Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Не е точно така. Ако става въпрос за игри, в повечето случаи i5  се справя по-добре, а в някои игри дори много по-добре. А тук нали за игри става въпрос?

Аз не виждам изобщо някакво предимство но щом вие го виждате така да е :).

Сигурно игрите като видят че процесора е интел и автоматично надуват на 1000fps.

• Отговори 62
  • Прегледи 3,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ами то затова си има ревюта и тестове на хора, които се занимават с това. Не само да лаят по форуми. Аз един тест не съм видял, дето i5  да изостава от FX8320  в игра. Обратното обаче е повсеместно явление и тук дори не става въпрос само за Haswell. АМД компенсират с честота, но и това не винаги е възможно, щото примерно един i5 3470,  също може да се клокне подобаващо с подходящо дъно и тогава никой AMD  процесор на каквато и честота да работи, няма предимство при игри. Да уточним, че става въпрос за игри, нали? И защо намесваш Linux?  Там има 2-3 игри дето вървят, като например Metro LL. Вие хубаво защитавате тия процесори и тая фирма, но дано поне хората не се вържат на патетичните ви слова. Не, не че някой ще разбере колко е сгрешил, но пък ще е сгрешил и без да го разбира. Примерче. Ти караш 20 годишна кошница и я смяташ за върха, щото е име, но не си се качвал на съвременен  продукт. Нямаш база за сравнение и това ти прави лоша шега. Може да крещиш по форумите, колко добър бил Мерцедеса или БМВ-то на 20 години и да, ще си прав, но ако живееш с миналото. Искам да ми дадеш подробни изследвания, където да ме опровергаеш за FX8320. Аз на момента мога да ти дам 50 линка от 10 сайта, където i5  мачка всеки FX8320. Вадим 500 лева, купуваме процесори, дъна, охлаждания, захранвания и сравняваме кой ще получи повече кадри за тия пари. Ако ме биеш, вземаш Интела. 

Ами то затова си има ревюта и тестове на хора, които се занимават с това. Не само да лаят по форуми. Аз един тест не съм видял, дето i5  да изостава от FX8320  в игра. Обратното обаче е повсеместно явление и тук дори не става въпрос само за Haswell. АМД компенсират с честота, но и това не винаги е възможно, щото примерно един i5 3470,  също може да се клокне подобаващо с подходящо дъно и тогава никой AMD  процесор на каквато и честота да работи, няма предимство при игри. Да уточним, че става въпрос за игри, нали? И защо намесваш Linux?  Там има 2-3 игри дето вървят, като например Metro LL. Вие хубаво защитавате тия процесори и тая фирма, но дано поне хората не се вържат на патетичните ви слова. Не, не че някой ще разбере колко е сгрешил, но пък ще е сгрешил и без да го разбира. Примерче. Ти караш 20 годишна кошница и я смяташ за върха, щото е име, но не си се качвал на съвременен  продукт. Нямаш база за сравнение и това ти прави лоша шега. Може да крещиш по форумите, колко добър бил Мерцедеса или БМВ-то на 20 години и да, ще си прав, но ако живееш с миналото. Искам да ми дадеш подробни изследвания, където да ме опровергаеш за FX8320. Аз на момента мога да ти дам 50 линка от 10 сайта, където i5  мачка всеки FX8320. Вадим 500 лева, купуваме процесори, дъна, охлаждания, захранвания и сравняваме кой ще получи повече кадри за тия пари. Ако ме биеш, вземаш Интела. 

Както казах искам тестовете да се правят под линукс, без да намесваме игрите само :) Някой споменава че еди кой си i5 4440 бил много по-добър, под линукс тест на яве излиза факта че дори 4770k е само с някви 2 - 3 % пред FX8350 при фабрични честоти. Под уиндоус вода от много кладенци може да се вади :) Това ми е крайната мисъл не че фенствам за нещо. Просто следя за обективност.

Но щом да се вземе по-евтин и по-производителен процесор би било грешка нека така да бъде. Ще предлагаме на хората безсмислените i3-ки за същите пари, или i5ци за повече пари че с клизма щели да изкарат 2 кадъра отгоре :))) И то също пак много зависи при какви условия.

Ами кико, то си има много интел фенбойски сайтове като anandtech,  дето пишат глупави и неверни ревюта, това ми е ясно и няма нужда абсолютно нищо да ми доказваш. Или да се опиташ да докажеш.

Както казах искам тестовете да се правят под линукс, без да намесваме игрите само :) Някой споменава че еди кой си i5 4440 бил много по-добър, под линукс тест на яве излиза факта че дори 4770k е само с някви 2 - 3 % пред FX8350 при фабрични честоти. Под уиндоус вода от много кладенци може да се вади :) Това ми е крайната мисъл не че фенствам за нещо. Просто следя за обективност.

Но щом да се вземе по-евтин и по-производителен процесор би било грешка нека така да бъде. Ще предлагаме на хората безсмислените i3-ки за същите пари, или i5ци за повече пари че с клизма щели да изкарат 2 кадъра отгоре :))) И то също пак много зависи при какви условия.

когато и i7цата е на фабрични честоти ;)сега ще видим как клокнатия i7 4770k (4790k) ще се справи с клокнатия fx8350 (fx9590) 

Но хората все пак 90% го ползват под Уиндоус. Тогава няма да има значение, че АМД-то е страхотно под Линукс...

Но все пак показва че под уиндоус има само софтуер който лъже че АМД са по-лоши. :)

когато и i7цата е на фабрични честоти ;)сега ще видим как клокнатия i7 4770k (4790k) ще се справи с клокнатия fx8350 (fx9590) 

Колко пъти ти обяснявах че 9590 не е клокнат 8350 а е съвсем нов кристал ?!

http://www.phoronix-test-suite.com/?k=pts_desktop_live тегли диска направи тест и дай да сравним като толкова имаш мерак :)

А пък ти Николайчо, спри да говориш глупости... 8350 бил по-слаб от i5-4440.

8350 без овърклок е на нивото на i5-4670 като в игрите се представя малко по-добре и вади повече кадри. С овърклок ще издуха разните му измислени интели.

Той пък с тва дъно ще го изкърти от клок.За клок на този процесор ще трябват още няколко фази към захранващата схема :D

Мне, не зависи само от фазите.

Зависи от това какви транзистори са ползвани и по колко транзистора има на фаза.

Щото аз мога да ти покажа един боклук на гигадръв с 8+2 фази, който се представя много, ама много по-зле и има много по-голям Voltage droop от един евтин биостар с 4+1 фази.

Логиката ти е абсолютно погрешна.

Е моето дъно от подписа се представя превъзходно.

В момента работя на 4400MHz при 1.368V

Ами Роска, това е тема за игри. В случая се говори за BF4. Добре, ето тогава няколко теста с mantle,  където участват няколко процесора. Това не е процесорнозависима игра, но интересното е при нея, как се представят по-слаби процесори.  Тествана е и Thief,  която също поддържа mantle. Виж как се представя FX8350  там. Едва с mantle  се изравнява с останалите. Представи си сега, какво е при игри, които не се интертесуват от тая технология. Ами FX8350  едва настига i3-4130, работещ под DX11, a i7  е далече напред. Разбира се, при високите резолюции разликите са минимални, но нали говорим за това, кой процесор е по-добър? Ами те АМД не могат да се представят добре при собствените си игри, които специално биват оптимизирани за тях, какво остава за игри, които са си просто игри, а не бенчове на АМД? Освен това, mantle  може да се ползва и с Интелски процесори така, че предимството на АМД технологиите за самите тях е точно нула, ако не броим видеокартите разбира се. И защо намесваш Линукс не мога да разбера. Нито игри могат да се играят нормално там с малки изключения, нито пък автора на темата пита за Линукс. Човека иска да играе BF4 и вероятно някоя друга подобна игра, не да си прави бенчове с Линукс.  А и видяхме подписа ти преди седмица. Махнал си го, вероятно да не се излагаш, но там ясно се виждаше колко по-слаб е твоя клокнат FX8*** спрямо моя Xeon  за IB. Т ой дори не е Haswell,  където предимството е още по-голямо и то без никой да си прави труда да клоква. 

Намесвам Линукс като безпристрастна ОС която показва реалните възможности и на двата производителя, и тези лъскави тестове от Уиндоус излиза че до един са интел манипулирани.

Ако спорим за това че някой си би дал с 500 лева отгоре или 1000 лева отгоре да сглоби компютър който ще му даде не повече от 10 кадъра в секунда предимство това е друга тема.

А това че под линукс не може да се играят игри е абсолютен мит. И не случайно Steam вече официално разработват за линукс.

Ако в моя тема почнете тоя глупав спор( и то най-вече породен от Росен Александров, който присъства почти във всяка тема със едни и същи спорове и разваля темите) та направо си изтривам линка на тоя форум!

Не мога да ви разбера-за 1200-1400 лева мислите ли че някой го интересува кой процесор водел с 3%.

Като имам телевизор сони, що следващият път да не си купя самсунг, ами на фенщина на всяка цена да го обръщам. 

Ако в моя тема почнете тоя глупав спор( и то най-вече породен от Росен Александров, който присъства почти във всяка тема със едни и същи спорове и разваля темите) та направо си изтривам линка на тоя форум!

Не мога да ви разбера-за 1200-1400 лева мислите ли че някой го интересува кой процесор водел с 3%.

Като имам телевизор сони, що следващият път да не си купя самсунг, ами на фенщина на всяка цена да го обръщам. 

Обвинявай ме колкото искаш щом ти развалям перфектния Интел свят :) Не винаги съм аз. Често пъти всичко се свежда до провокатори. Защото на никого не пречех с това че предложих АМД конфигурация. А след като я предложих и нападението от целия HAT беше гарантирано :>

Пък и кого мислиш че ще стреснеш като изтриеш един от многото си профили в калдата ?

Редактирано от Росен Александров (преглед на промените)

Оооо да аз съм влюбен направо в интел, не мога без тая фирма. 

Виж, да ти дам един безплатен и непрофесионален съвет: не се впрягай толкова в темите и добави жени към интересите си, че ще изпаткаш някой ден.

Ами тук, всяка втора тема за нова конфигурация се обръща в спор AMD или Intel. Защо, след като нещата общо взето са ясни, този спор започва отново и отново. И най-лошото е, че авторите на темите (питащите) изчезват по едни или други причини и от всичко остава един безмислен спор. Колеги, предлагайте конфигурации с едни или други марки процесори, но не изпадайте в тези крайности - грозно е. Оставете питащите да направят своят избор, да задават въпроси по дадена конфигурация, тогава изборът ще бъде ясен и точен. Надявам се да бъда разбран от повечето, за което Ви благодаря предварително.

Мне, не зависи само от фазите.

Зависи от това какви транзистори са ползвани и по колко транзистора има на фаза.

Щото аз мога да ти покажа един боклук на гигадръв с 8+2 фази, който се представя много, ама много по-зле и има много по-голям Voltage droop от един евтин биостар с 4+1 фази.

Логиката ти е абсолютно погрешна.

Гигабайта (970А УД3) е с по 2 мосфета на канал,а до колкото съм чел гигадръв използват най-качествените транзистори.Сегашното ми дъно е с по 3 мосфета на канал и клоква много по-добре от гигабайта(и цената му е по-висока),та гигата е 8+2 фази и клоква добре,но това ,което Росен е предложил е 4+2(ако не се лъжа) и ще клекне.Но проблемите с вдропа при ГБ идват от лошото ЛЛС управление,а не от фазите :D.На хардуерно ниво платките им са добри,но на ниво биос не чак толкова.И сега Росен ще каже "Моята няма проблеми,клоква и има много настройки за ЛЛС",ами има,то след 4 ревизии бивало и да няма все още :D .

Обвинявай ме колкото искаш щом ти развалям перфектния Интел свят :) Не винаги съм аз. Често пъти всичко се свежда до провокатори. Защото на никого не пречех с това че предложих АМД конфигурация. А след като я предложих и нападението от целия HAT беше гарантирано :>

Пък и кого мислиш че ще стреснеш като изтриеш един от многото си профили в калдата ?

момче прегледай се ... ти май нямап връзка с главния мозък? 

Гигабайта (970А УД3) е с по 2 мосфета на канал,а до колкото съм чел гигадръв използват най-качествените транзистори.Сегашното ми дъно е с по 3 мосфета на канал и клоква много по-добре от гигабайта(и цената му е по-висока),та гигата е 8+2 фази и клоква добре,но това ,което Росен е предложил е 4+2(ако не се лъжа) и ще клекне.Но проблемите с вдропа при ГБ идват от лошото ЛЛС управление,а не от фазите :D.На хардуерно ниво платките им са добри,но на ниво биос не чак толкова.И сега Росен ще каже "Моята няма проблеми,клоква и има много настройки за ЛЛС",ами има,то след 4 ревизии бивало и да няма все още :D .

Не е перфектна но ми върши работа, при мен си ползвам само LLC Medium на този етап. За биоса знам че е основната причина тези дъна да не вадят всичко от себе си.

Дойде време за Формула 1 и бира :)

• Автор

Благодаря за отговорите, спрях се на нико конфигурацията само че с asrock b85 pro4 и n400 кутията заради по добрата опция за cable managment. В най кратко време ще я поръчам и сглобя.

Благодаря за отговорите, спрях се на нико конфигурацията само че с asrock b85 pro4 и n400 кутията заради по добрата опция за cable managment. В най кратко време ще я поръчам и сглобя.

Снимки да качиш.

• Автор

Снимки да качиш.

Още щом пристигнат частите ще ги снимам на куп с листче на което пише калдата за да се уверите ;) Първо да ги поръчам ,че сега съм много ангажиран

Е,ако беше поръчал,вместо да пишеш тук,още утре преди обяд щяха да ти се обадят.Действай.

Можеш д кажеш,че я искаш сглобена,може и ти сам да си я сглобиш,тогава удоволствието е по-голямо.Стига да знаеш какво правиш.

Ами тук, всяка втора тема за нова конфигурация се обръща в спор AMD или Intel. Защо, след като нещата общо взето са ясни, този спор започва отново и отново. И най-лошото е, че авторите на темите (питащите) изчезват по едни или други причини и от всичко остава един безмислен спор. Колеги, предлагайте конфигурации с едни или други марки процесори, но не изпадайте в тези крайности - грозно е. Оставете питащите да направят своят избор, да задават въпроси по дадена конфигурация, тогава изборът ще бъде ясен и точен. Надявам се да бъда разбран от повечето, за което Ви благодаря предварително.

Off:

Звучи добре, както и спирането или пускането на "Южен поток", но действителността е различна. когато се води някакъв спор, значи има защо. И причината да се води спор за два процесора е тая, че тоя, който не е прав, не признава това. А след като не признава, нещата трябва да се изяснят, нали? За да не стават грешки естествено. Защото не аз давам парите, а тоя дето пита. Аз мога да кажа всичко и ако греша, някой трябва да ме коригира. Това не ти е оная ситуация, при която по-умния отстъпва. Ако се спазва това правило, винаги "глупавия" ще е последен, а патещ ще си бъде не тоя, "глупавия", а оня, дето дава парите. При положение, че напоследък се пишат хиляди глупости тук, все някой трябва да пооправи нещата, нали?

Е,ако беше поръчал,вместо да пишеш тук,още утре преди обяд щяха да ти се обадят.Действай.

Можеш д кажеш,че я искаш сглобена,може и ти сам да си я сглобиш,тогава удоволствието е по-голямо.Стига да знаеш какво правиш.

Ти май си по-нетърпелив :)

Добре си направил, но защо сменяш дъното? само заради кутията ли? 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.