Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Стар хладилник - не охлажда!

Препоръчан отговор

Здравейте,

имам проблем със стар хладилник. Марката е Brillant (аз досега не я бях чувала, нито изнамерих нещо за нея в нета, само отзад на металното гърне видях да пише Made in Italy). Доколкото се ориентирах от прочетеното става въпрос за компресорен хладилник (т.е. има едно гърне ниско долу отзад на хладилника и мрежа от тръби нагоре). Проблемът е, че като го включих само охлажда металните повърхности на камерата, но нищо повече, пък да не говорим, че надолу в общата част е със стайна температура. При предните наематели не е имало проблем, след тях е размразяван и е стоял известно време изключен и сега не иска да "запали". Като е включен в мрежата си бръмчи, даже не спира за почивки, и се чува бълбукане отзад по тръбите. Доколкото разбрах за компресорен няма да помогнат процедурите с обръщане и биене по тръбите. Някаква идея какво да правя и каква може да е причината. (Мисля, че стана ясно, че съм под наем и купуването на нов хладилник не ми е много по възможностите.)

Благодаря предварително!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това не е ли проблем на хазяина ? Защо вие сте ангажирана с поправката на неизправната техника !

Викате хладилен техник и му го приспадате от наема.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами казах му, но отговорът беше, че при предишните не е имало такъв проблем...

Затова питам, за да знам дали има някакъв начин да се справя сама.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сама няма как да се справиш. Вика се хладилен техник и ремонта няма да излезе евтино.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Компресора е заминал, щом и с обръщане и с почукване вече не става.

Дори и да има течност по тръбите то компресора като е издал багажа.

И аз имах такъв хладилник, Мраз, извиках техник и кво - само се набутах не помня колко беше май 20 лева за преглед.

Каза ми че няма смисъл от нов компресор - първо, защото са скъпи, и второ - не се дава никаква гаранция че ще проработи.

Това е истината.

Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами казах му, но отговорът беше, че при предишните не е имало такъв проблем...

Затова питам, за да знам дали има някакъв начин да се справя сама.

Какви са тези кухи тарикати с тези селски номера от сорта при предишните нямало проблем !!!

С тоя ще береш ядове от който най малкия ще ти е хладилника.

Той направо директно те обвинява едва ли не че ти си го повредила защото преди това си работел без проблем.

Стара и амортизирана техника или да ти го сменя с нов или да го поправя няма какво да се разправяш повече.

В един стар хладилник няма кой знае колко много вероятни причини да не работи.

Липса на газ, издал багажа компресор или не му включва вентилатора за охлаждане на решетката ако има такъв.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Компресора е заминал, щом и с обръщане и с почукване вече не става.

Аз не съм пробвала тези варианти, защото доколкото разбрах не се препоръчват за компресорни хладилници.

Или нещо бъркам???

BMW Маниак, явно причината може да е всякаква, така че не мога и да се ориентирам къде точно може да е проблемът и колко скъпо ще излезне (с техник). Ще видя как ще се разбираме с решаването на този проблем.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Може проблема да е много прост. На времето моята баба (лека й пръст) имаше "Мраз-80" който отказваше да работи нормално. Съвсем леко заскрежаваше тръбите на камерата и толкова. Бяха го обръщали ,никакъв резултат. Отворих го и гледам термо регулатора на макс ,но като го завъртях ми направи впечатление че много свободно се движи. Махнах го и установих ,че бутона се е издълбал и не задвижва регулатора зад него. Оказа се че тя се е опитвала да го върти в грешна посока и го е повредила. С клещи преместих позицията на регулатора както си трябва и всичко се оправи. Та мисълта ми е ,че най-вероятно е нещо дребно. Щом се чува шум в тръбите ,значи компресора си върши работата. За мен това е проблем с термо регулатора. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Щом се чува компресора не е терморегулатора нито е повреден самия компресор, но може да е изтекъл фреона и затова да не охлажда.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няма как да сме сигурни от какво е и може само да гадаем Вие няма как да го оправите в домашни условия дори и да разбирате. Работата ви отива към хладилен техник и то за сметка на хазяина. Вие няма какво да се притеснявате.

Много подла постъпка е да прехвърля вината върху вас след като много добре знае, че това е стара техника която се амортизира и може да откаже във всеки един момент. Той/тя знае това перфектно, но не иска да дава пари. Иска само да прибира. Говорете много сериозно да ви приспадне ремонта от наема.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Щом се чува компресора не е терморегулатора нито е повреден самия компресор, но може да е изтекъл фреона и затова да не охлажда.

е то при мене като бучеше и кво - та проработи нали

и аз така се надявах че още е жив и е нещо малко ама не

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Изтекъл фреон или отиващ си компресор - и двете са нерентабилни за влагане на повече мъни Публикувано изображение изхвърляй на боклука и за стотина лева си вземи втора ръка . Едно зареждане с фреон е не по малко от 50 кинта , не съм го практикувал от поне 15 години , зареждането ще доведе до няколко месечна работа и пак наливане на средства Публикувано изображение Компресор предполагам най малко 100 + 50 зареждане .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Погледни му вратата.Повечето са с пластмасови втулки, и с времето се получава луфт и вратата провисва малко.Така не може да уплътни и не може да охлади защото постоянно прониква въздух от стаята.Отвори го,и се опитай да повдигнеш вратата. Ако се движи, ще се наложи да я разглобиш и да поставиш някаква шайбичка за да я повдигнеш.При мен се бе случило подобно нещо.Извиках майстор защото работеше и не бе охладил.Човека дойде погледна го и ми каза да си оправя вратата и си тръгна.Дори пари не ми поиска за съвета.Успех.

Изтекъл фреон или отиващ си компресор - и двете са нерентабилни за влагане на повече мъни Публикувано изображение изхвърляй на боклука и за стотина лева си вземи втора ръка . Едно зареждане с фреон е не по малко от 50 кинта , не съм го практикувал от поне 15 години , зареждането ще доведе до няколко месечна работа и пак наливане на средства Публикувано изображение Компресор предполагам най малко 100 + 50 зареждане .

Един компресор има около 8-10 години живот.Така, че като го купуваме 2 ръка, няма много ресурс в него.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Така ли Публикувано изображение това се отнася за китайските , техниката втора ръка която идва от запад не е боклук Публикувано изображение Чудно ми е моето Gorenje като е на 15 + години защо още работи или пък на брат ми  от 1990 г Публикувано изображение 

ПП. А в квартирата ползвам един втора употреба привилег 4/5 години вече 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз не съм пробвала тези варианти, защото доколкото разбрах не се препоръчват за компресорни хладилници.Или нещо бъркам???

Точно така. Обръщането е за старите амонячни хладилници с нагревател. Каквито няма от 40 години. Компресорен не се обръща. Най-малкото заради маслото в компресора.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Един компресор има около 8-10 години живот.Така, че като го купуваме 2 ръка, няма много ресурс в него.

Моят е от 1984 година и работи перфектно,за компресора иде реч.Скоро го смених с по-голям(хладилника),но старият  си работи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Може проблема да е много прост. На времето моята баба (лека й пръст) имаше "Мраз-80" който отказваше да работи нормално. Съвсем леко заскрежаваше тръбите на камерата и толкова. Бяха го обръщали ,никакъв резултат. Отворих го и гледам термо регулатора на макс ,но като го завъртях ми направи впечатление че много свободно се движи. Махнах го и установих ,че бутона се е издълбал и не задвижва регулатора зад него. Оказа се че тя се е опитвала да го върти в грешна посока и го е повредила. С клещи преместих позицията на регулатора както си трябва и всичко се оправи. Та мисълта ми е ,че най-вероятно е нещо дребно. Щом се чува шум в тръбите ,значи компресора си върши работата. За мен това е проблем с термо регулатора. 

Хладилник с компресор не се обръща, защото просто ще погребеш компресора.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

благодаря на всички, които се включиха в темата, и в моето чудене. Само ще споделя какво беше развитието. Дойде техник и каза, че компресорът е заминал. Решението беше нов хладилник за сметка на хазяина. Човекът се оказа точен, за което мога само да съм му благодарна.

Късмет на всички!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Решението беше нов хладилник за сметка на хазяина. Човекът се оказа точен, за което мога само да съм му благодарна.

Не знам защо трябва да си му благодарна при условие че това са си негови задължения.

Е ако е свършил нещо извън задълженията си тогава вече е друга работа.

Късмет и на теб с хазяина.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 5 седмици по-късно...
  • 4 седмици по-късно...

Навремето при мен един Мраз 270 с руски компресор изкара 17 години без да мецне. При родителите ми един Мраз 240 изкара поне 24 години. Беше сменен поради смяна на жилището с нов. Какво стана със стария не зная, но до последно бачкаше без забележки.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

• Разглеждащи това в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
  • Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.
    Абонирайте се
  • Добави ново...