Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

Цитат

Ми не гледай мен.. питай британското и др разузнавания дето споменаха че 90 % от ударите на руснаците не са срещу цели на ИД.

Да пита създателите и тези, които финансират ИД за по-точна информация, викаш? Брей, брей! :D

Направо САЩ, Саудитска Арабия и Турция да пита. :D

Редактирано от Тøни (преглед на промените)

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 532,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

И още малко инфо за размисъл, кой кого създал и контролира :

http://en.delfi.lt/central-eastern-europe/putins-russia-do-traces-of-kgb-fsb-and-gru-lead-to-islamic-state.d?id=66856642

Дългичко е,  и на английски , но малкото мислещи със собствен мозък тук, би им било интересно .

Особенно за уахабизма, Чечня, Сирия...  и руските служби.

Споменава се и това което съм говорил - за организирането на терор от русктие служби в своята си страна.

И чрез което пряко или косвено Пу дойде на власт.

Вече съм го споменавал .. какво бихте казали за случка в която в сената на САЩ докладват за атентат и взривяване на кулите 3 дни преди това да се случи ? смешно и абсурдно ?

Е.. в РФ вече се е случвало това

https://www.kaldata.com/forums/topic/242533-положението-в-украйна-част-4/?do=findComment&comment=3139977

преди 19 минути, Тøни написа:

Да пита създателите и тези, които финансират ИД за по-точна информация, викаш? Брей, брей! :D

Направо САЩ, Саудитска Арабия и Турция да пита. :D

Несериозно твърдение.Вземи поразгледай клиповете от линка по горе  как Пу взривява собствени граждани .

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 23 минути, miro20 написа:

ния"... :)

Ми не гледай мен.. питай британското и др разузнавания дето споменаха че 90 % от ударите на руснаците не са срещу цели на ИД.

Погледни разследването на белингкат погоре дето цитирах, и ми кажи дали бъркат в разследванията си , където доказват че целите оповестени на брифинга на руските генерали, нямат нищо общо с  публикуваните видеота на авиоудари ? И че лъжат кат разпрани ?

Или и ти като повечето тук си на принципа " не чета , ама знам " :) щото по руската ТВ казаха ТАКА

:):)

преди 23 минути, miro20 написа:

хм.. интересно високомерие демонстрираш че... "нямал съм елементарни познания"... :)

Погледни разследването на белингкат погоре дето цитирах, и ми кажи дали бъркат в разследванията си , където доказват че целите оповестени на брифинга на руските генерали, нямат нищо общо с  публикуваните видеота на авиоудари ? И че лъжат кат разпрани ?

Или и ти като повечето тук си на принципа " не чета , ама знам " :) щото по руската ТВ казаха ТАКА

:):)

Ами ти спокойно може да ме опровергаеш.Например може да отговориш знаеш ли   какво е джихад и какви са особеностите му.Защото от тези специфични познания зависят изключително много неща.Вторият въпрос, на който можеш да отговориш е - знаеш ли арабски език?

И да ти кажа, понеже за разлика от теб съм инженер, и пак за разлика от теб съм мюсулманин и имам , което ще да означава, че знам, това онова, за коментираната материя, а освен това владея езика.

Редактирано от badr (преглед на промените)

преди 10 минути, badr написа:

За разлика от теб, аз

Ами ти спокойно може да ме опровергаеш.Например може да отговориш знаеш ли   какво е джихад и какви са особеностите му.Защото от тези специфични познания зависят изключително много неща.Вторият въпрос, на който можеш да отговориш е - знаеш ли арабски език?

И да ти кажа, понеже за разлика от теб съм инженер, и пак за разлика от теб съм мюсулманин и имам , което ще да означава, че знам, това онова, за коментираната материя, а освен това владея езика.

УАУ !

А нещо по същество , може ли ?

Цитираш ме, а не четеш,

преди 2 часа, miro20 написа:

Несериозно твърдение.Вземи поразгледай клиповете от линка по горе  как Пу взривява собствени граждани .

Публична тайна. Ти обаче понеже подкрепяш тероризма, та за това разпространяваш лъжи, че Русия не удря ИД, за да настройваш общественото мнение. Много скоро ще ви изхвърлят от Сирия, терористи !

преди 10 минути, Тøни написа:

Ти обаче понеже подкрепяш тероризма

Абе човек, :) ако можеш да ми обясниш как от опонент на вашите сепаратистко-терористични бъртвежи , който винаги осъждам всякакви терористи , който осъжда незаконната терористична диверсия в чужди държави пак в ролята на ваш опонент, изведнъж се оказах.... "подкрепящ тероризма" !  

Как става този фокус бокус, ако обясниш, цена няма да имаш  !

Честно !  Знам че понякога хората ги е срам от собствените фекалии които ръсят и обвиняват че "друг е акал в теххните гащи" /поговорка/  ама твоето е връх на сладоледа !

:)

преди 16 минути, Тøни написа:

Публична тайна.

Публична тайна, ама гледам всички мнооого спокойно я приемат. Кво толкова.. Пу и службите взривяват сгради и контролират и ръководят уахабити и терористи ..

Ма нищо особенно .. ай ся.. :)

А пък в хамерика бият негрите !

преди 29 минути, miro20 написа:

УАУ !

А нещо по същество , може ли ?

Цитираш ме, а не четеш,

Зададох ти два прости въпроса, които изключителни пряко и по същество се отнасят до темата.Можеш да не отговаряш разбира се.Твоя работа.Но ако нямаш тези специализирани познания, то какво точно коментираш?

И защо трябва да ти чета писанията.Казах вече, че владея арабски.Чета арабски източници, а Сирия представи си е арабска страна.А съвсем близко до ума е, че при разговор за джихадистки групировки трябва да се знае що е туй джихад и особеностите му.Може да предположиш, че един мюсулманин знае какво е джихад.Докато при теб работата стои съвсем иначе, ти се самоопредели като християнин, но се оказа, че не знаеш какво пише  в Бибията и се лека се изцепи точно против библейския текст, обявявайки го за ислямски, а се оказа точно обратното.Затова се съмнявам в твоите познания - един човек не познаващ собственото си верую, едва ли е надеждена атестация за знания по отношение на чужда нему религия.  

Редактирано от badr (преглед на промените)

Виж, сам си ми цитирал моя пост,  в който говоря за някои факти относно проблема, който засягат и чужди разузнавания, и които съвсем официално / а за разузнавания офицалното бих казал  е категорична позиция/ че 90 % от ударите на РФ не са срещу ИД.

В същия цитат споменавам и за разследването на белингкат пак относно лъжите , изказани на пореден брифинг на руските генерали , цитиращи и показващи видеота, които , както се споменава от разследвалите тези видеота, нямат нищо общо, и са на разстояния 20, 70 и 115 км.

И сега ти ми говориш в ОТГОВОР на тези неща за.....  какво е джихад, и че не знам,  че си бил инженер, а аз не съм , че си знаел арабски, че... бла бла бла.. и завършвайки с чуждата религията,  която разбира се, аз не съм познавал щото не съм си знаел собственото верую...

И се питам знаеш ли какво ? - че летели два крокодила,единия наляво другия зелен :) 

Според Snowden главатаря на Isis Simon Elliot  ,което означава съвсем случайно или не ,игра на думи или не Изида ,е израелски ционист и агент на Мосад

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

преди 14 минути, miro20 написа:

Виж, сам си ми цитирал моя пост,  в който говоря за някои факти относно проблема, който засягат и чужди разузнавания, и които съвсем официално / а за разузнавания офицалното бих казал  е категорична позиция/ че 90 % от ударите на РФ не са срещу ИД.

В същия цитат споменавам и за разследването на белингкат пак относно лъжите , изказани на пореден брифинг на руските генерали , цитиращи и показващи видеота, които , както се споменава от разследвалите тези видеота, нямат нищо общо, и са на разстояния 20, 70 и 115 км.

И сега ти ми говориш за джихад, че си бил инженер, а аз не съм , че си знаел арабски, че... бла бла бла.. и завършвайки с чуждата религията,  която разбира се, аз не съм познавал щото не съм си знаел собственото верую...

И се питам знаеш ли какво ? - че летели два крокодила,единия наляво другия зелен :) 

Както казах драги ми Хорацио, то че ти не виждаш връзката съвсем не означава, че такава няма.Не ме интересуват мненията на чужди разузнавания.Виждам резултатите от военната операция на Русия в/у идеологическата база на ИДИЛ и то я виждам сред арабо-мюсулманския свят.Какви са официалните мнения на разузнавания, особено щатското и британското ми е все тая.То според същите разузнавания, съвсем официално бе обявено, че в Ирак имало някакви оръжия за масови поражения и това бе повод за нападение над тази държава.После се оказа , че те са изфабрикували тези сведения.Така че техните официални мнения не са особено надеждни.

И както вече казах, резултатите от операцията са видими и особено чувствителни.Но за да го разбереш трябва да имаш някои познания, които видимо ти липсват.

Как па ISIS  и Eretz Israel е едно и също нещо ,а и с тоя ционистки главатар от МОСАД .

преди 18 минути, badr написа:

Виждам резултатите от военната операция на Русия в/у идеологическата база на ИДИЛ

Не знам, но за това че РФ не бомбардира Ид бе ясно доста по отдавна, от началото на ударите.

Има и карти и схеми на поразяване на точки за които никой не спори, и са цитирани многократно тук.

Въпреки масираната пропаганда, не стана ясно и къде са поразените цели от прословутите високоточни ракети "калибър"?.

Не каза прочете ли разследванията на видеотата от белингкат за  лъжите на руските генерали ?

И въпреки че според такива като теб, РФ е флагмана на борбата с тероризма, ИД проведе вчерашните терактове във Франция.

Странно , не ?

преди 28 минути, badr написа:

.Но за да го разбереш трябва да имаш някои познания, които видимо ти липсват.

Постоянните ти квалификации, без да ме познаваш, не говори добре за теб, и демонстрират единствено и само високомерие.

Говоря конкретни неща, а ти залиташ в съвсем други фантасмагории, за които дори да се съглася, няма смисъл, просто защото аз НЕ говоря за това.

преди 8 часа, Blago72 написа:

За да запазят статуквото си на доминантна военна и политическа сила в световен мащаб, с военна доктрина предвиждаща възможност успешно да водят военни действия на два отделни театъра.

А за да запазят доминантната си роля на военна сила се налага армията им постоянно да "тренира", ама не на военни учения.

преди 12 минути, miro20 написа:

Не знам, но за това че РФ не бомбардира Ид бе ясно доста по отдавна, от началото на ударите.

Има и карти и схеми на поразяване на точки за които никой не спори, и са цитирани многократно тук.

Въпреки масираната пропаганда, не стана ясно и къде са поразените цели от прословутите високоточни ракети "калибър"?.

Не каза прочете ли разследванията на видеотата от белингкат за  лъжите на руските генерали ?

И въпреки че според такива като теб, РФ е флагмана на борбата с тероризма, ИД проведе вчерашните терактове във Франция.

Странно , не ?

Какво ти е ясно на теб, че и отдавна си е твой проблем.Тази твоя увереност далеч не се споделя от всички. Също така не мога да се произнасям, защо ти са неясни целите и пораженията.Няма нужда да чета белингкат, чета отзивите в арабските страни.И освен преките военни поражения, виждам отражението им в/у идеологическата съставна, а те са огромни.И виждам, че се решил да се изкажеш от мое име.Според мен обаче Русия следва първо своите си цели, а тероризма е съвсем друга бира.Терористичните нападения се провеждат във Франция, защото там американските и други натовски служби, могат да ги организират, което в Русия е доста по-трудно по разбираеми мисля причини.На теб може да ти се вижда странно, но логиката изисква непременни и спешни резултати, затова според мен този теракт бе проведен във Франция.Логиката изключително точно пасва на събитията. 

преди 10 часа, badr написа:

Терористичните нападения се провеждат във Франция, защото там американските и други натовски служби, могат да ги организират, което в Русия е доста по-трудно по разбираеми мисля причини.

Аха.. имаме новина.. теракта е организиран от хамериканските и натовски служби.

Какво ти е ясно на теб, че и отдавна си е твой проблем.Тази твоя увереност далеч не се споделя от всички.

Така ли ? и кой освен теб оспорва публикуваните карти с цели на русктие удари в Сирия ?

.Няма нужда да чета белингкат,

"чукча не читатель, чукча писатель..."

Ти пак си чети сирийските източници , но защо отхвърляш дискусия по първоизточника - руските военни , които осъществяват тези удари ? и ги оповестяват на брифингите ?

не те разбирам

Едно мнение, което до голяма степен съвпада с моето. Къде бяха и къде са тези, които си слагат сега френското знаме, и които бяха шарли (една доказана фалшификация, впрочем)?

Съжалявам за близките на загиналите невинни, но вината за тяхната смърт съвсем не е на мюсюлманите - те са само изпълнители, или поне са жертви на една и съща политика, която създаде вчера тези, които днес убиват. Същата политика, довела до толкова много войни и глад.

http://www.memoriabg.com/2015/11/14/otvoreno-pismo-kum-amerikanskata-i-evropeiskata-politicheska-klasa/

преди 19 минути, Wankata написа:

Едно мнение, което до голяма степен съвпада с моето. Къде бяха и къде са тези, които си слагат сега френското знаме, и които бяха шарли (една доказана фалшификация, впрочем)?

Съжалявам за близките на загиналите невинни, но вината за тяхната смърт съвсем не е на мюсюлманите - те са само изпълнители, или поне са жертви на една и съща политика, която създаде вчера тези, които днес убиват. Същата политика, довела до толкова много войни и глад.

http://www.memoriabg.com/2015/11/14/otvoreno-pismo-kum-amerikanskata-i-evropeiskata-politicheska-klasa/

Много грозна статия, обясняваща как .. не обикновенните французи  са жертви, а атентаторите са жертви на имеприалистическите алчностни кръвожадни капиталистически интереси на европейските държави .

А в хамерика пък бият негрите... разбира се...

грозно .. 

преди 20 минути, miro20 написа:

Много грозна статия, обясняваща как .. не обикновенните французи  са жертви, а атентаторите са жертви на имеприалистическите алчностни кръвожадни капиталистически интереси на европейските държави .

А в хамерика пък бият негрите... разбира се...

грозно .. 

Гледам новините и всички задават въпроса "КОЙ" Кой и как се финансират ислямистите и кой ги създаде. И отговора всички го премълчават гузно макар,че много добре знаят кой и защо ги финансира! Не знаели кой какъв бил и кой го финасирал .... айде бре.

преди 8 часа, Blago72 написа: За да запазят статуквото си на доминантна военна и политическа сила в световен мащаб, с военна доктрина предвиждаща възможност успешно да водят военни действия на два отделни театъра.

А за да запазят доминантната си роля на военна сила се налага армията им постоянно да "тренира", ама не на военни учения.

Естествено. По-добри от реалните учения няма. Но, според разни дървени философи във форума, нямало ефект :)

Има, има.

Броени часове преди терористичните актове в Париж президентът на САЩ обяви, че „Ислямска държава“ е престанала да набира сили. На Обама му предстои да обясни това на французите, каза депутатът от Държавната Дума Алексей Пушков.

Ръководителят на комитета по външните работи на Думата Алексей Пушков изкоментира в Twitter информацията за това, че малко преди трагедията в Париж Барак Обама обяви успех в „удържането“ на терористите от „Ислямска държава“ (ИД).  

В петък президентът на САЩ в интервю за телевизионния канал ABC News каза, че САЩ и техните съюзници успяват да спрат настъплениято на ИД. „Не мисля, че набират сила. Нашата цел от самото начало е да ги удържаме, и ние го правим“, каза Барак Обама.

аз не разбирам Русия.може ли да се разбере какво правят? как може да се бомбардират оръжейни складове в Сирия, когато всичко това оръжие може да бъде дадено на бедните бежанци в Европа? и в Сирия, Русия да бомби невинните пари на САЩ,трилиони долари вложени да се дестабилизира Близкия изток в продължение на 14 год.!това са бази на цру и мосад за обучение на умерени и невинни терористи!и върха на агресията-руски длъжностни лица настояват военните самолети на САЩ да напуснат Сирия веднага,а Лавров заяви пред целия свят-"Който дойде при нас с меч ... Кълна се в Бога, той е идиот."

руснаците са толкова странни:

руснаците като кажат:  нека всички да живеем в мир.
генералният секретар на САЩ отговаря: ние трябва да убием всички руснаци
нато: руснаците трябва да бъдат изгорени
европейския съюз: руснаците разпространяват омраза .

Каква снимка ! А и човека  сенатора в Америка си го  казва имам контакт с тях. Срещал се с тях, има контакт с тях.

john_mccain_visits_al_qaeda_isis_terrori

на 13.11.2015 г.,, miro20 написа:

Ахааа.. значи скъпия монопол на руски петрол и газ  , докато по света е доста по евтино, казваш е.. "наслаждаваме се" ???

А и цитирането на пропагандния дезинформационен портал "руски дневник" не ти прави чест. Тези медии не са журналистически, а  са придатък на руските служби, ползващи новинарския поток да сеят субективна пропаганда и много често - откровенни лъжи.

Че как така не е от руска супер точна ракета ??  :):)

Чета к'во пише в нета, ти от пентагона ли „извличаш“ информация? Имам чест и достойнство, но на теб не ти прави чест да твърдиш неща, в които и ти не вярваш. Относно джихадиста-дали са го убили или покрили, не е ясно. Що го оставиха да избие толкова хора и изведнъж безпилотен самолет го сваля!? Цялата им работа е такава... Създават нещо (изроди) и после го отричат-убиват. Не им ли служи е враг.. Примери да искаш: Либия и Ирак, там е пълна „демокрация“, като в щатите.

Преди няколко минути Соломон Паси  по БТВ без никакво притеснение и срам каза , че Русия и Китай са естествените съюзници  на НАТО в борбата срещу тероризма.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.