Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

Ако си спомняте, когато настана "първата" криза в Гърция и се разбра за високия държавен дълг, се заговори, че Гърция е троянския кон, който САЩ използват за да разрушат ЕС(и тогава гърците се бяха засили да излзиат от ЕС). С Гърция не успяха. С Украйна не знам как точно са си мислили да катурнат ЕС, ама с тия еминранти може и им се получат нещата.

Казвала съм го вече и пак ще го кажа - САЩ се страхуват от силен ЕС със силна Русия до него.

Емигрантите като че ли са най-силния коз на враговете на Европа до момента (не знам дали е последния и дали нямат да извадят още по-силен), но както вървят нещата и този коз ще доведе ЕС до разпад...и не само...

Дано, дано има начин Европа да бъде спасена!

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 532,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

Blago72, като цяло самата Сирия се оказва сериозна клечка за влака САЩ.

Дали?

Според много от цитираните и изказаните в тази нишка твърдения, Америка имала стратегически интереси да дестабилизира Европа и Русия, което ако е вярно, бога ми, е постигнато?

Казвала съм го вече и пак ще го кажа - САЩ се страхуват от силен ЕС със силна Русия до него.

Така е, за САЩ е жизненоважно да не позволят ЕС и Русия да са в съюз.Ето в тази статия е направен опит да се обяснят странните наглед действия на САЩ в последно време:

http://novorus.info/news/analytics/40019-zachem-pochemu-i-kakaya-voyna-nuzhna-ssha.html

Не казват, че няма още доставчици - напротив, пише, че сме основен такъв, т.е. има и още. Пише, че България доставя оръжия чрез заобикаляне на международно ембарго. В случая не сумата е от значение.Петдесетте милиона са само са конкретните оръжия, доказателства за които са събрали тези от Биволъ. Партидата от Анево. Не знам дали са много или малко - отиваш на сайта, долу има посочени източници.

По-нататък пише:

Няма суми, няма имена.

И вероятно има и още. И фирми, и суми.

Съмнявам се. Нямаме местните играчи, способни да надхвърлят подобен мащаб сделки, а и надали някой би доверил на тези кретени тук повече пари накуп.

На мен ми изглежда като дребна партенка, която вероятно е вярна, а в Сирия е такава каша, че вкарвайки оръжие там вероятно част от него ще се озове в ръцете на бунтовниците.

Що се касае до Русия, не смятам, че те се притесняват от подобни действия - най-малкото ги правят в Украйна и, аналогично на САЩ в Сирия, не обичат много да го афишират.

Винаги може да се спекулира - ама то защото Крим наш и Украйна - братя, ама вмеждународното право (ако ще използваме термините санкции и оръжейно ембарго) не прави такива разлики.

А и на американците амбициите в пост-комунистическия свят са големи. И си го могат, колкото и да не се харесва.

Емигрантите като че ли са най-силния коз на враговете на Европа до момента (не знам дали е последния и дали нямат да извадят още по-силен), но както вървят нещата и този коз ще доведе ЕС до разпад...и не само...

Дано, дано има начин Европа да бъде спасена!

Силна Русия никак не се задава. По-скоро, може би силна Европа и Китай, с Руски суровинен гръб и ракети.

Ама културните разлики са такива, че ако бях американец, бих спал спокойно.

Така е, за САЩ е жизненоважно да не позволят ЕС и Русия да са в съюз.Ето в тази статия е направен опит да се обяснят странните наглед действия на САЩ в последно време:

http://novorus.info/news/analytics/40019-zachem-pochemu-i-kakaya-voyna-nuzhna-ssha.html

Да бе.. от "новорус инфо" :) :)

Освен спекулациите за позицията на САЩ, аз се сещам едни съвсем официални позиции , на високопоставени от  НАТО  че защо не Русия да е в НАТО

Защо не и в ЕС ? 

По-стабилна и просперираща Европа в действителност допринася за сигурността на Русия. Също трябва да сме реалисти като признаем, че НАТО ще продължи своята политика на отворени врати - не заради някакво намерение да „заградим“ или да маргинализираме Русия, а защото уважението към териториалната цялост и правото на всяка суверена държава свободно да избере политиката си на сигурност и присъединяване са фундаментални ако Европа иска да бъде наистина „единна и свободна“

А разходите междувпрочем, на РФ във военната област са скочили към 4.2 % БВП за 2015

Навалний говори за към 9 % БВП https://navalny.com/p/4245/

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Съмнявам се. Нямаме местните играчи, способни да надхвърлят подобен мащаб сделки, а и надали някой би доверил на тези кретени тук повече пари накуп.

На мен ми изглежда като дребна партенка, която вероятно е вярна, а в Сирия е такава каша, че вкарвайки оръжие там вероятно част от него ще се озове в ръцете на бунтовниците.

Що се касае до Русия, не смятам, че те се притесняват от подобни действия - най-малкото ги правят в Украйна и, аналогично на САЩ в Сирия, не обичат много да го афишират.

Винаги може да се спекулира - ама то защото Крим наш и Украйна - братя, ама вмеждународното право (ако ще използваме термините санкции и оръжейно ембарго) не прави такива разлики.

А и на американците амбициите в пост-комунистическия свят са големи. И си го могат, колкото и да не се харесва.

Никой не говори за местни играчи. Те са само изпълнители.

Да, могат го, и то отдавна и добре. За съжаление. А международното право, особено за тях, не е нищо повече от приказка за лека нощ.

---------------------------------------

12038282_452079454972030_745968175782051

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Никой не говори за местни играчи. Те са само изпълнители.

Да, могат го, и то отдавна и добре. За съжаление. А международното право, особено за тях, не е нищо повече от приказка за лека нощ.

---------------------------------------

12038282_452079454972030_745968175782051

Е то винаги е било такова - силните на денят (включително Русия, когато е била сред тях) са го пренаписвали според текущите си потребности.

Какво да се е променило и защо сме толкова учудени и възмутени - това е нормалното положение на нещата.

По-скоро, бих се интересувал как да оптимизирам своето поведение (ако искаш и на държавно ниво) в тази реалност.

А на Русия точно това и е проблемът, че излезе от този клуб и не се вижда скорошно влизане обратно.

Е то винаги е било такова - силните на денят (включително Русия, когато е била сред тях) са го пренаписвали според текущите си потребности.

Какво да се е променило и защо сме толкова учудени и възмутени - това е нормалното положение на нещата.

По-скоро, бих се интересувал как да оптимизирам своето поведение (ако искаш и на държавно ниво) в тази реалност.

А на Русия точно това и е проблемът, че излезе от този клуб и не се вижда скорошно влизане обратно.

Нали заради това бе създаден ОН(ООН)след втората световна война!Защо част от създателите сами не вярват в собствената си идея и не я прилагат?А относно Русия, за нея е без значение дали е в някой клуб, за да бъде фактор в световната политика!

Забавно е да се четат, опитите за мисъл, на тролския сподвижник. Русия била някога сред силните, Русия искала да се върне, в някакъв клуб. Доста пошло, ама нормално, като знам кой е човека.

Никакъв западен клуб, не е нужен. Света вече върви, към голяма промяна. И тя ще стане, в рамките на нашият живот. Някой хора, нямат възможност да го разберат. А и не ми пука, поради какви умствени причини. :ph34r:

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Клубовете, са капиталистическо "изобретение" за класова и расова сегрегация на гражданско ниво и на полическо също.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Клубовете, са капиталистическо "изобретение" за класова и расова сегрегация на гражданско ниво и на полическо също.

Ами, не. Имало ги е от времето на античността до наши дни. Ако резонира с твоя мироглед, политбюро какво е?

А сегрегация е практично да има, както ще имаме възможност да се уверим и отблизо в следващите години.

Забавно е да се четат, опитите за мисъл, на тролския сподвижник. Русия била някога сред силните, Русия искала да се върне, в някакъв клуб. Доста пошло, ама нормално, като знам кой е човека.

Никакъв западен клуб, не е нужен. Света вече върви, към голяма промяна. И тя ще стане, в рамките на нашият живот. Някой хора, нямат възможност да го разберат. А и не ми пука, поради какви умствени причини. :ph34r:

Единственото възможно е западният клуб да бъде заменен с източен клуб. Но за момента не се вижда нищо такова.

Но ти си чакай, де. После винаги има илюминати и рокфелери, виновни за несбъдването на очакванията ни.

И ставаш едно старо философстващо мрънкало, защото животът минАл и все си оставаш едно нищо в него ;)

Примери в този форум дал Бог.

Нали заради това бе създаден ОН(ООН)след втората световна война!Защо част от създателите сами не вярват в собствената си идея и не я прилагат?А относно Русия, за нея е без значение дали е в някой клуб, за да бъде фактор в световната политика!

Защото има промяна на ситуацията и интересите. Не знам, и други твърдят, че Русия била фактор, но аз много не го виждам. И Китай и Индия са по-големи и значими от Русия и го знаят. Латинска Америка би била достойно място за текущите Руски възможности, но пусто - далеч.

В Евразия, на Русия е отредено вече място на второкласна сила. Да, съобразяват се с нея, защото има ракети, но по никаква друга причина.

Ресурсите й нейните олигарси охотно разменят за мъниста, под формата на луксозен живот на Запад.

Ами, не. Имало ги е от времето на античността до наши дни. 

Я ми извади елинска или римска дума която звучи като "клъб" и значи същото. Стига глупости! Не вървиш. Почна отново да сучеш палци, подобно на Миро и останалите тролове, само за да е на твоето(или на който ти спуска репликите)

Я ми извади елинска или римска дума която звучи като "клъб" и значи същото. Стига глупости! Не вървиш. Почна отново да сучеш палци, подобно на Миро и останалите тролове, само за да е на твоето(или на който ти спуска репликите)

Ето, чети си:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Thales

Не пише още клъб, ама идеята - същата.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Pythagoras

Интересно, тук вече пише за "клъб", ама си го превеждай сам.

After his travels, Pythagoras moved (around 530 BC) to Croton, in Italy (Magna Graecia). Possibly the tyranny of Polycrates in Samos made it difficult for him to achieve his schemes there. His later admirers claimed that Pythagoras was so overburdened with public duties in Samos, because of the high estimation in which he was held by his fellow-citizens, that he moved to Croton.[56] On his arrival in Croton, he quickly attained extensive influence, and many people began to follow him. Later biographers tell fantastical stories of the effects of his eloquent speech in leading the people of Croton to abandon their luxurious and corrupt way of life and devote themselves to the purer system which he came to introduce.[57]

According to Diogenes Laërtius, his followers established a select brotherhood or club (see below school) for the purpose of pursuing the religious and ascetic practices which developed. According to Diogenes Laërtius, what was done and taught among the members was kept a secret. The esoteric teachings may have concerned science and mathematics, or religious doctrines, and may have been connected with the worship of Apollo.[58] Temperance of all kinds seems to have been strictly urged. There is disagreement among the biographers as to whether Pythagoras forbade all animal food,[59] or only certain types.[60] The club was in practice at once "a philosophical school, a religious brotherhood, and a political association".[61]

Дежурните наемни журналя, вече са в стихията си. Доста журналистически полюции, се изписаха. Как армията на Сирия, нито един път, не се била била с ИД. Как Путин затъвал, ама бала простотии. То и тук гледам, опити за мисловни процеси. На 'преуспели' от живота, комплексирани индивиди. ;) 

Явно доста страх има, в западните политици. Щом активизираха цели медии, да борят 'руската агресия' в Сирия. Срещу невинните деца на САЩ. В една статия, даже пишеше че сирийците, предпочитали да живеят под управление на ИД. Ей така се промива мозък, та чак се заглажда. :clown:  Примери тук, бол. :ph34r:

А, за гладки мозъци примери в този форум бол, да.

И успелите винаги са комплексари, как иначе, нали все с нещо трябва да сме по-добри от тях.

Редактирано от Blago72 (преглед на промените)

Защото има промяна на ситуацията и интересите. Не знам, и други твърдят, че Русия била фактор, но аз много не го виждам. И Китай и Индия са по-големи и значими от Русия и го знаят. Латинска Америка би била достойно място за текущите Руски възможности, но пусто - далеч.

В Евразия, на Русия е отредено вече място на второкласна сила. Да, съобразяват се с нея, защото има ракети, но по никаква друга причина.

Ресурсите й нейните олигарси охотно разменят за мъниста, под формата на луксозен живот на Запад.

Значи казваш ценностите, морала и международното право се променят спрямо ситуацията и интересите и това е нормално, но иначе говорим за демокрация-браво!Индия била по-голяма и значима от Русия-пак браво!Съобразяват се с Русия защото имала ракети, а защо се съобразяват със САЩ, дали не е пак заради това? :D

Значи казваш ценностите, морала и международното право се променят спрямо ситуацията и интересите и това е нормално, но иначе говорим за демокрация-браво!Индия била по-голяма и значима от Русия-пак браво!Съобразяват се с Русия защото имала ракети, а защо се съобразяват със САЩ, дали не е пак заради това? :D

Не виждам връзката - демокрация значи власт на народа. Често се бърка напр. с плурализъм - в Русия има псевдодемокрация, но няма плурализъм, да кажем.

Никой на никого никога не е обещавал равноправие в международните отношения - всички инструменти, включително ООН са именно за да има ред в безправието. Примери, отново, колкото искаш.

Да, Индия е значително по-голяма индустриална сила, за момента - без демографски проблеми (младо население, висок прираст), абсолютният им брой специалисти е по-голям от този на Русия.

САЩ, освен ракетите, са предложили около половината или една трета от нещата, които са около нас всеки ден. Визирам потребителски стоки, да не си помисли някой нещо грешно.

Редактирано от Blago72 (преглед на промените)

САЩ, освен ракетите, са предложили около половината или една трета от нещата, които са около нас всеки ден. Визирам потребителски стоки, да не си помисли някой нещо грешно.

Меко казано лъжеш.

Не виждам връзката - демокрация значи власт на народа. Често се бърка напр. с плурализъм - в Русия има псевдодемокрация, но няма плурализъм, да кажем.

Никой на никого никога не е обещавал равноправие в международните отношения - всички инструменти, включително ООН са именно за да има ред в безправието. Примери, отново, колкото искаш.

Да, Индия е значително по-голяма индустриална сила, за момента - без демографски проблеми (младо население, висок прираст), абсолютният им брой специалисти е по-голям от този на Русия.

Единственото с което ще се съглася в този коментар е това, че САЩ доста често си предлагат ракетите, дори без да им ги искат! :D

А това разбирам аз под демокрация:

"Съществуват различни дефиниции за конкретното съдържание на демокрацията,[3] но още от Античността се смята, че равенството и свободата са нейни съществени характеристики.[4] Проява на тези принципи са равенството на всички граждани пред закона и равният достъп до властта. Така при представителната демокрация всички гласове имат еднаква тежест, не се ограничава възможността на гражданите да станат представители, а свободата на гражданите се осигурява чрез законово утвърдени права и свободи."

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

Дежурните наемни журналя, вече са в стихията си. Доста журналистически полюции, се изписаха. Как армията на Сирия, нито един път, не се била била с ИД. Как Путин затъвал, ама бала простотии. То и тук гледам, опити за мисловни процеси. На 'преуспели' от живота, комплексирани индивиди. ;)

Явно доста страх има, в западните политици. Щом активизираха цели медии, да борят 'руската агресия' в Сирия. Срещу невинните деца на САЩ. В една статия, даже пишеше че сирийците, предпочитали да живеят под управление на ИД. Ей така се промива мозък, та чак се заглажда. :clown:  Примери тук, бол. :ph34r:

И аз четох подобни неща. Просто се страхуват, че планът им се проваля. Доста пари са хвърлени за създаване на терористи и за да се свали Асад. След засилващото се руско присъствие на Русия (която не била фактор  :) ) нещата съвсем стават невъзможни. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.