Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

преди 15 минути, ghostBG86 написа:

Сравнението ти, на двата вида двигатели е много правилно. И дизела и бензина, са ДВГ с вътрешно горене. Но комплексара, няма как да разбере това. Няма гънки, там където трябва. :D 'Умника' не прави разликата.

И малко по темата. Че пак 'експерта' блесна със знания. Липсата им де.

http://www.blitz.bg/news/article/373376

И нещо интересно. Ще има два вида въоръжена сирииска опозиция. Жива и мъртва. :ph34r:

http://www.blitz.bg/news/article/373112

Тоя план ми се струва неизпълним. Не защото не е добър, а защото САЩ не приемат и една отстъпка, какво остава за цял план. Това ме навежда на мисълта, че никой в Русия и не иска да следва тоя план. Което ще рече война до дупка. 

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 550,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

преди 12 минути, Кико написа:

Тоя план ми се струва неизпълним. Не защото не е добър, а защото САЩ не приемат и една отстъпка, какво остава за цял план. Това ме навежда на мисълта, че никой в Русия и не иска да следва тоя план. Което ще рече война до дупка. 

Идеята е друга, поне според мен. Стига журналята, да са прави за този план де. Не ми се търси, дали има все още, такова нещо.. Едно такова предложение, дошло от руснаците, показва че те искат да се реши проблема. И отказ на САЩ, ще покаже кой подкрепя ИД /ние го знаем, ама винаги има заблудени/. :D А и ще се спрат тъпотиите на САЩ и трола, че руската авиация, бомби 'умерената' опозиция.

Както се казва, ще поживеем ии ще видим. В момента, и хляба и ножа, е при руснаците. Краварите, могат само да мучат.

Ами не знам. Инициативите на Русия много рядко имат дори частичен успех. Едва ли в Кремъл са толкова заблудени, че сега да се надяват на "чудо" с тоя план. Пределно им е ясно, че нито САЩ ще отстъпи, нито Турция, нито дори ЕС. Има няколко точки в плана, които не са приемливи за Запада. И не защото са толкова лоши, а защото Запада досега говори за други неща. Ако изведнъж се приеме плана, това ще означава отстъпки от твърдо заявени позиции. Поне аз така мисля, без да съм задълбавал в нещата. като цяло спорни точки аз виждам в това, роднини на Асад да участват във властта, както и Русия да остане гарант  за мира. Особено това второто няма да е приемливо. И как Русия ще остане гарант, след  като това ще означава и сухопътна намеса?  Според мен изход може да има само тогава, когато опозицията сама вдигне бяло знаме въпреки напъните на САЩ. Без бяло знаме никакъв план няма да просъществува. А бяло знаме ще вдигне, когато и запари яко  под задника. 

преди 4 часа, Blago72 написа:  

Хайде, днес ми е ден за социално подпомагане на сънародниците ни в чужбина.

Ето твоя линк:

http://chemistry-chemists.com/N5_2014/ChemistryAndChemists_5_2014-P13-1.html

Какво пише в него авторът с (най-вероятно) псевдоним Козьма Прутков:

Украинская армия первоначально имела "Шмели", но имеющиеся запасы были израсходованы во время учений (огнемет одноразовый - труба пластиковая) или проданы. Сейчас у нас таких огнеметов нет (разве что немного трофейных), зато армия России (а также их наемники) активно используют огнеметы "Шмель" против нашей армии и гражданских. Насчет "Буратино" - читал только, что их планировали использовать против Украины. Не исключено, что это случится уже завтра. Есть ли на вооружении украинской армии такие системы - не знаю. Почти наверняка, что нет.

Интресно, като че ли авторът е Украинец, а не Руснак, както твърдиш ти. Не е важно, просто нюанс кой колко се вглежда в това, което чете. Не те укорявам, все пак ти не работиш с главата си напоследък, а вероятно - и никога не се е налагало да я използваш много, според кратката ти биография.

Да обясним малко терминологията, за която толкова настояваш.

Вакуумна бомба е търговско название, рекламен трик на руските медии, обясняващи, че тяхното джудже е най-голямото на света.

Технологията все си е fuel-air explosive, създаване на финно-разпрашен аерозол, който гори отлично и ефективно при наличие на окислител (въздух).

Термибарическите оръжия разчитат на същия физичен ефект, въпреки, че има технологична разлики в изпълнението на Шмек/Буратино и FOAB.

Няколко пъти ти давам линкове, в които освен "търговското име" вакумна бомба си пише класът оръжие:

https://ru.m.wikipedia.org/wiki/Авиационная_вакуумная_бомба_повышенной_мощности

"Авиационная термобарическая бомба повышенной..."

Ако разгледаш внимателно (ако имаш затруднения с писан текст, кажи, ще ти пратя print screen, с подчертани нещата), ще забележиш, че всички термини, за които нещо се обясняваш се използват като взаимозаменяеми.

Знам, че никога няма да се примириш, че мога с честен труд да изкарвам повече от теб, при това в България. Но това не е проблем на моето его [emoji6]

Хайде, жив и здрав и успехи.

на 11/4/2015, 4:38:51, Blago72 написа:  

И малко повече за използването на термобарични бомби ("вакумна бомба") от руските войски:

Чечня:

http://www.theguardian.com/world/2000/mar/05/russia.chechnya

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/644087.stm

http://jalopnik.com/5272741/the-tos-1-buratino-a-terrifying-russian-thermobaric-menace

http://fmso.leavenworth.army.mil/documents/fuelair/fuelair.htm

Буратино, с първи полеви тестове на термобарични боеприпаси през 80-те в Афганистан, после - в Чечня.

Има и (поне) няколко десетки книги по темата. С-дух-ания профил може да ги прочете (като мислещ и можещ, явно от сравнителните му твърдения) и да ги преразкаже на шофера-бияч.

"Неразбралите" кой какъв е и защо е, могат да питат пак, ще им обясня на лични, че да не спамя повече по темата [emoji4]

Хахахах, значи почна малко да се усещаш лека полека , за сравнение двата ти поста вече се отличават по смисъл .... можело значи след поредното наритване на надувката да му дойде лека полека малко акъл [emoji3]

Та в първия си пост поставяш равнозначност м/у вакуумна бомба и термобаричен боеприпас, а сега вече не, не са баш еднакви ... браво , маладец, попрочел си нещо и си включил малко мозъчните гънки да поработят, макар и минимално  ..

Но все още не съвсем точно...

Та , нека аз да те светна все пак, вирнатия нос с претенции за познания.... Основната ти грешка е че поставяш равнозначност, понеже си лаик, м/у термобарични ( реално им викат и фугасно запалителни ) боеприпаси , и така наречената вакуумна бомба на руснаците , чието официално име все пак си намерил в Уикито, макар че не си вникнал изобщо в смисъла на написаното... Руската авиационна бомба с повишена мощност, използва принципа същия като запалителните, горивно вещество което използва външен кислород за окислител, създавайки взривна вълна , но за разлика от стандартните боеприпаси, при нея се получава и ефекта на вакуум след взрива, който реално е по важното и действащо разрушително , за разлика от стандартните  експлозии където този ефект е пренебрежимо малък и не влия толкова, колкото самата взривна вълна  ... и това е поради начина и на конструкция, и затова е наречена и "вакуумна бомба " Боеприпасите които използват и Буратино и Шмел, и другите системи , са със съвесем различен ефект , Буратиното например има взрив подобен на напалмовата бомба , която е вид запалително фугасна бомба  , и затова да ги наречеш вакуумни е просто смешно драги ми смешко .. Но ти нали първосигнално реши да защитиш недоклатения недоварен трол, и да изкараш руснаците от черни по черни , пускайки сензационните статийки на разни BBC-та , един лаик блогер , и един два цитата от уикито, така де, за тежест явно, към плявата от другите линкове ... 

Не напразно ти дадох линка , там човека достатъчно добре обяснява разликите и в устройството и в ефекта на различните взривни боеприпаси , както и съдържанието им...Принципа може да е еднакъв, но изпозлвайки термин който е заделен само за едни определени бомби , и то руски, а не каубойски ( каубойците има доста да учат като теб, преди да направят подобна с нанотехнологии бомба )  и поставяйки равнозначност със всички останали боеприпаси от този клас , показваш пълно невежество , а недоклатения недоварен просто поредната укропо западна манипулация , видите ли, русанците изпозлвали най мощните си бомби, вакуумни, ууууу , гадове , всички които са  зад и  начело с ФАЩ да ги освиркат задружно [emoji3]

А хамериканските термини Fuel-air explosive , е просто вариация на   Thermobaric weapon ... И така е правилно 

Под първия термин, се разбират всички видове запалителни заряди, снаряди, и така нататък... включително тяхната голяма бомба ( дето е наречена майката на бомбите ) се води запалителна  .. А под втория, всички действащи на принципа , където вществото в бомбата изпозлва външен окислител за горене , независимо дали ще е със взрив, или просто горене без взрив .... дали ще е газообразно, или течно.. Те и затова Шмела за тях и Буратиното са Термобарични,  както и за руснаците... НО за тъпи троли илитерати, чели недочели, и пропагандиращи как лошите руснаци изпозлвали вакуумни болби в Сирия, естествено това е сложна материя... 

Та се налага въртящия геврека , и смачкан уж от капиталистите ( демек моята скромна личност [emoji3] ) да се намеси и да им каже, абе ей, смешници, по полека бе, я се замислете преди да изплясквате поредните си тъпотии само защото така ви оттърва 

П.С И прави разлика м/у принципа и реализация , тоест  начина на изпозлване на принципа, както и ефекта от него , ако не го знаеш запомни го илитерате с претенции , двигателите с вътрешно горене работята на един и същ принцип например , но разликата м/у дизелак и безинов двикател  например , е голяма, както и устройството им   ..

Отделно че този тип оръжие се водят и химически, затова и в Руската армия са придадени към  химическите им  войски .. 

И с това нещастни ми гешефтар Економисте, мисля да приключа скромната си лекция  към теб.... И май на теб нещо позата партер много ти харесва, казах ти, не се бутай м/у шамарите с проста тиква, само претенции не стигат , както и само салам не стига ..... Та дерзай Санчо, учи [emoji6]

Можеш ли да обясниш следното:

В единствения до момента цитиран от теб източник (не коментира никак дали е руски или украински, все пак :)) пише:

Можеш ли да обясниш твоя собствен цитат, къде американците са използвали вакуумна бомба (каквото и да значи това, щото такъв ефект, какъвто описваш липсва

В прессе часто используется другое название данного типа боеприпасов - "вакуумная бомба", которое объясняют тем, что в области действия взрыва после резкого нарастания давления наступает разрежение, связанное с тем, что при горении топлива расходуется кислород. Утверждение неверно, поскольку хоть при горении и уменьшается объем газов (приведенный к нормальным условиям), это компенсируется их термическим расширением. Другое дело, что при прохождении взрывной волны после резкого роста давления происходит его резкое падение - все-таки это волна: она имеет "гребни" и "впадины". Для бомбы объемного взрыва такой эффект

Тоест, според самият източник, за който не знае руски, твърдението за "вакумен ефект" е невярно.

Можеш ли са обясниш и какво си имал предвид в друг твой пост, този който не ми хареса като твърдение. Къде американските каубой са го използвали и това, което са използвали, по какво са е отличавало използваното от руските военни, както ти твърдиш, явно бидейки не в час с материята.

Как ще коментираш десетките книги, разказващи за използването на термобарично оръжие в Чечня, Афганистан?

Ето го и самото ти "творение":

на 11/2/2015, 6:34:29, miro20 написа: Интервю с Human Rights Watch Надим Аури.

http://www.svoboda.org/content/article/27340304.html

Руски вакуумни бомби  срещу мирни жители и в райони с неясни военни цели

Ех че източник на сериозна информация, при това 2 в 1 хахахах.... Свобода и уж някакъв от HRW при това със име подсказващо реално какъв е, колежката на другия от Лондон :)))) ...

Та  троле нбедоварен и платен, ти като четеш, поне решаваш ли да провериш аджеба , какво е това вакуумна бомба първо, и второ, какви поражения прави .... Не напразно вакуумната бомба е втората по мощност след ядрената, и са я изпозлвали предимно любимите ти герои от каубойски епоси и то върху иракси войски единствено, а преди това са пробвали прототипите върху виетнамците ...Руснаците досега не са си го позволявали, дори и във чеченските войни , камо ли за Сирия.... 

Та не ми приказвай глупостите на твоите бандеро лъжци любимци,чети си ги колкото искаш, но не показвай наяве колко си зле в горния етаж, опитвайки се да ни ги даваш за факти тези манипулирани и лъжливи информации...Не ни вземай за толкова прости като себе си ....

П.С И само да ти подскажа на платения задник , след вакуумна бомба особено в населено място, няма как жертвите да са само едно смейство както твоята свобода изкарва чрез приказките от хиляда и една нощ на самозванеца ....

А иначе си дерзая и не спирам. Може би, защото не съм завършил ВВУ и не мисля, че знам всичко. То вероятно за това единият от нас е професионален шофьор, а другият - високо платен и търсен специалист.

преди 9 часа, Кико написа:

Възможно е. Както казах, в момента и хляба и ножа, са у руснаците. Европа, за свое добро трябва да подкрепи, подобен план. Че това дето се завормя, с тия 'бежанци', ще е краят й. Но лидерите на Европа, не гледат интересите на свойте държави, а защитават американските. Само като сравнение, плана от Минск за Украйна, е руско дело. И то вече се спазва. Тихомълком, САЩ натиснаха властта в Киев. Една от причините е, дипломатическите и страгетически загуби, дето получиха в Сирия.

Ще видим какво ще се случи. До момента, руснаците изцяло контролират там, въпреки жалките и смешни опити, на соросотутките.

Все повече разузнавателни данни сочат, че групировката "Ислямска държава" (ИД) се опитва да дестабилизира Балканите. Това пише американският вестник "Вашингтон таймс".

Поредното предупреждение за засилване на джихадистките аспирации на Балканите е дошло от неназован от вестника висш дипломат от региона. Според него хърватското разузнаване е идентифицирало предполагаем местен лидер на "Ислямска държава", който се опитва да организира в Босна и Косово голям брой ислямистки бойци, воювали на страната на ИДИЛ и Фронта Нусра в Сирия.

Според дипломата информацията заслужава сериозна загриженост, а според "Вашингтон таймс" опасенията на службите за сигурност са се изострили с възможността за инфилтриране на джихадисти сред стотиците хиляди мигранти, преминаващи през региона на път за богатите страни от ЕС. Припомнят се също пропагандни материали, с които ИД приканва към джихад на Балканите.

При наличието на голямо мюсюлманско население, слаба икономика и податливост на бедните към радикализация нараства страхът от зараждане на тероризъм и сред местното население, пише още американското издание.

http://www.glasove.com/categories/novini/news/vse-poveche-danni-sochat-che-id-se-opitva-da-destabilizira-balkanite

Да, положението на Балканите е твърде тревожно, за да не му се обръща внимание.

Изказванията на различни американски чиновници създават впечатлението, че разположението на обектите на терористите е най-пазената държавна тайна на САЩ, заяви в четвъртък официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, цитиран от РИА Новости.

„Анализирайки подобни изказвания на различни американски чиновници, се създава впечатлението, че разположението на тези обекти, контролирани от терористите, са най-добре пазената държавна тайна в САЩ. Представителите на Пентагона и Държавния департамент през цялото време споменават за тях, но никога не казват конкретно къде са разположени те“, каза Конашенков.

По думите му, помощник-държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд по-рано е заявила, че голяма част от въздушните удари на руската авиогрупа в Сирия била насочена не срещу терористите, а цитирам: „по областите, над които режимът на Асад е изгубил контрол“.

„Още веднъж подчертавам, руската авиогрупа в Сирия нанася удари не по области, а по обекти от терористичната инфраструктура“, каза Конашенков.

Той припомни, че Русия официално на подробни карти е предала на военните аташета от страните от „антиидиловската коалиция“, оглавявана от САЩ, детайлна информация за обектите и районите, контролирани от терористите в Сирия.

„Забележете, информацията, представена от нас, не бе опровергана нито от Държавния департамент, нито от Пентагона. Затова, както се казва, коментарите тук са излишни“, каза още Конашенков.

преди 1 час, Тøни написа:

Изказванията на различни американски чиновници създават впечатлението, че разположението на обектите на терористите е най-пазената държавна тайна на САЩ, заяви в четвъртък официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, цитиран от РИА Новости.

„Анализирайки подобни изказвания на различни американски чиновници, се създава впечатлението, че разположението на тези обекти, контролирани от терористите, са най-добре пазената държавна тайна в САЩ. Представителите на Пентагона и Държавния департамент през цялото време споменават за тях, но никога не казват конкретно къде са разположени те“, каза Конашенков.

По думите му, помощник-държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд по-рано е заявила, че голяма част от въздушните удари на руската авиогрупа в Сирия била насочена не срещу терористите, а цитирам: „по областите, над които режимът на Асад е изгубил контрол“.

„Още веднъж подчертавам, руската авиогрупа в Сирия нанася удари не по области, а по обекти от терористичната инфраструктура“, каза Конашенков.

Той припомни, че Русия официално на подробни карти е предала на военните аташета от страните от „антиидиловската коалиция“, оглавявана от САЩ, детайлна информация за обектите и районите, контролирани от терористите в Сирия.

„Забележете, информацията, представена от нас, не бе опровергана нито от Държавния департамент, нито от Пентагона. Затова, както се казва, коментарите тук са излишни“, каза още Конашенков.

Да знаем лъжите на краварите. И на феята Мирослав. Па техните ограничени умствени възности, не казват защо ИД, хвърля плюнки срещу Русия. След като, руснаците започнаха да ги избиват. А великите кравари, една година водят борба срещу тях, а ония мълчат. :ph34r: Това е достатъчно, за да се разбере тъпотията на САЩ и феята.

По-точно описание на ситуацията скоро не бях гледал. :)

„Вашингтон таймс”: „Ислямска държава” се внедрява на Балканите

Постъпват все повече разузнавателни данни, че терористичната групировка „Ислямска държава” възнамерява да се внедри на Балканите и да дестабилизира обстановката там”, твърди вестник „Вашингтон таймс”.

Неназован „високопоставен чиновник от дипломатическо ведомство на този район” разкри пред вестника, че разузнаването на Хърватия е разкрило възможния лидер на ИД, който се опитва да се установи в Косово и в Босна и Херцеговина и започва да организира около себе си десетки ислямисти, върнали се на Балканите, след като са воювали в редиците на ИД или „Фронта ан Нусра” в Сирия и Ирак.

„Ние установихме възможния лидер на ИД в региона и следим за джихадистите, които се връщат на Балканите. Има много причини за безпокойство”, заяви чиновникът.

Съществуват опасения, че в региона може да проникнат дълбоко конспирирани агенти на ИД като сирийски бежанци. „Заплахата е реална, а този регион е потенциален „барутен погреб“ на радикализацията”, добави чиновникът.

По данни на ЦРУ след 2012 г. в Сирия са пристигнали и воювали на страната на „Ислямска държава” няколкостотин души от Босна и Херцеговина, Сърбия, Албания и Косово.

„Балканите се оказаха плодородна почва за ИД, когато тези опитни бойци се връщат, нараства рискът или от разпространение на радикализацията, или от терористични действия на Балканите и в други страни от Европа”, изтъкна в интервюто неназованият американски чиновник.

Доклад на Изследователската служба на американския Конгрес гласи: „Структурата на данните за известни на властите бойци от Западните Балкани очевидно показват наличието на няколко основни гнезда, където групи лица имат отношение към изолирани, радикални среди в Босна или в Сърбия, или пък към мрежи от радикали, които съществуват около няколко неофициални джамии в Албания”.

Любимците на платения елф Мирослав Великов, избили 200 деца, според информацията. Да се пита човек, защо не показва това? :ph34r: Знаем защо, той е платен човек, без морал. И без достойство. Пък ни занимава, с някакви въображаеми наземни операции, на руската армия в Сирия. :D А в лишената от мозък елфска глава, не вдява дори и за какво става дума. :ph34r:

Цитат

Чудовищно видео, запечатало екзекуцията на най-малко 200 сирийски деца, се появи в интернет. Шокиращите кадри са публикувани от враг на терористичната групировка „Ислямска държава” от Йемен, съобщава Mirror Online.

http://www.blitz.bg/news/article/373728

Няма да го покаже, защото той ги подкрепя, като един истински терорист. 

Цитат

Ислямска държава крие връзки със САЩ, твърди Едуард Сноудън - Едуард Сноудън: Ислямска държава е проект на САЩ и Саудитска Арабия!

Според документи на Уикилийкс, и Едуард Сноуден, целта на тази операция е да се разрушат режимите в Сирия и Иран, и да се постави под контрол общата територия, в която живеят араби и персийци, какъвто е случаят с Иран, пише media.mk.

Всъщност всичко започва като проект насочени срещу антиамериканските режими в близкия изток. Но както и в случая с Франкенщайн и тук творението се обръща срещу създателя си.

Кой създаде Ислямска държава?

Корените на Ислямска държава се крият във Великобритания, Турция, Катар и дори в кюрдската бунтовническа организация в Ирак. Различните теории гласят, че джихадистите са били обучавани в Англия, след това получават допълнително обучение от ЦРУ и Мосад. /moniboneva.blog.bg/

Лондон ужасен от Русия, класира я като "заплаха от висше равнище"

Великобритания е готова да признае Русия за "заплаха от висше равнище", съобщава Times.

Това ще стане в рамките на новата стратегия за национална сигурност, която ще бъде представена от премиера Дейвид Камерън на 23 ноември.

Позовавайки се на свой източник в правителството Times отбелязва, че актуализираното решение на властите е свързано с "ръста на руската агресия през последните 5 години".

Изводът е направен въз основа на събитията в Украйна и в Сирия. /БЛИЦ/

Американски военни експерти,след анализ на стрелбата от Каспийско море с „Калибър” се усъмниха,че в ракетния обстрел са участвали и "Белите лебеди", по кодовете на НАТО Blackjack-стратегически бомбардировачи Ту-160 с крилати ракети X-555 с далекобойност от 2500 километра и с новите крилати ракети X-101 с далекобойност от 5000 км. И това доведе до паника в НАТО и САЩ.
Нови руски крилати ракети са "много голямо предизвикателство" за защитата на Съединените щати, защото те позволяват на стратегическите самолети на Русия от далечни разстояния да нанасят удари по територията на САЩ, без да излизат от въздушното пространство на Русия, заяви преди дни ръководителят на NORAD адмирал Уилям Гортни. "Това ни принуждава да се опитваме да хванем бърза и невидима стрела вместо да хващаме стрелеца с лъка"

Руските крилати ракети X-555 и Калибър с далекобойност от 2500 километра и новите X-101 с далекобойност от 5000 км

преди 20 часа, ghostBG86 написа:

Любимците на платения елф Мирослав Великов, избили 200 деца, според информацията. Да се пита човек, защо не показва това? :ph34r: Знаем защо, той е платен човек, без морал. И без достойство. Пък ни занимава, с някакви въображаеми наземни операции, на руската армия в Сирия. :D А в лишената от мозък елфска глава, не вдява дори и за какво става дума. :ph34r:

преди 10 часа, ghostBG86 написа:

Да, никога розовият елф Мирослав, не е написал нещо срещу ИД. Никога. :ph34r: Всичките му писания, са били само срещу една страна. Те и за това му плащат де. :ph34r: Да пише лъжи, тъпотии и манипулации.

Пак не позна. Точно обратното - докато вие се радвате че руските удари са насочени единствено за укрепване на режима на Асад, и в 90 % НЕ СА насочени към ИД, аз точно това питах - защо не громят ИД ?

А защо вкарваш в поста си 90% обиди и епитети към  мен , не мога да го разбера :)

И преди съм казвал - познавам хора, които на всяка дума слагат 2-3 псувни... ей така, за "украса".

Но понякога е крайно смешно :)

аз наричам ли те някак ? Толкова ли са ти свършили аргументите че без да вкараш постоянните си хейтърски обиди и псувни към мен  , то две изречения не можеш да свържеш ?

:)

преди 10 часа, Тøни написа:

Няма да го покаже, защото той ги подкрепя, като един истински терорист. 

От другите теми , ако си забравил, именно аз съм опонент на вашите сепаратистко-терористични писаници  и дето защитавате такива

Айде розовият елф, пак лъжи пише. Тоя толкова ли може? :ph34r: Русия не удряла ИД, пак тъпотии. Ми защо тогава, ИД официално заплашва Русия? И ИД иска Русия да спре авиоударите, че иначе децата на САЩ, щели да си отмъстят. А никога не са заплашвали САЩ, които уж една година ги бомбят? На всеки с мозък, е ясно кой реално удря ИД, това е Русия. И кой една година, нищо не прави/САЩ/. Но трябва да имаш мозък, а не да си розов елф. :ph34r:

Американски военни експерти,след анализ на стрелбата от Каспийско море с „Калибър” се усъмниха,че в ракетния обстрел са участвали и "Белите лебеди", по кодовете на НАТО Blackjack-стратегически бомбардировачи Ту-160 с крилати ракети X-555 с далекобойност от 2500 километра и с новите крилати ракети X-101 с далекобойност от 5000 км. И това доведе до паника в НАТО и САЩ.

Нови руски крилати ракети са "много голямо предизвикателство" за защитата на Съединените щати, защото те позволяват на стратегическите самолети на Русия от далечни разстояния да нанасят удари по територията на САЩ, без да излизат от въздушното пространство на Русия, заяви преди дни ръководителят на NORAD адмирал Уилям Гортни. "Това ни принуждава да се опитваме да хванем бърза и невидима стрела вместо да хващаме стрелеца с лъка"

Руските крилати ракети X-555 и Калибър с далекобойност от 2500 километра и новите X-101 с далекобойност от 5000 км

Не звучи никак страшно - Русия има общо 16 Ту-160, от които 4 учебни. Не виждам никаква сериозна заплаха за Америка, включително в забавния сценарий, развит от г-н Халачев в цитирания блог, самолетите да изстрелят ракетите от... Руска територия.

Вие сте просто невменяеми... за какъв чеп им мерите пи.ките на руснаци и американци. И едните и другите са чепати, Ако са на вашия акъл утре няма да има човечество. Идеята е да живеем в един свят без тероризъм, без заплахи, без ограничения. И ако съм против бежанците, то е защото тяхното мислене е с векове назад от нашето. В същото време това нашето западно дупедавство ми е с векове напред.

Нека им се вкарат технологии, нека им се вкара нормално мислене, прогреса ще им затули предразсъдъците. Не е лоша религията им, не ми харесва начина им на тълкуване. Не да им вкараме демокрация тип подобен на нашите мутри (при тях религиозни фанатици) а истинска възможност да се развива мисленето им.

То да не би християнството да е било мирно? А инквизицията, кръстоносните походи, кладите и какви ли не дивотии от сегашна гледна точка е имало във вековете назад, но мисленето на хората се е променило, не религията. Библията и новия завет са си същите, тълкуването им е друго.

И тук, в тоя ред на мисли, аз не вярвам че американците са търсили по доброто за арабския свят с "арабската пролет". Не че и Путин безкористно помага на Асад, но трябва да се спре войната. Ако трябва и с унищожаването на тия дето ножа изпреварва мисълта им.

преди 1 час, Blago72 написа:

Не звучи никак страшно - Русия има общо 16 Ту-160, от които 4 учебни. Не виждам никаква сериозна заплаха за Америка, включително в забавния сценарий, развит от г-н Халачев в цитирания блог, самолетите да изстрелят ракетите от... Руска територия.

Абе то ако преди 3 месеца те бяхме попитали, дали има възможност Русия да влезе в Сирия с войски и въоръжение, щеше да кажеш, че няма как това да стане със  старите метли Су-25, щото ще падат като мухи. Съдиш по Украинските Су-25, които наистина падат като мухи. Сега 16 Ту-160 са ти малко. Споко, Путин ти е приготвил още изненади. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

преди 37 минути, Кико написа:

Абе то ако преди 3 месеца те бяхме попитали, дали има възможност Русия да влезе в Сирия с войски и въоръжение, щеше да кажеш, че няма как това да стане със  старите метли Су-25, щото ще падат като мухи. Съдиш по Украинските Су-25, които наистина падат като мухи. Сега 16 Ту-160 са ти малко. Споко, Путин ти е приготвил още изненади. 

Заеби и не обръщай внимание, на 'експерта'. :D Толкова може, толкова показва. Кръгла нула. Ама е 'високо ценен специалист'. :ph34r:

преди 1 час, Blago72 написа: Не звучи никак страшно - Русия има общо 16 Ту-160, от които 4 учебни. Не виждам никаква сериозна заплаха за Америка, включително в забавния сценарий, развит от г-н Халачев в цитирания блог, самолетите да изстрелят ракетите от... Руска територия.

Виж сега, логиката е сложна нАука, та ще помогна.

Когато някой излиза със смело твърдение (че американците били изплашени от Ту-160 и възможностите им да изстрелват ракети със среден обсег и способност да носят ядрено оръжие, от Руска територия), то е добре да си го мотивира.

Излишно е да споменавам, че в цитирания блог пост липсва линк към изказването на шефа на NORAD, а аз не успях да намеря подобно нещо.

За мен е откровено забавление да чета жалките опити в тази тема да се индексират и подсилват явните глупости на Путиновата пропаганда.

Та, нищо не може да ме изненада, хеле пък във военната област - там Русия е леееко назад, та сме виждали всичко, което тя демонстрира, ама в индустриални количества, не в демо-версия или малко-серийни издания.

За 30-ната самолета в Сирия, безспорно съм впечатлен. Такъв логистичен подвиг отдавна не съм виждал :D

Хайде сега и за с-дух-аните профили в тази увеселителна тема:

Руската армия изпада в дълбока невроза. Путин - с нощни напикавания. Америка тества изстрелване на Трайдънт D5 от подводница.

http://foxtrotalpha.jalopnik.com/san-francisco-photog-caught-an-amazing-time-lapse-of-la-1741321296

Известна още като UGM-133 Trident II, тази ракета е на въоръжение от 1990г.

Може да носи до 14 термоядрени бойни глави от модела W88 или W76, всяка с променлива мощност, до 475 kТ.

Всяка от бойните глави е с индивидуално насочване, като те имат маневрени възможности.

Обхватът им е над 12 хил. км., терминалната скорост само 8 км. в секунда.

Точността на ракетата е 90м, построени са повече от 540 ракети, носени от 14 подводници клас Охайо (24 ракети на борда на всяка) и клас Вангард (английска, с 16 ракети на борда).

От 1989 г. ракетата има над 150 УСПЕШНИ теста (да се сравни с броя и успеха на тестовете на Булава :D).

на 10.11.2015 г.,, ghostBG86 написа:

Честито ! Не че съм изненадан, но отново печелите скункс за разпространение на путински лъжи и фейкове . :)

http://www.stopfake.org/prokremlevskie-smi-rasprostranili-lozhnuyu-informatsiyu-o-kazni-200-detej-v-sirii/

Сирийската армия се поздрави с може би най голямата си победа досега,като деблокираха авиобазата в Квейрис!от две год.бяха од ълна обсада и от преди месец сирийската армия, заедно с иранската Гуардия и Хизбула започнаха пробив,на моменти изглеждаше много бавно,почти невъзможно,но вчера усха да пробият коридор!
да им пожелаеме успех до пълното освобождение на Сирия!

https://youtu.be/5EGuqsp6edA

Редактирано от glen (преглед на промените)

Миро ни бори с този пропаганден боклук - стопфейк и го представя като някаква крайна инстанция и връх на искреността. Честото вика! :D

Какво бе, Миро? Искаш да кажеш, че терористите не са толкова лоши, а? :) Умерени са и не трепят деца. 

А за победите на сирийската армия нито дума, понеже скърби за избитите терористи и загубените щатски и арабски милиарди.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.