Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Задължителната военна служба - безсмислица или необходимост?

Featured Replies

От опит съдя че по-скоро скривате други неща , но хайде да не се обаждам..всяка жаба трябва да си знае гьола понякога :whist:

Подробности :D :D :D

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 104,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

И да, трявба да се белят и копаят картофи, както и да се поливат краставици. в казармата съм научил може би 80 % от нещата, които един мъж трябва да умее.

Вероятно в тези 80% влиза и мъжът да се научи да кара без секс и да свежда глава пред всеки полуинтелигентен индивид, щото пък на мен това не ми се струва много мъжко поведение. :rolleyes:

Вероятно в тези 80% влиза и мъжът да се научи да кара без секс и да свежда глава пред всеки полуинтелигентен индивид, щото пък на мен това не ми се струва много мъжко поведение. :rolleyes:

Ти да не би да мислиш че е много мъжкарски да си развяваш патката наляво надясно на принципа куцо кьораво сакато, .... и така нататък сентенцията :D .. това малко в кръга на шегата , и малко в кръга на сериозното разбира се...

А за полуидиотите, ако мислиш че в цивилния живот не свеждаш глава пред подобни, че и им се дупиш и мазниш още повече, значи имаш грешна представа за живота изобщо :D ..и отделно да поставяш всички така наречени шапкари под един признак е меко казано точно пример за полуидиотизъм .... да не говорим че в казармата не свеждаш глава както казваш, свеждането на глава е роболепие , ако ти си го правил говори за теб.. в казармата се подчиняваш, това е съвсем друга бира драги... ако не си го разбрал проблема е в теб... :whist: Същото се отнася за потребителя симтех който така и не е разбрал какво всъщност е казарма , а развива легендите на хиляди мекушави душички които са изкретали там, и то на принципа да се скатават и правят на тарикати докато мине службата основно ...

Лично аз видях кои са мъже в казармата , и кои са путьовци с извинение... Путьовеца и там и в цивилния живот си остава путьовец, а мъжа си остава мъж навсякъде ...останалото са бош лаф и оправдания за мизерия, за незнам какво си, за гърч, за малоумност и така нататък.... не че ги няма, има ги, но един мъж ако е мъж , може да оцелее и запази себе си във всякакви условия, а не да оревава орталъка и при най-малките проблеми...

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Ти съпруга или домашна прислужница искаш да имаш :)

не си за мен- потърси си някой друг

....

Не се подчинявам лесно на полуидиоти. Имам склонност да се противопоставям. За мен българската казарма е била безсмислена и е била нищо повече от жалка гротеска и опит в миналото да се задържат хора за Х време, където да работят без пари, да им се губи времето, някой олигофрен с пагон да си изсипва малоумните комплекси и да се хабят пари от държавната хазна.

А за речника и вулгарността - не си извинен. Сигурен съм, че и представите ти са изкривени.

Ти да не би да мислиш че е много мъжкарски да си развяваш патката наляво надясно на принципа куцо кьораво сакато, .... и така нататък сентенцията :D .. това малко в кръга на шегата , и малко в кръга на сериозното разбира се...

А за полуидиотите, ако мислиш че в цивилния живот не свеждаш глава пред подобни, че и им се дупиш и мазниш още повече, значи имаш грешна представа за живота изобщо :D ..и отделно да поставяш всички така наречени шапкари под един признак е меко казано точно пример за полуидиотизъм .... да не говорим че в казармата не свеждаш глава както казваш, свеждането на глава е роболепие , ако ти си го правил говори за теб.. в казармата се подчиняваш, това е съвсем друга бира драги... ако не си го разбрал проблема е в теб... :whist: Същото се отнася за потребителя симтех който така и не е разбрал какво всъщност е казарма , а развива легендите на хиляди мекушави душички които са изкретали там, и то на принципа да се скатават и правят на тарикати докато мине службата основно ...

Драги ми Синбад, в реалния живот човек трябва да се съобразява с много неща, но в него обикновено човек общува с хората от своята среда, за разлика от казармата. А да се съобразяваш и да свеждаш глава са много различни неща! Аз се съобразявам с много неща в реалния живот, защото социалното общуване има свои правила, докато военните просто ги подминавам. :whist:

не си за мен- потърси си някой друг

С радост ще го направя :D :D :D

Не се подчинявам лесно на полуидиоти. Имам склонност да се противопоставям. За мен българската казарма е била безсмислена и е била нищо повече от жалка гротеска и опит в миналото да се задържат хора за Х време, където да работят без пари, да им се губи времето, някой олигофрен с пагон да си изсипва малоумните комплекси и да се хабят пари от държавната хазна.

А за речника и вулгарността - не си извинен. Сигурен съм, че и представите ти са изкривени.

приятелю чукай на дърво, не знаеш какво ти готви съдбата - принципно болшинството от шефовете са доказани идиоти иначе нямаше да ги сложат там

Моите представи са напълно реални, за разлика от хвърчащите на високо :D .... А казармата е необходима за да видят някои такива хвърковати, че не са всьо и вся на този свят, и че винаги има ситуации в които са гола вода и кал в ушите .. и рано или късно го разбират ...

Драги ми Синбад, в реалния живот човек трябва да се съобразява с много неща, но в него обикновено човек общува с хората от своята среда, за разлика от казармата. А да се съобразяваш и да свеждаш глава са много различни неща! Аз се съобразявам с много неща в реалния живот, защото социалното общуване има свои правила, докато военните просто ги подминавам. :whist:

Ами продължавайте тогава да общувате само там където се чувствате само удобно... :) Явно е че казармата и подобен тип на мъжко общуване не са ви по характер, нищо че по пол сте мъж :whist:

А казармата е необходима за да видят някои такива хвърковати, че не са всьо и вся на този свят, и че винаги има ситуации в които са гола вода и кал в ушите .. и рано или късно го разбират ...

Това може да се случи, единствено при условие, че тези, на които си подчинен в казармата, имат повече качества от теб. Но, уви, нещата са съвсем различни - мисля, че е всеизвестно какви качества притежават военните. ;)

Това може да се случи, единствено при условие, че тези, на които си подчинен в казармата, имат повече качества от теб. Но, уви, нещата са съвсем различни - мисля, че е всеизвестно какви качества притежават военните. ;)

Мдам, тези приказки съм ги чувал и аз, те са факт на някои идиоти шапкари наистина, но и до голяма степен на точно такива малодушни " мъже " минали през казармата ;) ... най-добре знае истината този който е бил вътре за повече, а това не важи за вас ;)

Чували сте ne sutоr supra creditаm нали ..... :whist:

Ами продължавайте тогава да общувате само там където се чувствате само удобно... :) Явно е че казармата и подобен тип на мъжко общуване не са ви по характер, нищо че по пол сте мъж :whist:

Мдам, тези приказки съм ги чувал и аз, те са факт на някои идиоти шапкари наистина, но и до голяма степен на точно такива малодушни " мъже " минали през казармата ;) ... най-добре знае истината този който е бил вътре за повече, а това не важи за вас ;)

Драги Синбад, недейте да отговаряте на аргументите с тролене - този номер е известен на форумния дявол. ;)

Драги Синбад, недейте да отговаряте на аргументите с тролене - този номер е известен на форумния дявол. ;)

А с какви факти да отговоря на хора които не са запознати с тях? Така че думичките трол си го запазете за тези които говорят от чули недочули, а не на тези които говорят от първа ръка и лице ;) ...

П.С За ваше сведение, говорите на човек минал от наборен войник когато казармата все още беше наистина казарма( нямаше още ни демократични промени в нея, ни дявол) до командир на рота ... в сухопътни войски, добавям го понеже според всеобщото мнение на цивилните граждани "мъже" , там уж са най-големите идиоти ...

тези на които си подчинен са ти приятелчета и си отиват в 17 часа а за теб юркането тепърва започва - гонят те наборите ти защото си се правил на важен и ако не си вземеш бележка пътя за психиатрията е пред теб освен ако не се гръмнеш преди това. а кой печели май тъпака дето съвестно се подчинява

П.С За ваше сведение, говорите на човек минал от наборен войник когато казармата все още беше наистина казарма( нямаше още ни демократични промени в нея, ни дявол) до командир на рота ...

Може и на бивш военен да говоря, знае ли човек.

Аз вече казах по-горе, че казармата е свързана с определена политическа доктрина и определен социален строй, така че младите мъже, които винаги са един вид заплаха за съществуващия ред, тъй като имат нещо бунтарско в своето мислене, да минат през една доста примитивно устроена система като наборната военна служба, която да ги направи послушни. Разбираемо е тези, които са станали послушни, да виждат в днешното младо поколение, което няма да минава казарма, едни разглезени и за нищо неставащи млади мъже, докато тези, които все пак на са станали послушни, виждат в казармата само една безсмислица и губене на време.

Както има една приказка - разни хора, разни идеали. :)

тези на които си подчинен са ти приятелчета и си отиват в 17 часа а за теб юркането тепърва започва - гонят те наборите ти защото си се правил на важен и ако не си вземеш бележка пътя за психиатрията е пред теб освен ако не се гръмнеш преди това. а кой печели май тъпака дето съвестно се подчинява

Мда. Още един трол. :)

Само не разбрах на кое точно трябваше да се вържа. :rolleyes:

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Може и на бивш военен да говоря, знае ли човек.

Аз вече казах по-горе, че казармата е свързана с определена политическа доктрина и определен социален строй, така че младите мъже, които винаги са един вид заплаха за съществуващия ред, тъй като имат нещо бунтарско в своето мислене, да минат през една доста примитивно устроена система като наборната военна служба, която да ги направи послушни. Разбираемо е тези, които са станали послушни, да виждат в днешното младо поколение, което няма да минава казарма, едни разглезени и за нищо неставащи млади мъже, докато тези, които все пак на са станали послушни, виждат в казармата само една безсмислица и губене на време.

Както има една приказка - разни хора, разни идеали. :)

Хахаха, май вече повтаряте този мит за послушковците за пореден път, а после да не се тролело .... глупости на търкалета говорите

Аз лично си бях бунтар, и такъв си останах.. и не само аз, така че мита ви е верен единствено пак за същите тези малодушковци които са влезли такива, и такива са си останали... И това няма връзка с казармата , а си е социално обусловано за хората като цяло... да не говорим че няма връзка с никаква политика... недейте почва като някои които във всеки свой пост обвиняват комунизма и комунистите например , виждал съм много такива луди във новинарските сайтове :D.. тук също ги имаше по едно време ( визирам калдата форума )

Аз лично си бях бунтар, и такъв си останах.. и не само аз, така че мита ви е верен единствено пак за същите тези малодушковци които са влезли такива, и такива са си останали... И това няма връзка с казармата , а си е социално обусловано за хората като цяло... да не говорим че няма връзка с никаква политика... недейте почва като някои които във всеки свой пост обвиняват комунизма и комунистите например , виждал съм много такива луди във новинарските сайтове :D.. тук също ги имаше по едно време ( визирам калдата форума )

Казармата не е изобретение на комунизма, а е съществувала доста преди него, да уточня. ;)

Мда. Още един трол. :)

Само не разбрах на кое точно трябваше да се вържа. :rolleyes:

като обръснеш брадата на чичко ленин от портрета ще разбереш, а не ме слагай при останалите аз съм за това само жените да ходят. че то мъжете са за мисловния труд , а жените са за безсмисления такъв

Aбсолютно, 100%, тотално и напълно съм прав поне за себе си, защото не се вписвам във формулировката, която си задал сам.

Обаче, за да го изкажа по-точно трябва да намесвам детайли от живота си, което обаче няма да стане.

Уравновесеността пък е относителна и зависи от темперамента и характера на човек. Защо? Защото може и да познавам хора, които са минали казарма, но се държат по такъв начин, все едно са на по 13-14години...

Аз винаги бих бил винаги против нещо като задължителната военната служба, най-вече защото не просто е загуба на време, ами си е почти еквивалентно на затвор/трудов лагер. Не ти се плаща, а ти си работиш и си "тормозен", загубваш месеци или години от живота си...

А маменето, скатаването и хитруването(в лошият смисъл) аз не съм го възприел и не го смятам за нещо положително. Защото работодателят няма да ти позволи дълго да се скатаваш, преди да ти каже "Сбогом". Само в българските определения нещата седят така и ако за теб подготовка за живота е да се научиш да лъжеш, мамиш и да се скатаваш - не съм съгласен.

А овцете нямат нищо общо с казармата, този коментар беше просто НЕЛЕП. Разбираш ли, тъй като държавата ни е мизерна и скапана като цяло, няма място за млади специалисти, които биха могли да дадат тласък на България и да я издигнат доста по-напред в Европейската сцена, а не да бъдем просто малкият Китай на Европа.

Ако ти пък обичаш да се биеш, аз като цяло далеч не обичам да го правя във всеки възможен момент. И само в България у казармата е било свободия и всеки може да бие всеки на воля. Виж западните държави, Швейцария например.

Ако ти обичаш да белиш картофи, радвам се за теб. На мен не ми е по вкуса да върша напразно дейности, от които някой друг ще се облагодетелства за моя сметка и които дейности да ги върша не доброволно, а принудително.

И ако повечето неща си ги научил в казармата - жалко. Явно си бил доста назад в развитието си. Познавам хора, които не ходили в казарма май са доста по-напред от теб в мат'ряла

Не разбрах точно какво искаше да кажеш. Аз, за разлика от теб ( вероятно, не знам на колко си години), съм имал възможност да дружа с приятели долу горе на моите годинки +-2, ходили и неходили в казарма. Занеш ли, колко детско изглеждаха момчетата на 19, почнали да следват едновременно с мен ( и аз нямах 20 като се уволних от казармата. По-точно бях на 19 години и 5 месеца)? Просто човек има база за сравнение. Сега ти нямаш такава ( предполагам, извинявам се ако греша). Просто мисленето е различно в първия момент. След години характерите се уеднаквяват, защото нали знаеш, че с какъвто се събереш, такъв ставаш. Това, което си научил в казармата обаче, не се забравя. да вземем един прост пример - копане на картофи. Бях трети курс, когато даскала ни попита, кой можел да копае, че да прекопае градинката. Аз нали исках малко да скатая, вдигнах ръка веднага и той ме избра. Да, ама като не знам от коя страна се държи мотиката? Видя ме даскала от прозореца какво правя и ме изгони :) Къде да науча тия неща? Вярно, че родителите ми са от село, имах и баби и дядовци там, имахме и разни лозя и места, но на 16 години не знаех да копая с мотика. Отивам в казармата и първия ден в моето поделение след клетвата, ни карат да вадим картофи до късно през нощта :) Добро посрещане на новобранци наистина, но мен не ми пукаше, щото просто набивах кубинка не заради сержанта, а заради България. Не ти говоря празни приказки. Първите дни бе доста тежко, кубинките бяха с един номер по-малки, а трябваше да маршируваме преди всяко хранене до столовата. Познай с тия пришки какво ставаше :) Та по пътя си имаше един транспарант с карта на Сан Стефанска България + всички нейни бивши територии с надпис "Мизия, Тракия, Македония" и фон българското знаме. Гледах си тая карта всеки път и ми идваше сила да преодолея болката. Така се калява воля мой човек. Ти сега как ще я калиш? Като не направиш една чекия тая седмица? Като стана въпрос за чекии и чекията върши работа в казармата. Кой е казал, че трябва да чукаш на 19? Аз например не съм го правил дори доста след това. Колко от вас ще си признаят на каква възраст за първи път са били с жена? И ако това е целта на живота ви, горко ви. И между другото, моите набори, дето си имаха мадами, ги пускаха да ударят една буба в събота или неделя, когато имаше свиждане. А и някое ПИГО можеше да ги огрее през седмица така, че едва ли са изпитвали кой знае каква нужда да си ударят и те някоя чекия за из път. Това бе отговор към @gothicrock. Сега плачете за секс, а какво да кажат прадядовците ви, дето по 5 години са били с пушка? И между другото, сега за първи път в историята на човечеството и в частност на българската история, мъжете стават жени, като им отменят редовната военна служба! НИКОГА В ИСТОРИЯТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО МЪЖЕТЕ НЕ СА СТОЕЛИ ПРИ МАЙКИТЕ СИ! Винаги са служили на някой с оръжие в ръка. Абе какви сте вие бе? Мамини синчета? Казармата бе премахната не защото не е нужна за мъжа и изобщо за нацията ни, а защото някой трябваше да прибере в джоба си тия пари, които вече няма да се дават на редовните наборници. Познайте колко пари влязоха в нечии джобове, икономисани от вашето обучение и прехрана в казармата. Защото като отидете в казармата, година или две сте като на курорт. Хранят ви, поят ви и на всичко отгоре ви дават и по някой лев за цигари. От вас се изисква единствено да зароботите тия парички по някакъв начин, било то с кирка или лопата. Защото и мама на тати не дава без пари. Не си мислете обаче, че в казармата успявате да заработите храната си. Копането е малко. Няма как всеки ден да ви осигуряват по някой канал за телефонен кабел, че да се усъвършенствате в копането и да заработвате прехраната си. В общия случай нищо не се прави по цял ден. А и какво да се прави, като през ден даваш наряд, а за да дадеш наряд трябва и да почиваш преди и след него. Ами щом аз влязох 78 килограма и първите дни не можех да направя и едно коремно превъртане на лоста ( опитах, ама бях прекалено слаб с тия тесни кубинки), а след това излязох 85 килограма и се въртях като пумпал на лоста, значи не съм загубил времето си. Колко от вас сега могат да отидат в зала, да тренират и да качат сила и маса? Май сте много малко, защото като гледам какви въпросчета относно фитнеса се задават в тоя форум, май нямате нито парички, нито информация, нито желание. Какво става обаче в казармата? Имаш стотици свободни часове, в които имаш време да се самоусъвършенстваш, да учиш за изпити ( и това правех), да учиш езици ( ъхъ), да прочетеш 5 пъти някоя книжка за културизъм и да изпробваш всичко в практиката. Сега имате ли тия възможности, или май само гледате нещо да забършете и къде да се насерете от пиене? Ебавам ти тоя живот, не ми е интересен :) Пиене има и в казармата, а ученичките ще почакат. Те и без това рядко си падат по пикльовци.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Баси, как те не домързя да напишеш толкова дълъг пост и то за такава чутовна простотия, каквато беше казармата. :D Ама що ли се чудя, както казват жените, любимите ни теми са футбол и казарма. :wink12:

Баси, как те не домързя да напишеш толкова дълъг пост и то за такава чутовна простотия, каквато беше казармата. :D

Ама що ли се чудя, както казват жените, любимите ни теми са футбол и казарма. :wink12:

Че лошо ли е да си спомняме мъжете за казармата :D визирам Мъжете с главно М, не тези с малко ... казармата, другарите там.. спомени.... пот, гърч, и песни после, взаимопомощ, истинско приятелство, не базирано на това кой какъв тате или мангизи има.... ..мдам... мъже на честта, мъже на думата, достойнството...ех, малко са вече такива...

казармата трябва да е задължителна за жените и да стане основно женска.

момиче не изкарало казарма не става за жена, който не вярва да гледа черешката на тортата.

какво значи това жена да не може да готви и да чисти. да седят в казармата докато не се изявят и станат барим сержантки , пак и мускули да понатрупат че да прибират благоверните си съпрузи от пивницата

по-горе писах

не знам какви визираш ама аз такъв плужек дето да му слугувам нямам

хахаха

Че лошо ли е да си спомняме мъжете за казармата :D визирам Мъжете с главно М, не тези с малко ... казармата, другарите там.. спомени.... пот, гърч, и песни после, взаимопомощ, истинско приятелство, не базирано на това кой какъв тате или мангизи има.... ..мдам... мъже на честта, мъже на думата, достойнството...ех, малко са вече такива...

Не казвам, че е лошо, напротив. Да, това което казваш е до голяма степен, вярно. Създават се добри и истински приятелства, които издържат изпитанията на времето. Но ако трябва да генерализирам, за мен казармата е чиста загуба на време и се радвам, че я махнаха. Това, че се ставало мъж в казармата е хиперболично. Познавам доста хора, които се отърваха от казармата по един или друг начин и не мисля, че са по-малко мъже.

....

Дявол го взел... Ама ти наистина си бил особено сакат(нищо лично) щом кажи-речи пълнолетен не си наел как да хванеш мотиката...

За кубинките - евала, защото в реалният живот ще ходиш с обувки, които са ти тесни, нали? Какво доказваш с това, освен нечия глупост?

Не бъди лицемер, долната граница за почване на полов живот дори през комунизма не е била 40години, не ставай смешен...

Мъжете не стават жени като няма казарма, май тука нещо си криворазбран... Сигурен съм, че познатият ми в полицейската академия е точният пример за жена, а? Да те запозная с него, да видиш дали е жена.... Не разбирам как мъжът става жена само защото не е нарамил за 2години пушка, 2години които ще изгуби от живота си, за сметка на това някой с пагони да си избива комплексите и да не получи реално военно обучение, защото военното обучение не е свободия, скатаване, побоища и белене на картофи, а учене на ръкопашен бой, стрелба, тактика и първа помощ. Колко от тези неща са ви учили да ги правите качествено?

Между другото, ако младежи стоят при родителите си, то не е по друга причина, а защото не могат си намерят работа, с която да успяват да покриват наем, сметки, храна и да остава и нещо за второстепенен разход, като наемът може да е сериозно перо в разходите и да бъде дори около 1 минимална работна заплата...

Между другото, не разбрах защо требе да отива някой в зала, да качва сила и маса и да тренира, това задължително според закона ли е, какво? Защото ако имаш нещо в главата, не е задължително да си каратист и културист, за да успееш в живота...

Неясно е кои определяш като пикльовци и кой въобще е говорил за пиене? Ами след като ти се "насираш" от пиене, не приравнявай всички хора до твоето(ниско) ниво.

Интересно ми е какви по-точно езици си научил в казармата, френски, италиански, испански, китайски? Нещо аз не намирам много пагонджии - полиглоти, а ти? Турският и циганският не ги броим, нали знаеш? На мен и не са ми интересни тези езици, понеже не са особено масово разпространени - и да ги знам, и да не ги знам - не ми носят бенефити..опаля..изгода, полза...

А парите, драги ми високопарен кадрови войнико, са универсален проблем в България... И знам дори причините, но не мога да реша проблема, изисква се колективна воля за промяна...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Баси, как те не домързя да напишеш толкова дълъг пост и то за такава чутовна простотия, каквато беше казармата. :D

Ама що ли се чудя, както казват жените, любимите ни теми са футбол и казарма. :wink12:

Ами аз не вися по цял ден из форумите, за да пиша 50 поста от по 2 реда. Връщам се в момента изморен от работа, вероятно и доволен от това, което съм свършил, защо да не разпусна пред клавиатурата, още повече, че темата за овцете на Чегевара ми е интересна? Карах със 150 в мрака, някакъФ пък ме изпревари с 200, време е да поуспокоя топката. Иначе за чекиите не се шегувам. Какво толкова? Махнаха казармата, еманципираха жените, сега иди че еби. Ами то по-добре да дадеш 10 лева на циганката или още по-добре да си удариш една чекия безплатно. За футбола не си много прав, тая тема съм я зарязал преди 15 години. Иначе се раздвам, че днес (пардон вчера вече), моите комшии от Разград грабнаха купата на България.Даже и на работа си бях пуснал мача, въпреки, че хич не ме интересува тая тема. А казармата дали е била простотия или не...за мен не бе. Просто всеки сам си избира това, което може да вземе от тоя период. Аз съм взел доста неща - и хубави и лоши. Не мога да кажа, как би се развил живота ми, ако не бях стъпил в казарма, както и не мога да кажа, какво би станало, ако не бях следвал или какво би станало, ако бях останал във Варна. Чудя се и какво ли би станало, ако се бях оженил въпреки всичко. Да, ама нито ти ще ми кажеш, нито аз знам пътя в живота си при определени обстоятелства. Казармата може да бъде само от полза за всички. Не е задължително ползите да са само от положително естество. Все пак човек се учи главно от грешките си. Успехите му го заслепяват и той не вижда ясно пътя.

Дявол го взел... Ама ти наистина си бил особено сакат(нищо лично) щом кажи-речи пълнолетен не си наел как да хванеш мотиката...

За кубинките - евала, защото в реалният живот ще ходиш с обувки, които са ти тесни, нали? Какво доказваш с това, освен нечия глупост?

Не бъди лицемер, долната граница за почване на полов живот дори през комунизма не е била 40години, не ставай смешен...

Мъжете не стават жени като няма казарма, май тука нещо си криворазбран... Сигурен съм, че познатият ми в полицейската академия е точният пример за жена, а? Да те запозная с него, да видиш дали е жена.... Не разбирам как мъжът става жена само защото не е нарамил за 2години пушка, 2години които ще изгуби от живота си, за сметка на това някой с пагони да си избива комплексите и да не получи реално военно обучение, защото военното обучение не е свободия, скатаване, побоища и белене на картофи, а учене на ръкопашен бой, стрелба, тактика и първа помощ. Колко от тези неща са ви учили да ги правите качествено?

Между другото, ако младежи стоят при родителите си, то не е по друга причина, а защото не могат си намерят работа, с която да успяват да покриват наем, сметки, храна и да остава и нещо за второстепенен разход, като наемът може да е сериозно перо в разходите и да бъде дори около 1 минимална работна заплата...

Между другото, не разбрах защо требе да отива някой в зала, да качва сила и маса и да тренира, това задължително според закона ли е, какво? Защото ако имаш нещо в главата, не е задължително да си каратист и културист, за да успееш в живота...

Неясно е кои определяш като пикльовци и кой въобще е говорил за пиене? Ами след като ти се "насираш" от пиене, не приравнявай всички хора до твоето(ниско) ниво.

Интересно ми е какви по-точно езици си научил в казармата, френски, италиански, испански, китайски? Нещо аз не намирам много пагонджии - полиглоти, а ти? Турският и циганският не ги броим, нали знаеш? На мен и не са ми интересни тези езици, понеже не са особено масово разпространени - и да ги знам, и да не ги знам - не ми носят бенефити..опаля..изгода, полза...

А парите, драги ми високопарен кадрови войнико, са универсален проблем в България... И знам дори причините, но не мога да реша проблема, изисква се колективна воля за промяна...

Пак нищо съществено не каза, заради което да си заслужава отговора ми. Ама като те слушам, как говориш за мама и тати, щото си нямал пари и работа...Аз да не съм имал като следвах? Точно това е хубавото. Човек се оправя прекрасно и сам, без никой да е над главата му. Повярвай ми, намира се работа, намират се пари, намира се и храна дори. Достатъчно е човек да иска това. За да се оправи обаче, той трябва да има волята. А волята се калява и в казармата. Когато ти си на мнение, че мама ще даде парички, естествено е да не си намериш работа, да не си търсиш храна и да не търсиш начин да излежеш от скапаното положение. няма да го проумееш, защото ти липсват доста неща в тоя живот. Извинявай, но те чета доста често. Повтаряш едни и същи неща и постоянно плачеш, че не искаш да бъдеш чобанин. ами като не искаш, не бъди. Има хиляди други професии, има хиляди други начини. Не е задължително да успееш в тоя живот. 99 % не успяват. Но е задължително да опиташ!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.