Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Задължителната военна служба - безсмислица или необходимост?

Featured Replies

Туше!  

Ан гард мон шери :D

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 104,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

...

Хора, които не живеят в българската действителност не обичам да дават акъл какво да става в България.

...

...

Та в резюме, без да ми се обиждаш, айде такива хора като теб и БМВ умника да не дават акъл какво да става в България

...

...

Вие дори нищо не сте избрали, та нямате думата.

...

Tебя забыли спросить :lol6: :lol6: :lol6:

Tебя забыли спросить :lol6: :lol6: :lol6:

Хо-хо. Много задаваш вой за казарма, ама твоите деца никога няма да ходят в такава, дори и да върнат същата тука. Значи не че много ти пука за младежите и какви били, просто ти е да ги гърчат, както са гърчили теб навремето. Ще си запаля къщата, да изгори на Вуте плевнята.

Хо-хо. Много задаваш вой за казарма, ама твоите деца никога няма да ходят в такава, дори и да върнат същата тука. Значи не че много ти пука за младежите и какви били, просто ти е да ги гърчат, както са гърчили теб навремето. Ще си запаля къщата, да изгори на Вуте плевнята.

Теб специално ако те беше хванала казармата или щеше да се самоубиеш или ако я беше изкарал сега нямаше да ревеш като обран поп за всяка дреболия. Файда от ревльовци, хич ! В природата му казват естествен подбор. Но демокрацията те е оставила да се мъчиш.

Въобще не ми се чете цялата тема и всичките умнотии в нея, но аз съм твърдо ЗА задължителната военна служба за мъже.

И поне по 3 месеца за жени.  :) Може и 6. 

Теб специално ако те беше хванала казармата ...

Поне си работя честно и не съм измамник, като някои други. Иначе мизерията в България е страшна дреболия. Интересно е, че най-много я раздухват и мрънкат хора, които са били в казармата. Колко зле било и как било хубаво преди. К'во стана, а? Иначе е много лесно като имаш няколко хиляди евро на месец от имоти. Дали им е лошо на тези, как мислиш? Друго си е да бачкаш за 900-1000лв(ако имаш късмет и не бачкаш за 300лв) и да се чудиш дали да си платиш сметката за тока, за водата, за яденето, за колата. И после упреци от някакви смешковци, че някой си карал стар автомобил. При условие, че някои са видели на хляба само мекото, очевидно. Айде да не ми ръсиш акъл, ами ходи да пласираш банани към Европа.

...но аз съм твърдо ЗА задължителната военна служба за мъже.

Щото много ще ти помогне да си вадиш хляба, като излезнеш, нали? Твърдо си ЗА, ама такива които караха военната служба ни "оправиха" България. По-добре професори да ни управляват, отколкото тъпи войници и пожарникари.

АКО ВОЕННАТА СЛУЖБА УЧЕШЕ на ЧЕСТ, ДИСЦИПЛИНА и прочие положителни качества, както се твърди от някои, защо държавата нечестно и недисциплинирано я разрушиха същите тези хора, които излизаха от казармите? Значи на нищо не е научила. Ами случаите, където на някой му пъхали маркуч от компресор в ануса и надували как ще го коментираш? Значи посоченият човек е починал в болницата, заради свинщината, която я имало и в казармата, както и във всеки друг аспект на живота в България.

Младите хора не трябва да бъдат изкуствено потопени в още по-голяма свинщина, липса на чест, достойнство, стабилност и дисциплина. Това ми е мнението. Та да се учат на изкуството на скатаФката и простотията, нали?

ИСКАМ от теб да коментираш, дали ако имаше казарма и за жени и някой беше ти напъхал маркуч от компресор в ануса и беше ти направил вътрешните органи леш - щеше да подкрепяш казармата, а? Защото това е реален случай, не че нещо се опитвам да те обидя. Тоя случай обаче умишлено са правени опити да се потули. Въпреки всичко е документиран и безспорен. На това ли трябва да бъдат учени младите, а?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Щом си твърдо ЗА записвай се военна ама 99% от хората ще са против особенно тези които ги касае лично.

Да не говорим че за 20 години материалната база се разпродаде и разграби, а техниката направо се унищожи.

В Израел като има тонове военна служба включително за жените, да не би да са  си помислили  и за миг да дават заден. Нали все ще има зад такива малоумници, някой с наперен *** да ги чака да се наденат. Както ние на американския...Симтеч явно харесва да затлъстява и да му го ****** в мазното ****. Има обаче хора, които са на друго мнение, колкото и да не му отърва.

Щом си твърдо ЗА записвай се военна ама 99% от хората ще са против особенно тези които ги касае лично.

Да не говорим че за 20 години материалната база се разпродаде и разграби, а техниката направо се унищожи.

Значи навремето като бяхме умници да режем балистичните ракети за скрап - така ще е. Преди ако някой ни е имал за нещо, колкото и малко да е то, днес за нищо ни няма. Хората имат дронове и управляеми ракети. Вече войни се водят от очилатковци и IT-та различен разред като мен, капитана и т.н. А не от простаци с автомат. Защото с атака с дронове и управляеми ракети дистанционно може да се изличи цял батальон. Нямаш ли възможност да настигаш технологичното развитие се превръщаш в треторазрядна държава от третият свят, където ако кажеш и стотинка - Хамериканците те ползват за тестови полигон за най-новите си оръжия, ако не дойдат и сините каски.

В Израел като има тонове военна служба включително за жените, да не би да са  си помислили  и за миг да дават заден. Нали все ще има зад такива малоумници, някой с наперен *** да ги чака да се наденат. Както ние на американския...Симтеч явно харесва да затлъстява и да му го ****** в мазното ****. Има обаче хора, които са на друго мнение, колкото и да не му отърва.

И к'во? Като имаше наборна до 2007 ли, кога ли...по-добре ли бяхме? С какво ще се биеш бе, умник? С камъни ли? А знаеш ли колко съм затлъстял аз, като нямам 70кг? Аз си спортувам с колелото.

Хаха, човек си каже мнението и се явят учители на момента  :D

Е, не е ли по добре, вместо да си даваме акъл взаимно по форумите, да си тичаме по 10-на километра на ден примерно в пълно бойно снаражение и всичките му там съпътстващи военни обучения  :whist:

Така хем ще научим нещо на практика, хем няма да се разхищава толкова акъл  :lol6:

Е, не е ли по добре, вместо да си даваме акъл взаимно по форумите, да си тичаме по 10-на километра на ден примерно в пълно бойно снаражение и всичките му там съпътстващи военни обучения

Не, не е по-добре. Тичай ти по 10км лятото в жегата с каквото искаш на врата. Ако въобще не припаднеш някъде. Щото аз мога, правил съм нещо бегло подобно. И за к'во да се мъча, да ти товаря и увреждам организма в името на глупостта?

Откровено, мнението ти не струва и 5 пробити стотинки, защото няма аргументация. Аз се аргументирах. Като не учи на нищо, няма чест, достойнство, стабилност, а само простотия и издевателство над по-ниските чинове - айде, не, мерси.

Хаха, човек си каже мнението и се явят учители на момента  :D

Е, не е ли по добре, вместо да си даваме акъл взаимно по форумите, да си тичаме по 10-на километра на ден примерно в пълно бойно снаражение и всичките му там съпътстващи военни обучения  :whist:

Така хем ще научим нещо на практика, хем няма да се разхищава толкова акъл  :lol6:

Дай го насам пълното бойно и ще си тичам и по повече, ма първите няколко тренировки ще са ми разделени на по 2км, с междинни почивки , докато вляза във форма. 

Странни желания изпитваш :no-no:

Не. Просто ми е много лесно и не особено скъпо да си направя дрон, да го натоваря с експлозив и да избия всички в казармата. И това го може един очилатко, който никога не е стрелял с автомат. На никого не му трябват само простаци с автомати. Навремето не са били простаци, по времето на Балканската война например. Тогава това е бил върха на технологията, както и триплощници. В днешно време положението е коренно различно. Нямаш ли високо технологична армия, ще станеш полигон на Хамериканците да правят тестове на новите си оръжия. Това е войната на 21 век. И много ясно схвана аналогията. Твоите младежи никога няма да видят автомат, но за българските в България дистанционно ръсиш акъл от другият край на света. Не ти ли е неудобно?

Не, не е по-добре. Тичай ти по 10км лятото в жегата с каквото искаш на врата. Ако въобще не припаднеш някъде. Щото аз мога, правил съм нещо бегло подобно. И за к'во да се мъча, да ти товаря и увреждам организма в името на глупостта?

Откровено, мнението ти не струва и 5 пробити стотинки, защото няма аргументация. Аз се аргументирах. Като не учи на нищо, няма чест, достойнство, стабилност, а само простотия и издевателство над по-ниските чинове - айде, не, мерси.

Ти увреждаш организма си всеки ден и сега с всичко, което ядеш, пиеш и дишаш. Та 10 км. на ден ли ще те повредят ? 

Естествено, че не трябва физическо натоварване на нежния ти организъм, след като спокойно можеш да стоиш тук и да ме поучаваш. 

А ползата от това е ?

Дай го насам пълното бойно и ще си тичам и по повече....

Е, то все трябва да са останали мъже в тая държава.

Ти увреждаш организма си всеки ден и сега с всичко, което ядеш, пиеш и дишаш.

Всичко друго, освен крехък съм. И 10км натоварен като магаре в 40 градуса пречат. Явно за топлинен удар не си чувала. А иначе голям мъж трябва да си да се натовариш като магаре. Друго е обаче, когато военните всъщност са пу*ки, които не признават за инцидентите и проблемите, нали? Такива ли мене ще ме учат на чест, достройнство и дълг?

Модераторке, пак никаква аргументация, само тролене.

но аз съм твърдо ЗА задължителната военна служба за мъже.

Ммм, на чужд гръб...

Подчертавам че съм бил в казармата и единственото хубаво нещо, което ми стори беше да ми разбие илюзиите за средната интелигентност и начетеност на българския народ. Свали ми представите около 6 пъти. (сериозно) За сметка на това ми взеха част от живота, която няма как да си върна.

Ти увреждаш организма си всеки ден и сега с всичко, което ядеш, пиеш и дишаш.

Логическа грешка, това са добавящи се фактори. Т.е. това че ще бягам 10км на ден не променя факта, че пак ги ям тия/пия/дишам тия работи.

И има изследвания че прекаленото бягане (даже по-малко от 10км на ден) е направо вредно.

Редактирано от flare (преглед на промените)

Определено вредата в София и други населени места с твърде замърсен въздух, е повече от сигурна. А,  Живко, с топлинен  удар, поне тази седмица, няма как да се уредиш.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

И има изследвания че прекаленото бягане (даже по-малко от 10км на ден) е направо вредно.

Шефката не знае как се припада в жегата от физическо изтощение и прегряване, така ми се струва.

Определено вредата в София и други населени места с твърде замърсен въздух, е повече от сигурна.

Ти що не вземеш да спреш да философстваш, без да приложиш никакви сериозни аргументи? На такива им казват "дървен философ". А клин клин избива не е подходяща аналогия в случая.

Ммм, на чужд гръб...

Логическа грешка, това са добавящи се фактори. Т.е. това че ще бягам 10км на ден не променя факта, че пак ги ям тия/пия/дишам тия работи.

Задължителна и за жени. Но за жените 6 месеца.

Това с изследванията не го вярвам. В днешно време, има изследвания за какво ли не и 80 % от тях са пълна глупост.

Шефката не знае как се припада в жегата от физическо изтощение и прегряване, така ми се струва.

Не знае, прав си. Хаха. Тя никога не е тренирала лека атлетика и не е ходила по състезания. И никога в жегите. 

Но пък изключително се радва сега на мъжествените ви постове и оправдания.  :whist:

Ти що не вземеш да спреш да философстваш, без да приложиш никакви сериозни аргументи? На такива им казват "дървен философ". А клин клин избива не е подходяща аналогия в случая.

Чакам все още ПБС, иначе ще ми е твърде лесно да бягам, без да съм натоварен.

...

Хич не интересува къде си тренирала, това не е никакъв аргумент. Който иска да тренира - фитнеса още е отворен. Изследванията са с право и всичко се прави с мярка, за да не натоварва, износва и уврежда организма.

Аз питах какво ще се научи там, което да е полезно за цял живот или да помогне в професионална реализация. Нещо за чест, морал, стабилност, съвест, дълг питах. Не те питах колко било полезно бягането. Като искаш да бягаш - натовари си една раница с камъни на гърба и бягай където искаш. За бягането акъл не се иска. Умен спортист е рядко срещана комбинация. Питай едносричните отговори тип горила на Стоичков и подобно индивиди.

И да ти кажа, ако разчитахме само на физическа сила, без да се замислим, днес все още щяхме да ровим в земята с голи ръце. Добре, че се е намерил някой очилатко да измисли мотиката и трактора. И ако щеш и 100години казарма карай пак някой като мен дистанционно може да избие цяла рота, въпрос на желание. Колко трудно е да управляваш RC Модел с граната на него?

Преди да изръсиш поредната умнотия, ще ти кажа че съм бивш колоездач, който е карал преходи по 120км. Ама не защото някой ме е карал, защото ми е харесвала разходката.

Хич не интересува....

А защо си мислиш, че мен ме интересува  :D

На такива им казват "дървен философ". 

Но пък прекрасно си се самоописал в две думи  :)

А защо си мислиш, че мен ме интересува. Но пък прекрасно си се самоописал в две думи

Като не те интересува, какво правиш тук, освен да даваш пример за модератор - трол? Мислех, че тая тема е да се напишат аргументи, а не за безмозъчна фенщина и безгранична глупост тип агитка на ЦСКА/Левски на мач ЦСКА-ЛЕВСКИ. Тая тема не е за физическа сила и колко километра си избягала. ;) Тая тема е за умствен труд.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.