Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

Реалист, Форс. Грижа се за здравето си, живеейки правилно и ходейки където трябва на лекар.

Но, да се връща скритото послание. Може би за теб реалността ще е различна.

Аз пък не се грижа, щото доста комшии, които активно се грижеха за здравето си, си отидоха отусложнения от диабет, от рак, от катастрофи...Същите кажи речи поне два дни седмично са на зъболекар, поне толкова посещават и личният си лекар и толкова специалисти. Четат и всичко което успяват да намерят в хартиените и интернет медии и въобще в интернет, за "здравословния" начин на живот..Някои се отказаха от ваксините и на някои от тях се родиха деца с малформации, на други децата не могат да спрат да боледуват. Някои станаха "вегани"(да не се бърка с извънземни от Вега :D )  което явно им се отрази допълнително на менталните нужди(разбирай го като: съвсем откачиха)

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 532,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

Не съм добавил само "цинична", защото не знам как се съотнася тази дума с политиката, последната винаги е била цинична, което твърдя настойчиво от месеци.

Мда... Мога, обаче, да посоча политик, който не води подобна политика, макар да е нещо като бялата лястовица от разказа.

Добавих, обаче, успешна.

Успешна за кого? За ВПК в САЩ сигурно е не просто успешна, а направо отлична. За средния американец – едва ли.

Аз съм недоволен от текущото положение в страната. За навън грам не ми пука, поне що се отнася до нещата, които не влошават въпросното положение в страната. А ФАЩ с действията си по света(и у нас), определено влошават положението в страната, примерно като заради тях се юрват потоци от бежанци и емигранти ,от близкия изток и африка, които по пътя си минават и внасят местните си болести, някои от които много, много опасни в България, носят допълнително усложняване на криминогенната обстановка, носят заплахи за националната сигурност и т.н.

Американците го отпраха на цяла Европа с това, че насочиха вълната към Европа.

Останалото са празни дърдорения, на които ще ти дам да прочетеш нещо за нещата, които всички знаем - тоест каква е причината за това хората да бягат от страната си:

Имам съсед – сириец, от Дамаск. 

Преселил се е в България още през 2000, като първите 5 години е живял със семейството си в Пловдив. 

После се преместили в Бургас. Тук е наел магазин в центъра и е започнал да търгува с така наречените „Стоки по 1 лев”. За няколко години след това наетите от него магазини с търговия от този тип тук стават три. През 2012 се отказва от тази търговия и започва да внася и продава килими, дамаски и тапети. 

Днес бях в магазина му и се заговорихме. Питах го за мнението му относно ескалиращата бежанска вълна с пришълци от Сирия. Каза, че и негови роднини са сред тях и вчера са му звъннали от околностите на Одрин, Турция. Надявали са се да влязат в България и да искат помощ от него за настаняване и работа. Но не било възможно да пресекат границата ни и продължавали към Гърция. Според тях в почти половината от територията на Сирия вилнеят необезпокоявано банди освирепели ислямисти които нападали хората в малките населени места, избивали ги безмилостно и ограбвали имуществото им. Един от тях едва е успял да се спаси при подобно клане като се е направил на застрелян и лежал няколко часа неподвижен сред кървави трупове. През това време наоколо са обикаляли убийците и за негова огромна изненада някои от тях са разговаряли на руски език по радиостанция. 

Сирийците предполагали, че руснаците са замесени в мащабните акции по прогонване на жителите чрез убийства, мародерства и непрестанен терор и това присъствие на руснаци сред ислямистката бойна групировка убийци било показателно за верността на слуховете. Според тях днес Сирия е техния нов Афганистан. Уплашени са и от очакването американците да реагират с военна сила срещу руските окупатори, което за тях означавало само едно – мащабна кръвопролитна война. Това окончателно ги карало да мигрират към Европа. Към Русия не защото тя е окупирала държавата им и при бягство би ги третирала като изменници което само би утежнило положението им. Така или иначе истината не може да се крие дълго – руските агресори опустошават отново чужда държава и предизвикват война.

В добавка към това който желае да заповяда да го заведа да си поговори с хора, пристигнали преди две седмици от региона (не знам точно име не град и затова така говоря).

Синовете им са тук от 12 години, а сега по повод последното в цитата и 7 техни роднини са тук.

Защо ли?

Сигурно някои от вас веднага ще кажат, че гадните американци са им дали по някой долар да бягат и те затова го правят.

Който желае да заповяда да изпием по едно кафе и да си поговори с хората.

Локумите тук си ги разтягайте колкото искате и с тях не пречите на никой.

Освен на себе си...

Цена всеки плаща, въпросът е аз и ти какво ще получил от тази цена и дали изобщо нещо.

Аз лично не виждам какво. За теб не знам... Да не възнамеряваш да се посветиш на политическа кариера?

Само да те попитам - освен от Сирия, "бежанци" и бежанци има от още 81 страни, главно африкански - това са официалните данни. И там ли Русия ги гони, или има някаква друга причина?

Сирийските бежанци са малцинство.

Американците го отпраха на цяла Европа с това, че насочиха вълната към Европа.

Да. Накъде другаде да я насочат? Меркел нали щеше да ги посрещне с отворени обятия? :rolleyes:

Само да те попитам - освен от Сирия, "бежанци" и бежанци има от още 81 страни, главно африкански - това са официалните данни. И там ли Русия ги гони, или има някаква друга причина?

Интересно защо не казваш нищо по повод написаното, а веднага отиваш в посока, която на теб ти изнася.

Ок, отговарям както и очакваш, за да ти доставя удоволствието: не знам и нямам идея нещата, които ме питаш.

И не знам дали казаното от хората, с които съм говорил е истина - това, че аз го приемам като такава не прави думите им истина.

Не съм правил обществено допитване и нямам такава идея.

Това, което написах ме прави опонент на изнасяното от вас ли?

Според теб?

Не, аз поне не се чувствам такъв.

Интересно ми е как с лека ръка пишете глупости и се позовавате на смешни източници.

Защото - пак да кажа - за мен лично има единствено две виновни сили за всичко: Русия и САЩ.

Прочетете го внимателно - и двете!!!

От там нататък говорете каквото искате, ваша воля.

За Сирия нещо не схващам идеята. Не твоята, а на други колеги... Русия подкрепя официално Асад, а не ССА или ИДИЛ. За какво участие на Русия в радикалните ислямистки групировки, които участват в тези военни образувания може да става дума?

Русия подкрепя официално Асад, а не ССА или ИДИЛ.  

А бе те и американците не се бъркат никъде официално, ама...  :wink12:

Защото - пак да кажа - за мен лично има единствено две виновни сили за всичко: Русия и САЩ.

Да, но не само те. ЕС също носи отговорност, заради неясната си и недалновидна политика, както и затова, че не следва своите интереси, а тези на САЩ в много от случаите или на Русия в някои други, както когато Франция и Великобритания продаваха оръжие на Русия. Изобщо, кашата е пълна и става все по-голяма.

Прочетох. И именно защото прочетох, видях това:

Сирийците предполагали, че руснаците са замесени в мащабните акции по прогонване на жителите чрез убийства, мародерства и непрестанен терор и това присъствие на руснаци сред ислямистката бойна групировка убийци било показателно за верността на слуховете. Според тях днес Сирия е техния нов Афганистан.

Виждам и други сирийци какво говорят - само аз съм пуснал видеа с поне петима такива. Всеки си има право на мнение. Разбира се, че те прави опонент, в което няма нищо лошо. Та не ми отговори на въпроса - според теб Русия ли е виновна за това, че в емигрантската вълна дотук има представители на общо 82 (осемдесет и две) страни? Ако е така, както ти казваш, и ако в Сирия тя предизвиква терор, като подкрепя разните видове ислямисти, с какво предизвиква бежанска вълна в останалите страни?

В случая не аз се позовавам на смешен източник и не аз пиша глупости - това са официалните данни от ВКБООН. Да допуснем, че извън Сирия Русия е виновна наравно със САЩ. Въпросът ми е: с какво? Ако в Сирия, както ти казваш, подкрепя ислямистки групировки, в останалите държави къде ѝ е вината, та бягат от нея?

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

А бе те и американците не се бъркат никъде официално, ама...  :wink12:

Ми, всички се борят за мир, демокрация и просперитет в света. Да се чудиш човек, как така вече не живеем в рая.

ако в Сирия тя предизвиква терор, като подкрепя разните видове ислямисти, с какво предизвиква бежанска вълна в останалите страни?

Е, как да стане това, когато тях ги подкрепят страните от Залива със съгласието на САЩ. Или Русия официално подкрепя Асад, а неофициално тези, с които той воюва? Ако беше така, то Асад отдавна щеше да е изгубил войната... Изобщо, странна теза.

Редактирано от scepsis108 (преглед на промените)

Не знам, колегата го твърди това. Според това, което аз съм изчел по въпроса, ИД е създадена и финансирана от САЩ и Саудитска Арабия, а според някои са намесени и Катар и Турция. Не съм видял досега някъде някой да е твърдял друго. Така наречената "опозиция" - също. Възможно е да има и някакво финансиране от страна на Русия - аз няма откъде да го знам това. В случая споря не за Сирия, а за останалите държави. Ако приемем, че Русия носи вина за Сирия, защото, според сирийците по-горе, които предполагали, че тя е виновна, тя финансира някоя или някои от безбройните групировки там, то остава висящ въпросът кого финансира в Мали, Либия, Ирак и т.н., та хората от тези страни масово бягат от Русия или някой подкрепян от нея? Кой последно си развяваше байрака и самолетите там?

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

....

Русия дали подкрепя не знам, ама американците директно си влазят в редиците на ИД , заедно с голяма част от инструктираните от тях войски, които са обучавани уж за действия против ИД и като инструктори и като наемници за бойните действия.

В ИД има наемници от много държави. Просто плащат. Беше доказано участието на хора от Великобритания, Русия, Германия, САЩ и дори имаше някакви твърдения за участие на българи. Такива има навсякъде. И от двете (или колкото там са) страни на барикадата.

В ИД има наемници от много държави. Просто плащат. Беше доказано участието на хора от Великобритания, Русия, Германия, САЩ и дори имаше някакви твърдения за участие на българи. Такива има навсякъде. И от двете (или колкото там са) страни на барикадата.

Да, що се отнася до "простите" наемници, които са отишли само да изкарат някой лев. Случая който имам предвид, е много повече от това.

Не знам, колегата го твърди това. Според това, което аз съм изчел по въпроса, ИД е създадена и финансирана от САЩ и Саудитска Арабия, а поред някои са намесени и Катар и Турция. Не съм видял досега някъде някой да е твърдял друго.

И аз не съм. Те и самите американци го признават с половин уста, според моите впечатления.

обучавани уж за действия против ИД и като инструктори и като наемници за бойните действия.

А, недей така...Пентагонът е похарчил 500 млн $ за обучение на сирийски бунтовници, които да се сражават с ИД, според представителя на Пентагона ген. Лойд Остин в изказването му пред Сената отпреди няколко дена. И от тях по думите му "Само 4 или 5–ма продължават да се бият на практика срещу бойците на ИД", понеже другите около 50-на попаднали в плен или загинали, още когато групата им влязла от Турция в Сирия и били атакувани от групировката Фронт "Ал Нусра"... Това се казва успеваемост, както и правилно разходване на бюджетни средства. :rolleyes:

И аз не съм. Те и самите американци го признават с половин уста, според моите впечатления.

А, недей така...Пентагонът е похарчил 500 млн $ за обучение на сирийски бунтовници, които да се сражават с ИД, според представителя на Пентагона ген. Лойд Остин в изказването му пред Сената отпреди няколко дена. И от тях по думите му "Само 4 или 5–ма продължават да се бият на практика срещу бойците на ИД", понеже другите около 50-на попаднали в плен или загинали, още когато групата им влязла от Турция в Сирия и били атакувани от групировката Фронт "Ал Нусра"... Това се казва успеваемост, както и правилно разходване на бюджетни средства. :rolleyes:

Ти вярваш ли му и за милионите и за това колко са се наели да продължат в бойните действия? Щото Асанж  май пак пусна наскоро малко вътрешно инфо за по-новите действия  на САЩ в Сирия, също има инфо и за действията на САЩ там, които са предистория на ИД, което може да намериш тук, ако знаеш как да търсиш. Не ми се търси дали в него има нещо казано точно по този въпрос. Но ти ако искаш може да си направиш търсене с Гугъл и евентуално да попаднеш на съответната информация

Аз лично не виждам какво. За теб не знам... Да не възнамеряваш да се посветиш на политическа кариера?

Ами като не виждаш, за какво ги теглим тези локуми?

Не, нямам никакъв интерес към политическа кариера.

За Сирия нещо не схващам идеята. Не твоята, а на други колеги... Русия подкрепя официално Асад, а не ССА или ИДИЛ. За какво участие на Русия в радикалните ислямистки групировки, които участват в тези военни образувания може да става дума?

Какво се изненадваш? Виж какво статии се пускат. Как сирийската армия, никога не се е била срещу ИД. Как ИД ползва руско оръжие, значи се въоръжава директно от Русия. Така се промиват мозъци, та чак гънките се заличават. А ако погледнеш няколко страници назад, ще прочетеш за 'логиката на мислещата жена' оръжеен експерт, дето се опитваше да доказва, едни неща. :ph34r:

Трябва да се изчака, до 28-ми този месец. Тогава пред ООН, ще говори Путин. И ще даде наклон, на световната политика. Ама нали, Русия била 'слаба и никой не се събразявал' с нея, според един друг писач тук. :ph34r:

Ти вярваш ли му и за милионите и за това колко са се наели да продължат в бойните действия?

А ти от ирония не разбираш ли? Ситуацията, която се е случила в Сената е крайно абсурдна. Представителят на Пентагона е признал, че са похарчили половин милиард за обучението на група от 54 човека, които да воюват с ИД и от тях реално воюват 4 или 5. Това звучи смешно по думите на един от сенаторите, които са участвали в изслушването и не може да се обясни с обикновена некомпетентност или лош шанс. Моята хипотеза е, че средствата са насочени някъде другаде...

Но каквато и да е истината, то факт е, че американските въздушни удари с безпилотни самолети срещу ИД, не дават никакъв видим резултат. И няма да дадат, според мен, понеже са просто прах в очите на световното обществено мнение. Реално с ИД воюва само Асад и кюрдите, когато им го позволят. Не и т.нар. формирования на "умерената" сирийска опозиция срещу режима на Асад, понеже те са някакъв мит. Има нещо си, което е наречено Свободна Сирийска Армия и се състои от всякакви групировки като повечето от тях са джихадисти. Те, както ИД, са финансирани от страните от Залива (вероятно и от Турция), които са най-близките съюзници на САЩ в региона, заедно с Израел. Русия и Иран, обаче, подкрепят Асад, с което автоматически застават срещу ИД и тези, които я финансират. Разбира се, това не ги прави "добрите". Те също преследват своите си интереси и намират пазар за оръжието, което произвеждат, както го правят и американците.

Кризата в Украйна и някои други събития, принудиха Русия да заеме много твърда позиция по отношение на Сирия. Може да се счита, че Русия е готова да се включи директно в конфликта, а не просто да блъфира, както постъпи в конфликтите на Балканите или в Либия. Това, очевидно притеснява САЩ, понеже директен сблъсък на или по-точно над територията на Сирия, вече би бил нещо много сериозно. Затова и в последните дни се възобновиха контактите между Русия и САЩ, които имат за цел да съгласуват действията им в региона, тъй че да не се допусне подобно нещо. Как ще се развият нещата, може само да се гадае, но дано бъде избегнато най-лошото. Теоретично е възможно регионален кофликт, в който участват периферни за хегемоните държави, да ескалира в директен сблъсък между тях. Случвало се е неведнъж.

Това е мнението ми накратко като не претендирам за обективност. Не съм професионален анализатор и имам достъп само до информацията от медиите, тъй че картината, която виждам вероятно не е съвсем достоверна. Но така считам, че стоят нещата към момента.

Редактирано от scepsis108 (преглед на промените)

Аз дори не съм уверен, че САЩ удрят ИД...Но това не е базирано на факти. На различни видеа се виждат разни попадения, обаче на самите видеа няма надпис  върху бомбандираните цели "принадлежи на ИД". От въздуха се нанасят удари далеч не само от САЩ и не само с безпилотни самолети. Турция също нанася удари и за тези удари не съм уверен дали са по ИД, или турците използуват златната възможност да поубият изконните си врагове - кюрдите.

Какво се изненадваш? Виж какво статии се пускат. Как сирийската армия, никога не се е била срещу ИД.

Е, аз си мислех, че на подобни статии не се гледа сериозно от пишещите тук, понеже те са част от информационната война. Възможно е да съм надценил част от аудиторията, без да искам да обиждам никого. В смисъл, че няма такова нещо като "обективна информация", но ако се съпоставят различните версии за случващото се, то картината може да придобие известна яснота.

Започва ли войната с "Ислямска държава"?

Руска ескадрила разцепи небето над Сирия
Видеокадрите от провинция Хомс са качени в интернет от „Сирийската свободна армия”

Бойци от „Сирийската свободна армия” публикуваха в интернет видео, заснето в сирийската провинция Хомс, съобщи lenta.ru. На записа ясно се вижда военно-транспортен самолет Ил-76 съпровождан от четири бомбардировачи Су-24 с характерните за руската армия цветове. Операторът, заснел кадрите коментира ясно, че това са „руски самолети”, вероятно базирайки се на ярко бялата окраска на самолетите, използвана от ВВС на Русия. В региона има от същите самолети в армиите на Иран и Сирия, но иранските са със зелена окраска, а сирийските с ярко синя.

http://www.blitz.bg/news/article/362554

Руски морски пехотинци са влезли в сражение с неголям отряд на „Ислямска държава” през нощта на 19 срещу 20 септември, съобщи 3mv.ru. Руснаците са охранявали военна база в близост до Латакия, когато получили данни от разузнаването за приближаването на отряд ислямисти.
Пехотинците направили засада и причакали ислямистите извън базата. Те били 8 души и се придвижвали през нощта пеш, въоръжени с миномети и автомати. В завързалото се сражение трима от нападателите били убити, двама-взети в плен, а останалите успели да се скрият.

В пленените руснаците намерили планове на охраняваната от тях военна база и спътникови снимки с важните за отбраната места.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4996551

Тази новина излезе днес!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.