Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

преди 10 минути, Soviet Soldier написа:

До тук с предположение и догадки. Доказа се ,че руският самолет НЕ Е нарушил въздушното пространство ,а точно напротив ,турския Ф-16 е навлязъл на 3км в Сирия и е стрелял по фактически беззащитния бомбардировач СУ-24. 

Това не е самолет в никакъв случай заплашващ Ф-16 по простата причина ,че не е предназначен за въздушен бой. 2-ро той дори е бил без въоръжение ,защото се е връщал от бойна задача в момента ,в който е свален. 

Друг неспоменат факт е ,че Русия предупреждава изрично Турция ,че ще провежда операции в близост до границата ,и турския пилот е знаел ,с каква цел са тези самолети там ,и че реално не са заплаха. 

Турция просто се опитва да провокира Русия ,и в последните дни има доказани поне 5 нарушения на турски изтребители в Сирия. Целта на Турция е била при първото най-малко нарушение ,веднага да се свали руски самолет на турска територии ,и да се представи пред света ,че Русия си прави своеволия в Турция. Дори ракетата ,с която огромния руски кит е свален е въздух-въздух с малък обсег. Това са ракети с много висока скорост ,точност и маневреност ,и са самонасочващи се от топлината глави. Това доказва ,че Турция е целяла при първото нарушение да свали руски самолет в Турция ,но това са тъпи фесове и се дънят грандиозно сваляйки самолет ,който не само че не е нарушил ,а е на километри о границата. 

http://www.1tv.ru/news/world/296887

До излъчването на кадрите с гаврите с руския пилот нещата все още можеха да се уталожат по дипломатически път, след излъчването им в праймтайма на най-гледаната руска телевизия самото обществено мнение в Русия няма да остави дипломатите на мира, докато изродите не бъдат изловени и закарани в Русия, където сами знаете каква случка ще им се случи. Русия няма да бърза да ги екзекутира, ще има и показен съдебен процес. Ако бях на мястото на тези изроди, сам щях да си тегля куршума, знаейки какво ще ми се случи. Но както казва Путин- именно покровителството и сьюза с въоръжените сили на цяла държава като Турция, която се ползва като база, придава на терористите от ИДИЛ тази наглост и дързост. ИДИЛ гледа на Турция като на дружествена държава, а не като на съсед- това от речта на Путин цитирам по памет, не претендирам за стриктна точност. Турската надменност  да не се обърне към Русия дори за консултации, но да алармира НАТО, че е застрашена, единствено налива масло в огъня, и тласка самата Турция към тотално, физическо самоунищожение. 

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 550,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

преди 7 часа, M.Николов написа:

Така като гледаш тази карта какво ти прави впечатление?Имало ли е някакъв риск за турското въздушно пространство или просто това е демонстрация от страна на Турция?Приемам бас, че Асад няма да падне в близките три месеца.

Не се връзвай на фейка. Благо как успя да го намери не знам, но е май е ясно как са го намерили    ВВС на терористичната страна Турция!

преди 4 часа, Soviet Soldier написа:

До тук с предположение и догадки. Доказа се ,че руският самолет НЕ Е нарушил въздушното пространство ,а точно напротив ,турския Ф-16 е навлязъл на 3км в Сирия и е стрелял по фактически беззащитния бомбардировач СУ-24. 

Това не е самолет в никакъв случай заплашващ Ф-16 по простата причина ,че не е предназначен за въздушен бой. 2-ро той дори е бил без въоръжение ,защото се е връщал от бойна задача в момента ,в който е свален. 

Друг неспоменат факт е ,че Русия предупреждава изрично Турция ,че ще провежда операции в близост до границата ,и турския пилот е знаел ,с каква цел са тези самолети там ,и че реално не са заплаха. 

Турция просто се опитва да провокира Русия ,и в последните дни има доказани поне 5 нарушения на турски изтребители в Сирия. Целта на Турция е била при първото най-малко нарушение ,веднага да се свали руски самолет на турска територии ,и да се представи пред света ,че Русия си прави своеволия в Турция. Дори ракетата ,с която огромния руски кит е свален е въздух-въздух с малък обсег. Това са ракети с много висока скорост ,точност и маневреност ,и са самонасочващи се от топлината глави. Това доказва ,че Турция е целяла при първото нарушение да свали руски самолет в Турция ,но това са тъпи фесове и се дънят грандиозно сваляйки самолет ,който не само че не е нарушил ,а е на километри о границата. 

http://www.1tv.ru/news/world/296887

П.С. Турците са ревали в НАТО за съдействие ,обаче от нато са ги резнали ,и са им казали ,че това е изцяло тяхно решение и те сами да си отговарят за последствията. А последствията са ,че Русия разгърна С-400 ,или с други думи зенитни ракети с обсег 600км и турците не смеят да вдигнат и 1 самолет от базите им в близост до границата ,защото покрива и тяхната територия. В момента пътува кораб с подобни зенитни ракети с обсег над 400км С-300. Оказва се в момента ,че турците не смеят да вдигнат самолет и в тяхна територия ,в близост до границата. 

Интересно сега Благо какво ще коментира пак за наглостта на Руските пилоти и въобще на Русия.

Няма ли най-после да си сложите, както предложи някой по-горе, руския трикольор на реверите и да стане ясно и на слепите, какви сте и за какво се борите ?
И имат наглостта да се наричат българи ?

преди 10 часа, nikssi написа:

Крушение российского Су-24 в Сирии. Хроника событий

@Ken  Умнотиите в темите за кестените и прочие подфоруми. Стига спами тука.

Русотутките да не се обаждат !

Интересно, защо някои в този форум си мислят, че да си Българин непременно означава да харесваш черни пи.ки, анадолските народни обичаи и мечтите ти да са в зелено....

преди 13 минути, 1Force1 написа:

А ти като какъв се изживяваш? Като кавалджия на резани пушки или на американски флейти? 

преди 5 минути, upili написа:

Интересно, защо някои в този форум си мислят, че да си Българин непременно означава да харесваш черни пи.ки, анадолските народни обичаи и мечтите ти да са в зелено....

Не пичове.
Българин ще сложи на ревера си български трикольор и няма да лапа руски пишки.

преди 2 минути, Ken написа:

Не пичове.
Българин ще сложи на ревера си български трикольор и няма да лапа руски пишки.

.....и безрезервно ще се държи за черната пишка на Обанана и НАТО. 

Току що, upili написа:

.....и безрезервно ще се държи за черната пишка на Обанана и НАТО. 

Неее. Не аз съм този, който тъпо и упорито защитава чужди интереси.
Вие сте такива. И го правите без грам срам.

преди 14 минути, upili написа:

Интересно... :D но по някаква причина хората, които споменават най-често черните пишки и рязаните пушки са не други, а онези, които правят най-дълбиките поклони на Путин... :D

Момчета, стегнете се и се дръжте достойно! Не показвайте липсите си!

Чета ви тук за сваления руски самолет и се сещам, че онези, които най-много се радваха на Турски поток(по-точно, че Путин "наказа" България), сега обърнаха палачинката... Няма ли поне малко равновесие в главите ви?

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Слушам Нелко, стягам се :D За протокола обаче- никога не съм се радвал на Турски поток. За разлика от други обаче, много ме беше яд, че пропадна Южен поток. 

Редактирано от upili (преглед на промените)

Съвсем според очакванията, цялата руска армия от буболечки, жаби, гущери и тролове започна да изпълзява и да ни залива :)

Елате повече, краят ви наближава, така че давайте, натискайте опорните си точки.

Блажко, пич си, но не си забравяй хапчетата. Веднага ти личи.

преди 16 минути, Ken написа:

Неее. Не аз съм този, който тъпо и упорито защитава чужди интереси.
Вие сте такива. И го правите без грам срам.

Не съм те виждал да порицававаш тролската банда, които са на хранилка на янките. А само тези които обичат и Русия, освен България. Един твой коментар против Благо, Миро и другите нямаш. Следователно положението е повече от ясно.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

преди 1 минута, 1Force1 написа:

Не съм те виждал да порицававаш тролската банда, които са на хранилка на янките. А само тези които обичат и Русия, освен България. Един твой коментар против Благо, Миро и другите нямаш. Следователно положението е повече от ясно.

Ако ми покажеш, къде те са искали да носим американско знаме вместо българско - веднага ще ги наплюя.

преди 20 минути, upili написа:

Слушам Нелко, стягам се :D За протокола обаче- никога не съм се радвал на Турски поток. За разлика от други обаче, много ме беше яд, че пропадна Южен поток. 

Южен поток може отново да стане актуален - руснаците може да се откажат от Турския поток при влошени руско-турски отношения.   

Ще си сложа и българското знаме в знак на съпричастност, когато има конкретно събитие. Не че не трябва да стои перманентно заради геноцида, който се прилага над българите, но това е съвсем друга тема. В тоя смисъл се молете да не се налага да се слага. Никой не се е радвал, напротив - казах, че пак ни се подиграха благодарение на американските лакеи и министрите с американско гражданство, които ни "управляват".

Тролове, питуси и други слаботокови...

Цитат

САЩ вярват, че руският изтребител Су-24 е бил свален в сирийското въздушно пространство, предаде агенция Reuters, цитирана от "Фокус".„Според САЩ, руския самолет е бил свален в сирийското въздушно пространство след кратко навлизане във въздуха над турските територии“, заявил източник в администрацията на президента на САЩ Барак Обама.

http://www.blitz.bg/news/article/376940

П.П Чак псакито викнаха, да напише два три реда. :D  А оня пепер и други индивид, да си пият хапчетата.

преди 47 минути, Ken написа:

Ако ми покажеш, къде те са искали да носим американско знаме вместо българско - веднага ще ги наплюя.

Ако не ми покажеш къде аз съм искал, пък и останалите колеги да носим друго знаме освен Българското, примерно руско, аз ще продължавам да те смятам за идиот.

преди 7 часа, adler88 написа:

Сега е момента да организираме всенародна акция като сложим на реверите си руския трикольор. Нека това бъде нашия забранен и нестъстоял се референдум и когато ни вкараха като агнета на заколение в НАТО, и в Еврогейския съюз.

Понеже знам, че си с пословичен мързел.

Дали ти стига дотам, да схванеш кога и в знак на какво се слага знаме, или просто си спамиш?

преди 3 минути, Wankata написа:

Дали ти стига дотам, да схванеш кога и в знак на какво се слага знаме, или просто си спамиш?

Аз чужди знамена не слагам.
На националните празници слагам българско знаме.
Дотолкова ми стигат знанията.

преди 6 часа, Soviet Soldier написа:

Всъщност, споменава се че руския самолет е навлязъл на поне 2 км на турска територия, даже картинки и графики полказваха......  и не са отговорили в продължение на 5 минути на 10-те предупреждения по откритата радиовръзка.

руските военни изкараха пак някои доста интересни версии :) че турците са нарушили , че самолета е свален от наземен огън .. и т.н.. Разбира се, подкрепени с "радарни данни"  :)

Усмихвам се не за друго, а защото се сетих колко невероятни фейкови версии изкараха руския генщаб за малайзийския боинг, и то как ли не се кълняха и доказваха и за украински бУК, и за още два самолета, и радарни снимки показваха ... и какво ли още не... и бяха тотално закопани като дорбе работещи със фотошоп , но все пак непрофесионали :)

преди 6 часа, Soviet Soldier написа:

Турция просто се опитва да провокира Русия

Не съм чул за такива предупреждения, но провокациите не са от турците към руснаците, а точно обратното.

Имаше преди месец и официално привикване за обяснения

http://www.interfax.ru/world/471235

относно официално признато навлизане на руски самолети в турското пространство.

Така че кой се опитва да провокира .. е пределно ясно.

Освен самолета, има и пострадали при изпратените два руски хеликоптера на мястото на падането .

И което е по важно ... да се върнем на целите - ми там ИД няма бре :)

преди 1 час, Ken написа:

Няма ли най-после да си сложите, както предложи някой по-горе, руския трикольор на реверите и да стане ясно и на слепите, какви сте и за какво се борите ?
И имат наглостта да се наричат българи ?

Ами някои си имат я портрет я на путин, я георгиевска лентичка...  :)

преди 1 час, Blago72 написа:

Съвсем според очакванията, цялата руска армия от буболечки, жаби, гущери и тролове започна да изпълзява и да ни залива :)

Елате повече, краят ви наближава, така че давайте, натискайте опорните си точки.

Така е. Забелязва се едно очевидно нещо винаги , когато има непридвидими за путинската пропаганда , ситуации.

Както при сваления пътнически самолет с над 200 човека в Египет, така и сега ситуацията б нестандартна, и путинските тролове отначало доста хаотично и неорганизирано реагираха, сега вече опорните точки се избистриха, и се почна с познатото заливане  със самосвала...

преди 1 час, Нел написа:

сега обърнаха палачинката... Няма ли поне малко равновесие в главите ви?

Ами има равновесие в техните глави - и това е равновесието наложено от линията на партията... както и преди сме говорили - всяка линия е права, стига да е успоредна на линията на Пу /перефразирано от поговорката/ :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.