Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи - част 17

Featured Replies

На виртуалката, Панда Интернер Секюрити, при разархивиране и последващо принудително сканиране, засече 4 файла. Активирах 'щит на данни' и контрол на приложенията. При стартиране на останалите файлове, откри един криптор, който се опита да получи достъп до защитените обекти. И един троянец. Непознатите приложения, бяха блокирани, и не позволи стартиране.

Почистих карантината, и при повторно разархивиране, премахна всички открити зарази, от първия тест. Много бързо, действа облака. Приятно съм изненадан от Панда Интернет Секюрити.

Тогава защо ползваш виртуалка? :D

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 145,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Тогава защо ползваш виртуалка? :D

Може да иска да я тества първо как се държи и да не си зацапва Windows-a с антивирусни програми. Защото при тях, колкото и да има деинсталиращи инструменти от фирмата производител или други инструменти за претърсване на остатъци си е голяма врътка....затова там виртуалките идват дюшеш с техните snapshot-и...Ако ще се тества на реалната нека поне да има Image на системния дял. Това са само предположения разбира се.

Просто не искам на реална машина. Винаги има шанс, да стане фал. :D  А малко избързах, с хлабите, за облака на Панда. Ама явно, някъде в самата програма, се пазят файлове за засечените зарази. И при повторното разархивиране, ги прибира със събщение 'неутрализирана заплаха' /или нещо подобно беше, не помня вече/  :D 

cbb2c6a6c4887ebc.jpg

вече на няколко компютъра с avast free виждам cryptolocker... и по форумите (тоя на аваст и тоя на bleepingcomputer) четох, че безплатната версия не детектва cryptolocker. кажете някоя безплатна програма (освен cryptoprevent), дето пази от него...

edit:

вируса се оказа [email protected] и аваст го изтървал...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Не е кихо....ама все пак... :newspaper:

9b526560ae8b4b4a.png

Редактирано от Евгени Симеонов (преглед на промените)

вече на няколко компютъра с avast free виждам cryptolocker... и по форумите (тоя на аваст и тоя на bleepingcomputer) четох, че безплатната версия не детектва cryptolocker. кажете някоя безплатна програма (освен cryptoprevent), дето пази от него...

Комодо.

Комодо.

Освен тях добри са и Voodooshield, SecureAplus, Malwarebytes Anti-exploit, HitmanPro.Alert. Жалко, че DataShield бе премахнат от Panda Free Antivirus и премина в платените версии на програмата... Преди и OnlineArmor се справяше със старите версии на криптобацилите...трябва да тествам дали OnlineArmor и Emsisoft Anti-Malware се справят в момента...подозирам, че е така, защото от Емсисофт редовно изкарват декриптори за някои от версиите и са наясно с проблема...сега дали са внедрили механизмите в OA, който има и безплатна версия или е само е EAM, която няма безплатна версия, това не знам. Трябва да тествам.

Не е кихо....ама все пак... :newspaper:

9b526560ae8b4b4a.png

Реклама на  Касперски.

Voodooshield и SecureAplus отдавна го цакат.

И двете са без пари и не се усещат на системата.

Комодо.

тая програма я сложих няколко пъти и не ми харесва че тихомълком си инсталира сумати боклуци, които трябва после да деинсталирам (а много внимателно чета на кое слагам отметка и на кое не...)

Редактирано от the professor (преглед на промените)

тая програма я сложих няколко пъти и не ми харесва че тихомълком си инсталира сумати боклуци, които трябва после да деинсталирам (а много внимателно чета на кое слагам отметка и на кое не...)

Махаш отмерка за браузъра им. И за помоща от експерт. Не знам, какво друго е сложило.

Може би тулбара на Yahoo :P

Е то си е с отметка. И я махаш. :P

Е то си е с отметка. И я махаш. :P

Ама ти досажда. :P

пп. Скоро имаше голям скандал с едно тулче на Касперски дето предлагаше яндекс тулбара и промяна на началната страница. Просто се чудя как тук "феновете" са пропуснали да нададат вой...И с право - броени часове след това беше коригиран проблема. То излиза така - изнудваме потребителя да слага някакъв тулбар и после квичим,че е заразен компа. :D

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Ама ти досажда. :P

Е между Yahoo и Google, избирам първият. :P

Винаги избирай Custom инсталации и преглеждай отметките на всяка една програма. Специално Comodo освен GeekBuddy и браузъра си, смяна на DNS и на началната страница на браузъра се опитва да инсталира и антивирусната (може да не ти трябва), да сложи PrivateDog (който стана обект на доста обсъджания в последно време) и прочие. :)

Реклама на  Касперски.

Бтв днес има и discount за premium версията на SecureAplus: :)

http://sharewareonsale.com/s/secureaplus-premium-giveaway-coupon-sale

Отваря си се при мен.

Да вече и при мен. Явно нещо нета.

Реклама на  Касперски.

Не всичко е до детект. ;) Съмнявам се, че при атака тия двечките ще удържат фронта. ;)

При атака, която и да е програма, ще се провали. :)  За всичко, си има начини.

Не всичко е до детект. ;) Съмнявам се, че при атака тия двечките ще удържат фронта. ;)

Както и да е.Който разбрал разбрал...

Омръзна ми от безмислени постове и спорове.

Лек ден и умната с атаките!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

SecureAplus хвана 3 файла, при стартиране на другите ги блокира, доволен съм.

e52ab77dab26d0b6.png

607a8b6bb2df8d8f.png

Редактирано от fifi_fifito (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.