Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Задължителната военна служба - безсмислица или необходимост?

Featured Replies

преди 12 часа, simtech написа:

Истината е, че навремето не ви се е налагало да се справяте с нещата от живота и за това казвате разни глупости като  "в казармата се научих как се оправя леглото", "в казармата се научих да пера" и тем подобни простотии.

Продължаваш да ръсиш глупости, които са достойни за бисерите във форума.

преди 35 минути, simtech написа:

За това ли 40 годишни селяни и въшльовци си хвърлят торбите с боклук през балкона, а аз си държа хартийката в джоба, докато не стигна кошче за боклук? Явно много са ви научили, щом имате такива ярки примери от вашите поколения, че нищо не са ви научили.

По наше време, никой не можеше и да си помисли да си изхвърли торбата с боклук през балкона, дори и циганите! Тогава имаше ред и дисциплина, защото лошо ти се пишеше, ако така си изхвърлиш боклуците. Но сега вече изхвърлят, защото по времето на натресената ни "демокрация", всичко е възможно и всеки мърсува както си иска! А, честито!

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 104,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

simitech,няма смисъл да обясняваш на дърти закостенели мозъци,тяхното поколение е едно,нашето е коренно различно,че и доста по умно и напреднало като цяло,тяхното идва от това че те умират от злоба че на нашите години не са имали тези неща,с който ние в момента оперираме като цяло,още повече пък за измислената им казарма,която си е чиста загуба на време,но няма смисъл,на тях да им обясняваш е все едно да говориш на стената,тяхното е едно си баба знае,едно си бае,явно им е харесвало някой все да ги командва,да ги кара да си тръкат кенефите с четката за зъби,да мръзнат кат кучета по постовете и прочие измислици ненужни,така че просто няма смисъл да им казваш каквото и да било,те закостенялото мислене няма да си го променят,все пак мозъците им са промити от великата казарма.А и малко явно ги мързи да са замислят,че при една евентуална война,няма даже да имат време и да разберат че е почнала ще свърши за часове,при днешната развита индустрия и технологии,достатъчно е да нанесат 2 3 удара на определено място и всичките ще измреме като пилци.

преди 1 минута, I love anime написа:

simitech,няма смисъл да обясняваш на дърти закостенели мозъци,тяхното поколение е едно,нашето е коренно различно,че и доста по умно и напреднало като цяло,тяхното идва от това че те умират от злоба че на нашите години не са имали тези неща,с който ние в момента оперираме като цяло,още повече пък за измислената им казарма,която си е чиста загуба на време,но няма смисъл,на тях да им обясняваш е все едно да говориш на стената,тяхното е едно си баба знае,едно си бае,явно им е харесвало някой все да ги командва,да ги кара да си тръкат кенефите с четката за зъби,да мръзнат кат кучета по постовете и прочие измислици ненужни,така че просто няма смисъл да им казваш каквото и да било,те закостенялото мислене няма да си го променят,все пак мозъците им са промити от великата казарма.А и малко явно ги мързи да са замислят,че при една евентуална война,няма даже да имат време и да разберат че е почнала ще свърши за часове,при днешната развита индустрия и технологии,достатъчно е да нанесат 2 3 удара на определено място и всичките ще измреме като пилци.

А ти, мамин сладък, в какво се изразява това да умреш от густо? Сигурно нашмъркан, до смърт, до някоя кофа за боклук? Да ти имам младото поколение!

И не коментирай неща, които не разбираш!

А ти търкачо на кенефи да съм ти искал мнението ? Като толкова си мераклия що не са върнеш в казармата пак да си са напивате и да си мислите че правите нещо,щото като ви гледам хваленията как сте станали мъже,направо лошо ми става,станали сте мъже ама на върба в шестък - по скороте сте станали мрънкачи,алкохолици,и не знам си кви още,90% от вас са по пропаднали и от нас,та не ми плямпай кой е мамино синче,че като те гледам ти постоянно висиш тука и опяваш като нена..на мома.

преди 15 минути, I love anime написа:

А ти търкачо на кенефи да съм ти искал мнението ? Като толкова си мераклия що не са върнеш в казармата пак да си са напивате и да си мислите че правите нещо,щото като ви гледам хваленията как сте станали мъже,направо лошо ми става,станали сте мъже ама на върба в шестък - по скороте сте станали мрънкачи,алкохолици,и не знам си кви още,90% от вас са по пропаднали и от нас,та не ми плямпай кой е мамино синче,че като те гледам ти постоянно висиш тука и опяваш като нена..на мома.

Освен, че говориш глупости, когато си нервен и ядосан, допускаш много правописни грешки. Това издава доста неувереност в себе си. А, да... и "търкач на кенефи", можеш да наричаш баща си! Ясно ли ти е, келеш такъв! 

Редактирано от Agentpat™ (преглед на промените)

От колега с по голям стаж,няма как да се обидя :D Другарю Келешов,така че пии една студена вода и продължавай да си плямпаш,плюс това не желая да ме цитират изкукуригали дъртаци като теб.

преди 1 час, Agentpat™ написа:

По наше време, никой не можеше и да си помисли да си изхвърли торбата с боклук през балкона, дори и циганите! Тогава имаше ред и дисциплина, защото лошо ти се пишеше, ако така си изхвърлиш боклуците. Но сега вече изхвърлят, защото по времето на натресената ни "демокрация", всичко е възможно и всеки мърсува както си иска! А, честито!

Човекът, който е културен, е културен и без да бъде заплашен от смъртна присъда и хвърляне на прасетата в Белене. Общо взето ми казваш, че сега си показвате тогавашната култура.

преди 7 минути, simtech написа:

Човекът, който е културен, е културен и без да бъде заплашен от смъртна присъда и хвърляне на прасетата в Белене. Общо взето ми казваш, че сега си показвате тогавашната култура.

На мен не ми пречи, че четеш написаното от мен така, както Дявола чете Евангелието. Явно твърде много седерастки пасквили си изчел и това тотално те е объркало. Но, както се казва: "Не е виновен този, който яде баницата, а този, който му я дава". Тъй че спи спокойно - ти не си виновен! Замисли се, обаче, тези дето си изхвърлят така боклуците, на каква възраст са и по кое време са възпитавани?

Простаци винаги и по всяко време е имало.

Току що, Agentpat™ написа:

Простаци винаги и по всяко време е имало.

Имало е. Но тук в темата вие изкарахте нещата така, все едно са уникално явление на сегашното време и че всички млади били виновни, както и също толкова разхайтени, колкото виновни. Че били мамини синчета, които на по 20-25 години не знаят как да се оригнат и мама трябва да ги потупа...

Като бях по-малък често чувах "Аз от където идвам ти там отиваш", "Вече съм минал по тези пътеки" и други подобни от по-големите от мен. Все съм си мислил - "тия на какви се правят, като че ли аз не знам кое как става". Познато ли ви е?

Сега не смея да кажа на подрастващите "Аз от където идвам ти там отиваш", "Вече съм минал по тези пътеки", защото знам, че няма да ме послушат и няма да ми повярват. Обаче се убедих, че когато аз съм бил подрастващ по-възрастните са говорели истината. Но ми трябваха години за да стигна до това заключение.

Един 40-50 годишен човек в виждал много неща, включително и това, което един 18-25 годишен е виждал.

Един 18-25 годишен човек(колкото и да са му ясни нещата) обаче не е виждал това, което е виждал 50 годишният. Годинките не му стигат.

преди 3 часа, A.com написа:

Един 18-25 годишен човек(колкото и да са му ясни нещата) обаче не е виждал това, което е виждал 50 годишният. Годинките не му стигат.

Истината е, че един 50 годишен нищо не е видял.Защото си е живял половината живот през комунизма, на готовото...На лесното...Където много много усилия да се работи не е имало...На 18 е влязъл в казармата, без да си има идея как да си изпере панталона, защото имало кой да му го прави. А аз на 17-18 бях на квартири и бачках из чуждите градове. А  навремето е имало хора на по 18-19, които не са можели да си избършат още дупето.
Като оня келеш "Който не е минал през казарма - не е мъж". За това т.нар старшина го показват като дядка с бастунка живеещ в нищета. Защото е големият мъж и много е направил от живота си. И такъв помиярник ще ми казва на мен какво да правя с живота си, с акъл с големина на орех и поведение на орангутан. И не е помиярник, защото е беден. Знам в каква нищета живеят много хора днес в България. Помиярник е заради изказването си.
Наборна служба с миене на кенефи с четки за съби ли ще връщат? 1година? Успех им пожелавам. За 24 часа ще си стегна багажа и ще им пожелая ДОВИЖДАНЕЕЕЕ...!!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 27 минути, simtech написа:

Истината е, че един 50 годишен нищо не е видял.Защото си е живял половината живот през комунизма, на готовото...На лесното...Където много много усилия да се работи не е имало...На 18 е влязъл в казармата, без да си има идея как да си изпере панталона, защото имало кой да му го прави. А аз на 17-18 бях на квартири и бачках из чуждите градове. А  навремето е имало хора на по 18-19, които не са можели да си избършат още дупето.
Като оня келеш "Който не е минал през казарма - не е мъж". За това т.нар старшина го показват като дядка с бастунка живеещ в нищета. Защото е големият мъж и много е направил от живота си. И такъв помиярник ще ми казва на мен какво да правя с живота си, с акъл с големина на орех и поведение на орангутан. И не е помиярник, защото е беден. Знам в каква нищета живеят много хора днес в България. Помиярник е заради изказването си.
Наборна служба с миене на кенефи с четки за съби ли ще връщат? 1година? Успех им пожелавам. За 24 часа ще си стегна багажа и ще им пожелая ДОВИЖДАНЕЕЕЕ...!!

Радвай се, министъра обеща 1 година служба, щото 4-5 месеца са малко и нищо не може да се научи. Напълно съгласен :)

Но не бъркай нещо. Казарма имаше и след 2000 година, тоест по време на така наречената демокрация. Аз също не съм служил по време на "комунизма", а малко след това. и като си вземеш четката за зъби, пожелавам те да те хванат докато я слагаш в чантичката си и да те пратят там, където са ти запазили местенце - в родната казарма. 

преди 48 минути, simtech написа:

Истината е, че един 50 годишен нищо не е видял.Защото си е живял половината живот през комунизма, на готовото...На лесното...Където много много усилия да се работи не е имало...

Не знам тук дали си в грешка или в голяма грешка. Предполагам познаваш хора, които са си изкарвали прехраната с отглеждане на тютюн. Питай ги как са работили, без много усилия, на лесното и как всичко им е било на готово.

На 18 е влязъл в казармата, без да си има идея как да си изпере панталона, защото имало кой да му го прави.

Говориш за някого конкретно или обобщаваш? Ако е второто - не се прави така.

А аз на 17-18 бях на квартири и бачках из чуждите градове. А  навремето е имало хора на по 18-19, които не са можели да си избършат още дупето.

Като оня келеш "Който не е минал през казарма - не е мъж".

В народните поговорки има едно важно нещо - мъдрост, натрупана от опит. За да го казват хората значи си има причина. Това, че ти и още N на брой човека не сте съгласни не означава, че сте прави - обратното също е вярно.

За това т.нар старшина го показват като дядка с бастунка живеещ в нищета. Защото е големият мъж и много е направил от живота си. И такъв помиярник ще ми казва на мен какво да правя с живота си, с акъл с големина на орех и поведение на орангутан. И не е помиярник, защото е беден. Знам в каква нищета живеят много хора днес в България. Помиярник е заради изказването си.

Кой ти каза, че ще миеш кенефи с четка за зъби?

преди 10 часа, simtech написа:

Мислех да се оттегля от темата, но поредните ти глупости пак ми преляха чашата! Кой е свикнал на готово, бе, мой човек? Ти имаш ли си на представа как се е градило всичко? От небето ли е паднало? Може би извънземните са ни го построили, че са ни и прали гащите, а ние сме седяли и само сме си гледали кефа? Ти изобщо мислиш ли като пишеш или така - на прима виста? "Звучиш" точно като 15-16 годишен хлапак, който се изживява като rebel punk.

Спри да се излагаш!

преди 20 часа, Кико написа:

Радвай се, министъра обеща 1 година служба, щото 4-5 месеца са малко и нищо не може да се научи. Напълно съгласен

Кажи ми 1 причина ако има наборна военна служба, да е необходима поне 1 година? Кажи ми поне една причина да има нужда от наборна военна служба, след като няма дори къде да се настанят наборници, като ми кадри и оборудване за обучение. Какво, ще тръгнем по извратеният комунистически тертип в гаври къмто наборниците? Или да припомня оная случка, която ясно показва дисциплината и реда в родната армия? Оная, където един наборник умира, след като му е заврян отзад маркуч от компресор и е надуван, докато вътрешностите се смелят? Много ясно, че никой няма да иска да има нищо общо с подобна казарма и си е гавра с паметта на всички хора, загинали и инвалидизирани в мирно време именно в казармата. Защото е имало ред, дисциплина и кадърно обучение...друг път...Виждаме всички...

преди 20 часа, A.com написа:

Кой ти каза, че ще миеш кенефи с четка за зъби?

Какво беше? "Или ще носиш вода на старшината с вдигната глава или с гащи съблечени до колене, с гол гъз и на колене" Или нещо подобно.

преди 11 часа, Agentpat™ написа:

"Звучиш" точно като 15-16 годишен хлапак, който се изживява като rebel punk.

Звуча като човек, който е потресен от изметта в казармата, която й се е давало свободата да прави каквото си поиска с останалите хора в нея.

преди 16 минути, simtech написа:

Кажи ми 1 причина ако има наборна военна служба, да е необходима поне 1 година?...

Ами причината е, че и аз съм бил в казарма, макар и година и половина. Забелязах, че едва след първата година се чувствах разкрепостен в казармения живот, въпреки че на 6-тия месец бях вече старо куче. Та още навремето за себе си разбрах, че една година трябва като минимум, за да се свикне. Все пак влизаме в казармата на 17-18 и дотогава нямаме кой знае какъв опит нито с работата, нито с живота. Наистина, първите месеци са за свикване. В казармата все пак се усвояват навици поо техниката. Лично аз имах зачислени 3 камиона - транспортен и две КНС - кодов неонов светомаяк. Та тия неща трябваше да се усвояват. А като имаш предвид, че и тогава годините бяха кризисни, полетите 1-2-3 пъти в седмицата максиму, то и техниката се усвоява по-бавно. Шофьорлъка също, защото малко кирии, а аз на 17 в казармата не ми бяха дали дори книжката от КАТ. Та от тая гледна точка и шофьорлъка се усвоява бавно. Нали все пак като говорим за казарма, говорим за усвояване на някакви умения с някаква техника? Не да копаем картофи, макар че и това го има между другото. 

преди 25 минути, simtech написа:

Звуча като човек, който е потресен от изметта в казармата, която й се е давало свободата да прави каквото си поиска с останалите хора в нея.

Само се огледай наоколо и кажи, че тези неща ги няма - сега, когато няма казарма.

преди 6 минути, jhoro написа:

Само се огледай наоколо и кажи, че тези неща ги няма - сега, когато няма казарма.

Сега можеш да отвърнеш.

преди 7 минути, Кико написа:

Все пак влизаме в казармата на 17-18 и дотогава нямаме кой знае какъв опит нито с работата ... Нали все пак като говорим за казарма, говорим за усвояване на някакви умения с някаква техника? Не да копаем картофи, макар че и това го има между другото. 

Говори за себе си. Точно на 18 имах книжка. И съм работил из чуждите градове. За това ви казвам, че вашето време няма общо с по-новото. Ваш проблем си е, че до 18 не сте работили, а сте хрантулили.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Току що, simtech написа:

Сега можеш да отвърнеш.

Говори за себе си. Точно на 18 имах книжка. И съм работил из чуждите градове. За това ви казвам, че вашето време няма общо с по-новото. Ваш проблем си е, че до 18 не сте работили, а сте хрантулили.

Аз взех книжката на 18, но бях вече в казармата. До 18 сме работили, но като стаж по автостопанствата и автосервизите. Обиколил съм ги всичките в Русе. Все пак работата на младежта е да се обучава, а не да изкарва пари. макар че и пари изкарвахме. За разлика от вас, поне по 1-2 месеца бяхме по бригади. А това е робски труд за малко пари. Понякога дори и за без пари. Даваха парите на своите хора, не на тоя, дето работи. 

преди 40 минути, simtech написа:

Кажи ми 1 причина ако има наборна военна служба, да е необходима поне 1 година? Кажи ми поне една причина да има нужда от наборна военна служба, след като няма дори къде да се настанят наборници, като ми кадри и оборудване за обучение.

Че новобранците няма къде да се настанят на всеки е ясно. И аз се чудя какво им хрумна на управляващите, въпреки че съм за връщането на казармата. Пак са тръгнали с гол гъз да мачкат таралежи ми се струва или искат да отвлекат вниманието от нещо друго та подхвърлят темата.

Какво, ще тръгнем по извратеният комунистически тертип в гаври къмто наборниците?

Кой е казал. че ще всичко ще бъде както си мислиш, че е било? Гаври в казармата само в комунистическите страни ли е имало? Гаври в живота няма ли?

Или да припомня оная случка, която ясно показва дисциплината и реда в родната армия? Оная, където един наборник умира, след като му е заврян отзад маркуч от компресор и е надуван, докато вътрешностите се смелят?

От една случка правиш генерални изводи. И още 100 случки да припомниш пак не трябва да правиш генерални изводи. Да ти припомня ли друга случка - един ученик стреля в друг. Това ясно показва дисциплината и реда сред родните младежи - това ли да си мисля? Или пък да ти припомня как едни младежи(връстници на предишните) всяка година носят медали от разни олимпиади и международни състезания - това ясно показва реда и дисциплината сред родните младежи. Кажи сега кое от двете е вярно.

Много ясно, че никой няма да иска да има нищо общо с подобна казарма и си е гавра с паметта на всички хора, загинали и инвалидизирани в мирно време именно в казармата. Защото е имало ред, дисциплина и кадърно обучение...друг път...Виждаме всички...

Да караме(очакваме, молим) пожарникарите да влизат в горящи сгради за да спасяват други хора е гавра с паметта на всички загинали пожарникари - това ли казваш?

Какво беше? "Или ще носиш вода на старшината с вдигната глава или с гащи съблечени до колене, с гол гъз и на колене" Или нещо подобно.

"Ти сега мене ебаваш ли ме или не ме ебаваш?".

Ако правилно разбирам никога не си бил в казарма. Как тогава можеш да говориш какво се е случвало там, кой е бил измет и кой не.

Много глупости се приказват - и в темата, и от политиците (което е по -лошото).
Да има или да няма военна служба - това ми звучи като приемания в момента закон - да спим ли на плажа или не.

Навремето наборна армия имаше, защото се очакваше да се бием (нападаме и отбраняваме), защото имаше блоково противопоставяне и прочие. Имаше отбранителна доктрина. Сега няма идея за нищо.
Не разбирам изобщо защо трябва да е "военна" и защо "служба"? На кого и за какво ще служат ?
Не говоря за професионалните войници.

Ако е за придобиване на навици и цялостна подготовка - Не е ли по-добре, едно "скаутско обучение"? Всяко лято - примерно след 12-тата година - по 1/2 месец.

преди 21 минути, Кико написа:

Все пак работата на младежта е да се обучава, а не да изкарва пари.

Защо така си мислиш?

преди 17 минути, A.com написа:

Гавра с паметта на хората е да искате отново да влезе нещо, чиято цел не е била военно обучение, а гаври с човешки същества. И където отговорните лица са били толкова немарливи, че да допуснат описаните от мен случаи.

преди 31 минути, jhoro написа:

Много глупости се приказват - и в темата, и от политиците (което е по -лошото).
Да има или да няма военна служба - това ми звучи като приемания в момента закон - да спим ли на плажа или не.

Навремето наборна армия имаше, защото се очакваше да се бием (нападаме и отбраняваме), защото имаше блоково противопоставяне и прочие. Имаше отбранителна доктрина. Сега няма идея за нищо.
Не разбирам изобщо защо трябва да е "военна" и защо "служба"? На кого и за какво ще служат ?
Не говоря за професионалните войници.

Ако е за придобиване на навици и цялостна подготовка - Не е ли по-добре, едно "скаутско обучение"? Всяко лято - примерно след 12-тата година - по 1/2 месец.

И на времето като имаше 1 месец скаутско обучение както му викаш по американски, какво научи? Или о...ти не си бил на такова :) Ще ти кажа. Интересно беше, имаше една стрелба с няколко патрона, имаше и обучение в ориентиране...имаше и лопати :P Но най-вече имаше строева подготовка. И пак опираме до подчинението, което липсва в днешната младеж. Затова и военно обучение да има ( то май сега има, ама се записват главно жени, евала!), пак ще трябва да се обърне внимание на дисциплината. А за 1 месец няма как да стане това. Ами то в казармата около месец продължава подготовката за клетвата. Какво друго ще научиш за 1 месец, освен да набиваш чепик по плаца? А и това може да не научиш, историята го показва - много одрани носове от щиковете на тия в предните редици, хаха.

преди 6 минути, simtech написа:

Защо така си мислиш?

Гавра с паметта на хората е да искате отново да влезе нещо, чиято цел не е била военно обучение, а гаври с човешки същества. И където отговорните лица са били толкова немарливи, че да допуснат описаните от мен случаи.

Какви гаври бе пич? Аз за година и половина в казарма не се сещам някой от наборите ми да се е гаврил с други. Гаврата е дотолкова, доколкото я има и ако отидеш да работиш в най-обикновено предприятие. Аз разлика в завода спрямо казармата не виждам. Тоя дето е над теб или се прави на тарикат, пак те потиска и се гаври с теб. каква е разликата? Попитаха те преди малко. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

преди 15 минути, Кико написа:

И пак опираме до подчинението, което липсва в днешната младеж.

Аз разлика в завода спрямо казармата не виждам.

Подчинението е характеристика на роба. А аз не работя в завод. И като не ми харесва работната среда, винаги мога да си стегна багажа. От там - не мога. И винаги го има вариантът да разбия главата на тоя, който се е гаврил. Но там където казваш - няма.

преди 17 минути, Кико написа:

И на времето като имаше 1 месец скаутско обучение както му викаш по американски, какво научи? Или о...ти не си бил на такова :) 

Не - на такова не съм бил.

Когато завърших средното образование - имаше 2 седмици НВО. После, в казармата - 6 месеца ШМС и 18 - в бойно поделение. С малки прекъсвания. Подготовката за клетвата беше 40 дни.

Но и тогава имаше доста недомислени неща. Това да отидеш на ЩИТ като екскурзиант. Щото, командира каза - за вас (4 човека) няма задачи, но никой няма да остава в поделението. И кво - 2 седмици се возим и спим в МТЛБ-то.

преди 1 час, simtech написа:

Сега можеш да отвърнеш.

Тогава също можеще да отвърнеш, даже по-лесно. 2 месеца бяхме нарядна група. През ден наряд - автомата си е с мен, два пълнителя пълни.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.