Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

• Автор

Занчи да взимам синия и да се приключва

Редактирано от Метин Шабан (преглед на промените)

Занчи да взимам синия и да се приключва

Аз имах от черните скороста беше 136.9 максимална а минималната падаше до 2.0. Не след дълго се появиха сини екрани бавно стартиране на компютъра.. Хард Диска нямаше година.. ;) Насочвам те към Seagate. :)

Аз пък още имам моя WD реколта 2006г. Работи си без проблеми вече 8-ма година. Бившият ми съквартирант смени три Seagate за тоя период и в момента е с Хитачи. Няма значение дали ще вземеш WD или Seagate. И двете компании произвеждат качествени продукти. Вземай който е по-изгоден към момента.

Здравейте!

Имам едно питане:SSD е препоръчително да се използват за системен диск понеже скоростта на данни е много по-бърза от нормален HDD, нещо което позволява светкавично стартиране на програмите инсталирани на ssd. Проблема е, че SSD има брой цикли доколкото знам (като при USB-флаш). Та тука се питам кога се извършва един цикъл и колко цикъла горе долу има един нормален SSD?

Офф

Те и жените имат цикли  но не се амортизират бързо :) Споко пич на тоя компютър след 5 години  ще си му сменил поне 2 пъти видеото и захранването преди да ти се скапе диска. Падат ти се по 30 лева на година  за нов диск  и си мисля ,че и семки да продваш в махалата се ще ги събереш  150-те лева нужни ти за нов диск.Докато му изтече гаранцитя  ще си го форматирал 100 пъти поне и ще  е спирал тока поне 300 пъти .  Взимай  един и  му се радвай пък като се скапе  ще го смениш и толкова.Не си купуваш сърце или бъбрек та да си  в тия грандиозни дилеми  в крайна сметка.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Значи според вас SSD са по-издръжливи от HDD!Сега като се замислям маи наистина си заслужава да си закупя един SSD и повече да не гледам HDD-тата.Ще ми кажете ли какви са скоростите при SSD и HDD ?

Значи според вас SSD са по-издръжливи от HDD!Сега като се замислям маи наистина си заслужава да си закупя един SSD и повече да не гледам HDD-тата.Ще ми кажете ли какви са скоростите при SSD и HDD ?

При SSD главно са 550. Докато при HDD около 200. 

При SSD главно са 550. Докато при HDD около 200. 

демек ssd са двойно по-бързи в сравнение с hdd общо казано!Интересува ме също така ако си закупя например един  ssd на него само уиндоуса и някои основни програми ли е препоръчително да се инсталират тоест игрите, къде ще се инсталират при положение, че мястото при ssd е малко ?

Редактирано от petko93 (преглед на промените)

демек ssd са двойно по-бързи в сравнени с hdd общо казано!Интересува ме също така ако си закупя например един  ssd на него само уиндоуса и някои основни програми е препоръчително да се инсталират тоест игрите например къде ще се инсталират при положение, че мястто при ssd е малко ?

Windows и програми във SSD. Всички други неща във HDD. ;)

демек ssd са двойно по-бързи в сравнение с hdd общо казано!Интересува ме също така ако си закупя например един  ssd на него само уиндоуса и някои основни програми ли е препоръчително да се инсталират тоест игрите, къде ще се инсталират при положение, че мястото при ssd е малко ?

Зависи, ако играеш някоя игра в която постоянно се зареждат нови терени, нива и прочие, можеш да я забиеш на ссд-то защото страшно много ще се забърза самото зареждане на нивата.(главно ако това е играта която играеш най-много)

Няма такова условие да се инсталира само и единствено  опер.с-ма  на ССД диск . След като вече се предлагат дори и хостинги със SSD дискове значи  няма проблем  да се инсталират  каквито и да било програми и игри  за домашни нужди. Ще е много интересно да  напишете  защо не трябва да си инсталира потребителя игрите на ССД-то  или  каквото друго си пожелае. На дискове със обеми  от по 120,240,480 гигабайта  не им трабва  задължително  нормален хард за сторидж. Купувате си обема който смятате,че ви е нужен и си го плзвате без притеснения за нищо. Колкото  ще ви се скапе флашката или рамта от  четенето и писането  по тях толкова ще ви се скапе и  диска в случая.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Няма такова условие да се инсталира само и единствено  опер.с-ма  на ССД диск . След като вече се предлагат дори и хостинги със SSD дискове значи  няма проблем  да се инсталират  каквито и да било програми и игри  за домашни нужди. ще е много интересно да  напишете  защо не трябва а си инсталира потребителя игрите на ССД-то  или  каквото друго си пожелае.

На мен идеята ми е да не се пълни с игри в които няма да види подобрение като LoL, ами да си го ползва за програмите като цяло.

Най-добрият вариант е операционната система и основните програми на SSD, всичко друго на механичен хард. Най-добре като цена и като производителност. В игрите в 90% от случаите няма никаква забележима разлика между SSD и HDD. Примерно един 60 гигабайтов ссд и един терабайтов хард са 200лв. Едни терабайт ССД е сигурно 800+лв. За музика, филми и игри разлика няма.

• Автор

Добре че ме подсетихте за проблема  "син екран" . По-долу ще видите снимка на хард диска ми в момента (WD ) Като го взех бях със стария PC държа около 6-7 месеца след което нещо му стана и ми го замениха със същия , нов(мислех, че той ще издържи повече затова бях казал да не включвате HDD) който в момента е сложена в новата ми конфигурация и вече прави проблеми а е на около 6 месеца , а именно проблема е "синият екран" който се появява в различен интервал от време (1 път на седмица , случвало се е и по 2-3 пъти на ден). post-342611-0-96691300-1403036409_thumb. Ето и всичко за сегашният HDD post-342611-0-28428600-1403036410_thumb.

Добре че се досетих да погледна точно какъв е хард диска ми и явно новият едва ли ще е WesternDigital, извинявам се ,че по-горе посочих че ще взимам WD .(но защо са по-скъпи от Segate също така 7200рпм са ми напълно достатъчни нали ?)

П.П. ; Според вас 1ТБ достатъчен ли ще ми е , защото като гледам какви размери достигат новите игри , си мисля дали да не взема 1.5TB дори за 2 ? 

Момчета напълно съм объркан , страх ме е да си взема пак WD а като гледам доста хора ги ползват , Вие ползвате ли  тази марка HDD-та,  прави ли ви проблеми както на мен ? Моля ви , помогнете ми , изключително трудно ми е да реша !

Редактирано от Метин Шабан (преглед на промените)

Първите модели SSD, не малко от тях са SLC технология и са наистина много издръжливи с голям брой цикли на презапис. Не е така с днешните масови модели. Което не пречи да се ползуват доволно дълго време.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.