Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Задължителната военна служба - безсмислица или необходимост?

Featured Replies

Днешните лекенца имат нужда някой да ги свали на земята преди да навлязат в периода ,през който започват да взимат самостоятелни решения.За съжаление обаче казармата и да се върне ,никога няма да бъде като преди 20 години ,с оная дисциплина и правила.

Сега си представям как на вечерна проверка дрънчат телфони по 20 успоредно ... :) ,а на КПП-то наредени разни псевдо успели ,и неуспели мутри ,които заплашват горкият дежурен :) ,защото някой старшина изгледал сина му на криво.

По-разумният вариант е да няма задължителна казарма.В една демократична държава армията трябва да е наемна.

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 104,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

ВИЕ сте виновни за това, което днес е България и въобще не давайте наклон в живота на младите и не ми стойте да ми негодувате тук, защото ние видяхме вие казармените люде какво направихте и как докарахте държава от топ 10 на световните производители на електроника до бардак.Хора, ходили в казармата съсипаха държавата, не ние младите. И ако давате казармата за пример, то вие давате за пример колко хубаво нещо е била - явни представители разсипници на държавата са били там. Родила е крадци, разсипници, мързеливци, тарикати.

Нали осъзнаваш какви глупости говориш? И че баща ти също е ходил в тая казарма? Съответно в затвора ако попадне един, който е невинен, то автоматично всички са невинни и там няма крадци, убиици и тоя род паплач. Мълчи по-добре и стискай палци да не въведат отново казармата, че ше си от първите самоубийци.

Днешните лекенца имат нужда някой да ги свали на земята преди да навлязат в периода ,през който започват да взимат самостоятелни решения.За съжаление обаче казармата и да се върне ,никога няма да бъде като преди 20 години ,с оная дисциплина и правила.

Сега си представям как на вечерна проверка дрънчат телфони по 20 успоредно ... :) ,а на КПП-то наредени разни псевдо успели ,и неуспели мутри ,които заплашват горкият дежурен :) ,защото някой старшина изгледал сина му на криво.

По-разумният вариант е да няма задължителна казарма.В една демократична държава армията трябва да е наемна.

Има резон адаш, но нека поне наемната ни армия да е като хората. Ще преглътна мамините синчета, на които не им се ходи в казарма, та била тя и наемна. И преди имаше доста народ, който не ходеше в казарма, пък си имаше два крака, две ръце, нос, две очи и две уши. Обаче е добре едно базово военно обучение, та било то и с мутри на портала. 

• 10 месеца по-късно...

Мило зайче не тъжи че в казарма отиваш ти, вместо твоята любима ще прегръщаш карабина.. 

Мило зайче не тъжи че в казарма отиваш ти, вместо твоята любима ще прегръщаш карабина..

Има ли причина да събудиш тема от миналата година, която така хубаво си беше заспала?

Има ли причина да събудиш тема от миналата година, която така хубаво си беше заспала?

Е таман да я събуди какво толкова станало. Интересни гледни точки има.

Особено интересно ми беше да ти прочета поста как казармените люде докарали държавата до тоя хал. Логика та дрънка.

Е таман да я събуди какво толкова станало. Интересни гледни точки има.

Особено интересно ми беше да ти прочета поста как казармените люде докарали държавата до тоя хал. Логика та дрънка.

Логиката е бомба. Ако ние днешните младежи са лигави мекотели, защото е нямало казарма и нямало да се оправи държавата с такива като тях, както се изказа човек по-напред, то логично тези, които са я докарали държава до тоя хал не са по-добре от първите. Явно тези, които са ходили в казарма много са се научили. За сметка на това само в казармата има документирани случаи на висшестоящи, които са се гаврили с младежи, като са им мушкали маркуч от компресор в ануса, "надували" са ги и са им правили вътрешните органи леш. Пострадалите обикновено умират. И най-гнусното е, че всичко това се прави опити да се потулва. В нашата армия изглежда чест не е останала. Разбираш ли, нямам думи да опиша степента си на отвратеност. И такива ще ми оправят България, нали?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Аз както съм с диплома и да има нещо, ще ме пратят в някое по-интелигентно подразделение, примерно свързочник, а не прост копач с лопата. ;)

А баща ми като е ходил в тая казарма, нищо особено хубаво не е разправял от нея.

Като гледам колко ти признават дипломата в живота толкова и ще бъдеш свързочник ако стане нещо.

То ако не може да кажеш нещо хубаво за цивилния живот още по малко ще може да кажеш нещо особено хубаво и за казармата.

Ако следвам поговорката крушата не пада по далеч от дървото то ти в цивилния живот само се оплакваш и си зареден с песимизъм.

Остави го Живко, военна свързочна техника не е виждал на живо, па си мисли, че дипломата на нея ще го сложи, ако върнат задължителната повинност. Ако верно свързочник го сложат, ще има да гледа пултовете като голям камък..

Остави го Живко, военна свързочна техника не е виждал на живо, па си мисли, че дипломата на нея ще го сложи, ако върнат задължителната повинност. Ако верно свързочник го сложат, ще има да гледа пултовете като голям камък..

То ако е работа с пултове, пак берекет. А полагане на  ВЧ кабел в замръзналата земя с шанцов инструмент. М? Зимно вереме, край Таба Юнус Бей Табия. Когато зимния вяртър брули ушите и свири в стеблата на измръзналите тръни, а чакалите пеят втори глас на вечерната песен... Хехехе... Свързочническа идилия...

То ако е работа с пултове, пак берекет. А полагане на  ВЧ кабел в замръзналата земя с шанцов инструмент. М? Зимно вереме, край Таба Юнус Бей Табия. Когато зимния вяртър брули ушите и свири в стеблата на измръзналите тръни, а чакалите пеят втори глас на вечерната песен... Хехехе... Свързочническа идилия...

Е, да ама като влезеш в Р-ката, вътре кюмбето яко бумти, напълнено с дърва, полети със дзифт гьозът - червен като ада, а станцията пука и пращи, докато съкафезникът ти вика в микрофона "Звезда, Звезда, чуеш ли ме бе, гьотверен такъв, тук е Телец ! " .И псува ли, псува , а фазанът се опънал отстрани и се хили като пача "

...Ако...

Хейтърче. Ако-то цапа и мирише. Работата с "ако"-то да стане няма. И все пак, имам нисък праг на търпимост към глупост.

... Свързочническа идилия...

Мда. Друго си е Америкън дрий-ма. Казармата добре е научила. Друго си е да се изсереш на метеното и после да избягаш. То и Станиш-чо, Доган-чо, Бойко и такива тъмни субекти са служили. Бахти, защо няма във властта един, който пък да "не е служил". То се е видяло, че тия които "служили" само на скатаФка са ги учили и няма да оправят България.

Бахти, защо няма във властта един, който пък да "не е служил". То се е видяло, че тия които "служили" само на скатаФка са ги учили и няма да оправят България.

Вагинин ?

Вагинин ?

Ъ? Трол?

Не следиш политическия живот момче, не го следиш.

Ако почна да следя живота на всичките тия мискинини, то това ще стане работа на пълен работен ден. :)

Е, да ама като влезеш в Р-ката, вътре кюмбето яко бумти, напълнено с дърва, полети със дзифт гьозът - червен като ада, а станцията пука и пращи, докато съкафезникът ти вика в микрофона "Звезда, Звезда, чуеш ли ме бе, гьотверен такъв, тук е Телец ! " .И псува ли, псува , а фазанът се опънал отстрани и се хили като пача "

Е да, ама до Р-ката, дожить надо, еще и дослужить :D

...Друго си е да се изсереш на метеното и после да избягаш...

Единствен у целио форум успя да свържеш идилията с изсирането. Брау!

Единствен у целио форум успя да свържеш идилията с изсирането. Брау!

Мисля, че много ясно разбра какво казах. Ако ли стане война тук, ще те чакаме от Хамериката, ама през крив макарон. Ще си натискаш дупето там, ще пратиш евентуално пари на вашите за самолетен билет и това е. Хора, които не живеят в българската действителност не обичам да дават акъл какво да става в България. Още повече, че поколението, близко до твоето се изсра на метеното и кой си хвана шапката, кой краде, кой какво.. И го докарахме в България до тая свинщина. Другият индивид Дянков. Министърче, само дето в чужбинско, а? Да не говорим, че индивиди като Лиляна Павлова и Бойко, ако зависеше от мен, щяха да са първите пред калашниците на наказателният отряд.

Та в резюме, без да ми се обиждаш, айде такива хора като теб и БМВ умника да не дават акъл какво да става в България, щото ако върнат казармата тук, вашите деца няма да я карат. А ще се хилят отдалече, кой при бананите, кой при хамериканските мечти.

Ако нещо ти изглеждам недоволен от положението тук, то е защото дядовци и бащи са ми били "прости"(в риторичен смисъл) и не са крали навремето, сега да взимам наеми от 1000 имота или да продавам ниви, да си купя нова кола. Има хора, които почват от нулата и всеки ден се чудят какво да правят.

Мисля, че много ясно разбра какво казах. Ако ли стане война тук, ще те чакаме от Хамериката, ама през крив макарон. Ще си натискаш дупето там, ще пратиш евентуално пари на вашите за самолетен билет и това е. Хора, които не живеят в българската действителност не обичам да дават акъл какво да става в България. Още повече, че поколението, близко до твоето се изсра на метеното и кой си хвана шапката, кой краде, кой какво.. И го докарахме в България до тая свинщина. Другият индивид Дянков. Министърче, само дето в чужбинско, а? Да не говорим, че индивиди като Лиляна Павлова и Бойко, ако зависеше от мен, щяха да са първите пред калашниците на наказателният отряд.

Та в резюме, без да ми се обиждаш, айде такива хора като теб и БМВ умника да не дават акъл какво да става в България, щото ако върнат казармата тук, вашите деца няма да я карат. А ще се хилят отдалече, кой при бананите, кой при хамериканските мечти.

Ако нещо ти изглеждам недоволен от положението тук, то е защото дядовци и бащи са ми били "прости"(в риторичен смисъл) и не са крали навремето, сега да взимам наеми от 1000 имота или да продавам ниви, да си купя нова кола. Има хора, които почват от нулата и всеки ден се чудят какво да правят.

Аве философе този Бойко да не съм ти го избирал аз ве ? Не го послуша ей ...

Сега щеше да бъдеш добре платен овчар (пастир, как искаш си го превеждай) а ти продължаваш да дълбаеш в IT сектора и виждаш че само ти си недооценен май там ! Чета други твой "колеги" (в кавиички че да не ги засегна) си вземат нови коли на изплащане само ти ревеш за съкращения и малки доходи.

Ти и професор Вучков имате ли роднинска връзка ?

И друго се сетих и чак да те питам. Аве ти верно ли се мислиш в хамериката доларите ги берат по дърветата ?

И друго се сетих и чак да те питам. Аве ти верно ли се мислиш в хамериката доларите ги берат по дърветата ?

Изабел, намерих ти сродна душа, който ако беше тук, щеше да натири Симтеч по същият начин ;)

0VGTEKM.png

Изабел, намерих ти сродна душа, който ако беше тук, щеше да натири Симтеч по същият начин ;)

На Жиката все някой му пречи да си покаже потенциала. И той като Бойко предните му били виновни и само реве.

...си вземат нови коли на изплащане само ти ревеш за съкращения и малки доходи...

Ама на изплащане. За мен купуване е да отидеш в магазина и да се прибереш с кола, не с кредит.

Аве философе този Бойко да не съм ти го избирал аз ве ?

Не. Такива като теб, ама тук. Същата работа. Вие дори нищо не сте избрали, та нямате думата.

...а ти продължаваш да дълбаеш в IT сектора...

Да. И си вадя хляба, както си и плащам обучението. Не всички сме облажени с наеми от по 10 имота и нивите на прадядо.

Аве ти верно ли се мислиш в хамериката доларите ги берат по дърветата ?

Мисля, че бананите се берат по дърветата. По-скоро от дърветата. Ти знаеш по-добре ;)

А иначе предвид факта, че има немалка част от населението на САЩ, които са чисти 100% неподправени олигофрени, значи може и по дърветата да ги берат, щом всякакви такива успяват да си намерят работа и покрив над главата. И в САЩ наборна военна служба няма, нали? Там ходят 2 групи - едната по желание, другата има избор при присъдата между затвора и армията. И пак намират от къде да съберат войници и да се бият в петролните си войни. Така е. Наборната военна служба е за тези, които не могат или не искат да плащат на войниците си ;)

Наборната военна служба е за тези, които не могат или не искат да плащат на войниците си ;)

Греда !

Всеки де е ходил войник кога беше задължителна военната служба ще ти каже колко безплатни екстри е ползвал докато отбие военна служба. Като почне от родилния дом кога го е раждала майка му и завърши до безплатното му образование.

Къде ги видя тия де не искат да плащат не ми стана много ясно !?

Къде ги видя тия де не искат да плащат не ми стана много ясно !?

И според теб тези безплатни екстри не са били единствено с идеята държавата да се облажи с още един 40-50годишен данъкоплатец? Дали с всичките ДДС-та и всякакви данъци, които пълноправно всеки почва да плаща като навърши 18, не си го изплаща образованието? Ами майката дали не е плащала осигуровки, че да може да й се покрие в здравните услуги това раждане в болницата? И между другото, безплатно образование има още преди Освобождението.

Туше! Не бъди остроумен. Овце нямате, но банани 100% имате. Марш ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.