря лесбийка отколкото син педераст:)

преди 2 минути, ivan1975 написа:

Неказвам че не е имало даже и аз където служих имаше,но от 800 човека бяха 2-3,а сега дали ще са толкова съмнява ме много.Да и сред женския пол има хомосексуални.Нали знаеш има една приказка по добре дъщеря лесбийка отколкото син педераст:)

Това че преди време са се крили повече защото и отношението на обществото беше по-различно не променя факта.

И нещо не разбрах, един родител трябва да приеме децата си такива каквито са.

Приказката, която по-горе цитирахте е пълна простотия, но това си е за ваша сметка

преди 1 минута, capnemo написа:

Това че преди време са се крили повече защото и отношението на обществото беше по-различно не променя факта.

Приказката, която по-горе цитирахте е пълна простотия, но това си е за ваша сметка

Може и да съм старомоден незнам, но аз ако имах син и да се прибере в нас с някои и да почнат да се мляскат няма да мога да го възприема.

преди 1 минута, ivan1975 написа:

Може и да съм старомоден незнам, но аз ако имах син и да се прибере в нас с някои и да почнат да се мляскат няма да мога да го възприема.

преди 6 минути, capnemo написа:

... един родител трябва да приеме децата си такива каквито са....

преди 1 минута, ivan1975 написа:

Само може да чукаме на дърво с думите "пази Боже". Какво повече може да се направи. Срещу природата не можеш да се бориш.

преди 19 минути, ivan1975 написа:

Казармата ще го поправи?

преди 44 минути, BMW Маниак написа:

:offtopic_s: На теб нашенките не ти ли обръщаха внимание ? 

Еми тези дето ми обръщаха внимание, нещо аз им намирах недостатъци някакви.
В началото на 9-ти клас ми хвана окото една 11-то класничка и се заглеждах по нея из коридорите и стълбищата на гимназията, ама един път като се разминавахме в коридора, тя ме застреля с едно ядосано:
"Ей хлапе !"
Скара ми се че се заглеждам по нея, пред свидетел мой приятел, разбираш ли. Потънах у Земята от унижение.
Значи тези дето ми ловеха окото, не знам как ставаше, ама те все по батковци се заглеждаха. Та правих компромиси с естетическите ми вкусове братче. Оставях се в гимназиите в които учих, по-дашните да ме ползват временно, кво да правиш, нямаше друг начин. След това се залюбихме с една гъркиня и да видиш как някакси на нашенките почна да им става трудно да се уредят да са ми гаджета. С много редки изключения.

преди 35 минути, capnemo написа:

Ами ако не е съгласен ?
Те не са задължително безвъзврътно загубени гейове, редки са тия дето си им личи от далече че са с неадекватно поведение и жестове. Между всичките има голям процент на бисексуални, на които си им е добре и с жени.
Значи трябва да се възпитават че ако искат човешкият род да бъде продължен, децата се правят от татко и мама. От татко и татко не става нищо, нито пък от мама и мама. Демек накланяш везните към правилният избор, да се жени за булка, а не той да става "булка" на някакъв си мераклия да го такова. 
Докторите сега от рак лекуват, та една педерастия ли ще да е чак пък толкова нелечимо псично състояние ?
Или да го кажа и по друг начин.
Нормален мъж като се ожени, пак му се eбaт колежки, ама се въздържа, против половият му нагон да си сее семето наляво и на дясно. Щом като ние нормалните можем да си наложим дисциплина, разумът ни да е по-силен от животинските страсти, що пък и леко сбърканите да не могат да се контролират ?
Няма нищо по-лошо от това да им се обяснява на всичките, че те са се родили гейове и нищо не било могло да им помогне. Има и неспасяеми случаи, ама има много повече, които спокойно могат са си живееят с жена и да си потискат перверзните наклонности. 

преди 18 часа, jhoro написа:

Малко смесвате нещата, нека да ви припомня.

Строителнато повинност (в последствие Стороителни войски) се създава по времето на Стамболийски - след I св.война. Когато се ограничава размера на редовната армия. СВ (и Транспортни воиски) никога не са били към МО. Те си бяха - СВ към Министерство на строителството, ТВ - на транспорта. "Тиловаците" в поделенията бяха едно, а стойтелството за военните и покрай тях се изпълняваше от КЕЧ (Квартирно-Експлоатационни Части). Това си бяха отделни поделения, но в МО.

Това не пречи да си отбиваш военната служба в СВ. Когато трябва ще строят за армията, когато трябва и за цивилното население. Важното е, че и пацифисти могат да служат. Като не им се стреля ще строят, което също е важно. Инженерни войски ги няма много по стрелбите, ама понтони, мостове, преправи, заграждения, фортификации могат да спасят живота, на тези, които си мислят, че като стрелят са голямата работа и всичко от тях зависи. Има и военна полиция и разузнаване.

• 2 седмици по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.