Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Задължителната военна служба - безсмислица или необходимост?

Featured Replies

...Ако цитирам хора, писали в темата, били в казарма и изстреляли не повече от 1 пълнител за целият си престой...дали ще оцелят мишена на 450 метра?

ще Уцелим - не се притеснявай :)

и въпросът не е в подготовката от казармата, въпреки,ч е точно там пипнах за първи път оръжие, ами до мотивацията на самия човек.

p.s. чета ти постовете и установям, че си страшен нихилист и мразещ родината си.Защо ?

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 104,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

....

Добре, ще уцелиш. Колко ще уцелят обаче, след като дори не са се научили да стрелят както трябва. Защо не се е стреляло повече,а по-малко време да се губи в безсмислени дейности?

За нихилизма:

Обичам родината, мразя държавата. Цялото скапано положение е както по наша вина, така и че хората които са част от държавният административен апарат не си вършат работата и нямат за цел да я вършат, не работят в името на хората и за хората, а за себе си - крадат. Това го намирам за достатъчна причина.

Както и липсата на адекватна перспектива, която кара младите да си събират багажа и да заминават в чужбина. А после се връщаме на линка, който беше дал ти, че се "циганизираме". Друго ли чакаш, след като няма хляб и има мизерия за българският народ? На кого му харесва да живее в такова скапано положение?

Добре, ще уцелиш. Колко ще уцелят обаче, след като дори не са се научили да стрелят както трябва. Защо не се е стреляло повече,а по-малко време да се губи в безсмислени дейности?

За нихилизма:

Обичам родината, мразя държавата. Цялото скапано положение е както по наша вина, така и че хората които са част от държавният административен апарат не си вършат работата и нямат за цел да я вършат, не работят в името на хората и за хората, а за себе си - крадат. Това го намирам за достатъчна причина.

Както и липсата на адекватна перспектива, която кара младите да си събират багажа и да заминават в чужбина. А после се връщаме на линка, който беше дал ти, че се "циганизираме". Друго ли чакаш, след като няма хляб и има мизерия за българският народ? На кого му харесва да живее в такова скапано положение?

Ако се чувстваш вече"порасъл", защо не вземеш да се кандидатираш на следващите избори за Министър Председател? Смятай, целият форум ще те подкрепи, защото всеки ще знае, че си имаме наш човек. А току и си подредил проблемите на държавата. И ако това се случи, да не вземеш случайно да вкараш отново военната служба! Много майки ще те замерят с камъни!

И накрая да знаеш, ако все още не си го разбрал!

Аз не те нападам, а те съветвам да не говориш неща, които никога не си ги видял или преживял.По добре е да замълчиш, отколкото да те вземат за глупак. Прочети още веднаж цитата от анкетата на КАЛ.Иначе те уважавам и ми харесваш, но има още мнооооооооого да патиш!

A пиенето отказа ли и това да караш автомобил кьоркитюк пиян? Занеш ли, съжалявам, че не сме служили заедно.

Доколкото си спомням в някой от предишните си постове беше написал, че си отказал алкохола, но що ми се струва че тоя горния си го написал на кило гроздова а?

Не мисля, че се познаваме, за да твърдиш, че карам автомобил пиян! Но ще ти отговоря и на тая глупост дето си изтърсил, и няма нищо общо с темата. Да, алкохол употребявам в съвсем нормални количества, напоследък само по някоя и друга бира, но никога не съм си позволявал да шофирам пиян. Аз въобще не съжалявам, че не сме служили заедно.

Редактирано от momolord (преглед на промените)

Не си ходил казарма а даваш оценки.Уцелвал съм и мойта мишена и после и съседните.Ама някои се паникьосват.Едно момче до мене беше обърнало автомата с цевта към себе си и дръжката напред.Добре че го видях навреме.Не е въпрос до практика стрелянето а от това да имаш много добро зрение,да не ти трепва ръката и да не ти е крива цевта.А те автоматите се хвърлят чукат в камионите.И с калашник се стреля точно като в играта кънтър страйк на по два патрона.На автоматичен откос нищо не става.Ама някои така стреляха.

Не си ходил казарма а даваш оценки.Уцелвал съм и мойта мишена и после и съседните.Ама някои се паникьосват.Едно момче до мене беше обърнало автомата с цевта към себе си и дръжката напред.Добре че го видях навреме.Не е въпрос до практика стрелянето а от това да имаш много добро зрение,да не ти трепва ръката и да не ти е крива цевта.А те автоматите се хвърлят чукат в камионите.И с калашник се стреля точно като в играта кънтър страйк на по два патрона.На автоматичен откос нищо не става.Ама някои така стреляха.

С 2 патрона се води на автоматичен с къси редове ... къс ред е 2-4 патрона ... и се стреля на 2 първо за икономия , и второ, все пак това е автомат, след втория изстрел колкото и да държиш здраво цевта отскача, дори и на тези с дулен компенсатор .... С 2 патрона е най-точно на автоматичен.. е на единичен е още по-точно но поразяващия ефект на 2 е къде къде по-голям ;)

Както и да е, това е само за справка, те в швейцарската армия нямат автомати, имат автоматични пушки главно ( като в повечето натовски армии ) , затова и само на единичен стрелят :D ..

Не е актуално сега да говорим за стрелба с пушки и автомати.С тях няма да защитим родината си, ако се наложи.Важното е да имаме малка, но модерно въоръжена армия.За да можем при необходимост да покажем, че можем да се противопоставим. Напр.: По време на Караибската криза през 1962 г, американски кораби за първи път влязоха в Черно море.Ние ги пресрещнахме (с двата добри за времето си СКР-и и един руски ) и плавайки до тях им показахме, че ни има. Морето беше бурно и се видя, че и при тях, както и при нас, някои "хранеха рибите" през борда.Романтика!!!

Не е актуално сега да говорим за стрелба с пушки и автомати.С тях няма да защитим родината си, ако се наложи.Важното е да имаме малка, но модерно въоръжена армия.За да можем при необходимост да покажем, че можем да се противопоставим.

Напр.: По време на Караибската криза през 1962 г, американски кораби за първи път влязоха в Черно море.Ние ги пресрещнахме (с двата добри за времето си СКР-и и един руски ) и плавайки до тях им показахме, че ни има.

Морето беше бурно и се видя, че и при тях, както и при нас, някои "хранеха рибите" през борда.Романтика!!!

освен пуцане имаше и обучение по гражданска защита, как да се спасиш и как да спасиш приятелите си при природно бедствие, между другото странно е,че напоследък те бедствията зачестиха.

Сега въведоха военно обучение, но то е далече от казармата. Мисля че само ще се учи как да се сглобява и разглобява автомат калашников и какво да се прави във война. Не знам дали ще има физическа тренировка.

Сега въведоха военно обучение, но то е далече от казармата. Мисля че само ще се учи как да се сглобява и разглобява автомат калашников и какво да се прави във война. Не знам дали ще има физическа тренировка.

И какво? Май всички тук искат младите да си скъсат гъзо в казармата, ако може и да ги линчуват без мисъл и без смисъл, ей така, за да им се покаже колко гаден е животът.... Така ли е или на мен ми се струва, че до този момент долавям подобни нотки в темата? ;)

И какво? Май всички тук искат младите да си скъсат гъзо в казармата, ако може и да ги линчуват без мисъл и без смисъл, ей така, за да им се покаже колко гаден е животът.... Така ли е или на мен ми се струва, че до този момент долавям подобни нотки в темата? ;)

разбира се :)

Първо - щом на нас са ни скъсали гъзовете, но въпреки това ( а може би именно заради него) сме станали хора - защо трябва младите да си ходят със здрави сфинктери ?

Второ - с мисълта това,което не ме убива,ме прави по-силен , Ницше е показал смисъла на казармените извращения ;)

За тези, които са ЗА казарма искам да ви питам какво предпочитате да учат децата ви да стрелят с калашници и да убиват хора или да се занимават с наука и спорт?А относно възпитанието, не е нужно да има казарма за тази работа, затова са ни родителите стига те да имат желанието да въспитат децата си, а дали ще го направят по най - добрия начин е друг въпрос. "Първо - щом на нас са ни скъсали гъзовете, но въпреки това ( а може би именно заради него) сме станали хора - защо трябва младите да си ходят със здрави сфинктери ?" Е тва ме уби.Логиката ти е щом аз ще гладувам да гладува и тоя до мене, е затва скоро няма се оправим.

...

Да напомня, казармените извращения ги има не навсякъде, а в държавички като България, където тормоз и извращение=възпитание.

Та щом на вас са ви скъсали...то си е за вас, вие сте набутаните. Типичен български манталитет е да не признаваш, че си набутан, докато и друг не се набута, за да не бъдеш единственият набутан. Може да ми е било зле, ама на Вуте да му е не по-малко зле.

А за Ницше - хайде бе.. Дали е имал точно казармата предвид?

разбира се :)

Първо - щом на нас са ни скъсали гъзовете, но въпреки това ( а може би именно заради него) сме станали хора - защо трябва младите да си ходят със здрави сфинктери ?

Второ - с мисълта това,което не ме убива,ме прави по-силен , Ницше е показал смисъла на казармените извращения ;)

simtech не си прав. Там не те почват още от първия ден. Ако дядо ти е жив питай го. Постепенно почват да те натоварват.

Tricho това да не ти е затвора ?

Още ли водите тук разгорещени спорове по нещо, което няма да се върне никога, а в последните 10 години беше упорочено? За какви скъсани сфинктери заговорихте не зная ... ама айде малко по - сериозно, темата е кратка ясна и точна: "Задължителната военна служба - безмислица или необходимост" Моят отговор: Необходимост, но определено не в този вариант който е в бившите СССР държави ... Вижте както колегата спряга прочутите за него Швейцарци ако е така - да задължително и необходимо ( не ти губят времето само ), Германия, Англия, Франция, САЩ, и т.н... Усещате на къде бия и как би трябвало да бъде, но за съжаление на тези държави ( поне повечето не съм запознат с всички ) е професионална армия, а не от типа задължителна наборна служба... Спрете със споровете безмислено е всеки си има мнение и надали някой може да ме убеди, че трябва нашата казарма във вида в който беше да съществува - АБСУРД!

Редактирано от icekiller (преглед на промените)

• 1 година по-късно...

Твърдо "За" задължителната военна служба. Вижда се, как България затъва все повече и повече. Безработни младежи по площадите, 70 дена протести. И те не знаят срещу какво, ама на, ей така да има нещо да правим. А защо не задължителна казарма поне година и половина?

Твърдо "За" задължителната военна служба. Вижда се, как България затъва все повече и повече. Безработни младежи по площадите, 70 дена протести. И те не знаят срещу какво, ама на, ей така да има нещо да правим. А защо не задължителна казарма поне година и половина?

България е затънала благодарение на предните поколения, от които вероятно ти си част. Ние 20-25годишните през средата на 90-те не бяхме тези, които разпродадохме предприятия и държавни активи за жълти стотинки, не приватизирахме, окрадохме и ошушкахме каквото можем. Ние сме тези, които сме в завареното положение на мизерия в България и виновните сте вие - великите завършили военна служба. България продължава да затъва, но заради крадци от оно време, които удобно сега са се настанили на ръководни позиции. Държавата няма активи, каквито имаше преди 20години и сега и да искаме - няма какво да ръководим, освен тоягата си сиромашка с торбичката на нея, нито какво да възстановим. Държавни предприятия, които са работели успешно целенасочено са докарани до положение на фалит, за да се ошушка сите що има в тях. И после нагло смеете да ми говорите с този тон за нас? Младите протестирали - а то защото причини за протести няма, така ли? Казармата била виновна, че държавата днес е такава дупка. Само дето казармата преди по-малко от 6години я махнаха, а мизерията в държавата е доста преди това. Протестират хората и не само младите, защото има защо и ако се огледаш ще разбереш в държава на какви велики абсурди и безумия живееш и се намираш. Ограниченото ти казармено мислене и захлюпеното псуване пред телевизора вечерта с патронче ракийка това няма да го промени. Промените стават с мнозинството от обществото и желание от негова страна, а когато няма друг начин - насилствено. България от основен производител на електроника, в топ 10 на света през 70-те днес се е превърнала в бардак от третият свят, пълен с тъгаши, дестинация за алкохолен, нарко и секс туризъм, а българите по света се асоциират с второ качество хора и крадци. Благодарим ви, предни поколения за хубавото наследство, което ни оставихте! Послепис - Безработицата няма общо с липсата на казарма, а има общо с липсата на възможности за развитие и перспективи.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

E, поне форума ще се поопразни малко от безработни младежи, дето търсят някоя кака, ама няма.  Година и половина без GSM и таблет, ето това ще олекоти малко държавата ни. А България си е зле от време оно. Никога не е била добре. От 1300 години история, 700 години в робство без държава и 600 робство с държава. Поне на хартия. Щото ние никога не сме били независими. Дори при обединението ни през 1885 година, дето смятаме за велико дело, не сме били самостоятелна държава. Последните ни царе също не са българи. 45 години съветско робство. Сега 25 американско и "европейско". Докога? На всичко отгоре и армията ни съсипаха, та сега едни проблеми с тираджиите в Турция не може да оправим. Решението е отново въвеждане на редовна военна служба. Едно, че другите ще ни имат за нещо и второ, че младежите ще намерят "призванието" си в казармата, а няма по цял ден да киснат зад монитора и да ръсят глупости наред из форума. 

E, поне форума ще се поопразни малко от безработни младежи, дето търсят някоя кака, ама няма.

България далеч не винаги е била толкова зле, нито е имало робство с държава винаги. Виждам, че целта ти тук е да тролиш, но ако щеш мобилизирай всички мъже и започни война с Турция - ти по един автомат не можеш да им дадеш, да не говорим колко много военни кораби и самолети имаме - пазим се с 20 хеликоптера, 5 самолета МиГ 29, няколко танка и цели 2 гранични катера. С това ще браниш държавата, така ли? Ти тая армия май я имаш за не повече от пушечно месо, приведено в жертвен агнец на човешката глупост. Въобще имаш ли си поне малка представа за състоянието на нещата или просто говориш глупости и си отваряш устата, колкото да лапнеш някоя муха? Какво общо имат таблетите, ГСМ и компютрите с темата - мистично е. Нищо няма да се олекоти, нито ще се намери "призвание" в казармата. В казармата както се е видяло е просто бардак, където се държат с хората като боклуци и се опитват да ги научат как да НЕ мислят, а да изпълняват машинално. Такива послушни хора са им нужни на управляващите - да слушат и изпълняват, без да мислят и коментират какво се случва. Без критично мислене и поглед на нещата. Сигурно имаш зъб на протестиращите, може би са ти пречили да мръднеш с колата си, поради трътлестите ти задни части и мързел да се разходиш с колело или градският транспорт ти е под нивото, но не се опитвай да променяш темата. ВИЕ сте виновни за това, което днес е България и въобще не давайте наклон в живота на младите и не ми стойте да ми негодувате тук, защото ние видяхме вие казармените люде какво направихте и как докарахте държава от топ 10 на световните производители на електроника до бардак. Хора, ходили в казармата съсипаха държавата, не ние младите. И ако давате казармата за пример, то вие давате за пример колко хубаво нещо е била - явни представители разсипници на държавата са били там. Родила е крадци, разсипници, мързеливци, тарикати.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

но ако не беше задължителна... сега моето момче щеше да е живо

Ей, за какво ли разбутах старата тема. Твоето момче можеше да се гръмне и по друг начин, без да е влизало в казармата. Съжалявам, но човек щом е способен да направи това, едва ли някакви обстоятелства ще го спрат. Един самоубиец ще го спасиш един път, два пъти, три пъти, но на четвъртия няма да можеш. 

ПП: Знаеш ли и аз бих имал доста приятели и познати живи, ако не даваха шофьорски книжки на хора под 25 години. Да, ама тия мои приятели пак щяха да намерят начин да се самонаранят.  Щях да имам и доста други живи роднини, ако медицината ни бе наред, ако алкохола бе забранен, ако цигарите бяха забранени. Да, ама не е така. Но дори и да направят всичко това, никой не може да спре тия самоубийци. 

Редактирано от sennheiser (преглед на промените)

Твоето момче можеше да се гръмне и по друг начин, без да е влизало в казармата. Съжалявам, но човек щом е способен да направи това, едва ли някакви обстоятелства ще го спрат. Един самоубиец ще го спасиш един път, два пъти, три пъти, но на четвъртия няма да можеш. 

нещо не си вдянал - моето момче беше УБИТО ясно ли ти е

няма да му петниш паметта с тая клевета, той НЕ СЕ Е САМОУБИЛ

УБИХА ГО В КАЗАРМАТА

http://www.kaldata.com/forums/topic/57401-%D1%82%D1%80%D1%8A%D0%B1%D0%B0%D1%87%D0%B0/

Абе изпсихясването си го имаше,казармата беше наставница сурова, и кекавите понякога стигаха до крайности ( самоубийства ) 

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Абе изпсихясването си го имаше,казармата беше наставница сурова, и кекавите понякога стигаха до крайности ( самоубийства ) 

те кекавите и без казарма се самоубиват

• 3 месеца по-късно...

Каква по голяма грешка че премахнаха казармата ? Ами с извинение днешната младеж в момента е пълна с идиоти. Лично аз няма да забравя моите спомени от казармата.след първата ми мисия в Кербала аз немога вечер да заспя . Тотално всички се променихме. Сега си мисля че ако се случи такова нещо в българия и където да е с тези компютри щесе надяваме за защита защото когато ти не изпиташ тръпката в ученията и бойното поле си друг.

Редактирано от Heline (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.