Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

Американски историк: В борбата с Русия САЩ няма да пощадят и Европа

150501210115-460x325.jpg

Цитат:"За да отслабят Русия, САЩ са готови на всичко, включително да воюват „до последния човек“, пише американският историк Ерик Зюс в статия за германското издание „Дойче Виртшафтс Нахрихтен“

За да отслабят Русия, САЩ са готови на всичко, включително да воюват „до последния човек“, пише американският историк Ерик Зюс в статия за германското издание „Дойче Виртшафтс Нахрихтен“.

Вашингтон изобщо не се съобразява с интересите на съюзниците си. Това, че антируските санкции вредят на европейската икономика, е напълно приемливо за американските стратези, смята авторът на статията.

В Сирия, Либия и Украйна президентът Барак Обама води политика на дестабилизация, пише Зюс. Целта на Вашингтон е да отслаби Русия. От американските действия обаче страда и Европа. Тя е изправена пред наплива на милиони бежанци от кризисните райони. Това на свой ред налива масло в огъня на протестите на крайнодесните противници на имиграцията в ЕС и подкопава европейската политическа стабилност, отбелязва авторът.

До американските бомбардировки над Либия тази страна процъфтяваше, продължава Ерик Зюс. Доходите бяха високи и разпределени равномерно. Образованието и здравеопазването бяха държавни и достъпни за всички, дори за най-бедните. В резултат на американската намеса Либия се превърна в най-сериозния проблем за Европа. Сега е ред на Сирия, която трябва да бъде унищожена заради победата над Русия.

В Сирия САЩ се стремят да свалят режима на Башар Асад, продължава американският историк. Става въпрос за светска държава със свобода на вероизповеданията, а американците искат да установят там ислямско правителство и за тази цел подкрепят терористи. Само че Асад е съюзник на Русия, а Сирия играеше ключова роля в плановете за доставяне на руски енергоносители в Европа. Зюс смята, че американската „борба“ с „Ислямска държава“ е само шоу, реклама и пропаганда. Световната общност, разбира се, има интерес от победа над тероризма, но американските елити са на друго мнение. Тяхната цел е да разширят американската империя, а заедно с това своята собствена.

По подобен начин през 2014 г. Вашингтон свали правителството на Виктор Янукович в Украйна. Това обаче стана не под прикритието на „борба с ислямския тероризъм“, а в хода на „демократични протести“. Американското правителство се прикрива зад такива формулировки, за да заблуди хората и да скрие от тях факта на подкрепата си за „крайна антируска нацистко-фашистка власт в Украйна“, под носа на Русия, отблязва авторът.

Свалянето на Кадафи и на Янукович, опитът за сваляне на Асад – всичко това е, за да бъде отслабена Русия и предизвикана смяна на управлението там. Тези действия обаче се отразяват и на европейските държави. Външната политика на Вашингтон може да доведе до това, че когато приключат хаосът и разрушенията, предизвикани от самите американци, САЩ ще останат „последният оцелял“ в тази война. И това, че антируските санкции вредят на европейските икономика, е напълно приемливо за американските стратези. Защото играта може да бъде спечелена по два начина. Единият е да бъдат подобрени собствените резултати. Другият – да се влошат резултатите на конкурентите. САЩ сега залагат изключително на втория начин, отбелязва в заключение авторът на статията.

http://svetoven.pogled.info/news/66847/Amerikanski-istorik-V-borbata-s-Rusiya-SASHT-nyama-da-poshtadyat-i-Evropa

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 532,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

Да, Американците създадох Бин Ладен, но бих посъветвал Руските ви кукловоди да внимават да не повторят грешките с Киви, Моторола и подобни.

Ех, Благо, що не ни кажеш кои са руските ни кукловоди, щот не знаем. Пък и така и така след като знаеш кои са, що не се качиш на самолета и да идеш да им го кажеш лично в очите. Пък после лека ти пръст.

Нима, я тогава едно конкретно въпросче-каква е причината за тази бежанска вълна, която залива Европа в момента?Само по-сериозно и не ми казвай, че Русия е виновна!

Основната причина е липсата на граници и граничен контрол.

Най-голямото преселение, което аз съм виждал е след падането на Берлинската стена - няколко милиона ГДР немци за един уикенд "емигрират" в друга държава - ФРГ.

Ех, Благо, що не ни кажеш кои са руските ни кукловоди, щот не знаем. Пък и така и така след като знаеш кои са, що не се качиш на самолета и да идеш да им го кажеш лично в очите. Пък после лека ти пръст.

Няма нужда, проблеми нямам с вас или тях. Струва ми се, че ти си един от недоволните от текущото си положение. Но явно не можеш да проумееш, кой в действителност е виновен за него

Но, както започнах, на този етап това не е мой проблем. Ще се задоволя да гледам мача и да коментирам отстрани.

...

Въпросът е, че както се казва – не може да създаваш и да управляваш кризата, защото кризата започва да управлява теб. Това е, което Фридман и подобните нему не разбират достатъчно добре.

Десетилетия вече показват обратното. Не виждам сега нещо да се е променило - другите страдат, Америка е все по-силна и богата.

За да отслабят Русия, САЩ са готови на всичко, включително да воюват „до последния човек“,

Според мен са готови да воюват до последния европеец.

А Благо с тези кукловоди счупи тъпомера. Не стига, че е на страната на очевидното световно зло, ами явно не разрешва да имаме собствено мнение и да не искаме това, което се случва.

Забелязвам обаче завой в нова посока у него.  Сега Русия не е фактор, никой не ги брои за живи и така. Явно руснаците са виновни за бежанците и тероризма и за съсипването на цели държави с цел експлоатация на ресурси. Слава Богу, че нямаме нефт, че тогава щеше да ни се такова мамата.

Редактирано от Тøни (преглед на промените)

Тони, липсва ти аналитична мисъл и наблюдателност.

Нищо против нямам да си имате мнение, ама не го виждам. Алтер-ала-бала не е пример за самостоятелно мислене, очевидно е (надявам се), че статиите в него имат ясна поръчка, за сметка на липсата на журналистически качества.

Руснаците не са виновни почти за нищо, нали това казвам - не са фактор. В Украйна е едно от малкото места, в което са и имат споделена вина. Другаде - не.

Не знам как реши на коя страна съм, но щом си казал :)

Русия е толкова слаба, че никакви войни няма да се наложат - единствената причина да държат още Путин е, че не знаят какво ще стане без него, ако тласнат Русия в бездната.

А Американците могат да го направят за 2-3 години - за разлика от Путин, хората във форума явно не разбират от предупреждението, което беше дадено с цената на петрола.

Основната причина е липсата на граници и граничен контрол.

Най-голямото преселение, което аз съм виждал е след падането на Берлинската стена - няколко милиона ГДР немци за един уикенд "емигрират" в друга държава - ФРГ.

Няма нужда, проблеми нямам с вас или тях. Струва ми се, че ти си един от недоволните от текущото си положение. Но явно не можеш да проумееш, кой в действителност е виновен за него

Но, както започнах, на този етап това не е мой проблем. Ще се задоволя да гледам мача и да коментирам отстрани.

Десетилетия вече показват обратното. Не виждам сега нещо да се е променило - другите страдат, Америка е все по-силна и богата.

Аз съм недоволен от текущото положение в страната. За навън грам не ми пука, поне що се отнася до нещата, които не влошават въпросното положение в страната. А ФАЩ с действията си по света(и у нас), определено влошават положението в страната, примерно като заради тях се юрват потоци от бежанци и емигранти ,от близкия изток и африка, които по пътя си минават и внасят местните си болести, някои от които много, много опасни в България, носят допълнително усложняване на криминогенната обстановка, носят заплахи за националната сигурност и т.н.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Е, те са си глобален хегемон по същество и разглеждат себе си като приемници на Pax Britannica. Инак, Фридман (нали всички знаят кой е) си казва нещата едно към едно, както ги виждат в Стратфор. Казани по този начин те звучат крайно цинично и аморално, но политиката е точно това – игра на интереси.

Този тип е този .

Въпросът е, че както се казва – не може да създаваш и да управляваш кризата, защото кризата започва да управлява теб. Това е, което Фридман и подобните нему не разбират достатъчно добре.

Така е. Преки наследници на Британската империя. Използват техните похвати, но гледат да не допускат техните грешки.  Но направиха други. Както казват, в стремежа си да попречат на сближаване Русия - Германия, пропуснаха съюза Рисия-Китай. И новите политически и икономически съюзи от Азия и Латинска Америка.

Десетилетията показват, че почти навсякъде из Близкия Изток, Азия или Латинска Америка, където САЩ се ангажират пряко или косвено да изграждат демокрация, настъпва хаос... Но всъщност много от американски анализатори и политолози прогнозират, че САЩ може да запази доминиращото си положение в света в течение на не повече от 20 или 30 г. Няма и как да е другояче, понеже всичко се променя. И Римската империя е съществувала столетия, но днес да я виждаш някъде наоколо?

"Текущото положение"е следното,както каза и Тони,и последният европеец ще плаща за "Американската мечта"...Едно не можах да разбера....от една част от коментарите..."огледалото" ли ни е криво или една част са кривогледи....някои дори забравиха за Евразийския съюз и как Русия и Китай изритаха САЩ  и част от "западните"фирми от техния пазар..Русия може без Запада...интересно ми е защо Запада не може без Русия...риторика...

Според мен са готови да воюват до последния европеец.

А Благо с тези кукловоди счупи тъпомера. Не стига, че е на страната на очевидното световно зло, ами явно не разрешва да имаме собствено мнение и да не искаме това, което се случва.

Забелязвам обаче завой в нова посока у него.  Сега Русия не е фактор, никой не ги брои за живи и така. Явно руснаците са виновни за бежанците и тероризма и за съсипването на цели държави с цел експлоатация на ресурси. Слава Богу, че нямаме нефт, че тогава щеше да ни се такова мамата.

Ако слушаш 'експерта'. Ама той и толкова си знае де. Толкова са 'слаби' руснаците, че без тях нищо не може да се постигне с Иран, а сега и в Сирия. :ph34r:  'Експерта' знае. :clown: И гледам се опитва да коментира цената на петрола, пак изблик на огромни липса на логика у него.

Така е. Преки наследници на Британската империя. Използват техните похвати, но гледат да не допускат техните грешки.  Но направиха други. Както казват, в стремежа си да попречат на сближаване Русия - Германия, пропуснаха съюза Рисия-Китай. И новите политически и икономически съюзи от Азия и Латинска Америка.

Между другото, въпросният Фридман има теза, че Китай ще бъде изместен от Япония като регионален хегемон в близко бъдеще, което на мен не ми се вярва.

Редактирано от scepsis108 (преглед на промените)

Скептик. На САЩ(и Израел, особено на Израел, който граничи, или е съвсем близо до тези държави)не им трябва демокрация в тези региони, а именно хаос, за да не допуснат да се развиват и напредват, увеличавайки по този начин заплахата за юдеите, каквато биха били. Заплахата от разединени страни и отделни групировки, винаги е по-малка от колкото от противникови страни, които са в "кондиция" . Така или иначе в САЩ няма демокрация, така че няма как и да предложат такава.

Москва разби стратегията на САЩ за Сирия

Автор: Блог на Сергей Филатов*

Да се пише коментар на тази тема вчера беше рано. Утре ще бъде късно. Затова сега е моментът.

Обсъждането на темата за руското военно присъствие в Сирия, за което миналата седмица говореха всички западни медии, се разреши на Запад по необичаен начин – претърпя обрат на 180 градуса в полза на врага – президента на Сирия Башар Асад.

Държавният секретар на САЩ Джон Кери и представители на Саудитска Арабия дружно подеха рефрена за необходимостта от… преговори с Асад!

Такова е впечатлението, че медийният подскок по повод появата в Сирия на руски войски изплаши самите организатори на сирийската трагедия във Вашингтон и Ер Рияд. И те не само смениха тона, но изглежда вече са готови и да се пазарят – руснаците да си нямат работа с „изграждането и организирането“ на ордите на злото, иначе възпитани и платени от спецслужбите на САЩ и Саудитска Арабия.

На тях изведнъж им стана ясно, че в случая, ако след обмена на изявления между Дамаск и Москва – изявления на Дмитрий Песков и Халид Муалем – за възможно изпращане на руски войски в Сирия последват съответни действия, военностратегическата обстановка в региона моментално ще се промени.

*Авторът е известен руски обществен деец, президент на Фонда за социално-икономически и интелектуални програми.

http://glasove.com/categories/na-fokus/news/moskva-razbi-strategiyata-na-sasht-za-siriya

Пу че лоша тая "демокрация" ... :)

Много е лошо да изповядваш цивилизовани и що годе равноправни начини на съществуване и управление.

Друго си е да си под феодално, олигархично или всякакво подобно управление ?

Най ми е интересно когато държави нямащи нищо общо с "демокрация" си слагат в името "демократична" че и "република"   :) :)

някои дори забравиха за Евразийския съюз и как Русия и Китай изритаха САЩ  и част от "западните"фирми от техния пазар

Повечето сами се изнесоха .Поради санкции, корупция  и т.н.

Не виждам обаче как това е подобрило руското положение. Напротив.

А Китай е в най добро положение /въпреки сполетялата ги криза наксоро/ - извиват ръцете на Путин, като изгодно въртят бизнес със сАЩ

.Русия може без Запада...интересно ми е защо Запада не може без Русия...риторика...

Странна работа.. защо ли парите на руските олигарси милиардери не са в РФ ? 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Между другото, въпросният Фридман има теза, че Китай ще бъде изместен от Япония като регионален хегемон в близко бъдеще, което на мен не ми се вярва.

Е те казват /не помня на кой беше/, че и Полша, ще стане европейска сила. :D  Няма как да стане това с Япония. Водеща икономика е, но Китай стабилно расте. Те и за това САЩ се активизираха в Азия. С разни опити, за икономически съюзи, ама удариха на камък. Китай прави изкуствени острови в Китайско море, строи голяма флота, контролира въздушния трафик. И скоро ще изгони САЩ, от задния си двор.

"Сърби" ме езика да ти отговоря с факти,но ще се въздържа...Само ще кажа ,че сме на път да станем "Европейски Китай"само че в обратния смисъл...Ако си достатъчно интелигентен,и проследиш икономическото отношение от началото на годината,няма да задаваш подобни въпроси....

Скептик. На САЩ(и Израел, особено на Израел, който граничи, или е съвсем близо до тези държави)не им трябва демокрация в тези региони, а именно хаос, за да не допуснат да се развиват и напредват, увеличавайки по този начин заплахата за юдеите, каквато биха били. Заплахата от разединени страни и отделни групировки, винаги е по-малка от колкото от противникови страни, които са в "кондиция" . Така или иначе в САЩ няма демокрация, така че няма как и да предложат такава.

Да. В известен смисъл е така. Ясно е, че Израел не може да оцелее, ако всички арабски държави в региона се обърнат срещу него едновременно. От друга страна, САЩ си сътрудничат най-вече с режимите от Персийския Залив (СА, емирствата, Кувей, Катар и Бахрейн), които пък финансират ССА и ИДИЛ... Мислех да поставя демокрация в предния си пост в кавички, но реших, че и така е ясно.

Е те казват /не помня на кой беше/, че и Полша, ще стане европейска сила. :D  Няма как да стане това с Япония. Водеща икономика е, но Китай стабилно расте. Те и за това САЩ се активизираха в Азия. С разни опити, за икономически съюзи, ама удариха на камък. Китай прави изкуствени острови в Китайско море, строи голяма флота, контролира въздушния трафик. И скоро ще изгони САЩ, от задния си двор.

Същият го казва, т.е. анализаторите от Стратфор... И аз не можах да схвана логиката им. Понеже Полша била притисната между Русия и Германия, тя била естествения съюзник на САЩ в Европа и с тяхна помощ щяла да стане европейски лидер. Нещо такова беше, доколкото си спомням.

То нямам предвид все пак всички държави. Изключвам тези, които доброволно или доброзорно си сътрудничат със САЩ. Те поне в повечето случаи биват контролирани като нас. С марионетни правителства. А местните крале каво им пука, те си имат десетките билиарди в банковите сметки и си провеждат собствените бизнес и други интереси, които очевидно не включват военни действия.

Да, Руснаците вече минаха тънката червена линия в Сирия и този път са готови да се ангажират пряко, а не само да блъфират.

http://www.skynews.com.au/news/top-stories/2015/09/19/russia-sends-fighter-jets-into-syria.html

Десетилетията показват, че почти навсякъде из Близкия Изток, Азия или Латинска Америка, където САЩ се ангажират пряко или косвено да изграждат демокрация, настъпва хаос... Но всъщност много от американски анализатори и политолози прогнозират, че САЩ може да запази доминиращото си положение в света в течение на не повече от 20 или 30 г. Няма и как да е другояче, понеже всичко се променя. И Римската империя е съществувала столетия, но днес да я виждаш някъде наоколо?

Ако не греша, потвърждаваш това, което съм написал и цитираш?

За бъдещето не знам - знам, че след 30 години може да не съм жив.

"Текущото положение"е следното,както каза и Тони,и последният европеец ще плаща за "Американската мечта"...Едно не можах да разбера....от една част от коментарите..."огледалото" ли ни е криво или една част са кривогледи....някои дори забравиха за Евразийския съюз и как Русия и Китай изритаха САЩ и част от "западните"фирми от техния пазар..Русия може без Запада...интересно ми е защо Запада не може без Русия...риторика...

За съжаление, малко верни неща има в този цитат.

Можеш ли да ни споделиш от кой пазарен или икономически сектор Русия е изместила Америка. Подобно твърдение на мен звучи бомбастично, при положение, че бизнесът на Китай със САЩ е поне десетки пъти по-голям от този с Русия.

А, сетих се - Русия измести САЩ в Китайското сърце като евтин доставчик на суровини.

Русия може без Запада. Може и така да е, но по нищо не си личи - даже не мога да си представя как ще живее руската олиграхична върхушка, ако й отнемат достъпа до луксовете на цивилизацията.

Иначе, хората извън големите градове може и да не го усетят - те са просто едни клети орки, призвани да дълбаят земята за копейки (толкова за справедливото разпределение на благата и резултатите от труда :) ). Малко би се променил живота им, ако Европа изчезне.

голям оптимист си :D

Реалист, Форс. Грижа се за здравето си, живеейки правилно и ходейки където трябва на лекар.

Но, да се връща скритото послание. Може би за теб реалността ще е различна.

Редактирано от Blago72 (преглед на промените)

Ако не греша, потвърждаваш това, което съм написал и цитираш?

Ти това ли написа? Ако си написал, че САЩ водят една цинична външна политика като се съобразяват само със собствените си интереси, то може да се приеме, че мненията ни по този въпрос съвпадат.

Не че изобщо някой от глобалните и регионалните хегемони води друга политика, разбира се. Просто винаги ми е било забавно да слушам, че САЩ били "износители на демокрация". Както посочих, до сега са създавали само хаос почти навсякъде, където са се намесвали, което (както посочи 1Force1) обикновено е била и целта. Но всичко си има цена и рано или късно САЩ ще трябва да я платят, както ЕС започна да плаща своята...

Ти това ли написа? Ако си написал, че САЩ водят една цинична външна политика като се съобразяват само със собствените си интереси, то може да се приеме, че мненията ни по този въпрос съвпадат.

Не че изобщо някой от глобалните и регионалните хегемони води друга политика, разбира се. Просто винаги ми е било забавно да слушам, че САЩ били "износители на демокрация". Както посочих, до сега са създавали само хаос почти навсякъде, където са се намесвали, което (както посочи 1Force1) обикновено е била и целта. Но всичко си има цена и рано или късно САЩ ще трябва да я платят, както ЕС започна да плаща своята...

Не съм добавил само "цинична", защото не знам как се съотнася тази дума с политиката, последната винаги е била цинична, което твърдя настойчиво от месеци.

Добавих, обаче, успешна.

Цена всеки плаща, въпросът е аз и ти какво ще получил от тази цена и дали изобщо нещо.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.