Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

Какъв е този с-дух-ан профил? По нормално можеш ли да обясниш? 

Твоят пост повече ми прилича на плюнчене отколкото на отговор по темата.

Толкова се е вживял в тролството, че  мисли всички пишещи тук за себеподобни. Затова трябва да го разбираме без думи. 

не

да

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 532,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

Алексис Ципрас им я сложи .........

Гърция поискала от целия свят хонорар за две хиляди години използване на демокрацията. „А Русия нищо не ни дължи” – уточнил Ципрас.

:)

Гърция поискала от целия свят хонорар за две хиляди години използване на демокрацията. „А Русия нищо не ни дължи” – уточнил Ципрас.

Няма какво да иска, щото капитализъм(и предхождащите го финансови строеве)  демокрация

То понеже преди девети не е имало в България подобна организация

http://www.knigi-news.com/?in=pod&stat=8216&section=9&cur=575

https://bg.wikipedia.org/wiki/Съюз_на_българските_национални_легиони

По това време всички в тинейджърска възраст са били легионери , имам познат който е бил такъв. Един от нашите най добри фоторепортери в БТА Пресфото

Връстник на Баба Янка и Лоте Михайлова.

То щото в САЩ, няма бойскаути. Ама нали 'умния' трол, трябва да хвърли плюнки. :ph34r:

преди 13 минути, miro20 написа:

Руски вакуумни бомби  срещу мирни жители и в райони с неясни военни цели

докато руснаците бомбардират мирни,умерени джихадисти докато те режат глави на християни,неокон бомбардират болници,та ако някой евентуално остане жив да няма къде да се лекува!

images?q=tbn:ANd9GcRyzudDtwIGrKNT_JL8NR6

Ти въобще прочете ли статията, или си говорим наизуст ?

Ми дай направо да метнат една ядрена бомба в градовете с мирни жители  дето дори няма военни. ? ко ше кажеш ?

преди 32 минути, miro20 написа:

Интервю с Human Rights Watch Надим Аури.

ДеПутин Директор на HRW

Малии!  Естествено резак. Ми какво да каже, освен против Русия, докато неговите съверци терористите  от ИД, биват изтребвани?

Тоя Надим Аури, сигурне не знае, и какво е вакуумна бомба. Ама естесвено, видал да се изполва. Или някой му бил казал. А още по-достоверно ще е, ако го пише във Фейсбук. :ph34r:

И пак няма снимки, няма нищо. Някой бил видял, и характерните тролско-соросотуткови манипулации. Пък ако го пише във Фейсбук, 100% истина. :ph34r:

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

преди 1 час, miro20 написа:

Ти въобще прочете ли статията, или си говорим наизуст ?

Ми дай направо да метнат една ядрена бомба в градовете с мирни жители  дето дори няма военни. ? ко ше кажеш ?

един топол стига!

преди 1 час, miro20 написа:

Интервю с Human Rights Watch Надим Аури.

http://www.svoboda.org/content/article/27340304.html

Руски вакуумни бомби  срещу мирни жители и в райони с неясни военни цели

А за това какво ще кажеш ?    Ислямисти използват клетки с хора като живи щитове

Бойци от екстремистката групировка "Джаиш ал ислам", действаща в предградията на Дамаск, използват железни клетки с хора като живи щитове, за да се бранят от атаки на правителствените войски. Това съобщи телевизия "Ал Арабия" и показа как радикали подреждат вече пълни с хора клетки из градските квартали, предаде ТАСС.

Според очевидци, "екстремистите натикват в железни клетки заложници - главно войници от сирийската армия и мирни жители, после ги нареждат по кръстовищата в кварталите под контрола на "Джаиш ал ислам". Във всяка клетка има от 3 до 8 души.

По данни на телевизията, терористите вече са разположили десетки подобни живи щитове в предградия на Дамаск и околни градове, на-много в град Дума на североизток от столицата.

Източник: БТА

аз пак не разбрах , кое оправдава бомбардиране и то с вакуумни бомби места и селища които дори са по негласно споразумение , зона без бойни действия ?

преди 20 минути, miro20 написа:

аз пак не разбрах , кое оправдава бомбардиране и то с вакуумни бомби места и селища които дори са по негласно споразумение , зона без бойни действия ?

тестват си оръжията,защото ония,фашистите правят тридент!

преди 20 минути, miro20 написа:

тестват си оръжията,защото ония,фашистите правят тридент!

преди 23 минути, miro20 написа:

Разбирачо, а  кое оправдава бомбардирането с 2 атомни бомби на Япония?

преди 10 минути, dedidi написа:

Разбирачо, а  кое оправдава бомбардирането с 2 атомни бомби на Япония?

:yanim::angry:

Аз може да не разбирам много неща, но се радвам че сериозните държави не са на твоята блестяща логика и акъл , че да кажат - що да не пуснем къдет си искаме една две  ядрени бомбички ?

Не че е изненада, но министерството на отбраната на РФ отново хванато в лъжа за някои от бомбардировките :

http://www.svoboda.org/content/article/27340513.html

Цитат

Над 1,6 хил. обекта на ИД е унищожила авиогрупата на Въздушно-космическите сили (ВКС) на Русия в Сирия за един месец от началото на операцията. Това съобщи началникът на Главното оперативно управление на Генералния щаб на ВС на РФ генерал-полковник Андрей Картаполов.

„Измина един месец от началото на действията на руската авиогрупа в САР и настъпи време да се обобщят някои резултати. Само за месец нашите самолети извършиха 1391 бойни полета и унищожиха 1623 обекта на терористите“, каза Картаполов.

По думите му, в това число влизат 249 различни пункта за управление и свързочни възли, 51 лагера за подготовка на терористи, 35 завода и цехове за производство на взривни устройства, 131 склада с боеприпаси и гориво, както и 371 опорни пункта и укрепени възли, 786 полеви лагера и различни бази.

Действията на руската авиация позволиха на сирийската правителствена армия да освободи над 50 населени места от терористите от забранената в РФ терористична организация ИД, съобщи още Картаполов.

Генералът подчерта, че „въздушните удари на руската авиация позволиха на сирийските въоръжени формирования да преминат в настъпление в провинциите Алепо, Латакия, Идлиб, Хомс и Дамаск и да зачистят от бандитите значителна по площ територия“.

„За три седмици активни бойни действия сирийската армия освободи над 50 големи населени места, територия от около 350 квадратни метра“, каза Картаполов. По думите му, в редица населени места местните жители вече са започнали да се връщат.

„ИД“ и „Джабхат ан-Нусра“ изгубиха инициатива и бяха принудени да преминат в отбранителна тактика по целия фронт, като при това е нарушена устойчивостта на управление на бандитските формирования. За това е спомогнало унищожаването на 28 от най-ужасните главатари на терористите“, каза Картаполов.

Сирийските правителствени войски прогонват терористите от провинциите Хама, Хомс, Дамаск, Алепо и Латакия.

По думите на Картаполов, в района на Алепо сирийската армия е освободила 19 населени места. „Правителствените войски отблъснаха всички атаки на терористите и продължават настъпление в Квайрес с цел пълното му деблокиране“, каза генералът.

Той отбеляза, че в провинция Латакия терористите са изтласкани от девет населени места. „На равнините местности щурмовите отряди водят ожесточени битки за превземането на град Салмия“, поясни Картаполов.

Той уточни, че в централната част на страната в резултат на активните си действия сирийската армия е освободила 12 града в провинция Хама. „Въоръжените сили на Сирия развиват по-нататъшното си настъпление в северна посока“, каза Картаполов.

Той съобщи още, че в провинция Хомс в резултат на настъплението на правителствените войски и подразделенията на народното опълчение е взет под контрол град Снеисел и изцяло са блокирани големи бандитски формирования в редица големи населени места, като Дар ел-Кабиро, Сем-Али и Теир-Маала.

„В района на Дамаск продължават тежките битки в квартала Източна Гута. Значителен успех е постигнат в района на градовете Дума и Нула. В посока Джаубар правителствените войски продължават да провеждат настъпателни действия с цел обкръжаването на терористичните групировки, съсредоточени в този район“, каза генералът.

Министерството на отбраната на РФ е готово да си сътрудничи с опозицията, воюваща срещу ИД, съобщи още Андрей Картаполов.

„Ние многократно заявихме готовността си за сътрудничество със всички сирийски формирования, воюващи срещу терористите от ИД и „Джабхат ан-Нусра“, това се отнася и до „Сирийската свободна армия“. Ние сме готови за сътрудничество с патриотичната опозиция във всякакъв формат, включително и в рамките на Съвместния информационен център на Багдад“, каза той.

При това, цялата информация за обектите на ИД и „Джабхат ан-Нусра“, получена от „Сирийската свободна армия“ и други умерени формирование „ще бъде проучена, а самите обекти ще станат приоритетни цели за поразяване от руската авиация“, увери Картаполов.

„След изминалия месец е изключително трудно да се разбере същността на претенциите и действията на умерената опозиция в Сирия. Пред заплахата от превземане на страната от международни терористични сили всички патриотични сили трябва да се обединят и да се изправят заедно срещу общия враг. За съжаление, засега това не се случи“, подчерта представителят на руското министерство на отбраната.

„Независимо от това, че Генералният щаб максимално оперативно и пълно информира обществеността за действията на руската авиация в Сирийската арабска република, в западните медии на практика ежедневно се появяват нови фалшификати, в които звучат обвинения по наш адрес за неизбирателността при нанасянето на въздушните удари“, заяви той.

При това, по думите му, достоверни доказателства или факти, потвърждаващи тези твърдения, „традиционно липсват“. В качеството на доказателства „се представят фотоколажи или видео кадри, показващи някакви развалини без да има връзка между мястото и времето на събитието“, каза Картаполов.

„Стигнаха вече дотам, че едва ли не броят на разрушените от нашите въздушни удари болници, джамии, жилищни сгради и паметници на културата, превишава броя на ударите, нанесени от руската авиация срещу терористите изобщо“, добави той.

По думите на Картаполов, поредната вестникарска измислица на западните медии за джамията Омар ибн ал Хатаб ал Фарук, уж разрушена от руската авиация в Джиср еш-Шугур (провинция Идлиб), изобщо не съответства на действителността.

„Днес ние ви показваме реална картина, използвайки данните за обективен контрол. На екрана са представени аеро фотоснимки на същата тази джамия, заснети от нашата авиация на 29 октомври. На снимките ясно се вижда, че джамията няма никакви повреди“, каза генералът пред журналисти.

По думите му, всички „така наречени разобличения“, публикувани в редица доста авторитетни западни издания, като например британските, „не са нищо повече от обикновен фалшификат, нямащ никакви фактически основания“.

Много долари изгоряха в Сирия. Слугите на американската империя на злото сигурно вече работят за половин надница. Крах след крах и накрая ще забравим съвсем за тях.

Цитат

По думите на Картаполов, поредната вестникарска измислица на западните медии за джамията Омар ибн ал Хатаб ал Фарук, уж разрушена от руската авиация в Джиср еш-Шугур (провинция Идлиб), изобщо не съответства на действителността.

„Днес ние ви показваме реална картина, използвайки данните за обективен контрол. На екрана са представени аеро фотоснимки на същата тази джамия, заснети от нашата авиация на 29 октомври. На снимките ясно се вижда, че джамията няма никакви повреди“, каза генералът пред журналисти.

Да де. Правилно си разбрал. Точно за този случай който цитирах е уличен в лъжа :)

Иначе са много убедителни руските генерали. :) Както се кълняха  в едни снимки , самолети и диспечери  на брифинга за малайзийския боинг, и които собствени версии и фотошопи бързичко забравиха сега :) 

преди 39 минути, miro20 написа:

:yanim::angry:

Аз може да не разбирам много неща, но се радвам че сериозните държави не са на твоята блестяща логика и акъл , че да кажат - що да не пуснем къдет си искаме една две  ядрени бомбички ?

Не че е изненада, но министерството на отбраната на РФ отново хванато в лъжа за някои от бомбардировките :

http://www.svoboda.org/content/article/27340513.html

Искаш да кажеш, че САЩ не са сериозна държава???

Не държа да оценяваш логиката ми, просто ме дразни наглостта ти.

Повече от ясно е, че екипът ти ще намери най-подходящия за събитието от "ваша гледна точка" материал.Нали цял ден това работите!

Подозирам че много добре си ме разбрал :) но е трудно да си признаеш че си казал простотия.

/ О ! вече и екип имам :) /

Подозирам че много добре си ме разбрал :) но е трудно да си признаеш че си казал простотия.

преди 49 минути, miro20 написа:

Грамофонната плоча се върти ли върти. Абе Мирча що повтаряш все като папагал?

преди 2 часа, miro20 написа:

Не знам откъде ти дойдеха и в коя зона ти напъпиха тия вакуумни бомби. Само някакъв Махмудали, щото го бил предположил, който също няма доказателства, ма е директор на нещо си ли? И ти на момента повярва, и го плюеш тук...хвърляш като аргумент в дискусията. То всичките ти аргументи са все такива фейкове, ама ха!

преди 6 часа, nikssi написа:

Грамофонната плоча се върти ли върти. Абе Мирча що повтаряш все като папагал?

Някои и по 3 пъти имат. Знам че търсиш за какво да се заяждаш и обиждаш ... - не вървиш драги  :)

Цитат

.....Само някакъв.....То всичките ти аргументи са все такива фейкове, ама ха!

Естествено... най лесно да кажеш .. къв е тоя .. не било вярно щото така :) . значи е фейк :)

Ми поне се постарай да опровергаеш по някакъв начин. А не като руските генерали да лъжат най нагло със надеждата че хората лапат мухи и не могат да сравнят включително и техните предоставени снимки и материали...

Е.. някои наистина лапат мухи и попиват пропагандата.. така е... то е очевидно кой :) 

преди 14 минути, miro20 написа:

Ми поне се постарай да опровергаеш по някакъв начин. А не като руските генерали да лъжат най нагло със надеждата че хората лапат мухи и не могат да сравнят включително и техните предоставени снимки и материали...

Е.. някои наистина лапат мухи и попиват пропагандата.. така е... то е очевидно кой :) 

Как се опровергава твърдението че има бог? За да го опровергая, ама наистина, трябва да ида и да следя обстановката на място, като знам езика, за да интервюирам местните и разполагам със специална снимачна техника, видеофайловете от която после да се пуснат за анализ за определяне типа на взрива. Или поне да си водя с мен доверен специалист по взривовете, който от собствен опит знае характеристиките на взривовете на обикновени боеприпаси и специални такива. Значи отговорен за фейка е този който го разпространява, в това число и ти, а не този който се съмнява в него. Ти трябва да докажеш, че не е фейк. Ама за целта, ще трябва пак да бръкнеш в нужника, а там мирише.

Цитат

Значи отговорен за фейка е този който го разпространява, в това число и ти, а не този който се съмнява в него.

А не може ли по лесничко да направиш  ? - да прочетеш аргументите на тези , които обвиняваш напълно сляпо че било фейк ?

Прикмерно , както казах за лъжите на руския генерал - четеш, гледаш снимките, включително и руските, ипреценяваш .

Но май ти е по лесно да бълваш обиди и заяжданици ?

преди 11 минути, 1Force1 написа:

Ти трябва да докажеш, че не е фейк. Ама за целта, ще трябва пак да бръкнеш в нужника, а там мирише.

Това пък що за език е ? ми няма нужда да бъркам където и да е - просто както казах е достатъчно да прочетеш аргументите.

И както се пише в аргументите на хората, те също са изпратили запитване към руската страна за характера на пораженията от бомбите им , и защо са такива.

Не са им отговорили обаче за това.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.