Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

За тези пари бих взел нещо на старо..

http://olx.bg/dell-dimension-9200---cpu-q6600-7gb-ram-500gb-hdd-i49300629

http://olx.bg/prodavam-geymrski-kompyutr-na-izgodna-tsena-i49492751 Това е по-добре.

Е къде видя вградени карти да предлагат? Заедно с процесора и в двата случая имаме HD7730 DDR5.  Не се отказа от тоя АМД, който вече в никой клас не може да предложи по-добро съотношение цена/производителност. Навремето поне Феномите къртеха, сега нищо. Само един FX6300 и това е. 

@Maclane, човек, по-добре спри за малко и попрочети няколко седмици темите за хардуер. 

Забелязваш ли че не само аз задавам този въпрос защо винаги се предлага неизгоден интел, само за да е в името на Интел. Реално този Селерон нищо не може да предложи.

• Отговори 50
  • Прегледи 3k
  • Създадено
  • Последен отговор

За тези пари бих взел нещо на старо..

http://olx.bg/dell-dimension-9200---cpu-q6600-7gb-ram-500gb-hdd-i49300629

http://olx.bg/prodavam-geymrski-kompyutr-na-izgodna-tsena-i49492751 Това е по-добре.

Забелязваш ли че не само аз задавам този въпрос защо винаги се предлага неизгоден интел, само за да е в името на Интел. Реално този Селерон нищо не може да предложи.

Предлага напълно достатъчна производителност за HD7730. Освен това платформата предлага възможност за ъпгрейд на процесора, ако това се налага. FM2+  достига до едно ниво на ъпгрейд, който не е достатъчен за съвременните видеокарти. Ако бе AM3+  платформа да поспорим за проесори, но тук иде реч за съвсем други неща. Да не говорим, че ако се ползва вградената графика, ще трябва и добра RAM  памет, за предпочитане 8 GB. Това оскъпва машината и се губи всякакво предимство. Клокърски процесор пък ще изисква и дъно  за клок с малко по-добро захранване. Пак инвестиции, които при Интел не са необходими. 

Предлага напълно достатъчна производителност за HD7730. Освен това платформата предлага възможност за ъпгрейд на процесора, ако това се налага. FM2+  достига до едно ниво на ъпгрейд, който не е достатъчен за съвременните видеокарти. Ако бе AM3+  платформа да поспорим за проесори, но тук иде реч за съвсем други неща. Да не говорим, че ако се ползва вградената графика, ще трябва и добра RAM  памет, за предпочитане 8 GB. Това оскъпва машината и се губи всякакво предимство. Клокърски процесор пък ще изисква и дъно  за клок с малко по-добро захранване. Пак инвестиции, които при Интел не са необходими. 

Дори и с по-скъпо дъно за АМД отново излиза по-евтино дъно+процесор амд от колкото само i5 интел примерно, казвам примерно.

Това и бе причината да предложа на човека на старо да си вземе машина която за тези пари ще е много по-добра на този етап от всичко което бихме могли да предложим ново. А и в последната която е с АМД ще мине евтино при евентуален ъпгрейд, само дъно и процесор ще смени и пак ще е по-евтино от ъпгрейд от Селерон до i5 или i7.

Виж за какво ми иде речта

BB код: AMD FX-8320/3.5G/X8/BOX/AM3+ GB 990FXA-UD3 /AMD 990FX/AM3+ AMD FX-9370/4.4G/X8/BOX/AM3+ AMD FX-6350 /3.9G/X6/BOX AM3+

I7-4770K /3.5G/8MB/BOX/LGA1150 I5-4670K /3.4G/6MB/BOX/LGA1150

Сега да направим малко разценки.

GB 990FXA-UD3 /AMD 990FX/AM3+ + AMD FX-6350 /3.9G/X6/BOX AM3+ = 455.65 Лева < I7-4770K /3.5G/8MB/BOX/LGA1150 и ~ I5-4670K /3.4G/6MB/BOX/LGA1150

GB 990FXA-UD3 /AMD 990FX/AM3+ + AMD FX-8320/3.5G/X8/BOX/AM3+ = 492.65 Лева < I7-4770K /3.5G/8MB/BOX/LGA1150

GB 990FXA-UD3 /AMD 990FX/AM3+ + AMD FX-9370/4.4G/X8/BOX/AM3+ = 664.65 Лева ~ I7-4770K /3.5G/8MB/BOX/LGA1150

Редактирано от Росен Александров (преглед на промените)

Ще ме извиняваш, но аз се изприщвам от стари неща. Рискът е голям. Първо от неработещи компоненти и второ, ако всичко е ОК, от недобросъвестни търговци с надути цени. Имам един колега, дето сметкаджия като теб и дето смята, че на старо е по-добре. А иди го питай сега, колко пъти е ходил до продавача, дето му е продал калпавата конфигурация. И колко пъти оня му връща неработещ компютър. 

Ще ме извиняваш, но аз се изприщвам от стари неща. Рискът е голям. Първо от неработещи компоненти и второ, ако всичко е ОК, от недобросъвестни търговци с надути цени. Имам един колега, дето сметкаджия като теб и дето смята, че на старо е по-добре. А иди го питай сега, колко пъти е ходил до продавача, дето му е продал калпавата конфигурация. И колко пъти оня му връща неработещ компютър. 

Риска си е риск. Когато вземам нещо не го вземам преди продавача да ми даде 1 месец пробен период поне (когато става дума за суми над 200 лева.)

Авторът иска машина за 500лв. За този бюджет най-изгодният вариант към момента е 6790к на АМД. Имайки предвид бюджета сам се сещай, че авторът на дали ще ъпгрейдва до ниво core i7. Дори няма да споменавам Dual graphics, Mantle, Freesinc, True Audio и т.н. благинки. За рамта - системата ще си работи идеално с 1600MHz рам. Ъпгрейд - R7-250 в режим Dual graphics и имаш добре балансирана машинка.Опциите за ъпгрейд на интел минават през смяната на процесора редом с видеото и в крайна сметка ще излезе по-скъпо. Преди да пишеш, Кико, моля те, сметни нещата и не тръгвай към i7 и т.н. в бюджет 500 лв.

На мен най-много ми допадна конфигурацията на Just Human. Но,няма хард.

Авторът на темата,щом и сега имаш монитор,имаш ли стар настолен компютър и какви са частите му?

Редактирано от onogondur (преглед на промените)

Конфигурацията с 6790к,  ще е ефективна ако има бърза памет в 2-канален режим в комбинация с SSD.

Авторът иска машина за 500лв. За този бюджет най-изгодният вариант към момента е 6790к на АМД. Имайки предвид бюджета сам се сещай, че авторът на дали ще ъпгрейдва до ниво core i7. Дори няма да споменавам Dual graphics, Mantle, Freesinc, True Audio и т.н. благинки. За рамта - системата ще си работи идеално с 1600MHz рам.Ъпгрейд - R7-250 в режим Dual graphics и имаш добре балансирана машинка.Опциите за ъпгрейд на интел минават през смяната на процесора редом с видеото и в крайна сметка ще излезе по-скъпо. Преди да пишеш, Кико, моля те, сметни нещата и не тръгвай към i7 и т.н. в бюджет 500 лв.

Аз съм ги смятал много пъти и винаги се оказва, че е по-изгодно да се купи Пентиум или дори Селерон с външна карта като HD7730 или старата HD6670,  отколкото процесор с вградено видео за 200 лева. Ами към тоя процесор върви и бърза RAM  за да има подобаващо количество кадри при игри. За Dual Graphics  доколкото съм чел тестове преди месеци, трябват над 40-50 fps  минимум, за да не се забелязват микронасичанията. Това вграденото видео е под нивото на една HD7730 DDR5 и по-горе дадоха тестове. Дори има и тестове с RAM паметта и влиянието и върху APU. 

Що се отнася до mantle,  то той може да се ползва и с интелски процесори. Не бъркай нещата. Tru Audio  сигурно е хубаво нещо, не споря, но и това е свързано с видеокартите на AMD.  Смисълът на mantle  е възможността да се ползва по-слаб процесор, но за да се ползва тая функция, не е необходимо процесора да е АМД. 

Опциите за ъпгрейд на Интел могат да станат примерно така - Продажба на Пентиума за 70-80 лева, добавяне на още 120-130 за i3  и покупка на една видеокарта средна ръка, която така и така трябва да се купи, дори да се ползва APU. А10 6790К струва в момента 230 лева. Тоест, 130 лева повече от Пентиума, който се предлага. Видеокартата може да се продаде за 80-90 лева примерно, докато ти не може да продадеш видеокартата на APU-то ;) Значи тук имаме едно 150-170 лева от продажбата на тия два компонента. даваш 200 лева за процесор и 250 за видео. Ъпгрейда ти излиза 280 лева, като може да ползваш почти пълния потенциал на видеокартата. С APU-то ще дадеш 250 за видео, но няма да може да ползваш потенциала на видеокартата и на практика тия пари ще си ги дал на вятъра, без и искрица надежда нещата да се оправят, освен подновяване на цялата платформа отново. Дори ползването на mantle   няма да е от такава полза, защото малко игри поддържат тая технология. А ио да я поддържат, тия игри не са процесорно-зависими ( засега).  Или викаш, пак ще се надяваме както преди 4-5 години да излязат игри за булдозерите? Те така и не излязоха, та се наложи AMD  да променят плановете си. Един от тях включваше и споменатия от мен по-горе FX6300,  който вече е дериват на FX8****,  а не на FX4***,  какъвто бе FX6100. 

Не, аз не бих взел APU  в случая и в никой случай изобщо. Не е ценово изгодно, нито ъпгрейдопригодно. 

Абе Кико къв ти е проблема с моето предложение ?Нали за това е форум всеки да си казва мнението.

Абе Кико къв ти е проблема с моето предложение ?Нали за това е форум всеки да си казва мнението.

Казах ти да четеш и да не заблуждаваш хората! Това е проблема! Не може да му предлагаш това дърво GT210, която дори е малко по-бавна от вградената в Пентиума, който си предложил с нея. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

еми то тая GT210 ще подката wow - tbc от 2005г. без проблем ... ;d .. шегувам се .. наистина тази видеокарта е много слаба ..

Що се отнася до нисък бюджет винаги ще заложа на APU-тата на AMD, в конфигурацията бях предложил и хард диск втора ръка да се вземе от някой сайт, но нещо се беше скрил линка както и предложението. По-горе колегите са описали предимствата на FM2 платформата, мощноста на 6790к се равнява на едно i3 от 4то поколение, по-добро вградено видео, по-късно ще сложи едно видео 6670 за dual graphics, и ще играе игрите задоволително на този монитор! 

Като да добавя, че хард диск няма, с цел да се потърси втора ръка такъв примерно:

Казах ти да четеш и да не заблуждаваш хората! Това е проблема! Не може да му предлагаш това дърво GT210, която дори е малко по-бавна от вградената в Пентиума, който си предложил с нея. 

Кики пусни някоя сълза и може и да спрем да предлагаме АМД конфигурации.

На AMD им остава единствено да свалят цени, след като "8"-ядрения им FX8350 е по-слаб от 4-ядрения i5-3470 на една цена.

Да не говорим за температури и т.н.

APU-то ще си върви спокойно със 7750 примерно в дюал.Кико, изпускаш смисъла. С интела се затормозяваш със смяна на процесора и на видеокартата. Е защо, при положение, че можеш само 150лв за една R7-250 и в дюал да си покаже зъбите дори с по-бавната памет и без ссд?Ако трябва да скачам според пентиума АМД имат един нов супер евтин сокет АМ1, 50лв дъно, 105лв 4ядрен процесор и останалото видеокарта. И е на нивото на пентиума, ама е 25вата и е 155лв дъно и процесор. Реално това е най-добре ако няма да ъпгрейдва. Няма да пиша повече в тая тема, щото усещам, че споря с радиото...

Ето една интел :BB код:ASUS H81M-K /1150 4GB DDR3 1600 GEIL /BULK 500GB SEAGATE 7200/6GB/16MB SHENHA ATX TOWER SH-999 I3-4150 3.5GHZ/3MB/LGA1150/BOX CORSAIR 350W VS350W VS CP-9020052 Обща стойност - 523.13 лв. с ДДСето и амд:BB код:GB F2A55M-S1 /FM2 AMD A10-6790K X4/4.3G/FM2/BOX 4GB DDR3 1600 GEIL /BULK 500GB SEAGATE 7200/6GB/16MB SHENHA ATX TOWER SH-999 PSU CHIEFTEC A-135 400W APS-400S Обща стойност - 547.97 лв. с ДДС

Редактирано от Рангел Лакин (преглед на промените)

На AMD им остава единствено да свалят цени, след като "8"-ядрения им FX8350 е по-слаб от 4-ядрения i5-3470 на една цена.

Да не говорим за температури и т.н.

Голям майтап каза. Оо ама това било интел фенклуба Анандтех.

Но ако прочетем този абзац от друг сайт.

The performance advantage depends on specific application. In some of them the AMD FX-8350 could be up to 43% faster than i5 3570k.

Редактирано от Росен Александров (преглед на промените)

Голям майтап каза. Оо ама това било интел фенклуба Анандтех.

Но ако прочетем този абзац от друг сайт.

The performance advantage depends on specific application. In some of them the AMD FX-8350 could be up to 43% faster than i5 3570k.

Faster в какво, в многонишкови приложения и синтетични тестове. Пък тия проценти... могат само смях да предизвикат.

За игри издъхва пред i5.

Едни не харесвали тестовете на чичо Том, други на Ананд, трети на гейм дебат... Ето още по въпроса.

Хайде по-полека с констатациите, кой е фен и на кое.

Редактирано от baikolio95 (преглед на промените)

За 500 кинта конфигурация какво ,човека е казал до 512 рам за карта и 4 рам системна .Айде по-кротко  ;)

Faster в какво, в многонишкови приложения и синтетични тестове.

За игри издъхва пред i5.

Едни не харесвали тестовете на чичо Том, други на Ананд, трети на гейм дебат... Ето още по въпроса.

Хайде по-полека с констатациите, кой е фен и на кое.

Белмондо,да му даде Господ парици и да си вземе i5/7 и ще разбере,дотогава само ще ни трият постовете и наказват заради него.

Човека е посочил какво иска като характеристики и бюджет.Тука пак се почна полемика АМД или Интел конфигурация ,точно и ясно е описано какво се иска срещу какви пари ,пак разтягате локуми  :)

AMD Athlon II X2 Dual Core 370K, 4.00GHz, BOX, FM2ASROCK FM2A55M-VG3+, AMD A55, DDR III 1866/1600/1333/1066, VGA, FM2+ADATA 4GB DDR III 1600TOSHIBA 500GB 7200rpm 32MB SATA III, DT01ACA050JNC CX-8058, 400W, BLACKSAPPHIRE 1024M R7 250 WITH BOOST DDR5 PCI-E 3.0Крайна цена 505,64 лв. 

Жълто захранване,гадно миниразмерно дъно без поддържка на SATA III и USB 3.0 и допълнителни слотове, по-слабичък процесор, но по-хубава видеокарта - баланс между тях.

-----------------------------------------------------------------

Момчета за 500 лева  няма компютри за игри а и автора  го вълнува повече  да си  шитне  стария лаптоп  и да додаде 100 за настолен ми се струва.

Момчета за 500 лева  няма компютри за игри а и автора  го вълнува повече  да си  шитне  стария лаптоп  и да додаде 100 за настолен ми се струва.

Точно така е май,доказва го и един от първите му постове в темата.Всъщност,то няма и други постове де.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.