Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Задължителната военна служба - безсмислица или необходимост?

Featured Replies

Господин samtech,

Истинския мъж, не би трябвало да се плаши от пиян сержант и ЗИЛ. Точно затова се ходи в казарма, за да се придобият умения и да се научи мъжът, да се справя с всякакви трудности. Дори и с издевателствата. Живеем в такъв свят, където ми е необходим мъж, който да може да ме защити-мен и децата, а не такъв, който аз да трябва да защитавам и успокоявам.

Извинявам се, ако съм засегнала, нечие мъжко его, но така мисля.

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 104,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Господин samtech, Истинския мъж, не би трябвало да се плаши от пиян сержант и ЗИЛ.

Истинският мъж не би се изплашил. Просто беше прегазен. Документиран факт. Никакви умения не се придобиват. А не се справяш с трудностите като си послушко, който просто извръща глава и търпи. Защото там ако старшината се опитва да издевателства, няма на кого да се оплачеш. Ако го пребиеш - ти си виновен. В никой случай той не е виновен. Т.е средата е създадена така, че да търпиш и да нямаш право да се защитиш.

Ако на теб ти трябва мъж, който да те защити, като се свива и търпеливо гледа, докато теб някой те изнасилва, защото така са го учили в казармата, добре. Те веднъж създадени рефлекси и навици трудно се отбиват.

А камион, който не спира, движи се срещу теб и ще те сгази, би трябвало да буди безпокойство в теб. И то за какво - да си отидеш за едното нищо. Евала, голяма мислителка си.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Истинския мъж, не би трябвало да се плаши от пиян сержант и ЗИЛ. ...

Истинския мъж не би се напил като свиня на работното си място, и би изпълнявал служебните си задължения!

Ако имате син и отиде в казармата и бъде прегазен от такъв пияница, дали това би означавало, че вашият син не е мъж?

В нощта на 1 срещу 2 юли 2002 г. редник Данаил Иванов беше прегазен от пияния сержант Ангел Ангелов, минал с камиона си през палатка с петима спящи войници. Момчето издъхна след 408 часа кома. Няколко души бяха уволнени.

Ще отидете ли при родителите на прегазеното момче и да им кажете, че момчето им не е мъж, защото не се е справило с пияният "сержант" ?

Ако човек е интелигентен, то не му трябва казарма за да се научи да се справя в живота.

Редактирано от Blue ':^) (преглед на промените)

Истинският мъж не би се изплашил. Просто беше прегазен. Документиран факт. Никакви умения не се придобиват. А не се справяш с трудностите като си послушко, който просто извръща глава и търпи. Защото там ако старшината се опитва да издевателства, няма на кого да се оплачеш. Ако го пребиеш - ти си виновен. В никой случай той не е виновен. Т.е средата е създадена така, че да търпиш и да нямаш право да се защитиш.

Ако на теб ти трябва мъж, който да те защити, като се свива и търпеливо гледа, докато теб някой те изнасилва, защото така са го учили в казармата, добре. Те веднъж създадени рефлекси и навици трудно се отбиват.

А камион, който не спира, движи се срещу теб и ще те сгази, би трябвало да буди безпокойство в теб. И то за какво - да си отидеш за едното нищо. Евала, голяма мислителка си.

Говориш глупости... Първо, инциденти има и извън казармата..и навсякъде.

И второ, за уж гаврата , пак глупости, можеш винаги да доложиш по устав за такова нещо... В армията има закони, а спазването им е отговорност и на войниците ... но виж, ако си мижитурка , естествено че разни нагли Аз-овци подобни на теб, но по силни и физически или с правомощия, ще те мачкат....или опитват да мачкат... и навън е така ...

Та , или си мъж и там и вън, или си мижитурка и там и навън.... разликата е никаква почти...просто в ограниченията и задълженията... казармата е просто по суров пряк образ на общество... и естествено заради същността си по опасен, все пак техника, оръжия, взривни материали....но ако се спазват правилата, проблеми няма....

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Истинския мъж не би се напил като свиня на работното си място, и би изпълнявал служебните си задължения!

Ако имате син и отиде в казармата и бъде прегазен от такъв пияница, дали това би означавало, че вашият син не е мъж?

Ако човек е интелигентен, то не му трябва казарма за да се научи да се справя в живота.

Вие колко деца имате? Аз имам едно, засега. Малко ми е неприятно да говоря такива неща, въпреки, че не съм суеверна, но може да бъде прегазено и извън казармата, от същия "пиян като свиня". Защото, без да съм търсила някаква статистика, съм сигурна, че извън казармата има много повече прегазени, бити и изнасилени.

За интелигентността ви, както и на господина, който ми пожела изнасилване и ме изкара мислителка и каква ли не още-също.

Извинявайте и двамата, споделих моето мнение и виждане по въпроса. Явно е било правилно!

Интересно, какви мъже сте, без да сте ходили в казармата. Мъжкото у вас, се изразява в обиди над жени и проклеване на деца. И то, когато сте скрити на топло, пред компютъра.

Браво!!!!

Вие колко деца имате? Аз имам едно, засега. Малко ми е неприятно да говоря такива неща, въпреки, че не съм суеверна, но може да бъде прегазено и извън казармата, от същия "пиян като свиня". Защото, без да съм търсила някаква статистика, съм сигурна, че извън казармата има много повече прегазени, бити и изнасилени.

За интелигентността ви, както и на господина, който ми пожела изнасилване и ме изкара мислителка и каква ли не още-също.

Извинявайте и двамата, споделих моето мнение и виждане по въпроса. Явно е било правилно!

Интересно, какви мъже сте, без да сте ходили в казармата. Мъжкото у вас, се изразява в обиди над жени и проклеване на деца. И то, когато сте скрити на топло, пред компютъра.

Браво!!!!

Аз не съм ви обидил, ако вие смятате, че съм направил това, то може да използвате бутона за докладване на постове!

Какво за моята интелигентност?  Можете да преценявате интелигентността на хората  само по един  техен пост.  :ph34r:

Не съм 'проклевал' деца.Никога не бих направил това. Ако обичате гледайте внимателно преди да правите такива изказвания!

Когато става въпрос за непознат човек, то приемате нещата по един начин, но ако става въпрос за ваш роднина... „Наше лошо няма”

Не виждам simtech  да ви е пожелал това изключително лошо нещо, вие си вменявате това.

Когато говорите за младите не забравяйте от кого са възпитавани.  ;)

Редактирано от Blue ':^) (преглед на промените)

Живко, честно .. Мисля, че е време да спреш с глупостите. По-назад в темата говориш, че се аргументираш правилно, а доводите на другите не са издържани. Прочетох и следя темата, но не спира да ме удивлява, а от извествно време и възмущава липсата ти на всякаква толерантност към чуждото мнение. Ок, имаш мнение ... изказал си го в безброй коментари...Аз обаче имам един въпрос - на всеки, който се включи в темата ли смяташ да опонираш и респективно - на всеки, който не е съгласен с теб ли смяташ да му доказваш, че не е прав (в твоите очи).

Само да те светна - задължение и дълг са едно и също нещо... Справка - български тълковен речник..
В коментарите си говориш  постоянно за това, как може да си умреш от издевателства... от пиян старшина... от нам-си-к'во-си... Но това са отделни и единични случаи. Да, може да са повече отколкото нормален човек очаква да чуе като цифра, но това не е правило, а по-скоро изключение! Знам, че това няма да го разбереш....

И за да завърша възмутения си коментар - ти не си бил в казарма! Не ми говори глупости за логическо разбиране на това, което е там. От преките ми наблюдения, на теб ти липсва дисциплина, толерантност и елементарно възпитание. Това нещо може да се научи и в казарма, която вече няма... и в университет, който посещаваш... и от средата, в която живееш. Виждам обаче, че е по-скоро нежелание да коригираш тези си черти.

Тъй като досега нямах повод - ще се аргументирам по темата кратичко...
Аз съм ЗА казармата в чистия й вид. Като всяко друго обучение, и военното е необходимо, за да даде своя принос към изграждането на личността. Тук не говорим за това да се учиш как да убиваш, а как да защитиш себе си, семейството си и съгражданите си, ако това се наложи. Това, че в нашата малка държава мързелът надделява и военното дело не се изучава както трябва е чисто наш проблем, като общество.
В интерес на истината, колкото ми е отнето от времето там, толкова и ми е дадено като опит и знания. Срещата с много и различни индивидуалности...сблъсък с йерархията на военните...отговорностите, които новия статут на редови войник носи. Всичко това може да се разбере само от човек, който е присъствал и мисли, а не от този, който седи отстрани, люпи семки и гледа сеир, представяйки си какво е да си войник. Много от момчетата в казармата също не го разбраха и когато се уволниха единствено разправяха какво губене на време е. Това е чест, това е гордост...Това е повод да се почувстваш пълноправен гражданин на тази страна, която са я защитавали забележителни хора....макар и много от тях да са били истински "престъпници" в действията си.
Това, което службата ми е дала е спокойствието, че ако настане военен конфликт...то аз в моята си специалност знам какво да направя...знам каква е моята роля. Ако умра...е, няма да съм само аз....но ще съм част от едно цяло. Но няма да стоя и да чета учебници или да щракам в google, за да разбера какво да правя. Това е опит...колкото и да е безполезен на пръв поглед...

Поради липса на време се налага да съкратя отговора, но същината мисля, че се разбра...

...но може да бъде прегазено и извън казармата, от същия "пиян като свиня".

Мари, както си стоиш може да падне самолет върху теб. Вероятността обаче е много по-голяма, ако единият пилот е заключен извън кабината, а другият е луд самоубиец(гледай новините).

Освен, че нарушава цивилните закони, като сяда зад волана пиян, нарушава и устава. Явно казарма, устав, закон...военният строй не го е спрял. На какво учи тогава казармата, казваш? Да караш пиян?

Значи да те прегази пияна цивилна свиня е също като резултат когато те прегази пияна военна свиня. Разликата е принципна. Уж армията била за морал, чест, устав. Дали?

Това, което службата ми е дала е спокойствието, че ако настане военен конфликт...то аз в моята си специалност знам какво да направя...знам каква е моята роля. Ако умра...е, няма да съм само аз....но ще съм част от едно цяло.

Чест е да работиш във вредно производство на цимент, също както е и чест да махаш кирката? Да ти имам представите за чест. Забележителните хора на Шипка, които са защитавали България дали са ходили в казарма? О, забравих - то тогава тъкмо рождението на съвременна България.

Съжалявам, че си така възмутен. Имай предвид, че в една полемика, един спор - всеки защитава своята теза с пълният набор от средства, които може да използва. Дадох единствената възможност за консенсус, що иде реч до моите коментари. Да се гарантира спазване на устав, толерантност, липса на всякакви събития, подобни на унижения. Да се гарантира, че там отиваш, за да се учиш да стреляш и да учиш да се защитаваш. Всичко останало е загуба на време. Отнемане на време за всичко различно е предметно. И то подобно обучение не виждам причина да продължава повече от няколко седмици.

А пък ако стане военен конфликт, освен ако не ни нападне Зимбабве, Гана или сами Зулуси не дойдат с копия и кожени щитове, ще ни изметат за по-малко от няколко дни. Искаш ли да се защитаваш - трябва да имаш технология. Нямаме авиация, нямаме сухоземна механизирана техника като хората - край на играта. Няма какво повече да си говорим. Ако САЩ реши да си пробва тук новата водородна бомба пък, въобще няма и да става дума за каквато и да е борба. Просто ще измрем. Точка.

Ролята с твоята специалност. Хаха, ще атакуваш програмното обезпечение на балистичните ракети ли?

Опит ти трябва как да произвеждаш ефективно БВП и да покачваме стандарта на живот в България. Никоя европейска държава не иска клоаката на ЕС. А войната на 21 век е икономическа и технологична.

На кратко, "АКО СЕ НАЛОЖИ" е все тая. Ще умреш точно толкова бързо, колкото и аз. Балистичните ракети не подбират.

И още 5 стотинки. Всеки един загинал или станал инвалид в армията по мирно време е по един камък в твоята градина. И тежи на съвестта, които подкрепят наборната военна служба. Армията не прави никого безсмъртен. Всички умират еднакво "грозно", независимо колко са тренирани или не.

Когато говорите за младите не забравяйте от кого са възпитавани.

От Шишо Бакшишо "Ех...децата растат...и стават идиоти" :D

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Къде си служил?  Аз бях в Добрич новобрански център ( кашишкото поделение над Жп гарата )  за 3 месеца, тъкмо ги въведоха 95-та реформата за 4 смени по 3 месеца... а после в Нова Загора, ВВС-то както ни наричаха, заради сините униформи, а реално ПВО на страната .....

Ами аз бях в София, 9-та танкова бригада Горна Баня от 1994 до 1996 първо школна рота на 10-ти мотострелкови батальон а после комендантска рота.

С това трябваше да започнеш simtech. От тук нататък, всичко е ясно...

...А ти трябваше да започнеш с това, че не знаеш и не разбираш същността на понятия като "ирония", "гротеска" и "сарказъм".

...А ти трябваше да започнеш с това, че не знаеш и не разбираш същността на понятия като "ирония", "гротеска" и "сарказъм".

Аз приемам хората само сериозно simtech.

Станфордският затворническси експеримент е известен психологически експеримент, който е проведен през 1971 г. от американския психолог Филип Зимбардо. Целта му е да изследва реакциите на човека в състояние на ограничена свобода, в условията на затворнически живот и на влиянието на наложената социална роля върху поведението.

Негативното обкръжение, което избира Зимбардо, за да провери идеите си, е затвор. Той превръща мазето на факултета по психология на Станфордския университет в подземна тъмница, като поставя врати като на затвор на трите кабинета там, а в"килиите" не оставя нищо друго, освен по 3 легла. Малка тъмна стаичка, наречена "дупката" определя за място за наказание на "затворниците".Участниците в експеримента са студенти, събрани по обява. 24 от тях са подбрани от Зимбардо след тест, който да отсее хора с евентуални психични отклонения. Те получават по 15 долара на ден, след като на случаен принцип са разпределени да бъдат "пазачи" или "затворници". Студентите са "арестувани" с доброволното съдействие на местната полиция (по молба на Зимбардо за експеримента и за по-голяма достоверност) и отведени под конвой в "затвора".Всички "пазачи" трябва да носят униформи и сребристи отразителни слънчеви очила. По този начин не се виждат очите им. Така, смята Зимбардо, се губи част от "човешкото" в тях, от това, което ги прави "хора". Неговата цел е да създаде усещането за сила, тъй като — смята той — пазачите са хора с власт над другите, в този случай — над затворниците.

Освен, че провежда експеримента, Зимбардо влиза в ролята на шеф на затвора. Неговата инструкция на пазачите е да поддържат реда и законността и, ако някой затворник избяга, това ще постави край на експеримента. На "пазачите" той не позволява да използват сила, но да намират всякакви други начили да създават усещането на страх и контрол над живота им. Самите "затворници" са вкарани в подземието с вързани очи, за да бъдат объркани. Там биват съблечени и обезпаразитени. Още в този момент Зимбардо отчита, че "пазачите" започват да се подиграват и да унижават "затворниците", което той определя като "начало на процеса на деградация", който се наблюдава — според него — не само в затворите, но и в много казарми.На сутринта след първата нощ в "затвора" няколко от "затворниците" организират бунт, като се барикадират в килията си. Според Зимбардо, това е "бунт срещу статуса", срещу анонимността и срещу това, да следват заповеди от другите студенти. За наказание, водачът на бунта е вкаран в "дупката", а "пазачите" се озлобяват срещу другите "затворници". По-късно Зимбардо отчита, че това се е случило, защото са били обиждани лично — обидите са били насочени не срещу ролята (в случая "надзирател" изобщо), а срещу конкретните индивиди, които са я изпълнявали. Това ги кара още същата нощ да започнат издевателства над "затворниците".Когато бива освободен, предводителят на бунта отива при Зимбардо и иска да прекъсне участието си в експеримента. Зимбардо приема, но му предлага и друга алтернатива — да се върне обратно с уговорката, че "надзирателите" няма да го тормозят повече, но в замяна той трябва да стане доносник и да докладва на самия Зимбардо какво споделят останалите "затворници". Той приема и се връща обратно, но започва да симулира тежко душевно разстройство. По този начин, отчита Зимбардо, той запазва достойнството си пред останалите, които биха го сметнали за страхливец, който се отказва от участие в експеримента, като "прехвърля топката" у учения, който трябва да го освободи заради заболяването му. Въпреки че осъзнава хитростта,Зимбардо освобождава участника. Сред останалите затворници, обаче, тръгва слух, че освободеният ще се върне със свои приятели, които да разбият подземието и да ги освободят. Това кара учения да разтури "затвора" и всички са преместени в друга част на сградата.След като слухът за освобождаване не се сбъдва и "пазачите" трябва да изградят "затвора" наново, те се озлобяват още повече на "затворниците", което кара още един от тях да обяви бунт, като се барикадира сам в килията си. След известно време моли Зимбардо да бъде изваден от експеримента. "Пазачите" подлагат на още по-засилен тормоз останалите "затворници" и ги карат да обиждат самия бунтовник, като го обвиняват, че проваля експеримента. Той изпада в паника и отказва да си тръгне, за да не го мислят другите за саботьор. След терапевтичен разговор със Зимбардо, той все пак си тръгва, а на негово място е повикан друг студент от списъка с резерви.Допълнително вкараният в експеримента участник, обаче, обявява гладна стачка. За назидание, и той е вкаран в "дупката", а другите "затворници" биват карани от "охраната" да го обиждат. Това, което отчита Зимбардо е, че те не го правят против волята си, а напротив — за тях той се превръща в човек, който им създава проблеми с "управата на затвора" и гневът им срещу него е напълно истински.Друг факт, който отчита Зимбардо е, че част от "пазачите", които се държат добре със "затворниците" и принципно не подкрепят издевателствата, на които другите ги подлагат, по никакъв начин не им се противопоставят, а дори още повече — когато някой от садистичните "надзиратели" започне да тормози "затворниците", те гледат да си намерят някакво друго занимание или отиват да купят храна. Тази "пасивна подкрепа" кара садистичните да стават все по-изобретателни в начините си да тормозят "осъдените".

На края на петия ден 4 затворника са се отказали и са били освободени, новопостъпилият гладува втори ден, а до предварително планирания край на експеримента остават още 9 дни. В този момент колега-психолог на ЗимбардоКристина Маслахпосещава мазето-затвор и става свидетел на бруталността на експеримента: "пазачите" са подредили "затворниците" в редица, за да ги водят на тоалетна с торби на главите и окови на краката.

На следващия ден Зимбардо слага край на експеримента. Резултатите от него се използват, за да покажат податливостта и покорността на хората спрямо оправдаваща действията им идеология, поддържана от обществото и държавата, както и за илюстрация към теорията за когнитивния дисонанс и влиянието на властта и авторитета.

Хе-хе, вижда се колко лесно се пречупва маската на "човешкото" у капиталистите и истината излиза наяве. Че са "Гадни копилета".

Хе-хе, вижда се колко лесно се пречупва маската на "човешкото" у капиталистите и истината излиза наяве. Че са "Гадни копилета".

Това 'меко' ли е или печатна грешка?

Господин samtech,

Истинския мъж, не би трябвало да се плаши от пиян сержант и ЗИЛ. Точно затова се ходи в казарма, за да се придобият умения и да се научи мъжът, да се справя с всякакви трудности. Дори и с издевателствата. Живеем в такъв свят, където ми е необходим мъж, който да може да ме защити-мен и децата, а не такъв, който аз да трябва да защитавам и успокоявам.

Извинявам се, ако съм засегнала, нечие мъжко его, но така мисля.

Моето го погали ;)

Като засегна темата за прегазването, се сетих как един старши лейтенант щеше да прегази с MZ-то си моя ЗиЛ. Че на всичко отгоре искаха да ме наказват, нищо че аз съм с предимство, а оня от 0-100 за 50 метра. Ама как не се метна на ЗиЛ-а...

И да те попитам нещо. Ти как разбра, че човек не се справя с трудностите и не се учи на нищо в казармата, след като не си бил там? Аз ще ти кажа, че 90% от страничните умения придобих в казармата. Например там за първи път рязах дърва с трион, вадих картофи, правех си шницели и пържолки, копах за телефони ( макар че преди това в училище и това правехме), брах ядливи гъби ( със сигурност бяха такива, щом пиша), хапнах фазан и разбрах, защо не се предлагат по магазините и най-важното, успях да се обиграя като шофьор, още преди за първи път да съм излязал по пътищата за да газя. На практика преповтарях и преповтарях наученото в училище - една дълга практика, продължила за мен година и половина. След това вече нямаше тайни за мен по камионите.

Сега как е? Излизаш от училище и при късмет, те вземат в някой сервиз, където си един паразит първите години, особено за тия, дето ти доверяват колите си.  Вземаш книжка и още първия ден сядаш пиян залян с 5 свои дрогирани аверчета в колата си. И така докато не те бинтоват или докато не бинтоват някой друг. После се хвалиш, какви глипости си правил на 20. Само дето и ние сме правили глупости, но в строго ограничено пространство - казармата, а ти правиш глупости в неограничено пространство - държавата ни. И ако аз си вземам поуки или някой друг се опитва да ми набие в тъпата кратуна, че не е добре да се правят глупости, твоето канче няма кой да набие. И ето ти готов, спящ престъпник на свобода, чакащ удобен момент за изява.   

Не е печатна грешка, такова е името на филма. :)

Значи е на мьиеку. Не че ме бърка, защото аз никога не съм говорил на твърдо, освен след употреба на твърдо, ама...

Защото, без да съм търсила някаква статистика, съм сигурна, че извън казармата има много повече прегазени, бити и изнасилени.

Търси, търси - ама за преди 10-ти просто няма да намериш такава статистика. Виж за изнасилванията си права - много по-малко са били ама заради липсата на жени. Макар че си спомням една изтория от военните години - Една се оплакала на командира че двама извънземни излязли от поделението и я изнасилили, били с големи очи и хоботи - командира строил всички на плаца с противогази за да види дали няма да ги познае "извънземните" кои са.

Аз ще ти кажа, че 90% от страничните умения придобих в казармата.

Билдера, повечето неща, които си ги учил в казармата, аз съм ги научил и без казармата. И откакто съм взел книжка, дори и с 1 бира изпита не съм се качил в колата. С мненията които изказвате съм все по-сигурен, че съм придобил повече умения без нея, отколкото с нея.

Билдера, повечето неща, които си ги учил в казармата, аз съм ги научил и без казармата. И откакто съм взел книжка, дори и с 1 бира изпита не съм се качил в колата. С мненията които изказвате съм все по-сигурен, че съм придобил повече умения без нея, отколкото с нея.

Умения като например ... ? Може ли малко повече яснота ако може. Че само повтаряш колко си учил и че ти вземали от часовете по учене с физическо и казарми, та ме интересува до къде я докара от толкова специализации и учене. VW на 20 години за два бона ! Точно до там нали ?

До теб изобщо задържала ли се е жена повече от два дена ? Нали и на теб все предните ти виновни ...

Ти си баси мърморкото, всичко и всеки ти пречи да си покажеш потенциала. В тоя живот трябва да се бориш а не да чакаш на готово че като си бил там с някакъв кетап за специалист ще има опашки пред вратата ти за услугите ти.

Нямаш база за сравнение. Ти няма къде да придобиеш умения и аз казах защо. Дори да имаш късмет и да почнеш работа по спесиалността си, то си труп първата година. Лошото е, че ако ти дадат задача с която не може да се справиш, си патят други, които са се доверили на тоя сервиз, ако говорим за сервиз. Аз в казармата имах възможност да експериментирам не само с моите камиони, а и с камионите на други. Например, кога в реалността ще подлагаш шайби на ускорителната помпа? Никога. И никога няма да разбереш какъв е ефекта. Или пък кога ще пренавиеш резба на цилиндрова глава, без да рискуваш тотално да заборчлееш към тоя, на който е цилиндровата глава? Никога. Или пък кога ще дрифтиш със ЗиЛ в реалността и кога ще имаш цяла писта на разположение, за да разбереш как реагира тоя камион в 30 сантиметров сняг, без да застрашаваш живота на други? Никога. А може би някога ще правиш скокове със ЗиЛ 130 срещу горичка? Хаха, ако ти стиска, може и да пробваш.  е това е казармата - каляват се характери. И когато много се закалиш, леко се разкаляваш след това за реалния живот. 

Например, кога в реалността ще подлагаш шайби на ускорителната помпа? Никога. И никога няма да разбереш какъв е ефекта.

Той Живко кара VW инжекция с какви ускорителни помпи го занимаваш !

Той Живко кара VW инжекция с какви ускорителни помпи го занимаваш !

Ами все ще се намери с какво да се занимава сега. Аз давам примери, които са били интересни за моето време. Сега ще се намери с друго, с което да се занимава. Аз освен всичко, за година и половина в казармата понаучих полски и реших два сборника със задачи за кандидатстването ми във ВУЗ след казармата. Кога аз ще седна да решавам задачи, ако не бях в казармата? Е, може и да седна, но в казармата искам или не искам, запълвам времето и с това, както и с тренировки и какво ли не още. А кога ще седна да уча език? Никога! Доказа го реалния живот след казармата :)

Ами все ще се намери с какво да се занимава сега.

Сега се занимава със стари велосипеди почти като нови и за малко и с тях да се пребие защото не може да си залепи гумата и се доверил на майстор в цивилния живот. Ако се беше пребил качествено в цивилния живот щеше да вика по добре в казармата да ме бяха надули с компресор.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.