Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Задължителната военна служба - безсмислица или необходимост?

Featured Replies

Но за жените 6 месеца.

Няма такива работи. Колкото ние толкова и вие... Да видите, как се намира работа по някои специалности, след две години метене.

Това с изследванията не го вярвам. В днешно време, има изследвания за какво ли не и 80 % от тях са пълна глупост.

Аз пък точно за това вярвам. Едно, че ми отърва, две, че спортистите не са по-здрави от неспортистите. И контузии стават - спорта уж е полезен, ама наблюденията ми показват, че хората, които спортуват (ски, сноуборд, велосипеди) са тия дето са с пукнати глави, счупени ръце и крака и т.н. И говорим за точно претрепване, не някой да ги прегази.

Не казвам че е полезен застоялият живот - естествено че не, но 10км на ден продължение на десетки години - ай стига...

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 104,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

...И говорим за точно претрепване, не някой да ги прегази.

/Оффтопик - Flare, ти защото не си видял какво става, когато се движиш по наклон с чакъл с велосипед с висока скорост(за велосипед) и ти блокира предното колело поради технически проблем с лагера в оста на каплата. Буквално се чудя как не ми приключи живота в тоя случай. Сигурно защото малко съм се научил как се пада и съм си пазил главата и врата. Имаше инцидент с едно дете, на което му отказаха спирачките на почти нов велосипед(стара загора мисля че беше) и се блъсна с висока скорост в стената на гараж, без да може да спре. Детето почина в болницата :(

Редактирано от Гост (преглед на промените)

/Оффтопик - Flare, ти защото не си видял какво става, когато се движиш по наклон с чакъл с велосипед с висока скорост(за велосипед) и ти блокира предното колело поради технически проблем с лагера в оста на каплата

офф.

Ти пак си бил с някой стар велосипед почти като нов.

Ти пак си бил с някой стар велосипед почти като нов.

Ще питаш майстора, при който карах колелото да лепи гумата тогава и не е затегнал болтовете хубаво, поради което оста се самозатегнала при движението напред и е блокирало колелото. И беше ново тогава колелото. Спести си последващи глупави коментари, без да си имаш поне малка представа за какво става въпрос.

Като не те интересува, какво правиш тук, освен да даваш пример за модератор - трол? Мислех, че тая тема е да се напишат аргументи, а не за безмозъчна фенщина и безгранична глупост тип агитка на ЦСКА/Левски на мач ЦСКА-ЛЕВСКИ. Тая тема не е за физическа сила и колко километра си избягала. ;) Тая тема е за умствен труд.

Че ти самият нямаш аргументи. 

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Че ти самият нямаш аргументи.

Имам. Казармата е място, което доказано не е учило на честност, чест, достойнство, дълг, стабилност. Тези качества не се "преподават", нито се култивират там. Това е място, където личното достойнство често е потъпквано. Присъстват груби нарушения на правилата, за които висшестоящите извръщат поглед или участвуват в тях. Учи се как човек да се скатава, получава се специалност "човек под чехъл - с мачкано достройство", учи се как да се краде. Присъстват извращения в степен, която е потресаваща за обикновеният човек. Това с компресора, което го повтарям е реална история и фундаментален аргумент в тезата ми. За да може да се стигне до такова положение, то липсата на контрол е била не просто систематична, ами нормално положение. Толкова и за така парадираният контрол, ред и дисциплина. Очевидно ги е нямало, за да се случи това.

В това си състояние наборната военна служба е не просто доказано безсмислена, ами и апогей на...абе чиста клоака... Съжалявам, ако не искам в бъдещето младите да бъдат подложени на подобно нещо. Не стига, че по никакъв начин не помага на по-нататъшното професионално развитие в живота на един индивид, ами по-скоро е вредно явление. Подучава на вредни навици.

Всеки, който твърди обратното, трябва да убеди драгите читатели, че всичко по-горе написано от мен е лъжа. А аз се уповавам в тази дискусия на реални примери. Документирани. Неоспорими. Много нагло би било очите да се затворят и да се запушат ушите за истината. Да се извърне поглед от кривата действителност там. Да се потулва истината.

На всяка празна хула над по-горната ми теза мога да отговоря с по някой доказан и документиран случай. На загинали при инциденти, за тежко разболели се от мизерните условия и отношение, за извращения. Случаи е имало много. Значи си говорим не за единичен случай, единичен проблем някъде, а за цялостна прогнилост на тая система и систематична лудост.

Добре, за какво си говорим тогава? Излиза, че нищо, което се изтъква за положително и с което някои служили парадират и твърдят, че всички трябва да минат през..се оказва просто една лъжа. Е, може би има малко сантименталност, умиление поради отдавна отминалите дни на младостта или загубеното време в един от най-важните периоди в развитието на един човек.

При тази все повече нажежаваща се регионална обстановка, не чак толкова далеч от нашите граници, някак си, тези честни необучени във военна подготовка стабилни младежи, доста лесно биха предали богу дух, или биха се предали на нападателите си.

При тази все повече нажежаваща се регионална обстановка, не чак толкова далеч от нашите граници, някак си, тези честни необучени във военна подготовка стабилни младежи, доста лесно биха предали богу дух, или биха се предали на нападателите си.

Хайде да ми кажеш след всичко написано това твоето какъв аргумент е и оправдание ли е за свинщината, която е била военната наборна служба в България? Сигурно е някакъв страшен проблем да учиш някого да стреля с автомат и как да се бие, но да не му пъхаш компресор в задника или да го унижаваш да чисти плочките на столовата с четка за зъби?

Защото никой до тоя момент не е казал, че казармата била за да се научи някой да бъде войник, а за да бил станал мъж и да не бил мекотело, с описание - вулгарно нарицание на женски полов орган, който нямал чест, достойнство и понятие какво е "дълг", да не бил мрънкал, да се бил учил на живота и такива глупости. Общо взето - нищо от изброените не е вярно. Значи такива хвалби за военните, а самите те нямат честта, достойнството и мъжеството да признаят какво се е случвало и да спрат извращенията и погазването на достойнството и да имат воля да наложат ред и дисциплина.

Другото е - и какво, ако ни нападнат? С какво ще се бием и с какво ще сваляме балистични ракети, модерни изтребители и безпилотни апарати(дронове)? Ако искат ще ни изтребят до крак. Ние нямаме нищо. Дори нямаме достатъчно автомати, да дадем на всеки боеспособен български мъж по един. В Швейцария пък им зачисляват оръжие, за което те трябва да се грижат и т.н. Как пък една от най-мирните страни в света е милитаризирана, а една от най-хулените като САЩ за армията си - тя всъщност НЯМА НАБОРНА АРМИЯ. И пак имат достатъчно армия да си бъркат носа навсякъде.

А иначе, ти обучени във военната подготовка български младежо, ще сваляш ракетите с плюнка ли? Още повече, че като ти чета коментарите ми изглеждаш/приличаш на някое 18-19 годишно хлапе все още.

Няма време за губене на време, безполезно нещо като наборната военна служба в бившият й вид не ни трябва. Трябват ни условия и повече младежи, които да работят за развитието на България. И повече образовани в политиката. Не ни трябват Бойко - тъпи пожарникари, а повече експерти.

...И много ясно схвана аналогията...

Схванах ами! Тя аналогията ти отразява вътрешната ти нагласа! Един прави аналогия с идилия, а друг със сране, палене на плевня да му е кеф и взривяващи се дрони... Ай, молодца!

Да, определено държавата трябва да се води по сърбежите на Живко. Щото него го мързи за всичко друго да стане от леглото освен да се наплюска или да посети едното място, щото няма някоя услужлива сестра да му е сложила катетър и подлога.

simitech-ама интересен човек си ти...Примери щял да даде с извращения и не знам си какво..Случайно да ти хрумна че ВСИЧКИ младежи на България бяха в казармата?Чисто статистически 00.5% да са извращенията, си сметни при средно 700 000 (не знам точна цифра,измислям си) колко ще има на година?Според мен казармата е полезно нещо и то не защото ще се научат да боравят с оръжие а по -скоро заради качествата която  изгражда.

П.С.Сега прочетох че не си бил в казарма ...и за мен това обяснява адски много неща

Редактирано от Архангел (преглед на промените)

Абе какви качества, какви пет лева?. Не случайно е казано "само проспаното време в казармата не е напълно загубено"

Ако си мислите, че с извращенията се е приключило с премахването на наборната служба , лъжете се :

Скандал с издевателства над новобранци разтресе висшето учебно заведение, което трябва да произвежда командирите за натовската българска армия. По неофициална информация на в. "Сега" става въпрос за извращения на курсанти от четвърти курс над първокурсници във военния университет "Васил Левски" във Велико Търново.
0000260756-article2.jpg
Информацията беше потвърдена официално от Министерството на отбраната, но оттам отказаха да дадат повече данни колко души са били замесени, кога са станали издевателствата и какви са последствията за провинилите се. "Служба "Военна полиция" е провела разследване по случая. Материалите от приключилото разследване са представени в Софийската военно-окръжна прокуратура (СВОП). Съгласно процесуалния ред информация за подробности по разследването могат да се дават само от СВОП", беше единственият отговор на МО.

Според източници от военното министерство следователите са разследвали издевателства, които бяха типични за казармата от времето на Варшавския договор. По-старите курсанти карали новобранците да козируват на "катерица". Говори се и за издевателства с горелки. Засега обаче от военното министерство не казват какво точно се е случило.

Националният военен университет "Васил Левски" беше създаден с решение от 2002 г. До този момент съществуваха три военни училища - Висшето военно общовойсково училище "Васил Левски" - Велико Търново, Висшето вoенно училище за артилерия и противовъздушна отбрана "Панайот Волов" в Шумен и Висшето военновъздушно училище "Георги Бенковски" - Долна Митрополия.

Новината е от преди 5 дни.

интересно -защо в поделенията с наемни войници няма подобни неща ?

Ако си мислите, че с извращенията се е приключило с премахването на наборната служба , лъжете се :

Новината е от преди 5 дни.

интересно -защо в поделенията с наемни войници няма подобни неща ?

Щото няма кой да ни ги съобщи? Навсякъде където има йерархия тези с по-високи постове се гаврят с тези под тях, с които не са приятели, в това число и в цивилният живот.

Тая тема не е за физическа сила и колко километра си избягала. ;) Тая тема е за умствен труд.

Голяма част от темите в този форум изискват, изискват умствен труд. Не само тази.

Няма такива работи. Колкото ние толкова и вие... 

Добре и така съм съгласна. 

А след това ще поискам да прокарат закон за задължително поемане на половината домакинство, от мъжете.

Ще ходим в казарма на равно, ще работим еднакво и ще перем, чистим и готвим на равно. Съгласна съм.

От всичко по колкото вие, толково и ние  :whist:

Голяма част от темите в този форум изискват, изискват умствен труд. Не само тази.

А след това ще поискам да прокарат закон за задължително поемане на половината домакинство, от мъжете.

Ще ходим в казарма на равно, ще работим еднакво и ще перем, чистим и готвим на равно. Съгласна съм.

Лелеее, ама това значи ли , че ще трябва и да раждаме на равно :D  Аз съм твърдо против

Абе какви качества, какви пет лева?. Не случайно е казано "само проспаното време в казармата не е напълно загубено"

Знаеш ли, аз познавам досто момчета, които се върнаха от казармата - мъже.

А, колкото и смешно да ти звучи, някои от тях се научиха там да се грижат за нещо съвсем елементарно - за собствените си гащи и чорапи.

Днешната млъдеж, ако не е прералнята на мама, ще купува и ще хвърля в коша.

Да не говорим, че в казармата сигурно няма да имат време да си бръснат краката. За господата говоря  :)

Лелеее, ама това значи ли , че ще трябва и да раждаме на равно :D  Аз съм твърдо против

Не, това право не ви го отстъпвам. То може да си остане само наша привилегия  :)

Че ние вкъщи така правим. Ся с готвенето малко е по-така, че не съм много в час, ама помагам квото мога.

simitech-ама интересен човек си ти...

Значи, случаите не са един или два, значи дисциплината е била "разпасана команда". Не ме интересува дали 0.5% от всички са пострадали тежко или загинали. Многобройни са историите за лошо отношение. Какви качества изгражда казармата, ти прочете ли по-рано аз какво написах? Значи има извращения - потулват се. Няма чест, достойнство. Друг пише в темата как нещо му били откраднали в казармата и какво му отговаря висшестоящият на оплакването? "Ми открадни и ти". Какви качества, какви 5 лева, като боклуците, които съсипаха България и са без чест и достойнство - всичките са минали от там. И какво обяснява, че не съм си загубил години от живота в простотия?

Ясно се изказах - има ли извращения, цялата идея за положителното в наборната военна служба не струва. Показва липса на дисциплина и чест. Не възпитава положителни качества това да ти е позволено и да се гавриш с околните безнаказано.

Навсякъде където има йерархия тези с по-високи постове се гаврят с тези под тях, с които не са приятели, в това число и в цивилният живот.

В цивилният живот можеш да си хванеш багажа или да отвърнеш. Това, че си по-нагоре в йерархията не оправдава гаврата с тези по-надолу. Стига ръси тъпизми.

Ще ходим в казарма на равно, ще работим еднакво и ще перем, чистим и готвим на равно.

Ама като падне бушона, изгори контакта или дойде време за ремонт на ел.инсталацията, водопровода или канализацията, за слагане на плочки, паркет и т.н - вие също ще поемате половината, искаш ли? Що ли някоя кокона не съм я видял да бърка цимент с маникюрите? Като ми протече покрива, ще те извикам да ми го ремонтираш. Така де, вече съм го ремонтирал, чакам следващата евентуална авария, да пробвам твоите умения.

А, колкото и смешно да ти звучи, някои от тях се научиха там да се грижат за нещо съвсем елементарно - за собствените си гащи и чорапи.

Мда. Учили са се и как се къпе със студена вода зимата в студа = пневмония. Ще те разочаровам, в днешно време има и обществени перални, всеки може да си и купи някаква. Ако мъж е някой да знае да си пере чорапите и това "мъж" в казармата се ставало, ще те разочаровам. Мога и да пера, мога и да готвя, за разлика от теб мога и стени да мажа, спукани тръби да ремонтирам, муфирам, кабели да прокарвам, ел.табла да връзвам, катодни отводители да слагам, схеми с микроконтролери да правя, да ги програмирам, да ремонтирам техника. Ако бях изгубил 2-2.5години в казарма, в момента много от тези неща нямаше да ги зная. На нищо от посоченото нямаше да ме научат там. А, да - и домати съм гледал, и дървета съм сял, малини - също, и огради съм ремонтирал. Само дето от ремонти на коли не разбирам много. Колите за мен са относително нова придобивка. А, да - и оптични кабели имам познание как се сплайсват, антени как се инсталират от типове разни... Ако бях някъде в САЩ, щяха да ме имат за бог сигурно. А тук "чичко сричко знае всичко", а насреща заплащането е подигравка спрямо западните държави.

Ама като падне бушона, изгори контакта или дойде време за ремонт на ел.инсталацията, водопровода или канализацията, за слагане на плочки, паркет и т.н - вие също ще поемате половината, искаш ли? Що ли някоя кокона не съм я видял да бърка цимент с маникюрите?

Искам да.

Рядко имам маникюр и нищо не ми пречи да бъркам цимент. Мога да редя паркет, ще се науча и да лепя плочки.

С другите неща, също нямам проблем.

Какви качества, какви 5 лева, като боклуците, които съсипаха България и са без чест и достойнство - всичките са минали от там. 

Това, че някой е боклук и е без чест и достойнство означава ли, че всички трябва да сме такива ?!

И това, че тия същите не са научили нещо означава ли, че ние не можем да го научим, възприемем ?

И щом една жена може да каже ДА, ако имаше задължителна казарма, аз щях да ида и да си я изкарам. Без значение какво ще ми коства това, защото от живота, по-голям учител няма. Та все на нещо ще се науча там...То е смешно и жалко един мъж, да хленчи относно този въпрос. И да носи от девет кладенци вода !

Това, че някой е боклук и е без чест и достойнство означава ли, че всички трябва да сме такива ?!

Драга, нали много добре знаеш, че някои неща не са просто така да ги почнеш? Хайде бъркай без елементарни познания по тоците, да станеш препечена филийка. Това, че мъжете в домакинството не чистят и не готвят, а то пералнята пере - от години не перете вие, дори и чинии не миете - има миялни..не означава, че нищо не правят. Вие, като кокони, които не искате да си счупите маникюра, нещата които се вършат от нас не бихте ги правили.

Това, че някой е боклук без чест и достойнство, а е минал от там и това, че тия хора не са единици означава, че изглежда тя на нищо не учи. Загубено време. Не знам в живота къде ще намериш изкуствена среда, където някой ще те мачка, а ти не можеш да се оплачеш и да си защитиш правата. Просто едната нашивка те прави безсмъртен.

А като гледам днешните жени, как повечето са чисти кифли, не се и съмнявам, че ще поискате да ходите в казармата. Повечето ги мързи дори и да си помислят за пране, готвене и чистене. Само за шляпане на полови органи и луксозни джипове като следствие от първото.

И всъщност трябва да си направиш изводите, че човек който е много по-млад от теб и не е ходил в казармата, много по-млад е и от други, повече им разбира от нещата от някои други. Знам човек на над 40, който е ходил в казармата и ме моли да отида да му сменя гумичката на кранчето на чешмата, че му тече и не може да я спре. Ясноо, специално той всичко е научил в казармата.

Прави каквото искаш, но с личната глупост не натоварвай околните, директно ще го кажа. Място, на което нищо полезно не се учи, изкуствена среда е, гаврата и всички отрицателни човешки черти са нормална практика просто не е място където млади хора трябва да бъдат задължени да ходят. Абсурдно е.

Родителите 18 години ще учат на честност и съвест, 2.5 години в казармата се учи на гавра, как да се скатаваш, как да лъжеш и как да крадеш. То за това в България го докарахме до това положение. Като си оправите свинщината, наречена армия може пак да поговорим. Не че пак ще бъда "За", просто ако има чест и достойнство може би ще бъда с една идея по-малко "Против".

Годините между 18 и 25 са годините, които са определящи и ключови за един индивид. Те често са тези, в които един млад човек решава какво да прави с живота си. Айде да не търсиш аргументи да отнемеш това важно време?

п.п Добре, че сега не е комунизма, че щяхте да видите повечето от вас, дето са изкифлели. Баба ми навремето е била оператор на кран, багери и други тежки машини по строителните площадки. А не да ми ревете за счупен маникюр и да ми карате луксозни джипове.

Много глупости са се изписали в тази тема, при това прочетох само последните 10-на мнения... За мен истината е следната - казармата беше необходима и полезна, но времената се менят, и за съжаление в днешно време задължителната военна служба е неприложима у нас. Тия истории за извращения и т.н в по-голямата си част са преувеличени, и преекспонирани. Да, имало е такива неща, но не постоянно и не навсякъде. Аз за 1 година в казармата не съм попадал на подобни случаи. Освен ако не считате сутрешната физзарядка, голи до кръста, при -10 градуса, за извращение...Никой не се разболя и не умря от това. Напротив, всички бяхме силни, жизнени, и с вълчи апетит. Аз преди да вляза, бях една торба кокали, а там с редовни физически натоварвания и променен начин на живот качих 10 кг за три месеца и се чувствах супер.Станах самостоятелен, научих се да понасям всичко, и физически несгоди, и какво ли не. С човека, който впоследствие стана най-добрия ми приятел, служихме заедно там. Имаше и хубави, и лоши неща, но след време лошото се забравя, и остава само това, което те е променило и те е направило по-добър. Сега времената са различни, всички имат една камара права и свободи, и никой не иска да ходи да марширува и да го командват някакви шапкари. Свобода, равенство, свободно мнение, хелзинкски комитети, бръснене на краката, и какво ли още не. Казармата остана в миналото и едва ли някога ще се върне. Обаче моето мнение е, че има нужда от нея. Дори и да е в някакъв ограничен вариант - примерно 2-3 месеца военно обучение или нещо подобно. Айде, 1-2 години верно са много, но поне няколко месеца смятам, че ще се отразят добре на разглезените мамини детенца...

Драга, нали много добре знаеш, че някои неща не са просто така да ги почнеш? Хайде бъркай без елементарни познания по тоците, да станеш препечена филийка. Това, че мъжете в домакинството не чистят и не готвят, а то пералнята пере - от години не перете вие, дори и чинии не миете - има миялни..не означава, че нищо не правят. Вие, като кокони, които не искате да си счупите маникюра, нещата които се вършат от нас не бихте ги правили.

Това, че някой е боклук без чест и достойнство, а е минал от там и това, че тия хора не са единици означава, че изглежда тя на нищо не учи. Загубено време. Не знам в живота къде ще намериш изкуствена среда, където някой ще те мачка, а ти не можеш да се оплачеш и да си защитиш правата. Просто едната нашивка те прави безсмъртен.

А като гледам днешните жени, как повечето са чисти кифли, не се и съмнявам, че ще поискате да ходите в казармата. Повечето ги мързи дори и да си помислят за пране, готвене и чистене. Само за шляпане на полови органи и луксозни джипове като следствие от първото.

И всъщност трябва да си направиш изводите, че човек който е много по-млад от теб и не е ходил в казармата, много по-млад е и от други, повече им разбира от нещата от някои други. Знам човек на над 40, който е ходил в казармата и ме моли да отида да му сменя гумичката на кранчето на чешмата, че му тече и не може да я спре. Ясноо, специално той всичко е научил в казармата.

Прави каквото искаш, но с личната глупост не натоварвай околните, директно ще го кажа. Място, на което нищо полезно не се учи, изкуствена среда е, гаврата и всички отрицателни човешки черти са нормална практика просто не е място където млади хора трябва да бъдат задължени да ходят. Абсурдно е.

Родителите 18 години ще учат на честност и съвест, 2.5 години в казармата се учи на гавра, как да се скатаваш, как да лъжеш и как да крадеш. То за това в България го докарахме до това положение. Като си оправите свинщината, наречена армия може пак да поговорим. Не че пак ще бъда "За", просто ако има чест и достойнство може би ще бъда с една идея по-малко "Против".

Годините между 18 и 25 са годините, които са определящи и ключови за един индивид. Те често са тези, в които един млад човек решава какво да прави с живота си. Айде да не търсиш аргументи да отнемеш това важно време?

п.п Добре, че сега не е комунизма, че щяхте да видите повечето от вас, дето са изкифлели. Баба ми навремето е била оператор на кран, багери и други тежки машини по строителните площадки. А не да ми ревете за счупен маникюр и да ми карате луксозни джипове.

Ще цитирам, целия пост в случай че ти хрумне да го триеш или редактираш, а той трябва да бъде запазен като шедьовър.

На теб определено ти трябва казарма. Дори да не е задължителна за другите, теб трябва принудително да те пратят. По същата логика по която ти ми плещеш някакви глупости за джипове, кифли и миални машини. По същата логика по която ме пращаш аз да оправям нещо си в армията. По тази логика, по която ти всъщност говориш и отричаш нещо, през което не си минал. Нещо, което не знаеш какво представлява на практика. Нищо от написаното в поста ти, не те прави по малко хленчещ мъж.

...Нещо, което не знаеш какво представлява на практика.

А ти знаеш какво е казарма и така смело я коментираш, нали? Изводите си ги правим от следствията от нея. От една страна гавра, от друга нямам познат, който да съм питал, да е бил там и да е казал, че е имало сериозна военна подготовка и да са изстреляли повече от няколко пълнителя. Ще ме извиняваш, ама за мен представа за военно обучение е да те учат как се стреля, не как се мушка компресор в ануса на нисшестоящ.

А за кифлите - какво, не е ли истина? 22 годишна наконтена пръдла кара кола, която струва 50 бона, а до нея чичко. Или поне неговата кредитна карта. И още повече, че дори и не може да го кара тоя джип. Да, едно 50% от днешните млади жени са чисти кифли. И не знаят от кое копче се цъка котлона.

Значи много се моля за задължителна казарма, ама да ти се падна висшестоящ някъде и да ти черня живота денонощно.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.